Coursal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δουλεύω εδώ και μόνο περίπου 9 μέρες σε μια δουλειά που μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα μού έχει σπάσει, εκπληκτικά, τα ούμπαλα, οπότε σκέφτομαι να παραιτηθώ, όσο αχάριστος κι αν φαίνομαι στις μέρες μας. Οι "υπερωρίες" που ξεκίνησαν για να καλυφθούν παράλογοι στόχοι, οι απότομες αλλαγές ωραρίου εκτός εβδομαδιαίου προγράμματος και η ψυχολογική πίεση για ψίχουλα είναι οι κύριοι λόγοι, αλλά θα μου πεις στο Ελλαδιστάν εν έτει 2014 όλα τα παραπάνω είναι εργασιακή ρουτίνα. Από την πρόσληψη μου μέχρι σήμερα διαβάζω διάφορες "επιστολές" στο ιντερνέ από απολυμένους της εταιρίας και διάφορες συλλογικότητες όπου θάβουν την εταιρία και τους προϊστάμενους με εκσκαφέα (cant blame them, they 're asses). Σε μερικούς μάλιστα δεν τους έδιναν καν τα αντίγραφα των συμβάσεων ή τους όρους (που εγώ, θενκ γκαντ, έχω πάρει), ενώ γενικά εκεί μέσα επικρατεί η οσμή παγαποντιάς και ύποπτων πρακτικών. *και τι μας λες την ιστορία της ζωής σου εδώ ρε φίλε;* Γουέλ, είμαι νέος και δεν ξέρω από γραφειοκρατία κλπ, οπότε δεν έχω ούτε πληροφορίες για την διαδικασία, ούτε κάποιον να με βοηθήσει για να ξέρω τι ακριβώς δικαιούμαι ή τι να κάνω (όπως ας πούμε, πότε ακριβώς να δώσω την αίτηση παραίτησης; Κάτι μέρες πριν ή κατευθείαν στα μούτρα τους και να φύγω κάνοντας hair whipping;). Χρειάζομαι μια απλή υπεύθυνη δήλωση ή κάποιο ειδικό άλλο χαρτί; Θα πάρω τα δεδουλευμένα μου (δεδουλευμένα 9 ημερών, εδώ γελάμε); Να ζητήσω συστατική επιστολή; Να τους σπάσω όλους στο ξύλο εκεί μέσα; Θενξ εκ των προτέρων ε. 1
zio10 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Για 9 μέρες δε νομίζω να δικαιούσαι τίποτα. Συστατική επιστολή σιγά μη σου δώσουν (και λογικό είναι) οπότε πες ότι θες να φύγεις και θα σε στείλουν στο λογιστή να υπογράψεις ένα χαρτί ότι παραιτήθηκες και δεν έχεις οικονομικές απαιτήσεις, κάτι τέτοιο
Coursal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Για 9 μέρες δε νομίζω να δικαιούσαι τίποτα. Συστατική επιστολή σιγά μη σου δώσουν (και λογικό είναι) οπότε πες ότι θες να φύγεις και θα σε στείλουν στο λογιστή να υπογράψεις ένα χαρτί ότι παραιτήθηκες και δεν έχεις οικονομικές απαιτήσεις, κάτι τέτοιο Στην σύμβαση πληρώνομαι με την ώρα, οπότε για να είμαι καλυμμένος από όλες τις πλευρές θα βρω να ρωτήσω και άλλους. Αν όσο αφορά την διαδικασία είναι πράγματι τόσο τσακ μπακ τότε γιατί να κάθομαι να σκάω; Για Πλαίσιο μιλάς; Όχι, αν και διάβασα χτες για τις πρακτικές με τους 4ωρους και 8ωρους. Κάτι παρομοιο έχουν και κάποιοι εκεί που δουλεύω, αλλά εγώ είμαι 6ωρος.
zio10 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Στην σύμβαση πληρώνομαι με την ώρα, οπότε για να είμαι καλυμμένος από όλες τις πλευρές θα βρω να ρωτήσω και άλλους. Αν όσο αφορά την διαδικασία είναι πράγματι τόσο τσακ μπακ τότε γιατί να κάθομαι να σκάω; Όχι, αν και διάβασα χτες για τις πρακτικές με τους 4ωρους και 8ωρους. Κάτι παρομοιο έχουν και κάποιοι εκεί που δουλεύω, αλλά εγώ είμαι 6ωρος. Με το δε δικαιούσαι τίποτα εννοούσα επιδόματα, δώρα, αποζημιώσεις κλπ (έτσι νομίζω τουλάχιστον) τις ώρες που δούλεψες εννοείται ότι δικαιούσαι να τις πληρωθείς, για να μην παρεξηγηθώ
redhotstef Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Κατσε ενα μηνα παρε το πρωτο μισθο και ()ουλο... Αλλα κριμα να πανε χαμενα ακομα και 9 μεροκαματα.. μη παραιτηθεις ακομα. Υπαρχουν και χειροτερα. Δεν τα εχω ζησει αλλα θα υπαρχουν. Πληρωσου πρωτα και φυγε μετα.
Coursal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Με το δε δικαιούσαι τίποτα εννοούσα επιδόματα, δώρα, αποζημιώσεις κλπ (έτσι νομίζω τουλάχιστον) τις ώρες που δούλεψες εννοείται ότι δικαιούσαι να τις πληρωθείς, για να μην παρεξηγηθώ Α, πάλι καλά δηλαδή, σόρρυ αλλά με αυτά που βλέπω κρατάω και μικρό καλάθι. Να σαι καλά Κατσε ενα μηνα παρε το πρωτο μισθο και ()ουλο... Αλλα κριμα να πανε χαμενα ακομα και 9 μεροκαματα.. μη παραιτηθεις ακομα. Υπαρχουν και χειροτερα. Δεν τα εχω ζησει αλλα θα υπαρχουν. Πληρωσου πρωτα και φυγε μετα. Η πρόσληψη μου έγινε αρχές Ιούλη. Στη σύμβαση, αλλά και από κοντά όπως μου είπαν, αναφέρεται πως θα με πληρώσουν τέλος Αυγούστου, δηλαδή με 1 μήνα καθυστέρηση. Εγώ χρειάζομαι γρήγορα χρήματα για την οικογένεια μου αλλά και τις δικές μου ανάγκες. Θα συνεχίσω όσο αντέξω, γιατί πιο πολύ μου σπάνε τα νεύρα εκεί παρά κουράζομαι. Εξυπηρετείστε; Εξαρτάται τι εννοείς.
Mau-Maus Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 εχεις βρει κατι αλλο ? αν ναι - παρε της μερες που εχεις δουλεψει και δικαιουσε και κανε την με ελαφρα .. αν οχι - μεινε αλλα πες τους μην μου σπατε αλλο τα ουμπαλα γιατι θα σας πλακωσω ολους εδω μεσα ! και ετσι θα σε διωξουν αυτοι και θα παρεις κανα μηνιατικο αποζημίωση να εχεις να την βγαλεις μεχρι να βρεις κατι αλλο 2
zio10 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Κατσε ενα μηνα παρε το πρωτο μισθο και ()ουλο... Αλλα κριμα να πανε χαμενα ακομα και 9 μεροκαματα.. μη παραιτηθεις ακομα. Υπαρχουν και χειροτερα. Δεν τα εχω ζησει αλλα θα υπαρχουν. Πληρωσου πρωτα και φυγε μετα. Συμφωνώ με αυτό που λέει ο φίλος. Κάτσε λίγο να δεις πως πάει το πράγμα...πουθενά δεν είναι τέλεια. Μπορεί να στρώσει η κατάσταση. Σκέψου το καλά, μήπως είναι κίνηση εν θερμώ και το μετανιώσεις εχεις βρει κατι αλλο ? αν ναι - παρε της μερες που εχεις δουλεψει και δικαιουσε και κανε την με ελαφρα .. αν οχι - μεινε αλλα πες τους μην μου σπατε αλλο τα ουμπαλα γιατι θα σας πλακωσω ολους εδω μεσα ! και ετσι θα σε διωξουν αυτοι και θα παρεις κανα μηνιατικο αποζημίωση να εχεις να την βγαλεις μεχρι να βρεις κατι αλλο Αποζημίωση νομίζω δεν δικαιούσαι αν σε διώξουν τόσο γρήγορα
Mau-Maus Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Αποζημίωση νομίζω δεν δικαιούσαι αν σε διώξουν τόσο γρήγορα ναι σορρυ διαβασα 9 χρονια , καμμια σχεση ! οποτε αφου δε θα παρει αποζημιωση τους πλακωνει στο ξυλο πρωτα και μετα φευγει
Coursal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Συμφωνώ με αυτό που λέει ο φίλος. Κάτσε λίγο να δεις πως πάει το πράγμα...πουθενά δεν είναι τέλεια. Μπορεί να στρώσει η κατάσταση. Σκέψου το καλά, μήπως είναι κίνηση εν θερμώ και το μετανιώσεις Αποζημίωση νομίζω δεν δικαιούσαι αν σε διώξουν τόσο γρήγορα Καλά, εννοείται πως πριν φύγω θα έχω ψάξει και βρει κάτι κάπου αλλού *fingers crossed*. Αυτό που με ανησυχεί είναι η ανασφάλεια που νιώθω όσον αφορά το εργασιακό περιβάλλον σήμερα. Ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις πόσο καθίκι είναι το μποςς. Για να καταλαβω.Δουλεψες 9 μερες και ρωτας αν πρεπρει να πληρωθεις?Το οτι αυτοι μπορει να χρειαζονται το εξτρα ατομο για την δουλεια το εχεις σκεφτει? Πες δηλαδη οτι εχεις εναν υπαλληλο σε ενα καταστημα.Τον προσλαβανεις κατεβαζεις αγγελιες κτλ αφου βρηκες και μετα σου λεει απο 10 μερες οτι παρατειτε και ζηταει και τα λεφτα των 10 ημερων.Σορρυ που στο λεω αλλα δεν θα παρεις τιποτα. Σε περίπτωση που ο εργοδότης κάνει "πλυντήριο υπαλλήλων" και τους αλλάζει με τα πουκάμισα, λογικά θα έχει συνηθίσει και να φεύγουν πρόωρα άτομα και να τα χαρτζιλικώνει για να έχει την φωλιά του καθαρή.
redhotstef Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δουλεύω εδώ και μόνο περίπου 9 μέρες σε μια δουλειά που μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα μού έχει σπάσει, εκπληκτικά, τα ούμπαλα, οπότε σκέφτομαι να παραιτηθώ, όσο αχάριστος κι αν φαίνομαι στις μέρες μας. Οι "υπερωρίες" που ξεκίνησαν για να καλυφθούν παράλογοι στόχοι, οι απότομες αλλαγές ωραρίου εκτός εβδομαδιαίου προγράμματος και η ψυχολογική πίεση για ψίχουλα είναι οι κύριοι λόγοι, αλλά θα μου πεις στο Ελλαδιστάν εν έτει 2014 όλα τα παραπάνω είναι εργασιακή ρουτίνα. Από την πρόσληψη μου μέχρι σήμερα διαβάζω διάφορες "επιστολές" στο ιντερνέ από απολυμένους της εταιρίας και διάφορες συλλογικότητες όπου θάβουν την εταιρία και τους προϊστάμενους με εκσκαφέα (cant blame them, they 're asses). Σε μερικούς μάλιστα δεν τους έδιναν καν τα αντίγραφα των συμβάσεων ή τους όρους (που εγώ, θενκ γκαντ, έχω πάρει), ενώ γενικά εκεί μέσα επικρατεί η οσμή παγαποντιάς και ύποπτων πρακτικών. Σε φαγαδικο δουλευεις; Λογιστηριο; Εταιρια πληροφορικης;
Coursal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Σε φαγαδικο δουλευεις; Λογιστηριο; Εταιρια πληροφορικης; Worse. Είμαι ο μ@&%(ς που σε παίρνει τηλέφωνο τα μεσημέρια για να σου πω τις προσφορές τις εταιρίας. Μπορεί και να έχουμε μιλήσει, ποιος ξέρει; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα