Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231337651

Πρόκειται για περιστατικό που έλαβε χώρα εχθές στον «αυτοκινητόδρομο» Κορίνθου Πατρών.

Ένας 80χρονος οδηγός λοιπόν, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα σάιτ, έκανε ξαφνικά αναστροφή λιγο πριν τα διόδια της Κορίνθου και άρχισε να οδηγεί ανάποδα (στο αντίθετο ρεύμα) στην εθνική οδό Κορίνθου Πατρών. Οι διερχόμενοι οδηγοί ενημέρωσαν τους υπεύθυνους όπου όπως θα διαβάσετε κατάφεραν με τη βοήθεια της τροχαίας να τον σταματήσουν.

1.Ο δρόμος

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι γνωστό ότι αποτελεί καρμανιόλα, είναι ότι χειρότερο υπάρχει στην Ελλάδα, το οποίο το πληρώνουμε. Υπάρχουν χιλιόμετρα με κόνους, που χωρίζουν τα 2 ρεύματα οδήγησης, όπου ίσα ίσα χωράει αυτοκίνητο. Αυτό σε αυτοκινητόδρομο …ιδιωτική εθνική οδό.

2.Ο οδηγός.

Αναφερόμαστε σε 80 ετών άνθρωπο. Κατά πόσο πιστεύετε ότι είναι κάποιος ικανός να οδηγεί σε τέτοια ηλικία και ειδικά σε τέτοιους δρόμους. Μη ξεχνάμε ότι το κράτος ανανεώνει το δίπλωμα αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις οδηγάνε νόμιμα.

3.Με μια γρήγορη ψακτική παρατηρεί κανείς πως δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι ηλικιωμένοι οδηγοί ευθύνονται για περισσότερα τροχαία, απ ότι οι νεότεροι (με κάθε επιφύλαξη αυτό. Αν κάποιος βρει κάτι άλλο ας το παραθέσει στην κουβέντα). Σε παλαιότερη έρευνα είχα διαβάσει ότι οι κάτω των 22 ετών είναι περισσότερο απρόσεκτοι, ενώ οι άνω των 70 συνήθως περιορίζονται σε οδήγηση εντός πόλεως και συνήθως κοντά στο σπίτι τους.

Λαμβάνοντας υπόψη το νομικό πλαίσιο (οι ηλικιωμένοι επιτρέπετε να οδηγούν), τα στατιστικά στοιχεία και τη κακή οδική κατάσταση σε αρκετούς δρόμους της Ελλάδας που σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να μπερδέψουν ακόμα και έμπειρους οδηγούς (ο καθένας μπορει να έχει τα δικά του παραδείγματα), τι θα αλλάζατε εσείς ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους δρόμους.

Υ.Γ-Η Πατρών-Κορίνθου σε ένα απο τα πολλά δύσκολα σημεία της

post-237343-0-98111400-1406622805_thumb.jpg

Επεξ/σία από Cossutius.
  • Like 1
  • Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

προσωπικά ειμαι της άποψης οτι άνω των 65 (που λήγει και το δίπλωμα) δεν θα πρέπει να οδηγούν... Ξέρω πολλούς 75-80 που εχουν προκαλέσει δεκάδες ατυχήματα αλλα ακομα οδηγουν!

• Like 5
Δημοσ.

Βελτίωση οδικού δικτύου , έμφαση στην κυκλοφοριακή παιδεία , δυσκολότερα και με περισσότερη διαφάνεια τεστ απόκτησης διπλώματος, αυστηρότερες ποινές σε παραβιάσεις του ΚΟΚ και όχι τιμόνι σε άτομα άνω των 65.

• Like 3
Δημοσ.

Κανονικα ανω τον 65 επρεπε να μην οδηγουν.ξερω και εχω δει απειρα περιστατικα με τροχαια με γερους.αντανακλαστικα και αντιληψη 0%

Στην γειτονια μου ενας γερος 82 οδηγαει ακομα και μεσα σε 2 μερες οταν παρκαρε την αρχαια σιδερενια μαουνα που εχει για αμαξι βρηκε μπρος-πισω τα αυτοκινητα εκει που παρκαρε.ανω τον 65 αμαξι δεν επρεπε να πιανουν ουτε για πλακα τιμονι.

Δημοσ.

προσωπικά ειμαι της άποψης οτι άνω των 65 (που λήγει και το δίπλωμα) δεν θα πρέπει να οδηγούν... Ξέρω πολλούς 75-80 που εχουν προκαλέσει δεκάδες ατυχήματα αλλα ακομα οδηγουν!

δε μπορώ να πω ότι διαφωνώ, ούτε ότι συμφωνώ.

αλλά με αυτή τη λογική εγώ ξέρω περισσότερους ~20χρονών που έχουν προκαλέσει ατυχήματα.

μήπως τότε πρέπει να οδηγάνε απο πχ 25 και πάνω;

• Like 5
Δημοσ.

Τι να πω ρε παιδια. Ξέρω 20χρονους που πρέπει να τους πάρουν το τιμόνι και να τους κλείσουν μέσα μέχρι να σοβαρευτούν και 70χρονους που οδηγάνε εξαιρετικά. Πως να του πάρεις του άλλου το δίπλωμα όταν είναι υγιής? Στις ΗΠΑ πχ οδηγάνε και 100 χρονών. Βέβαια εκεί οι δρόμοι ειναι και καλύτεροι, πάνε σιγά σιγά, οι πίσω δεν κορνάρουν ωστε να αγχώσουν τον ηλικιωμένο κτλ κτλ.

Απ τη μια δέχομαι οτι τα αντανακλαστικά πέφτουν μετά τα 65...απ την άλλη η ηλικια συνταξιοδότησης τα 67 δεν ειναι?

Πως μπορεί κάποιος να εργάζεται στα 67 του (πχ οδηγος νταλίκας, ταξί κτλ) αλλά να μην μπορει να οδηγήσει??

Κάτι δε πάει καλά εδω!!

• Like 2
Δημοσ.

Σ' αυτήν την περίπτωση πάντως (όπως και σε πάρα πολλές άλλες), αν γινόταν ατύχημα, δεν θα έφταιγε ο δρόμος.

Δημοσ.

αλλά με αυτή τη λογική εγώ ξέρω περισσότερους ~20χρονών που έχουν προκαλέσει ατυχήματα.

Κοιτα ο 20-25 χρονος τις πιο πολλες φορες κανουν ατυχηματα λογω βλακειας γιατι πουλανε μουρη τρεχουν κανουν βλακειες στους δρομους κτλπ.μιλαμε για ατομα που οδηγανε νορμαλ.δεν μπορεις να συγκρινεις ενος 20 χρονου τα αντανακλαστικα και την αντιληψη με ενος 80 χρονου.μιλαμε παντα για νορμαλ οδηγηση χωρις ταρζανιες στους δρομους.νομιζω με καταλαβενεις πως το εννοω.
  • Like 1
Δημοσ.

Σ' αυτήν την περίπτωση πάντως (όπως και σε πάρα πολλές άλλες), αν γινόταν ατύχημα, δεν θα έφταιγε ο δρόμος.

Πιθανόν όχι.

Απ την άλλη αν το σημείο που έγινε η αναστροφή ειναι το παραπάνω που έχω βάλει σε φωτο, δε θα εκπλαγώ :P

Δημοσ.

προφανως και αυτό ισχύει... Εκει θα έπρεπε να ειναι πιο αυστηρες οι προδιαγραφές για νέους οδηγούς αλλα αυτό ειναι μεγάλη κουβεντα... :/

Δημοσ.

Στους ηλικιωμένους να γίνονται τεστ κάθε 6μηνο σε όραση, αντίληψη, αντανακλαστικά και ανανεώνεται το δίπλωμά τους μέχρι την επόμενη εξέταση (κάποιοι είναι σε καλή κατάσταση, δεν είναι σωστό να την πληρώσουν όλοι)

• Like 6
Δημοσ.

Tο ζήτημα ειναι, ποια ηλικία μπορουμε να ορίσουμε ως "ηλικιωμένος". Αν ο άλλος ειναι υποχρεωμένος να εργάζεται μέχρι τα 67 δε μπορει παράλληλα να θεωρείτε και ηλικιωμένος...σωστά? Πχ ειναι επαγγελματίας οδηγός.

Και ας πουμε οτι κρίνετε ανικανος οδήγησης. Ναι καλός θα του απαγορευτει η οδηγηση. Πως θα συνταξιοδοτηθεί που ντε και καλά πρέπει να γινει 67? (ναι πάει μακρυά η κουβέντα)

• Like 1
Δημοσ.

Tο ζήτημα ειναι, ποια ηλικία μπορουμε να ορίσουμε ως "ηλικιωμένος". Αν ο άλλος ειναι υποχρεωμένος να εργάζεται μέχρι τα 67 δε μπορει παράλληλα να θεωρείτε και ηλικιωμένος...σωστά? Πχ ειναι επαγγελματίας οδηγός.

Και ας πουμε οτι κρίνετε ανικανος οδήγησης. Ναι καλός θα του απαγορευτει η οδηγηση. Πως θα συνταξιοδοτηθεί που ντε και καλά πρέπει να γινει 67? (ναι πάει μακρυά η κουβέντα)

Αν τα διπλώματα λήγουν στα 65 τότε μπορούν να αρχίσουν οι 6μηνιαίες εξετάσεις

Δημοσ.

Στους ηλικιωμένους να γίνονται τεστ κάθε 6μηνο σε όραση, αντίληψη, αντανακλαστικά και ανανεώνεται το δίπλωμά τους μέχρι την επόμενη εξέταση

Σαν ιδέα είναι σωστή.

Στην νεο-Ελληνική πραγματικότητα = το φακελάκι της αρκούδας :-(

• Like 2
Δημοσ.
Αν τα διπλώματα λήγουν στα 65 τότε μπορούν να αρχίσουν οι 6μηνιαίες εξετάσεις

Δεν θεωρεις ομως οτι ειναι απιστευτη ταλαιπωρία κάθε 6 μηνες να περιμένεις ουρές σε γιατρους ή να πληρώνεις ιδιώτες?

Μήπως απλά θα έπρεπε να αυστηροποιηθεί η ανανέωση ανα 2ετία? Να περνάνε κανονικές εξετάσεις ρε παιδί μου. Όχι κάτι το τρομερό. Φαίνεται αν μπορεί να οδηγήσει ο άλλος η οχι νομίζω

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...