makfil Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Υπάρχει, πχ το alpha secure web. Έχεις δηλώσει την κάρτα και κάθε φορά σου ζητάει username και password. Απάντησα στο σχόλιο του TS για ένα προστατευτικό sms και έδωσα τη διάσταση ότι υπάρχει η γενική χρήση της κάρτας, όπως πχ σε καταστήματα, ξενοδοχεία κλπ. Αυτό που λες υπάρχει σε όλες τις τράπεζες και αφορά στην ταυτοποίησή σου κατά την είσοδο στο site της τράπεζας. Αυτό δεν σε προστατεύει στο να χρησιμοποιήσεις εσύ ή κάποιος τρίτος που έχει τα στοιχεία εισόδου, την κάρτα για οποιαδήποτε αγορά. Άλλωστε, στο θέμα εισόδου στο site, κάθε τράπεζα έχει δικό της διαφορετικό σύστημα που θεωρεί αξιόπιστο.
arxaggelos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 To Winbank της Πειραιώς μπορεί να ρυθμιστεί να στέλνει μήνυμα σε κάθε συναλλαγή που γίνεται με την κάρτα νομίζω. Όχι ακριβώς το ίδιο, αλλά τουλάχιστον ξέρεις αμέσως πότε κινήθηκε χρήμα.
makfil Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Το ίδιο κάνει και η Citi και η Eurobank, τουλάχιστον, χωρίς καμία ξεχωριστή ρύθμιση αλλά με χρέωση 1 ευρώ το μήνα στην πρώτη. 1
eko13 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Οι εταιριες παιρνουν τηλεφωνο οταν δουν καποια περιεργη αγορα μεσω ιντερνετ, εμενα με ειχαν παρει να επιβεβαιωσουν μια αγορα ταινιας που ειχα κανει! Μηπως απαντησες σε κανενα email που σου λεει ο λογαροασμος θελει επιβεβαιωσει δωσε τα στοιχεια και το πιν??
adi32 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Όχι πουθενά δεν έχω δώσει στοιχεία. Μήπως παίχτηκε κάτι με τα στοιχεία που είχαν κλέψει από το ebay? Πριν κάνα μήνα από το Hotmail μου ήρθε ειδοποίηση να αλλάξω τον κωδικό γιατί κάποιος από Κίνα προσπαθούσε να μπει. Πολλά περίεργα και ανησυχητικά βλέπω να παίζουν με την ασφάλεια στο ίντερνετ
Getta Robo Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2014 Να φταιει το booking ? το playstore ? ή μηπως το paypal που την ειχα βαλει παλια ? Εχουνε κλεψει τους κωδικους απο το playstore 2-3 και η ιδια η $ony συνιστουσε την αλλαγη κωδικων και καρτας στους πελατες της. Εισαι ενας απο αυτους σε αυτη την περιπτωση. Σου ειπανε απο ποια χωρα προσπαθησαν να κανουνε συναλλαγη;
LouCi4er Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Εγω δεν καταλαβα παντως.Χρησημοποιησες πιστωτικη καρτα για αγορες στο ιντερνετ?
kalogeros Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Εχω μια Mastercard που την ειχα βγαλει για μια αγορα τηλεορασης και την ειχα χρησιμοποιησει μια φορα στο playstore μια για ειισιτηρια σινεμα και στο booking για κλεισιμο ξενοδοχειου Σημερα με καλεσαν απο την citibank και μου λενε αγορασατε σημερα αεροπορικα εισιτηρια και κατι αλλα πραγματα μεσω ιντερνετ ? Οχι λεω εχω καιρο να αγορασω κατι Μου λεει μαλλον πεσατε θυμα χακερ που κλεψανε τα στοιχεια σας Πως ειναι δυνατον λεω Γινεται λεει αυτο και θα ακυρωσουμε την καρτα και τις αγορες αυτες για να μην τις πληρωσετε Να φταιει το booking ? το playstore ? ή μηπως το paypal που την ειχα βαλει παλια ? Εάν οι τρεις υποψήφιοι είναι αυτοί και μόνον αυτοί, το πιο πιθανό για μένα είναι να έγινε η δουλειά από το booking. Το έχω ξαναπεί, ότι όταν κάνετε μια κράτηση από το booking και βάζετε τα στοιχεία της κάρτας σας, το booking απλά προωθεί τα στοιχεία σας με fax στο ξενοδοχείο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη χρέωση της κάρτας. Φαντάσου ότι στο ξενοδοχείο που έκανες κράτηση κυκλοφορούσε ένα χαρτί με τα στοιχεία της κάρτας σου το οποίο δεν ξέρεις σε πόσων και ποιων τα χέρια έπεσε και αν και με ποιον τρόπο καταστράφηκε μετά τη διαμονή σου. Για να κανεις μια αγορα μεσω Internet, χρειαζεται ο αριθμος της καρτας, το ονομα οπως αναγραφεται στη καρτα, η ημερομηνια ληξης και το CVV (το τετραψηφιο στο πισω μερος). Ανεκαθεν ετσι λειτουργουσαν οι καρτες. Δεν υπαρχει κατι παραπανω για "δικλειδα ασφαλειας". Αφου το τμημα που ασχολειται με fraud, πηρε πρεφα τι γινεται, εισαι μια χαρα. Θα σου βγαλουν νεα καρτα, με νεο αριθμο και εισαι κομπλε. Υπάρχει για κάρτες VISA και Mastercard και λέγεται Verified by Visa και Mastercard Securecode αντίστοιχα. Ψάξ' το και εάν έχεις κάρτες Visa ή Mastercard, κάν' το.
adi32 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 2 μηνες μετα και δεν εχει ξεκαθαρισει το θεμα Με παιρνουν τηλ οι εισπρακτικες και ζητανε τα λεφτα και μου λενε εστω να πληρωσω 15ε για να μη με ενοχλουν Τους ειπα δεν προκειται να δωσω ουτε ενα ευρω Εστειλα email στην Easyjet και μου ειπαν οτι ο κλεφτης ταξιδεψε κανονικα με το εισιτηριο που εβγαλε με την καρτα μου Ειναι δυνατον ? Τι στοιχεια εδωσε ? Δεν μπορουν να τον βορυν ? Η Citibank ειναι για τα μπαζα Κοινουνται κι ονειρευονται εκει μεσα Που μπορω να τους κανω καταγγελια ?
haris013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2014 2 μηνες μετα και δεν εχει ξεκαθαρισει το θεμα Με παιρνουν τηλ οι εισπρακτικες και ζητανε τα λεφτα και μου λενε εστω να πληρωσω 15ε για να μη με ενοχλουν Τους ειπα δεν προκειται να δωσω ουτε ενα ευρω Εστειλα email στην Easyjet και μου ειπαν οτι ο κλεφτης ταξιδεψε κανονικα με το εισιτηριο που εβγαλε με την καρτα μου Ειναι δυνατον ? Τι στοιχεια εδωσε ? Δεν μπορουν να τον βορυν ? Η Citibank ειναι για τα μπαζα Κοινουνται κι ονειρευονται εκει μεσα Που μπορω να τους κανω καταγγελια ? έπρεπε αμέσως την επόμενη που σου τηλεφώνησαν να κάνεις αμφισβήτηση συναλλάγης. αφού σε πείραν απο την τράπεζα έπρεπε οι ίδιοι να στο πουν να περάσεις απο ένα υποκατάστημα και συμπληρώσεις την αίτηση αυτή. το ίδιο έπαθα και εγώ με την alpha, με πέρνουν τηλέφωνο και με ρώτησαν αν αγόρασα αντικείμενα αξίας 500 ευρώ απο την Ιορδανία!! προφανώς είχα πέσει θύμα υποκλοπής και με παρέπεμψαν να κάνω αμφισβήτηση συναλλαγής όπου και πείρα τα χρήματα μου πίσω σε 5 εργάσιμες.
dkmaster Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Συγγνώμη αν χαλάω το νήμα αλλά για να μην ανοίγω νέο θέμα. Πριν 13 μμέρες έκανα αγορά από το vickmall μέσω PayPal όπου έχω την προπληρωμένη. Την επόμενη μερα έρχεται mail από PayPal ότι σταμάτησαν την συναλλαγή για έλεγχο. Μπαίνω στο site και ββλέπω ότι έγιναν άλλες 2 κινήσεις συνολικά 1000 ευρώ , τις οποίες κι μπλόκαρε η PayPal. Άλλαξα παντού κωδικούς , τι άλλο μπορώ να κάνω ;
haris013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2014 Συγγνώμη αν χαλάω το νήμα αλλά για να μην ανοίγω νέο θέμα. Πριν 13 μμέρες έκανα αγορά από το vickmall μέσω PayPal όπου έχω την προπληρωμένη. Την επόμενη μερα έρχεται mail από PayPal ότι σταμάτησαν την συναλλαγή για έλεγχο. Μπαίνω στο site και ββλέπω ότι έγιναν άλλες 2 κινήσεις συνολικά 1000 ευρώ , τις οποίες κι μπλόκαρε η PayPal. Άλλαξα παντού κωδικούς , τι άλλο μπορώ να κάνω ; έλεξε τον υπολογιστή για ιούς μπαίνοντας σε safe mode και χρησιμοποιώντας το malwarebytes και έπειτα κάνε scan με κάποιο bootable AV όπως το kaspersky rescue disk. τους κωδικούς τους άλλαξες απο το ίδιο PC που έκανες την αγορά? καλό θα ήταν να τους άλλαζες άλλη μια απο 1 άλλο υπολογιστή για να είσαι σίγουρος. εφόσον δεν τραβήχτηκαν χρήματα και μπλόκαραν την συναλλαγή δεν χρειάζεται κάτι άλλο.
dkmaster Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Έκανα scan με malwarebytes πριν αλλάξω τους κωδικούς και δεν βρήκε κάτι. Από την τράπεζα και τα e-mail για να κάνεις login πρέπει να σου έρθει και Κωδικός στο κινητό πλέον (έτσι το ρυθμισα) μόνο στο PayPal δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι πρόσθετο .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα