Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Aρίστος Δοξιάδης: Οι νέοι αποτελούν ίσως το μοναδικό κεφάλαιο που έχουμε στην Ελλάδα, υπό την έννοια ότι δεν υπάρχουν τρομεροί φυσικοί πόροι τους οποίους να μην έχουμε αξιοποιήσει. Αυτό που υπάρχει και δεν έχουμε αξιοποιήσει είναι η μόρφωση των νέων. Η χώρα έχει «βγάλει» πάρα πολλούς πτυχιούχους, παρ’ όλα τα δεδομένα προβλήματα των ελληνικών πανεπιστημίων. Πολλοί από αυτούς έχουν αποκτήσει εμπειρία και στο εξωτερικό και έχουν επιστρέψει. Αυτοί λοιπόν είναι το μοναδικό μας κεφάλαιο. Ουσιαστικά, αν εξαιρέσει κανείς τον τουρισμό και τη γη, δηλαδή τη γεωργία, που μπορούν να αυξήσουν το ΑΕΠ κατά λίγες ποσοστιαίες μονάδες, το μόνο που έχει να πουλήσει η Ελλάδα είναι υπηρεσίες γνώσης. Όχι της υψηλότερης δυνατής γνώσης. Όχι κατ’ ανάγκη τεχνολογίες αιχμής. Αλλά υπηρεσίες που απαιτούν καλό σχεδιασμό ή κάποιου είδους επιστημονική υποστήριξη.  Για παράδειγμα, έχουμε πάρα πολλούς γιατρούς οι οποίοι πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται πώς θα πουλήσουν ιατρικές υπηρεσίες στην παγκόσμια αγορά και αυτό έχει αρχίσει να γίνεται εφικτό. Επομένως, οι νέοι και οι επιστήμονες είναι αυτοί τους οποίους όλοι πρέπει να στηρίξουμε και να ακολουθήσουμε.

Δημοσ.

Τρίχες . Οι γιατροί που δεν έχουν τα απαραίτητα δόντια για κονόμα στην Ελλάδα με φακελάκια κλπ, ήδη φεύγουν στο εξωτερικό,
και οι υπόλοιποι επιστήμονες το ίδιο.

Κι εκεί αμοίβονται χαμηλά σε σχέση με τους γηγενείς, αλλά με τα χρόνια μπαίνουν στο κανονικό payroll, συν την δεδομένη ικανότητα που υπάρχει , αρκετοί πετυχαίνουν.

Εδώ είναι κρανίου τόπος.
Τα startups με τα οποία μας τα έχουν πρήξει τα κανάλια , φέρνουν μικρό εμπορικό αποτέλεσμα,
και κάποια στιγμή η χρηματοδότηση τελειώνει χωρίς να έχει αποδώσει το business plan για τα περισσότερα από αυτά και διαλύονται.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Δεν μπορεί να αναπτυχθεί η χώρα με Portals για σουβλάκια και taxi. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια.

• Like 5
Δημοσ.

Η χώρα έχει «βγάλει» πάρα πολλούς πτυχιούχους, παρ’ όλα τα δεδομένα προβλήματα των ελληνικών πανεπιστημίων.

Αυτό τώρα το είπε για καλό;

Δε διάβασα το άρθρο πάντως.

Δημοσ.

Η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη. Έχουμε τους γονείς, το σχολείο, την κοινωνία που ωθούν τους νέους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προκειμένου να αποκτήσουν ένα πτυχίο,το οποίο ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ και σύμφωνα με όσα μας λέγανε πιο παλιά θα τους εξασφαλίσει χρήμα,κύρος κτλ κτλ...Είναι λογικό βέβαια οτι  και το κράτος έχει μερίδιο ευθύνης, ανοίγοντας ίδιες σχολές(πχ παιδαγωγικά)

σε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση σε αυτές.Βέβαια, όπως κάθε "τίμιο" κράτος που λειτουργεί με βάση το ρουσφέτι απορρόφησε τα άτομα από τέτοιες σχολές αλλά και από πολλές άλλες, άλλων κλάδων...μέχρι που όλοι ξέρουμε πως κατέληξε αυτή η ιστορία.

Τα χειρωνακτικά επαγγέλματα ήταν αυτά που παραμελήθηκαν για τον ηλίθιο λόγο...ότι απλα δεν είχαν το κατάλληλο κύρος και ας είχαν χρήμα.Ήταν η "περηφάνια" του Έλληνα που στάθηκε εμπόδιο και τώρα το πληρώνει.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που είτε μας αρέσει είτε όχι στηρίζεται στην γεωργία και στον τουρισμό.Είναι λογικό λοιπόν να μην μπορεί να αξιοποιήσει όλες αυτές τις μάζες των μηχανικών,πληροφορικάριων,χημικών κτλ, γιατί πολύ απλά δεν έχει τις υποδομές για να μπορέσει να τους εκμεταλλευτεί.Δεν έχει ούτε ερευνητικά κέντρα ούτε βαρια βιομηχανία ούτε κάτι άλλο το αξιόλογο.

Κακά τα ψέμματα οι νέοι, ακόμη και οι γονείς τους το ήξεραν αυτό.

Μερικοί βρήκαν ως λύση τα σώματα ασφαλείας για επαγγελματική αποκατάσταση.Οι υπόλοιποι είναι άνεργοι για τον απλό λόγο οτι δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας για το επάγγελμα που διάλεξαν ή είναι υπεραρκετοί για τις ανάγκες της χώρας.(πόσους οικονομολόγους χρειάζεται αυτή η χώρα τελοσπάντων).

Άρα οι νέοι βρίσκονται σε μία μειονεκτική θέση που τους καθιστά αδύναμους στο να βοηθήσουν τον εαυτό τους,πόσο μάλλον την χώρα τους.Δυστυχώς,όσο δυσάρεστο και αν ακούγεται η φυγή στο εξωτερικό μπορεί να αποτελεί μονόδρομο.Νομίζω οτι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο...

• Like 3
Δημοσ.

Eκτος απο μια λεξη ολα τα υπολοιπα ειναι αν οχι παπαριες ευχολογια σε βαθοοοος χρονου.Και αυτη η λεξη ειναι ρευστοτητα.

Οσοι μπορουν φευγουν εξω , στην χειροτερη περιπτωση δεν θα τους σπανε τα νευρα απο τα κροκοδειλια δακρυα διαφορων ντοπιων και ξενων για την χαμενη γενια και ετσι

Δημοσ.

Φεύγοντας :P Μπας και γκρεμιστεί μια και καλή και χτιστεί απ΄την αρχή! Με μπαλώματα δε γίνεται δουλειά! 

• Like 2
Δημοσ.

Eγω παλι δεν καταλαβαινω πως θα βοηθησουν την Ελλαδα οι νεοι....

Στο μελλον!..

Πως θα την βοηθησουν καποιοι νεοι Ελληνες οι οποιοι σπουδασαν, βρηκαν καλες δουλειες, καινοτομησαν ισως, γιναν γνωστοι στο εξωτερικο με τις ιδεες τους και τα κατορθωματα τους, και γενικως πλουτισαν σε γνωσεις και χρημα.

Υποθετικα μιλωντας, αν ημουν εγω στην θεση αυτου του νεου Ελληνα, πως θα βοηθουσα την χωρα????

Πληρωνοντας εξωφρενικη φορολογια; Θα εδινα τα μισα λεφτα απ οσα θα κερδιζα με την προσπαθεια μου στο κρατος πχ;

Γενικα και αοριστα δηλαδη, τι σημαινει να βοηθησω το κρατος και τη χωρα???

Της χρωσταω τιποτα;;;

Δημοσ.

Βρε ποιος μαμάει μια χώρα και την γερουσία της που το μόνο που έκανε είναι να καταστρέψει το μέλλον 2-3 γενιών? Την πάρτυ μας θα κοιτάξουμε και την έχουμε κάνει για εξωτερικό και συνεχίζουμε.

Στην χώρα ας μείνουν αυτοί που την κατέστρεψαν και αυτοί που θέλουν να συνεχίσουν με ίδιες τακτικές (λαμόγια)...σιγά μην κάτσουμε να καθαρίσουμε σαν καμαριέρες το "δωμάτιο" μετά το μαμήσι που έπεσε!

• Like 2
Δημοσ.

Αυτο το πράγμα, σε αυτο το χωριό, που όλοι όσοι γράφουν αντικειμενικά άρθρα (γελώ) ασχολούνται οχι με το πρόβλημα αλλα με τα συμπτώματα και πιθανές θεραπείες, ειναι απίστευτο.

Απο την άλλη, είμαστε η χωρα που "τα λεω στην νύφη για να τα ακούσει η πεθερά"

Δημοσ.

Εγώ θα δεχόμουν να αφήσω "κάτι καλύτερο" για να έρθω να κάνω την καθαρίστρια -- από τη δουλειά (ιδανικά) δεν εισπράττει κανείς μόνο λεφτά, είναι κι άλλα όπως η αίσθηση πως you are doing good for the world.

Αλλά την καθαρίστρια θα δεχόμουν να την κάνω μόνο με τους δικούς μου όρους (διαφάνεια, ισονομία και μηδενική ανοχή), όχι έχοντας το ίδιο μου το αφεντικό-γρανάζι του σάπιου πολιτικού οικοδομήματος να με σαμποτάρει.

Ο Δ. Σπινέλλης είναι ένας καταξιωμένος επιστήμονας του οποίου το δημόσιο πρόσωπο απ' όσο μπορώ να κρίνω ταιριάζει πάρα πολύ με την παραπάνω περιγραφή. Τον έκαναν παλιότερα γενικό γραμματέα της ΓΓΠΣ. Παραιτήθηκε.

Οπότε και γω κοιτάω την πάρτη τη δική μου και της κόρης μου και η Ελλάδα χάρισμά σας. Θα έρχομαι το καλοκαίρι για διακοπές κλείνοντας πακέτο από Γερμανία που θα είναι και φτηνότερα.

Δημοσ.

Πρόσφατα ήπια έναν καφέ με έναν Έλληνα, με 30 χρόνια στο εξωτερικό, μεγαλοπιασμένο πλέον από τη δουλειά του. Αυτό μου είπε, η Ελλάδα καλή είναι, αλλά για 20 μέρες το χρόνο να πας διακοπές να χαλαρώσεις και να δεις τον ήλιο.

Και μου έλεγε ο άνθρωπος πως προσπαθούσε να βγάλει ελληνικό διαβατήριο στην κόρη του και τί τράβηξε μέχρι να τα παρατήσει. Στους γιους ούτε καν, θα τους έπαιρναν φαντάρους.

Δημοσ.

όταν λέμε χώρα εννοούμε κυρίως τον σκληρό πυρήνα του κράτους, πολιτικοί, δικαστικοί, παπαδες, μπατσοι, καραβανάδες και διαφορους άλλους ΔΥ. Όλους αυτους που έχουν κάτσει στον σβέρκο των υπολοιπων δεν έχω καμια διαθεση να τους βοηθήσω, ας φαγωθούν μεταξύ τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...