UpToDate_ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Λοιπον κατα τον νοεμβριο του 2011 μου κοψανε προστιμο ενω ημουν φοιτητης Ε.Ε.Σ και κατω των 22 ετων και ειχα ενεργο εισητηριο και επικυρωμενο πανω μου των 0.70.Την 20.11.11 που εγινε αυτο στο site του ΟΑΣΑ ελεγε οτι φοιτητες Ε.Ε.Σ κατω των 22 ετων δικαιουνται μειωμενου κομιστρου. Αυτη η καργιολα που μου το εκοψε, μου ειχε πει δεν ξερω αν αναγνωρειζεται η σχολη σου και θα στο κοψω τυπικα. Και να απς στον κεραμεικο να το ακυρωσεις. Ε οσο και αν πηγα με τα αποδεικτικα τοτε, οτι ημουν φοιτητης Ε.Ε.Σ, κατω των 22 ετων, με ενεργο εισητηριο 0.70 ευρω, με φωτοτυπια του site τους την ιδια ημερομηνια που ελεγε οτι το δικαιουμαι .. και με 2 ενστασεις δεν μου το ακυρωσαν.Σημερα ηταν να μπει η επιστροφη κρατησεων απο περσυ 350 ευρω τα οποια μου φαγανε γιατι μολις εμαθα οτι χρωσταω 850 ευρω απο τοτε. Εχω, φωτοτυπια του τοτε εισητηριου, γνησιο αντιγραφο οτι ημουν φοιτητης, την εγγραφη ενσταση που ειχα κανει τοτε. ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ SITE κατα την 20.11.2011Τι κανω;;;;;; Δεν θα δωσω μια οσο και να παει... δικαστικα ποσο θα μου παει? Μηπως να παω συνηγορο του πολιτη? Γαμω, και το να εισαι νομιμος γτπ ειναι με κατι λαμογια στην Ελλαδα..... πειτε καμια γνωμη και θα ψαξω να βρω τι ελεγε το site τους εκεινη την ημερομηνια...το δικαστηριο αν παω ποτε παιζει να γινει?
paylidis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 για δοκιμασε απο κανενα χρονοντούλαπο του ιντερνετ http://web.archive.org/web/20110515000000*/http://www.oasa.gr για εμενα ξεκινα με συνηγορο πολίτη... ακου εκει 850 νταβατζιλίκι οασα επειδη ειναι αχρηστοι και εχουν αγνοια του κανονισμού τους (εφόσον ειναι δημοσιευμένος σε νομο-και αγνοια νόμου)... 7
zio10 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μπλέξιμο από το πουθενά ρε συ! Πήγαινε με τα αποδεικτικά που έχεις και εξήγησέ τους. Θα μπορούν να βρουν κι αυτοί ποιος κανονισμός ίσχυε εκείνη την περίοδο
UpToDate_ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Να παω ΔΟΥ? να παω ΜΕΤΡΟ? Αφου πλεον το προστιμο ειναι στην ΕΦΟΡΙΑ η μετρο δεν εκανε κατι τοτε, θα εχει το δικαιωμα να κανει κατι τωρα? πω γαμησακι απο το πουθενα με τα λαμογια ρε γαμωτο.. για δοκιμασε απο κανενα χρονοντούλαπο του ιντερνετ http://web.archive.org/web/20110515000000*/http://www.oasa.gr για εμενα ξεκινα με συνηγορο πολίτη... ακου εκει 850 νταβατζιλίκι οασα επειδη ειναι αχρηστοι και εχουν αγνοια του κανονισμού τους (εφόσον ειναι δημοσιευμένος σε νομο-και αγνοια νόμου)... Βρηκα την 26.11.11 οχι την 20.11.11 ρε γαμωτο... http://web.archive.org/web/20111126024820/http://www.oasa.gr/content.php?id=mkomΣπουδαστές όσων Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών (Ε.Ε.Σ.), λάβουν άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με το άρθρο 11 του νόμου 3696/2008 (ΦΕΚ Α’ 177/2008) μέχρι την ηλικία των 22 ετών με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας και Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου που εκδίδεται από τον ΟΑΣΑ.
Anubis13 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Βρες οτι ισχυε πριν τις 20/11 και θα εισαι καλλυμενος νομιζω.
zio10 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Να παω ΔΟΥ? να παω ΜΕΤΡΟ? Αφου πλεον το προστιμο ειναι στην ΕΦΟΡΙΑ η μετρο δεν εκανε κατι τοτε, θα εχει το δικαιωμα να κανει κατι τωρα? πω γαμησακι απο το πουθενα με τα λαμογια ρε γαμωτο.. Βρηκα την 26.11.11 οχι την 20.11.11 ρε γαμωτο... http://web.archive.org/web/20111126024820/http://www.oasa.gr/content.php?id=mkom Σπουδαστές όσων Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών (Ε.Ε.Σ.), λάβουν άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με το άρθρο 11 του νόμου 3696/2008 (ΦΕΚ Α’ 177/2008) μέχρι την ηλικία των 22 ετών με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας και Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου που εκδίδεται από τον ΟΑΣΑ. Βρες και μια λίγο παλιότερη που να λέει το ίδιο, λογικά θα το δεχτούν
UpToDate_ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δεν βρισκω screenshot ρε παιδια την 20.11.11
zio10 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δεν βρισκω screenshot ρε παιδια την 20.11.11 Πιο πριν? Αν έχεις το πριν και μετά (ένα σχετικά κοντινό διάστημα) δε νομίζω ότι θα υποθέσουν ότι ενδιάμεσα άλλαξε ο κανονισμός και μετά ξανάλλαξε!
UpToDate_ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Βρηκα κ ενα απο 27.10...Θα παω αυριο απο τον ΟΑΣΑ . Αν δεν γινει τιποτα, που αποκλειεται να γινει και να χασουν 900 ευρω τα λαμογια, εδω δεν εχασαν 40 ευρω τοτε, θα παω απο τον συνηγορο του πολιτη. Ποια ειναι η φθηνοτερη λυση για να το παω δικαστικα?
David20 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μια καλη λυση ειναι επισης να τους ρεζιλεψεις βγαζοντας τους στα καναλια.Ετσι οπως καταντησαμε μονο τα καναλια σε δινουν την λυση κι οχι αυτοι που πρεπει...ντροπη στους βρωμορεζιλες που το μονο που ξερουν ειναι να βολευονται στο Δημοσιο,να κατασπαταλουν το δημοσιο χρημα σε ασυλληπτα εξοδα, σε εκδρομες σε εξωτικους προορισμους και ενα σωρο αλλα...Βολεψακηδες του Δημοσιου,Συνδικαλισταραδες και ενα σωρο αλλοι ρεζιλιδες ,τρεμει η ψυχη σας τωρα που παιρνετε τον μπουλο.....Μην μασας αδερφε,μην τους δωσεις δραχμη και αν μπορεις απεφυγε τα δικαστηρια,ενδεχεται να σε φυγει πολυ παραπανω χρημα απ αυτο που σε ζητανε,(σε πρωτη φαση),ακολουθως ομως αν δικαιωθεις,τοτε αλλαζουν τα πραγματα υπερ σου....Και μην σε πιανει πανικος σε καμια περιπτωση. 1
GreyHorse Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Συγγνώμη, να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου εγώ, από την στιγμή που έκανες δυο ενστάσεις δεν σημαίνει ότι δεν είχες μείωση και έπρεπε να το πληρώσεις; Το τι έλεγε το σάιτ δεν νομίζω να μπορεί να βασιστείς σ'αυτό, τι λέει ο νόμος ισχύει, όχι τι έγραψε ή δεν ο υπάλληλος που έκανε κάποια προσθήκη στην ιστοσελίδα.
ParhsG Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Εγω ειχα προστιμο απο το 2007 σε προαστιακο φοιτητης γιατι καταλαθος χτυπησα το παλαιο . Δεν ειχα λεφτα να το πληρωσω και ο πατερας μου του χαν πει ατομο που δουλευε εκει οτι δε τα στελνουν. Μεχρι τωρα στην εφορια δε βλεπουν κατι.Παιζει να τη γλιτωσα;
UpToDate_ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Συγγνώμη, να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου εγώ, από την στιγμή που έκανες δυο ενστάσεις δεν σημαίνει ότι δεν είχες μείωση και έπρεπε να το πληρώσεις; Το τι έλεγε το σάιτ δεν νομίζω να μπορεί να βασιστείς σ'αυτό, τι λέει ο νόμος ισχύει, όχι τι έγραψε ή δεν ο υπάλληλος που έκανε κάποια προσθήκη στην ιστοσελίδα. Επειδη το ελεγαν αυτοι? εγωημουν νομιμος σε οτι και αν ελεγαν. Εγω το σαιτ θα κοιταξω δεν θα ψαξω νομους. Επισημα με ενημερωνουν απο εκει. Επισης λεει εδω(κατω) εγω τοτε ημουν 18 και 7 μηνων.. ειμαι 2.3.93 και το συμβαν ηταν 20.11.11... δεν λεει εως οτου κλεισουν το 18ο ετος.. ουτε εως οτου ενηλικιωθουν. Αρα και απο εκει νομιμος ηλικιακα δεν ειμαι? Νέοι ηλικίας 13 έως 18 ετών με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας.
zio10 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Επειδη το ελεγαν αυτοι? εγωημουν νομιμος σε οτι και αν ελεγαν. Εγω το σαιτ θα κοιταξω δεν θα ψαξω νομους. Επισημα με ενημερωνουν απο εκει. Επισης λεει εδω(κατω) εγω τοτε ημουν 18 και 7 μηνων.. ειμαι 2.3.93 και το συμβαν ηταν 20.11.11... δεν λεει εως οτου κλεισουν το 18ο ετος.. ουτε εως οτου ενηλικιωθουν. Αρα και απο εκει νομιμος ηλικιακα δεν ειμαι? Νέοι ηλικίας 13 έως 18 ετών με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας. Φίλε μου έχω την εντύπωση ότι 18 και μια μέρα θεωρείσαι 19. Άρα μάλλον θα σε θεωρήσανε 19 1
GreyHorse Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Επειδη το ελεγαν αυτοι? εγωημουν νομιμος σε οτι και αν ελεγαν. Εγω το σαιτ θα κοιταξω δεν θα ψαξω νομους. Επισημα με ενημερωνουν απο εκει. Επισης λεει εδω(κατω) εγω τοτε ημουν 18 και 7 μηνων.. ειμαι 2.3.93 και το συμβαν ηταν 20.11.11... δεν λεει εως οτου κλεισουν το 18ο ετος.. ουτε εως οτου ενηλικιωθουν. Αρα και απο εκει νομιμος ηλικιακα δεν ειμαι? Νέοι ηλικίας 13 έως 18 ετών με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας. Sorry αλλά έχεις άδικο. Ο πολίτης είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τον νόμο, σύμφωνα με την νομοθεσία, γιατί αλλιώς ο άλλος πχ θα έκλεβε και θα ισχυριζόταν ότι δεν γνώριζε τον νόμο και γενικά η μη γνώση της νομοθεσίας θα ήταν η υπεράσπιση όλων. Δεύτερον δεν είχες πάσο, το σάιτ αναφέρει "Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου που εκδίδεται από τον ΟΑΣΑ" υποθέτω το λεγόμενο πάσο εννοεί που ακόμα και να το έχεις πάρει είσαι υποχρεωμένος να το κουβαλάς πάνω σου αλλιώς κόβεις κανονικό εισιτήριο. Και τρίτον, 13 ως 18 σημαίνει από την ώρα που μπαίνεις στα 13, 12 και μια μέρα δηλαδή, μέχρι την ημέρα που θα κλείσεις τα 18. Εσύ το είχες ξεπεράσει κατά 7 και βάλε μήνες. Αυτό που πρέπει να δεις και να παλέψεις είναι το πόσο έχει αυξηθεί το ποσό και γιατί και αν μπορείς και πόσα να γλιτώσεις. Το να μην το πληρώσεις καθόλου ξέχνα το, ιδίως με 2 ενστάσεις που απορρίφθηκαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα