Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν γνωρίζει κάποιος για σταφύλια και μπορεί να με βοηθήσει που έχω κάποιες απορίες σχετικά με το κρασί. 

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

Πρώτον θέλω να μάθω αν μπορώ να στείλω κάπου δείγμα το σταφύλι που έχω για να δω αν μπορώ να το παράγω και δεύτερον πόσο δύσκολο είναι να βγάλεις μόνος σου κρασί (έχω βγάλει τσίπουρο και γνωρίζω τον τρόπο παραγωγής) 

Δημοσ.

Ποιο εύκολο είναι να στείλω για δείγμα παρά να βρω γεωπόνο εδώ που είμαι και να τον βρω για τον ρωτήσω θα μου πει ότι απαγορεύεται όπως διαβάζω στο ίντερνετ αλλά είναι σε τελείως διαφορετική περιοχή από κει που συναντάται το συγκεκριμένο ειδος

Δημοσ.

Να αναφερω οτι η οικογενεια μου ειχε αμπελωνα εκ του οποιου καναμε κρασι για δικη μας χρηση και πουλουσαμε τα σταφυλια σε οινοβιομηχανια ,το να παραξεις ξηρο κρασι δεν ειναι δυσκολη υποθεση απλα πρεπει να μην περνει οξυγονο ο μουστος,αν παρει εχεις ωραιοτατο ξυδι,τωρα οσο αφορα το γλυκι και ημιγλυκο θελει περαιτερω διαδικασιες τις οποιες αγνοω ,για την ιστορια παντως βγαλαμε τον αμπελωνα καθοτι το κοστος υπερεβαινε της παραγωγης καθοτι οι εταιριες που το επαιρναν το παιρναν χωμα και για να πωλησεις  κρασι θελεις μια καργα αδειες

Δημοσ.

Στο χωριό μου τίγκα σε ποικιλίες που δεν θα έπρεπε να έχουμε, που είναι προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης. Το θέμα είναι αν το έχεις για την πάρτη σου δεν γίνεται τπτ ή και να δίνεις καμια μπουκάλα σε κανα γνωστό. Αλλα αν θες να κάνεις μεγάλη παραγωγή δεν μπορείς να το πουλάς. Όπως είπε και ο απο πάνω το να κάνεις ξηρό κρασί είναι εύκολο. Ένα καλό βαρέλι, πας μούστο στον χημικό σου λέει αν χρειάζεται να προσθέσεις καθόλου ζάχαρη για να ανεβάσεις βαθμούς, σου δίνει και αποστείρωση και μόλις σταματήσει να βράζει ο μούστος κλείνεις αεροστεγός το βαρέλι και περιμένεις...... 

Δημοσ.

Ξέρει κάνεις τον τρόπο χωρίς εργαλεία να φτιάξεις κρασί λίγη ποσότητα σταφυλιών αν υπάρχει κάποιο βιντεάκι θα ήταν το καλυτερο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...