Kenny McCormick Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Στις ΗΠΑ πχ οδηγάνε και 100 χρονών. Στις ΗΠΑ οδηγάνε και 14 χρονών (νόμιμα με άδεια εξασκούμενου) 2
zio10 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Σαν ιδέα είναι σωστή. Στην νεο-Ελληνική πραγματικότητα = το φακελάκι της αρκούδας Νομίζω τελειώσανε αυτά! (όχι?? α οκ ) Δεν θεωρεις ομως οτι ειναι απιστευτη ταλαιπωρία κάθε 6 μηνες να περιμένεις ουρές σε γιατρους ή να πληρώνεις ιδιώτες? Μήπως απλά θα έπρεπε να αυστηροποιηθεί η ανανέωση ανα 2ετία? Να περνάνε κανονικές εξετάσεις ρε παιδί μου. Όχι κάτι το τρομερό. Φαίνεται αν μπορεί να οδηγήσει ο άλλος η οχι νομίζω Κι αυτό καλό ακούγεται. Ας γίνει ό,τι θεωρούν πιο σωστό, τόσα μυαλά έχουμε στα υπουργεία και τις υπηρεσίες!
Adon1s Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Οσο δεν υπαρχει κατι σαν "συναγερμος" σε καποιο ψηφιακό σύστημα καταγραφης διπλωμάτων οδήγησης ωστε με το που γινει καποιος 70+\- αυτοματως να πηγαινει περιπολικο της τροχαιας στο απιτι του και να κατασχεσει το διπλωμα , δέν θπαρχει ελπιδα . Μη ξεχναμε οτι το 90% των γέρων οδηγων ιεωρει το διπλωμα προεκταση της τσαςπού τους οπως και καλά δείγμα αντρίλας . Γιαυτο και δε μπαινουν καν σε διαδικασια διαλογου για καταθεσή τους . Αποτελει ναλιστα σύνηθες αίτιο εντάσεων σε οικογενειακό επίπεδο . Θυμάστε τι εγραψα πρόσφατα για το περιστατικό που ειχα στην Λ.Ε.Α Sent from my iPhone using Insomnia
Cossutius. Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Μη ξεχναμε οτι το 90% των γέρων οδηγων ιεωρει το διπλωμα προεκταση της τσαςπού τους οπως και καλά δείγμα αντρίλα Aυτό ειναι γενικό φαινόμενο των Μεσογειακών οδηγών...μη το περιορίζεις στα παππουδια. 1
~mxls~ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δεν θεωρεις ομως οτι ειναι απιστευτη ταλαιπωρία κάθε 6 μηνες να περιμένεις ουρές σε γιατρους ή να πληρώνεις ιδιώτες? Μήπως απλά θα έπρεπε να αυστηροποιηθεί η ανανέωση ανα 2ετία? Να περνάνε κανονικές εξετάσεις ρε παιδί μου. Όχι κάτι το τρομερό. Φαίνεται αν μπορεί να οδηγήσει ο άλλος η οχι νομίζω Όχι. Καμία ανανέωση. Μετα 65 ή 67 (όποτε συνταξιοδοτηθούν τεσπα), αφαίρεση διπλώματος. Είμαστε Ελλάδα, και με τον ίδιο τρόπο που ο/η κάθε ανέτοιμος/ανέτοιμη παίρνει δίπλωμα, με τον ίδιο τρόπο θα ανανεώνεται το δίπλωμα του κάθε ακατάλληλου στους δρόμους υπερήλικα. Όσοι έχουν μεγαλώσει επαρχία μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει πραγματικά γέροι στους δρόμους.
Adon1s Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Τότε μιλάμε για issues περι λαθος κοινωνικών προτύπω / αντιλήψεων και οικογενειακής παιδείας Sent from my iPhone using Insomnia
Ntinaras Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 δε μπορώ να πω ότι διαφωνώ, ούτε ότι συμφωνώ. αλλά με αυτή τη λογική εγώ ξέρω περισσότερους ~20χρονών που έχουν προκαλέσει ατυχήματα. μήπως τότε πρέπει να οδηγάνε απο πχ 25 και πάνω; αυτο ειναι θεμα ανωριμοτητας. και στα 25 να ξεκινησεις να οδηγας,παλι τα 5 πρωτα χρονια μαλακιες θα κανεις. απλα πρεπει να δυσκολεψουν την αποκτηση διπλωματος οδηγησης ωστε να κοβεται το 90% απ οσων περνανε τωρα. 3
Moderators Gi0 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Moderators Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 αυτο ειναι θεμα ανωριμοτητας. και στα 25 να ξεκινησεις να οδηγας,παλι τα 5 πρωτα χρονια μαλακιες θα κανεις. απλα πρεπει να δυσκολεψουν την αποκτηση διπλωματος οδηγησης ωστε να κοβεται το 90% απ οσων περνανε τωρα. Μια και μιλαμε για το τι "θα επρεπε να γινει", θα βελτιωσω την προταση σου. Θα πρεπει να βελτιωθει ο σεβασμος στον συνανθρωπο (σπασε το κεφαλι σου, κανενα προβλημα, αρκει να μην παρεις και αλλους μαζι σου), να μειωθει η ηλιθιοτητα (οχι, δεν εισαι η εξαιρεση που οδηγει καλυτερα απο ολους, με αντανακλαστικα πιλοτου F16) και να παψει το αυτοκινητο να αποτελει υποκαταστατο του κενου που εχει στη ζωη του ο καθε λακαμας (το fast and the furious ειναι και θα παραμεινει ταινια, ενα αποκυημα της φαντασιας καποιου) Ολα αυτα πως? Παιδεια λεγεται και αποτελει ονειρο θερινης νυκτος. 8
johnbond Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Νομίζω οτι η ηλικιακή γενίκευση που κάνετε δεν είναι σωστή και γι'αυτό άλλωστε δεν εφαρμόζεται και σε καμία μεγάλη χώρα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι ώστε να αποκλείονται οι επικίνδυνοι οδηγοί όλων των ηλικιών. 3
Ntinaras Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Νομίζω οτι η ηλικιακή γενίκευση που κάνετε δεν είναι σωστή και γι'αυτό άλλωστε δεν εφαρμόζεται και σε καμία μεγάλη χώρα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι ώστε να αποκλείονται οι επικίνδυνοι οδηγοί όλων των ηλικιών. αν ηταν ετσι θα οδηγουσαμε απο τα 12
zio10 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Όχι. Καμία ανανέωση. Μετα 65 ή 67 (όποτε συνταξιοδοτηθούν τεσπα), αφαίρεση διπλώματος. Είμαστε Ελλάδα, και με τον ίδιο τρόπο που ο/η κάθε ανέτοιμος/ανέτοιμη παίρνει δίπλωμα, με τον ίδιο τρόπο θα ανανεώνεται το δίπλωμα του κάθε ακατάλληλου στους δρόμους υπερήλικα. Όσοι έχουν μεγαλώσει επαρχία μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει πραγματικά γέροι στους δρόμους. Δεν είναι όλοι οι 65άριδες ακατάλληλοι για οδήγηση πιστεύω, καλύτερα να υπήρχαν κάποια κριτήρια
~mxls~ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Νομίζω οτι η ηλικιακή γενίκευση που κάνετε δεν είναι σωστή και γι'αυτό άλλωστε δεν εφαρμόζεται και σε καμία μεγάλη χώρα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι ώστε να αποκλείονται οι επικίνδυνοι οδηγοί όλων των ηλικιών. Δεν είναι όλοι οι 65άριδες ακατάλληλοι για οδήγηση πιστεύω, καλύτερα να υπήρχαν κάποια κριτήρια Παιδια υπάρχει το point system του ΚΟΚ, που σου αφαιρείται το δίπλωμα για 6 μήνες έως 2 έτη. Το θέμα είναι ότι απο μια ηλικια και μετα, είσαι ακατάλληλος. Είναι αδιανόητα τα όσα έχω ζήσει και έχουν δει τα ματια μου απο γέρους. 1
zio10 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Παιδια υπάρχει το point system του ΚΟΚ, που σου αφαιρείται το δίπλωμα για 6 μήνες έως 2 έτη. Το θέμα είναι ότι απο μια ηλικια και μετα, είσαι ακατάλληλος. Είναι αδιανόητα τα όσα έχω ζήσει και έχουν δει τα ματια μου απο γέρους. Σε καταλαβαίνω, απλά σου λέω ότι δεν είναι όλοι οι "γέροι" το ίδιο και δεν είναι όλοι "γέροι" στα 65!
~mxls~ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Σε καταλαβαίνω, απλά σου λέω ότι δεν είναι όλοι οι "γέροι" το ίδιο και δεν είναι όλοι "γέροι" στα 65! Συμφωνω, αλλα εξήγησα τον λόγο πιο πάνω. Βλέπεις με τι ευκολια μπορει να αποκτήσει ένας δίπλωμα. Το ίδιο εύκολο θα'ναι να λαδώσει λίγο ο κάθε ηλικιωμένος και να ανανεώσει το δίπλωμά του. Έχω κινδυνέψει να σκοτωθω ο ίδιος. Το ιδανικο θα΄ταν να υπήρχαν αυστηρα κριτήρια, και πιο δύσκολες εξετάσεις, αλλα επειδή αυτα φαντάζουν μακρινα στη χώρα μας, όχι. Όχι ακόμα έστω. 1
Kenny McCormick Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Δεν τους περιόρισε κανείς τις μετακινήσεις τα ταξί και τα ΜΜΜ για αυτό το λόγω υπάρχουν για να εξυπηρετούν. Άλλωστε η συντήρηση ενός αυτοκινήτου από ένα άτομο 65+ θα κοστίζει περισσότερο από το να παίρνει περιστασιακά ταξί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα