redhotstef Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Ειμαι μεσα σε ενα νοτιοανατολικο δωματιο, με διαπλατα ανοιχτη τη μπαλκονοπορτα, και μια ωρα που ειμαι καθυσμενος στον υπολογιστη και ψαχουλευω, σταζω χωρις να κουνιεμαι καθολου! Χωρις αερκοντισιον χωρις ανεμιστηρα, πως αποφευγετε τον ιδρωτα; Εγω καθε τοσο παω στο μπανιο και ριχνω νερο στη μουρη μου και τα χερια, και σκουπιζομαι για να μην τρεχουν τα νερα. Ακομα και οταν κοιμαμαι τα απογευματα και ξυπναω κατα τις 8 παλι σταζω, χωρις να εχω κανει απολυτως τιποτα. Μονο να αναπνεω. Και το δωματιο μου δεν το βλεπει καθολου ο ηλιος τα απογευματα. Ποσο ιδρωνει ο καθενας μας και τροποι αντιμετωπισης; Επισης απο τι εξαρταται ο ιδρωτας (ποσοστο λιπους κ.α);
revolver1990 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Ίσως κάνω λάθος (θα μας πουν και οι υπόλοιποι)αλλά ο ιδρώτας έχει πολλές αιτίες.Δεν νομίζω ότι μπορείς να τον μειώσεις άμεσα με κάποιο τρόπο εκτός των roll-on.Παίζει ρόλο αν είσαι γυμνασμένος ή αγύμναστος.Ένα άτομο αγύμναστο όταν πάει να κάνει μια έστω ελαφρή άσκηση τοτε το σώμα του εκρίνει περισσότερο ιδρώτα γιατί δεν μπορεί να καταλάβει αν το άτομο εκτελεί βαριά ή ελαφριά εργασία ώστε να διατηρήσει την θερμοκρασία του σώματος σταθερή.Πρόσφατα έκανα γενικές εξετάσεις και είχα υψηλό αιματοκρίτη.Όταν τις πήγα στον γιατρό με ρώτησε αν ιδρώνω γιατί λέει ότι αν έχεις υψηλό αιματοκρίτη τότε έχεις και υψηλή θερμοκρασία σώματος οπότε ο ίδιος ο οργανισμός προσπαθεί να μειώσει την θερμοκρασία του μέσω της απελευθέρωσης ιδρώτα.Τέλος, υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν ορμονικές ή κληρονομικές αιτίες. 1
liakjim Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Ακόμα και η επιγονική δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Το κακό έχει ήδη γίνει. Έπρεπε να ήσουν παιδί του σωλήνα όπου το γονιδίωμά σου θα έχει μεταλλαχθεί τεχνητά πχ με την εισαγωγή του/των γονιδίου/ων του σκύλου που θα μετέτρεπε την απαγωγή της θερμότητας από το σώμα σου , από την μέθοδο της εξαέρωσης του ιδρώτα σου (το οποίο φαινόμενο, της εξάερωσης δλδ, απορροφά ποσά θερμότητας οπότε πέφτει η θερμοκρασία του ιδρώτα άρα και δροσίζεται το σώμα σου μέσω της συνναγωγής θερμότητας διαμέσου του επιφανειακού φλεβικού δικτύου αίματος) , στην μέθοδο της αερόψυξης μέσω ταχείας εισπνοής-εκπνοής (λαχάνιασμα) και άρα πάλι την ψύξη του αίματος αλλά αυτή την φορά εσωτερικά. Άρα τώρα ίδρωνε... 2
chill Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Ένα 10% του πληθυσμού πάσχει από υπέρ εφιδρωση... Αν είσαι παχύς χειρότερα... Αν καπνιζεις, πίνεις καφέδες τρως καυτερά χειρότερα... Αν σου παρουσιάστηκε ξαφνικά και δεν υποφέρεις απο αυτό χρόνια -----) γιατρό 1
kfyros Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Χωρίς aircondition και ανεμιστήρα ; Μετακόμισε στην Αλάσκα. Μια χαρά.. 1
somebody:) Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 σε νιωθω. ανεκαθεν ιδρωνα (περισσοτερο απο το φυσιολογικο) αλλα μεχρι και πριν 3-4 χρονια δε το χα συνειδητοποιησει οτι ειναι τοσο εντονο το προβλημα.εγω ιδρωνα σε φαση να αποφευγω χειραψια γιατι ντρεπομουν που εσταζαν τα χερια μου. αφου ουτε παραδοσιακους δε χορευα γιατι καθε λιγο σκουπιζα τα χερια μου (ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ!) ή φορουσα συγκεκριμενα μπλουζακια (μαυρα,ασπρα αερινα) ωστε να μην διαγραφεται τοσο πολυ ο ιδρωτας. οι λυσεις που μπορω να σου προτεινω ειναι αρχικα να κανεις αιματολογικες να δεις τι παιζει (οχι οτι θα χεις κατι κακο ημαρτον) και να φορας βαμβακερα ρουχα. τωρα για αποσμητικο δε ξερω αν εχεις βρει καποιο να σου ταιριαζει αλλα εγω μετα απο πολυυυυυυυ ψαξιμο κατεληξα σε ενα φαρμακευτικο roll on (αν θες να σου πω απλα δε γραφω μη κανω και διαφημιση) και μια διαπιστωση: οταν συνειδητοιποιησα οτι ιδρωνα και φρικαρα γιατι δε μπορουσα να φοραω ουτε τα αγαπημενα μου ρουχα,τοτε ηταν που αρχισα να ιδρωνω ακομα περισσοτερο γιατι πλεον επαιζε και το ψυχολογικο ρολο.τα ψυχοσωματικα που λεμε. μην τη παθεις και εσυ ετσι! δηλαδη μη το αφησεις σε καμια περιπτωση να επηρεασει τη ψυχολογια σου η τη καθημερινοτητα σου! και καποιοι που δεν εχουν ιδρωσει ποτε στη ζωη τους θα με βρουν υπερβολικη αλλα ειναι πολυ ασχημο αυτο το αισθημα!! αυτα απο εμενα. 2
chill Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δεν υπάρχει σωτηρία πάντως πέρα απο κατι χειρουργεία και κατι ενέσεις κολλαγόνου που εχω διαβάσει. 65kg είμαι και με την ζέστη στάζω...τα χέρια μου δεν ιδρώνουν ποτέ....μονο ο κορμός και κυρίως το κεφάλι. Πάω γύρω στις 6 για τρέξιμο το πρωί και στα 500m μοιάζω σαν να εχω τερματίσει μαραθώνιο. Στάζω ακόμα και αν απλά κάθομαι....εχω κάνει μύριες όσες εξετάσεις, δεν υπάρχει προβλημα απλά ανήκω σε αυτο το 10%. Οσο το σκέφτεσαι τόσο χειροτερεύει πάντως οπότε πάρτι χαλαρά!!! 1
somebody:) Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 το "botox" λες? το χα και εγω υπ'οψιν μου αλλα ασε μη μπλεξει ο ανθρωπος με τετοια γιατι αστα μετα.. Οσο το σκέφτεσαι τόσο χειροτερεύει πάντως οπότε πάρτι χαλαρά!!! ποσο δικιο εχεις!!
chill Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Ναι Botox....δεν ειναι μόνιμο θέλει καθε x χρόνια επανάληψη. Ουτε καν!!!
arc Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Η απάντηση ειναι πολύ απλή: Αγοράζεις ανεμιστήρα ή βάζεις aircondition ή μετακομίζεις μερικά χιλιάδες χλμ βόρεια 1
Dannie Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Οπως ειπε καποιος αυτο λεγεται υπερ-ιδρωσια το οποιο μπορει να εμφανιστει αποτομα(ψυχοσωματικο).Οταν συμβαινει σε ολο το σωμα και κυριως νιωθεις απο μεσα να ζεσταινεσαι(κατι σαν αυτο που εχουν οι γυναικες στην κλιμακτηριο)δεν υπαρχει καποια λυση παρα να το παρεις αποφαση αν εχεις παραπανω κιλα να τα χασεις και να μην πιεζεσαι και να το σκεφτεσαι(αρκετοι φτανουν στην καταθλιψη). Υπαρχουν ομως ατομα που ιδρωνουν υπερβολικα σε ορισμενα σημεια(χερια - ποδια - μασχαλες κ.τ.λ)για αυτους υπαρχει το μποτοξ.Το Συγγρου εχει ειδικο τμημα υπεριδρωσιας(peeling νομιζω λεγεται) αν εισαι ασφαλισμενος καλυπτει αλλα σιγουρα θα σε στειλουν πρωτα για εξετασεις(θυροειδης - καρδια κ.τ.λ)αφου αυτοι πιστουν οτι εχεις οντως προβλημα γιατι υπαρχουν ανθρωποι που εχουν μονιμως ενα πανι στα χερια γιατι δεν σταματα ο ιδρωτας και παει καποιος που ιδρωνει που και που καταλαβαινεις. Ειναι σοβαρο θεμα απο την αποψη οτι μπορει να σε οδηγησει σε καταθλιψη αν το αφησεις να σε απασχολει συνεχεια και σταματησεις να κανεις πραγματα που εκανες κ.τ.λ. 2
chill Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δεν ξέρω αν εχει κάποια συσχέτιση αλλα εχω τρομερή αντοχή στο κρύο...εξωτερικό π.χ. Βόρεια Ευρώπη χειμώνα όλοι με χοντρά μπουφάν, κασκόλ, γάντια, σκουφιά....εγώ χαλαρά. Το χειμώνα την βγάζω άκρως οικονομικά.....το καλοκαίρι a/c στο full.
Dannie Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δεν ξέρω αν εχει κάποια συσχέτιση αλλα εχω τρομερή αντοχή στο κρύο...εξωτερικό π.χ. Βόρεια Ευρώπη χειμώνα όλοι με χοντρά μπουφάν, κασκόλ, γάντια, σκουφιά....εγώ χαλαρά. Το χειμώνα την βγάζω άκρως οικονομικά.....το καλοκαίρι a/c στο full. Λογικο ειναι ο χειμωνας ναναι καλυτερος για εσενα και να νιωθεις καλυτερα.Πιστευω οτι αφου γινουν καποιες εξετασεις και ειναι ολα καλα πρεπει να αποδεκτεις οτι μπορει να το εχεις για παντα ετσι ωστε να μην σε απασχολει.Αφου σου αρεσει η γυμναστικη γιατι δεν την κανεις στην θαλασσα τωρα το καλοκαιρι πιστευω θαναι καλυτερα.
XronisR Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Noμιζω τωρα το καλοκαιρι παιζει ρολο αν πινεις και πολλα υγρα δηλαδη νερο,αναψυκτικα κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα