loukasvas Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Αν γνωρίζει κάποιος για σταφύλια και μπορεί να με βοηθήσει που έχω κάποιες απορίες σχετικά με το κρασί. Ευχαριστώ!!!
loukasvas Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Πρώτον θέλω να μάθω αν μπορώ να στείλω κάπου δείγμα το σταφύλι που έχω για να δω αν μπορώ να το παράγω και δεύτερον πόσο δύσκολο είναι να βγάλεις μόνος σου κρασί (έχω βγάλει τσίπουρο και γνωρίζω τον τρόπο παραγωγής)
NikosKallithea Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Να στείλει δείγμα το σταφύλι δύσκολο, βρες το γεωπόνο της περιοχή σου και ρώτησε τον
loukasvas Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Ποιο εύκολο είναι να στείλω για δείγμα παρά να βρω γεωπόνο εδώ που είμαι και να τον βρω για τον ρωτήσω θα μου πει ότι απαγορεύεται όπως διαβάζω στο ίντερνετ αλλά είναι σε τελείως διαφορετική περιοχή από κει που συναντάται το συγκεκριμένο ειδος
forgotten Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2014 Να αναφερω οτι η οικογενεια μου ειχε αμπελωνα εκ του οποιου καναμε κρασι για δικη μας χρηση και πουλουσαμε τα σταφυλια σε οινοβιομηχανια ,το να παραξεις ξηρο κρασι δεν ειναι δυσκολη υποθεση απλα πρεπει να μην περνει οξυγονο ο μουστος,αν παρει εχεις ωραιοτατο ξυδι,τωρα οσο αφορα το γλυκι και ημιγλυκο θελει περαιτερω διαδικασιες τις οποιες αγνοω ,για την ιστορια παντως βγαλαμε τον αμπελωνα καθοτι το κοστος υπερεβαινε της παραγωγης καθοτι οι εταιριες που το επαιρναν το παιρναν χωμα και για να πωλησεις κρασι θελεις μια καργα αδειες
TeZaS Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Στο χωριό μου τίγκα σε ποικιλίες που δεν θα έπρεπε να έχουμε, που είναι προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης. Το θέμα είναι αν το έχεις για την πάρτη σου δεν γίνεται τπτ ή και να δίνεις καμια μπουκάλα σε κανα γνωστό. Αλλα αν θες να κάνεις μεγάλη παραγωγή δεν μπορείς να το πουλάς. Όπως είπε και ο απο πάνω το να κάνεις ξηρό κρασί είναι εύκολο. Ένα καλό βαρέλι, πας μούστο στον χημικό σου λέει αν χρειάζεται να προσθέσεις καθόλου ζάχαρη για να ανεβάσεις βαθμούς, σου δίνει και αποστείρωση και μόλις σταματήσει να βράζει ο μούστος κλείνεις αεροστεγός το βαρέλι και περιμένεις......
loukasvas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2014 Ξέρει κάνεις τον τρόπο χωρίς εργαλεία να φτιάξεις κρασί λίγη ποσότητα σταφυλιών αν υπάρχει κάποιο βιντεάκι θα ήταν το καλυτερο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα