0Panos0 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Γεια σας, Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν πιάνω την ΝΕΡΙΤ. Πιάνω την ΝΕΡΙΤ sport και την ΝΕΡΙΤ HD. Η τηλεώρασή μου είναι πάρα πολύ παλιά (οπότε στην ΝΕΡΙΤ HD έχω μόνο ήχο) και ο αποκοδικοποιητής μου απ' τους φτηνούς. Έκανα πολλές φορές γενική σάρωση για να μου βρει όλα τα κανάλια, αλλά έκανα και σάρωση μόνο των 2 συχνοτήτων της ΝΕΡΙΤ και πάλι δεν μου την βρήκε (την ΝΕΡΙΤ). Παλιότερα την ΝΕΡΙΤ την έπιανα αλλά αντικαταστάθηκε από την ΝΕΡΙΤ sport. Ξέρει κανείς τί μπορεί να συμβαίνει; Πώς μπορώ να πιάσω την ΝΕΡΙΤ ξανά;
villasg Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Σε καποιο απο τα καναλια που σου εχει χωρις ονομα ή σαμ Ν1 Ν2 κλπ εκει ειναι
0Panos0 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Το εψαξα πάρα πολύ και δεν είναι πουθενά!!!
arc Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Κανε αναζήτηση καναλιών και στα καινουργια που θα βρεις κράτα το Ν1
rnd Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Εάν μένεις στην Αττική, η ερώτησή σου δεν έχει ουσιαστικό νόημα επειδή την προσεχή Παρασκευή θα ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση και θα αλλάξουν όλες οι συχνότητες των καναλιών, οπότε θα πρέπει να κάνεις επανασυντονισμό, όπως και ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας. Εάν και τότε έχεις κάποιο πρόβλημα, μπορείς να ξαναρωτήσεις. Όσον αφορά το εάν έχεις μόνο ήχο ή ήχο και εικόνα στο ΝΕΡΙΤ HD, και σε οποιοδήποτε άλλο κανάλι HD, δεν έχει καμία σχέση με το πόσο παλιά είναι η τηλεόραση, αλλά με το εάν ο εξωτερικός ψηφιακός δέκτης που χρησιμοποιείς έχει δυνατότητα λήψης και αποκωδικοποίησης του αντίστοιχου σήματος. Στην περίπτωση λοιπόν που ο δέκτης σου υποστηρίζει τη λήψη καναλιών HD, θα μπορείς να τα παρακολουθήσεις κανονικά στην παλιά σου τηλεόραση, αλλά προφανώς δεν θα τα βλέπεις σε ανάλυση HD, αλλά στη συμβατική ανάλυση της παλιάς σου τηλεόρασης. Για αυτόν το λόγο, ακόμα και εάν η παλιά σου τηλεόραση δεν έχει υψηλή ανάλυση και διαθέτει μόνο θύρα SCART και όχι HDMI, καλό είναι να αγοράσεις εξωτερικό ψηφιακό δέκτη HD (με θύρες SCART και HDMI), ώστε ακόμα και εάν τον συνδέσεις στην τηλεόραση μέσω της θύρας SCART να μπορείς να βλέπεις και τα HD κανάλια. Επίσης, οι δέκτες HD βγάζουν καλύτερη εικόνα και στα συμβατικά κανάλια, και είναι και πιο γρήγοροι στη λειτουργία, αφού έχουν πιο ισχυρούς επεξεργαστές. Τέλος, στη σύνδεση μέσω της θύρας SCART, εάν η παλιά σου τηλεόραση υποστηρίζει SCART CVBS και RGB, να προτιμάς στο δέκτη τη ρύθμιση SCART RGB επειδή έχει σαφώς καλύτερη εικόνα.
0Panos0 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Θα κάνω ξανά (για 20 φορά ) αναζήτηση να δω αν θα μου βγάλει το Ν1..
kirileman Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2014 Έχω πρόβλημα με τα κρατικά. Τη μια τα πιάνω στο 100% και την άλλη χάνεται το σήμα εντελώς (ή παίζει πολύ χαμηλά, 10 με 20% που δε μπορείς, φυσικά, να δεις τίποτα). Χθες πχ τα έπιανα άριστα, σήμερα που φυσάει λίγο, χάθηκαν. Mega, Ant1 κλπ όλα στο 100%. Τον crystal premium hd έχω, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με μια μικρή phillips τηλεόραση που έχει εσωτερικό αποκωδικοποιητή. Είναι θέμα κεραίας και πώς από τέλειο σήμα πέφτω στο 0;
mens Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Εχω το εξής προβλημα με τα καναλια της νεριτ. ενω και τα 3 πιανουν μια χαρα, οποτε υπαρχει ενας live αγωνας χαλανε και τα 3. και αυτο γινεται μονο στις τηλεοράσεις με αποκωδικοποιητή, στην μια που δεν χρειαζεται πιανουν μονιμα κανονικα. Φταιει ο αποκωδικοποιητης? και γιατι να γινεται μονο οταν υπαρχει κατι live? το εχω παρατηρήσει εδω και εβδομάδες αυτο.
graphist83 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Το πρόβλημα σου ειναι οτι ο δεκτής που εχεις ειναι τεχνολογίας SD (ετσι κατάλαβα απο τα δεδομένα), αρα δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει HD καναλια. Μονο ενας HD δεκτής μπορει μεσώ της εξόδου scart που διαθέτει μπορεί να κανει downscaling και να στο απεικονίσει. Εφοσον εχεις παλια tv δεν εχει νόημα να γινει κατι τετοιο. Η απόδοση που θαεχεις θα ειναι παρόμοια με τα SD. Αρα ακυρος ο προβληματισμός σου. Αν και εφόσον βγουν κανάλια HD και μονον σε HD, τοτε προχωράς σε αγορα HD δεκτη.
SupaCoopa Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Εχω το εξής προβλημα με τα καναλια της νεριτ. ενω και τα 3 πιανουν μια χαρα, οποτε υπαρχει ενας live αγωνας χαλανε και τα 3. και αυτο γινεται μονο στις τηλεοράσεις με αποκωδικοποιητή, στην μια που δεν χρειαζεται πιανουν μονιμα κανονικα. Φταιει ο αποκωδικοποιητης? και γιατι να γινεται μονο οταν υπαρχει κατι live? το εχω παρατηρήσει εδω και εβδομάδες αυτο. Μηπως υπαρχει στην εγκατασταση σου ενισχυτης ιστου; Υπαρχει περιπτωση να δημιουργειται ενδοδιαμορφωση ή υπερενισχυση.
mens Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 δεν υπαρχει καποιος ενισχυτης. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ομως ειναι γιατι μπορω να πιανω τα καναλια κανονικα και οταν εχει καποιον αγωνα live να χαλανε και τα 3 αυτοματα. Αν εννοεις δεκτη τον αποκωδικοποιητη ειναι hd με εισοδο scart. Αυτη την στιγμη για παραδειγμα βλεπω κανονικα και τα 3 καναλια αλλα χτες που ειχε ch l χαλασανε μεχρι να τελειωσει η εκπομπη μετα τον αγωνα.
graphist83 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Α τώρα κατάλαβα το θεμα, το διάβασα βιαστικά. Εαν σου κολαει το μπουκέτο της ERT Digital τότε ειναι θέμα στόχευσης της κεραίας. Θέλει ελαφριά περιστροφή. Τώρα με τις νεες αλλαγές οι κεραίες θελουν περισσότερη ακρίβεια. Το οτι δεν σου χαλανε της Digea ειναι λογικό καθώς ειναι σε διαφορετική διαμόρφωση 64 qdam αντι 16 που είναι της ΕΡΤ. Αρα η ΕΡΤ δεν δινει δυνατότητα για περαιτέρω διόρθωση λαθών.
mens Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Ναι αλλα γιατι αυτο να συμβαινει μονο οταν εχει live αγωνες. γενικα τα πιανω κανονικα. Σιγουρα ειναι αυτο το προβλημα? Μην παω και γυρναω κεραιες τσαμπα Ασε που στην τηλεοραση που δεν χρειαζεται αποκωδικοποιητη τα πιανει μονιμα κανονικα. μηπως ειναι προβλημα του αποκωδικοποιητη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα