Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δουλεύω εδώ και μόνο περίπου 9 μέρες σε μια δουλειά που μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα μού έχει σπάσει, εκπληκτικά, τα ούμπαλα, οπότε σκέφτομαι να παραιτηθώ, όσο αχάριστος κι αν φαίνομαι στις μέρες μας.

Οι "υπερωρίες" που ξεκίνησαν για να καλυφθούν παράλογοι στόχοι, οι απότομες αλλαγές ωραρίου εκτός εβδομαδιαίου προγράμματος και η ψυχολογική πίεση για ψίχουλα είναι οι κύριοι λόγοι, αλλά θα μου πεις στο Ελλαδιστάν εν έτει 2014 όλα τα παραπάνω είναι εργασιακή ρουτίνα.

Από την πρόσληψη μου μέχρι σήμερα διαβάζω διάφορες "επιστολές" στο ιντερνέ από απολυμένους της εταιρίας και διάφορες συλλογικότητες όπου θάβουν την εταιρία και τους προϊστάμενους με εκσκαφέα (cant blame them, they 're asses). Σε μερικούς μάλιστα δεν τους έδιναν καν τα αντίγραφα των συμβάσεων ή τους όρους (που εγώ, θενκ γκαντ, έχω πάρει), ενώ γενικά εκεί μέσα επικρατεί η οσμή παγαποντιάς και ύποπτων πρακτικών.

*και τι μας λες την ιστορία της ζωής σου εδώ ρε φίλε;*

Γουέλ, είμαι νέος και δεν ξέρω από γραφειοκρατία κλπ, οπότε δεν έχω ούτε πληροφορίες για την διαδικασία, ούτε κάποιον να με βοηθήσει για να ξέρω τι ακριβώς δικαιούμαι ή τι να κάνω (όπως ας πούμε, πότε ακριβώς να δώσω την αίτηση παραίτησης; Κάτι μέρες πριν ή κατευθείαν στα μούτρα τους και να φύγω κάνοντας hair whipping;). Χρειάζομαι μια απλή υπεύθυνη δήλωση ή κάποιο ειδικό άλλο χαρτί; Θα πάρω τα δεδουλευμένα μου (δεδουλευμένα 9 ημερών, εδώ γελάμε); Να ζητήσω συστατική επιστολή; Να τους σπάσω όλους στο ξύλο εκεί μέσα;

Θενξ εκ των προτέρων ε.

Το οτι σε 9 μερες εβγαλες ολα αυτα τα συμπερασματα και κυριως οτι δεν θες να δουλεψεις εκει, ας πουμε οτι ευσταθει.

Οτι η απορια σου για το αν θα πληρωθεις δεδουλευμενα ας πουμε οτι κι αυτη ευσταθει. Δεδουλευμενα ειναι.

Αλλα ρε φιλε, ουτε τρολλ δε θα ρωταγε αν πρεπει να ζητησει συστατικη επιστολη μετα απο 9 μερες εργασιας.

• Like 3
  • Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειχα παει προσφατα για συνεντευξη αλλα δεν δεχτηκα μονο και μονο για το βρισιμο, και επισης επειδη στο σπιτι μου, ουτε εμεις ανοιγουμε σε φυλλαδες. Μπορει να κλεψει κανα ποδηλατο αν του γυαλισει πχ.. Επισης αμα ψαξεις χρυση ευκαιρια οι περισσοτερες εταιριες το λενε ξεκαθαρα. Πορτα πορτα. Πριν την συνεντευξη δεν φανταζομουν οτι θα ηταν αυτο, οτι θα ανεβαινα οροφους. Κι ομως.. Σε 6 ωρες περιπου, μπορεις να καλυψεις 70 σπιτια/τετραγωνα.

Τι είδους συνέντευξη ήταν για φυλλάδια δηλαδή; Τι ζητούσαν ακριβώς και πόσο απαιτητικά είναι τα δικά τους φυλλάδια ώστε να χρειάζεται συνέντευξη;

Το οτι σε 9 μερες εβγαλες ολα αυτα τα συμπερασματα και κυριως οτι δεν θες να δουλεψεις εκει, ας πουμε οτι ευσταθει.

Οτι η απορια σου για το αν θα πληρωθεις δεδουλευμενα ας πουμε οτι κι αυτη ευσταθει. Δεδουλευμενα ειναι.

Αλλα ρε φιλε, ουτε τρολλ δε θα ρωταγε αν πρεπει να ζητησει συστατικη επιστολη μετα απο 9 μερες εργασιας.

Τρολλ δεν είμαι, νουμπάς και ψάρι όμως ναι :(

Δημοσ.

Ότι θα φτάναμε σε σημείο να περνάς κ από συνέντευξη για φιλαδια τι να πω... εδω ζητανε κ βιογραφικο θα μου πεις...

Δημοσ.

Ε οχι και συνεντυξη ρε παιδια, ενημερωση.. νομιζα καταλαβατε.. Αλλη φορα θα χρησιμοποιω σωστα τα ελληνικα.

Δημοσ.

Τρολλ δεν είμαι, νουμπάς και ψάρι όμως ναι :(

Παντως εγω, σε εργασιες σαν την δικη σου θα επεδιωκα να δοκιμασω τον εαυτο μου για ενα χρονικο διαστημα (πχ 1-2 μηνες), γιατι μεσα απο τετοια σκηνικα μαθαινεις τα ορια σου, τα ελατωματα σου σε ενα επαγγελματικο χωρο, γενικως βλεπουν πολλα τα ματια σου που ισως σε βοηθησουν στο μελλον, πχ να πας πιο προετοιμασμενος και υποψιασμενος στην επομενη. Ισως μετα απο αυτο το χρονικο διαστημα να μπορουσες να παρεις και μια συστατικη επιστολη.

Απ'την αλλη αν εχεις προαποφασισει οτι θα φυγεις δεν εχει και πολυ νοημα η εργασια, γιατι χωρις κινητρο και χωρις αυριο με το ζορι θα πηγαινεις δουλεια και δεν θα αντεχεις, ουτε και θα αντεχεσαι απο τους συναδελφους σου.

• Like 1
Δημοσ.

Παντως εγω, σε εργασιες σαν την δικη σου θα επεδιωκα να δοκιμασω τον εαυτο μου για ενα χρονικο διαστημα (πχ 1-2 μηνες), γιατι μεσα απο τετοια σκηνικα μαθαινεις τα ορια σου, τα ελατωματα σου σε ενα επαγγελματικο χωρο, γενικως βλεπουν πολλα τα ματια σου που ισως σε βοηθησουν στο μελλον, πχ να πας πιο προετοιμασμενος και υποψιασμενος στην επομενη. Ισως μετα απο αυτο το χρονικο διαστημα να μπορουσες να παρεις και μια συστατικη επιστολη.

Απ'την αλλη αν εχεις προαποφασισει οτι θα φυγεις δεν εχει και πολυ νοημα η εργασια, γιατι χωρις κινητρο και χωρις αυριο με το ζορι θα πηγαινεις δουλεια και δεν θα αντεχεις, ουτε και θα αντεχεσαι απο τους συναδελφους σου.

Δεν αντιλέγω σε αυτά που λες, δίκιο έχεις. Και με τους συναδέλφους μια χαρά τα πάω, η δομή της εργασίας είναι που με κάνει και αισθάνομαι ανασφάλεια. Αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να μπορέσω να δουλέψω κάπου, όσο εύκολα ή δύσκολα κι αν είναι, με αξιοπρέπεια και διαφάνεια. Προφανώς και ζητάω πολλά αυτή την περίοδο, το ξέρω.

Σε αυτό το σημείο να πω πως αν συμβεί κάτι στην δουλειά και μου τα γυρίσουν ή αρχίσουν τις "τρελίτσες" και τα γνωστά, εννοείται πως θα αναφέρω το όνομα της εταιρίας, μαζί με την διεύθυνση και όλες τις άλλες πληροφορίες ώστε να μην την πατήσουν και άλλοι νουμπάδες σαν του λόγου μου (πιστεύω πως ένα database που θα περιλαμβάνονται τα hoaxes των αγγελιών για το όφελος και την πληροφόρηση του εργαζόμενου θα ήταν χρήσιμο στις μέρες μας).

• Like 1
Δημοσ.

Δουλεύω εδώ και μόνο περίπου 9 μέρες σε μια δουλειά που μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα μού έχει σπάσει, εκπληκτικά, τα ούμπαλα, οπότε σκέφτομαι να παραιτηθώ, όσο αχάριστος κι αν φαίνομαι στις μέρες μας.

Οι "υπερωρίες" που ξεκίνησαν για να καλυφθούν παράλογοι στόχοι, οι απότομες αλλαγές ωραρίου εκτός εβδομαδιαίου προγράμματος και η ψυχολογική πίεση για ψίχουλα είναι οι κύριοι λόγοι, αλλά θα μου πεις στο Ελλαδιστάν εν έτει 2014 όλα τα παραπάνω είναι εργασιακή ρουτίνα.

Από την πρόσληψη μου μέχρι σήμερα διαβάζω διάφορες "επιστολές" στο ιντερνέ από απολυμένους της εταιρίας και διάφορες συλλογικότητες όπου θάβουν την εταιρία και τους προϊστάμενους με εκσκαφέα (cant blame them, they 're asses). Σε μερικούς μάλιστα δεν τους έδιναν καν τα αντίγραφα των συμβάσεων ή τους όρους (που εγώ, θενκ γκαντ, έχω πάρει), ενώ γενικά εκεί μέσα επικρατεί η οσμή παγαποντιάς και ύποπτων πρακτικών.

*και τι μας λες την ιστορία της ζωής σου εδώ ρε φίλε;*

Γουέλ, είμαι νέος και δεν ξέρω από γραφειοκρατία κλπ, οπότε δεν έχω ούτε πληροφορίες για την διαδικασία, ούτε κάποιον να με βοηθήσει για να ξέρω τι ακριβώς δικαιούμαι ή τι να κάνω (όπως ας πούμε, πότε ακριβώς να δώσω την αίτηση παραίτησης; Κάτι μέρες πριν ή κατευθείαν στα μούτρα τους και να φύγω κάνοντας hair whipping;). Χρειάζομαι μια απλή υπεύθυνη δήλωση ή κάποιο ειδικό άλλο χαρτί; Θα πάρω τα δεδουλευμένα μου (δεδουλευμένα 9 ημερών, εδώ γελάμε); Να ζητήσω συστατική επιστολή; Να τους σπάσω όλους στο ξύλο εκεί μέσα;

Θενξ εκ των προτέρων ε.

Είμαι της άποψης να φύγεις με όμορφο τρόπο και μην σου πω αν την παλεύεις να τους δώσεις και ένα χρονικό περιθώριο, ώστε να βρουν τον αντικαταστάτη σου. Αυτό γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν κάτσει και τους χρειαστείς κάποια στιγμή. Παραίτηση δεν θέλει κάποια χαρτιά από εσένα, απλά θα το πεις στον υπεύθυνο και θα σου δώσουν υπογράψεις την παραίτηση σου (οικειοθελής αποχώρηση ή κάπως έτσι).

Συστατική που να λέει στο νέο σου αφεντικό τι; Ότι πήγες και σε 9 μέρες έφυγες; Ούτε στο βιογραφικό σου δεν θα το βάλεις αυτό.

Για να καταλαβω.Δουλεψες 9 μερες και ρωτας αν πρεπρει να πληρωθεις?Το οτι αυτοι μπορει να χρειαζονται το εξτρα ατομο για την δουλεια το εχεις σκεφτει?

Πες δηλαδη οτι εχεις εναν υπαλληλο σε ενα καταστημα.Τον προσλαβανεις κατεβαζεις αγγελιες κτλ αφου βρηκες  και μετα σου λεει απο 10 μερες οτι παρατειτε και ζηταει και τα λεφτα των 10 ημερων.Σορρυ που στο λεω αλλα δεν θα παρεις τιποτα.

Αυτό που λες δεν παίζει 100%. Είναι δεδουλευμένα, το ότι χαλάει η συνεργασία δεν είναι απαραίτητα υπαιτιότητα του εργαζόμενου. Αν τον μαστιγώνουν και παραιτηθεί δεν θα πρέπει να πληρωθεί δηλαδή;

Όσον αφορά αυτές τις τηλεφωνικές εργασίες έχω ακούσει τα χειρότερα για την συμπεριφορά των προϊσταμένων και την πίεση που τρως.

Δημοσ.

και ενα μεροκαματο να κανεις δικαιουσε να το πληρωθεις ακομη και να φυγεις εσυ απο την δουλεια !

ποτε θα στο βγαλει  ο λογιστης και ποτε θα το παρεις  ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο βεβαια , το θεμα ειναι ομως οτι το δικαιουσε ..

Δημοσ.

εγω ειχα πάει σε μια εταιρία με τηλέφωνα κ μου έσπαγαν τα αρχίδια ,χωρίς να ξέρω τι κάνω κ πως με έβαλαν να δουλέψω στα τηλέφωνα και μου έλεγαν κ απο πάνω γιατι δεν ειπες αυτό γιατι δεν ειπες εκείνο ? σε φάση λες κ έπρεπε να ξέρω τη δουλειά απ το σπίτι μου
πήγα να τους τα κάνω λίμπα κ έφυγα στην τουαλέτα να coolάρω 5 λεπτάκια κοπανόντας την πόρτα πίσω μου χωρίς να το καταλάβω. επέστρεψα cool κ έφυγα κ τώρα δουλευω σε γυμναστηριο
Το μονο που έχασα ηταν κανα δυο γκομενάκια που το ένα έδειχνε οτι με γουστάρει χύμα κ δε πρόλαβα να γίνει φάση

μη κάθεσαι εκεί αν δε σ αρέσει

• Like 1
Δημοσ.

και ενα μεροκαματο να κανεις δικαιουσε να το πληρωθεις ακομη και να φυγεις εσυ απο την δουλεια !

ποτε θα στο βγαλει  ο λογιστης και ποτε θα το παρεις  ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο βεβαια , το θεμα ειναι ομως οτι το δικαιουσε ..

Το πότε θα το πάρω σε ενδεχόμενο παραίτησης ξέρω και την ημερομηνία ακριβώς. Δεν θα τα αφήσω να αγιάσουν τα 'στόπαιδα.

εγω ειχα πάει σε μια εταιρία με τηλέφωνα κ μου έσπαγαν τα αρχίδια ,χωρίς να ξέρω τι κάνω κ πως με έβαλαν να δουλέψω στα τηλέφωνα και μου έλεγαν κ απο πάνω γιατι δεν ειπες αυτό γιατι δεν ειπες εκείνο ? σε φάση λες κ έπρεπε να ξέρω τη δουλειά απ το σπίτι μου

πήγα να τους τα κάνω λίμπα κ έφυγα στην τουαλέτα να coolάρω 5 λεπτάκια κοπανόντας την πόρτα πίσω μου χωρίς να το καταλάβω. επέστρεψα cool κ έφυγα κ τώρα δουλευω σε γυμναστηριο

Το μονο που έχασα ηταν κανα δυο γκομενάκια που το ένα έδειχνε οτι με γουστάρει χύμα κ δε πρόλαβα να γίνει φάση

μη κάθεσαι εκεί αν δε σ αρέσει

Εσύ καταλαβαίνεις ακριβώς τι εννοώ. Και εγώ σκέφτομαι και προσπαθώ να αντέξω να δουλέψω εκεί για τουλάχιστον ένα μήνα μέχρι το σημείο που θα σπάσω, θα βγάλω πριονοκορδέλα και θα αρχίσω να κουρεύω κεφάλια ψέλνοντας ύμνους των βίκινγκς.

Λυπάμαι που δεν έκατσε με το γκομενάκι. :/

• Like 1
Δημοσ.

Δεν σε κοβω για τρολλ. Μου θυμίζει φάση Teleperformance από την περιγραφή σου.

Θα σε συμβούλευα να κάνεις αυτό που ποσταρε ο Μιντι Μιλιζ.

Υπομονή για λίγο διάστημα.

Ανακοίνωσε την αποχώρησή σου αρκετές μέρες νωρίτερα.

Πάρε ότι σου αναλογεί και ίσως και συσ. επιστολή.

Δημοσ.

Επειδή η φάση στην υπόθεση είναι to be continued, και για να υπάρχει σαν αρχείο σε περίπτωση που κάποιος διαβάσει το thread:

Σήμερα μας εμφάνισαν ένα στόχο της εταιρίας για αυτή αλλά και την επόμενη βάρδια, ο οποίος φυσικά είναι ανέφικτος και άρχισαν σχετικά νωρίς οι νύξεις περί "υπερωρίας", που δεν ξέρει κανείς αν πράγματι θα πληρωθούμε υπερωρίες σε τέτοια περίπτωση.

Σε περίπτωση που είστε στο σημείο να πιάσετε δουλειά σε τηλεφωνικό κέντρο, πρώτον ενημερωθείτε για την φάκιν κόμπανυ και δεύτερον σκεφτείτε ότι υπάρχει γραμμένο για τις θέσεις αυτές, γιατί όσα γράφονται ισχύουν.

B)

Δημοσ.

Ε οχι και συνεντυξη ρε παιδια, ενημερωση.. νομιζα καταλαβατε.. Αλλη φορα θα χρησιμοποιω σωστα τα ελληνικα.

Σε φαση "δειξε μας τα δακτυλα σου να δουμε τι λες απο αντιχειρα τουλαχιστον"; ;ρ

Δημοσ.

η συγκεκριμενη δουλεια ειναι απο τις ποιο αβολες,ειχε δουλεψει και ο αδερφος μου καμια βδομαδα και την παρατησε και αυτος

1000 φορες τσουβαλια στη πλατη και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο..

Για να γελασουμε και λιγο..

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...