Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι ενοίκια έχει η Πάτρα?

Στην Κομοτηνή που έχει ακριβά σχετικά(έχουν πέσει τώρα), με 370€ το φθηνότερο δύσκολα θα γέμιζε καθώς ξεφεύγει πολύ από τον μ.ο.(μαζί με τα έξοδα)

Νοικιάζεις και γεμίζεις σπίτι με λιγότερα λεφτά και όταν τελειώσεις σου μένουν και τα πράγματα

Πάτρα-Αθήνα-Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη-Ηράκλειο πάντως που ξέρω δεν βρίσκεις γκαρσονιέρα της προκοπής στο κέντρο με κάτω από 250.Με κοινόχρηστα ίντερνετ 300-320 δλδ. 

Εντάξει και Σέρρες με 370 βρίσκεις ολοκαίνουργια σπιταρόνα με 3 υπνοδωμάτια και όλα τα κομφορ

.Φοιτητικές γκαρσονιέρες δίχωρες ολοκαίνουργιες σε καλά σημεία με 150-180. Είναι ανάλογα και την πόλη.

Κομοτηνή στο κέντρο βρίσκεις πιο φτηνές γκαρσονιέρες δλδ?Χώρια ότι εκεί με τον χειμώνα που θα έχει θα θες πολλά κοινόχρηστα όπως και σε Σαλονίκη-Γιάννενα.

Γιατί εδώ που ρίχνω μια ματιά λίγες είναι κάτω από 250...

http://www.spitogatos.gr/gr/search/results/student-residential/rent/r189/m107247m/order_price_asc

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θεσσαλονίκη κέντρο βρίσκεις , άνετα , σπίτια και με 150-200€ αλλά σε ισόγεια ξερωγώ ή σε ψιλοτρώγλη φάση . 

Αν είσαι σταρχίδια σου σαν άνθρωπος , βολεύεσαι .

Δημοσ.

Θεσσαλονίκη κέντρο βρίσκεις , άνετα , σπίτια και με 150-200€ αλλά σε ισόγεια ξερωγώ ή σε ψιλοτρώγλη φάση . 

Αν είσαι σταρχίδια σου σαν άνθρωπος , βολεύεσαι .

Ε ναι ρε φίλε μου εδώ μιλάμε για κάποιον που έχει κάποια στοιχειώδη στάνταρ...αν πάμε για ότι πιο φθηνό και δεν πα να ειναι παμπάλαιο υπόγειο και με χάλια κουφώματα και τρύπα τίγκα στην μούχλα τότε σημαίνει οτι δεν έχεις μία και ψάχνεις απλά κάπου να μείνεις.

Εδώ μιλάμε για τον μέσο όρο των φοιτητών που (δεν συμβιβάζεται στην περίπτωση της συγκατοίκησης και) βάζει το μπάτζετ του για μια γκαρσονιέρα στα 250 και με τα έξοδα πλην ρεύματος θα του βγαίνει ο μήνας 300-320 ότι αξίζει να δώσει κάτι λιγο παραπάνω για τέτοια ποιότητα διαμερίσματος και παροχών.

Δημοσ.

Δεν με συγκινούν τέτοιου είδους concept είναι η αλήθεια , πολύ τυποποίηση και σαν ξενοδοχείο ξερωγώ . Δε ξέρω , άλλη φάση το "δικό σου" σπίτι , άλλη γλύκα να μη σε νοιάζει τίποτα χωρίς τους περιορισμούς που σου βάζουν οι εστίες αυτές , άλλη φάση να κάνεις το σπίτι ότι θέλεις , απο το βάψιμο πχ μέχρι το πως θα το φτιάξεις και το τί θα βάλεις απο πράγματα , έπιπλα κλπ .

Ενα απο τα απωθημένα μου σαν φοιτητής ήταν οτι σπούδασα στην πόλη μου και δεν είχα δικό μου σπίτι .

Σίγουρα το οικονομικό είναι ένα θέμα , αλλά πολύ κονσέρβα μου φαίνεται .

Δημοσ.

Εγω την βρισκω γαμάτη μακαρι να υπηρχε κατι τετοιο οταν ημουν φοιτητης καβαλα.

BTW τα δωματια στις εστιες ειδικα στην Φ2 για οσους ξερουν τα πισω ηταν τουμπανο , ειχαν τρελο ιντερνετ, τζαμπα θερμανση , θεα πιατο την πολη και κατω ακριβως το εστιατόριο.

Δημοσ.

Σε τι αποστάσεις είναι αυτά τα διαμερίσματα από τις σχολές και από το κέντρο;

Δεν έχω ιδέα...δεν την ξέρω την πόλη..έβαλα Κομοτηνή κέντρο. Το πανεπιστήμιο φαντάζομαι θα ειναι όπως σε όλες τις πόλεις πλην Αθήνας-Θεσσαλονίκης εκτός πόλης. Εκεί συνήθως έχει πιο καινούργια σπίτια αλλά στα τρώνε ταξί όταν βγαινεις νύχτα.

Δεν με συγκινούν τέτοιου είδους concept είναι η αλήθεια , πολύ τυποποίηση και σαν ξενοδοχείο ξερωγώ . Δε ξέρω , άλλη φάση το "δικό σου" σπίτι , άλλη γλύκα να μη σε νοιάζει τίποτα χωρίς τους περιορισμούς που σου βάζουν οι εστίες αυτές , άλλη φάση να κάνεις το σπίτι ότι θέλεις , απο το βάψιμο πχ μέχρι το πως θα το φτιάξεις και το τί θα βάλεις απο πράγματα , έπιπλα κλπ .

Ενα απο τα απωθημένα μου σαν φοιτητής ήταν οτι σπούδασα στην πόλη μου και δεν είχα δικό μου σπίτι .

Σίγουρα το οικονομικό είναι ένα θέμα , αλλά πολύ κονσέρβα μου φαίνεται .

Σίγουρα φίλε μου έχει και τα θετικά αυτό που λες να φτιάξεις το σπίτι σου...αλλά έχει και τα αρνητικά..μπορεί να σου τύχει χάλια σπιτονοικοκύρης...να σου βγάζει προβλήματα το σπίτι (υδραυλικα,υγρασιες κ.α)..θέλει λεφτά να το φτιάξεις όπως θέλεις και πίστεψε με τα φτηνοέπιπλα και οι οικοσυσκευές που θα αγοράσεις θα είναι μπελάς και δεν θα αξίζουν τα μεταφορικά τους πίσω στο πατρικό σου όταν αποφοιτήσεις. Μπορεί να μην έχεις φοιτητές για γείτονες και να χεις κάναν γεροπαράξενο ή καμια οικογένεια με μωρό στο διπλανό διαμέρισμα και κει θα σου πω εγώ μετά για περιορισμούς.Ενώ σε μια τέτοια φοιτητοκατάσταση ζείτε όλη την ίδια φάση. Υπάρχει κατανόηση πολύ πιο εύκολα από μια μεικτή πολυκατοικία. 

Σαν φοιτητής στην Κρήτη έζησα και τα 2...και μόνος μου σε δικό μου σπίτι..και με συγκατοικους σε δικό μας σπίτι...και στο τέλος 3 χρόνια στις εστίες του ΤΕΙ Κρήτης που είναι με διαφορά οι καλύτερες της Ελλάδας.Ολοκαίνουργιες..δίπλα ακριβώς στην λέσχη...πεντακάθαρες..με απίστευτο ίντερνετ (ειδικά για εκείνη την εποχή 2007-2009). 

Η κάθε περίπτωση είχε τα καλά της και τα κακά της...αλλά προτιμώ φυσικά την εστία γιατί ήταν η απόλυτη φοιτητοκατάσταση..και φυσικά γιατί δεν είχα να ανησυχώ για μαγειρέματα...έξοδα και λογαριασμούς. :D

Δημοσ.

Πάτρα-Αθήνα-Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη-Ηράκλειο πάντως που ξέρω δεν βρίσκεις γκαρσονιέρα της προκοπής στο κέντρο με κάτω από 250.Με κοινόχρηστα ίντερνετ 300-320 δλδ. 

Εντάξει και Σέρρες με 370 βρίσκεις ολοκαίνουργια σπιταρόνα με 3 υπνοδωμάτια και όλα τα κομφορ

.Φοιτητικές γκαρσονιέρες δίχωρες ολοκαίνουργιες σε καλά σημεία με 150-180. Είναι ανάλογα και την πόλη.

Κομοτηνή στο κέντρο βρίσκεις πιο φτηνές γκαρσονιέρες δλδ?Χώρια ότι εκεί με τον χειμώνα που θα έχει θα θες πολλά κοινόχρηστα όπως και σε Σαλονίκη-Γιάννενα.

Γιατί εδώ που ρίχνω μια ματιά λίγες είναι κάτω από 250...

http://www.spitogatos.gr/gr/search/results/student-residential/rent/r189/m107247m/order_price_asc

Οι μισές περίπου είναι από 250 και κάτω, αν και από 22 αγγελίες στο spitogatos δε μπορείς να βγάλεις και πολλά συμπεράσματα

Από την παρέα μου, εγώ έδινα τα λιγότερα(200€) με τα περισσότερα να είναι 300€

Κοινόχρηστα δεν είχα καθόλου, οι φίλοι μου που είχαν, τα τελευταία 2 χρόνια έδιναν ελάχιστα γιατί σταμάτησαν να βάζουν πετρέλαιο στις πολυκατοικίες(τους έβαλαν κλιματιστικά/θερμοπομπούς κ.λπ)

Αν πάρουμε έναν μ.ο. 250€ για ενοίκιο + 20 κοινόχρηστα(δεν ξέρω αν είναι πολλά-λίγα, μόνο για ασανσέρ, καθαριότητα κ.λπ) + 15€ νερό +15€ ίντερνετ = 300€ + ΔΕΗ πάγια έξοδα το μήνα

Στην εστία του θέματος, οι τιμές ξεκινάνε από 370€ + ΔΕΗ και φτάνουν μέχρι 500+€ +ΔΕΗ από ότι γράφτηκε

Πόσα είναι τα φθηνά?

Ποιά είναι η μέση τιμή ανά διαμέρισμα?Σίγουρα πάνω από 400€

Καλύτερα όλη αυτή τη διαφορά να τη δώσεις για έπιπλα και εξοπλισμό δικό σου, όταν τελειώσεις τα παίρνεις μαζί σου και σου μένουν και ρέστα

Δημοσ.

Backpacker ρωτούσα για το συγκρότημα της Πάτρας, σόρυ δεν το διευκρίνισα!

Καρακέντρο...πιο κέντρο Πάτρας δεν γίνεται.

Οι μισές περίπου είναι από 250 και κάτω, αν και από 22 αγγελίες στο spitogatos δε μπορείς να βγάλεις και πολλά συμπεράσματα

Από την παρέα μου, εγώ έδινα τα λιγότερα(200€) με τα περισσότερα να είναι 300€

Κοινόχρηστα δεν είχα καθόλου, οι φίλοι μου που είχαν, τα τελευταία 2 χρόνια έδιναν ελάχιστα γιατί σταμάτησαν να βάζουν πετρέλαιο στις πολυκατοικίες(τους έβαλαν κλιματιστικά/θερμοπομπούς κ.λπ)

Αν πάρουμε έναν μ.ο. 250€ για ενοίκιο + 20 κοινόχρηστα(δεν ξέρω αν είναι πολλά-λίγα, μόνο για ασανσέρ, καθαριότητα κ.λπ) + 15€ νερό +15€ ίντερνετ = 300€ + ΔΕΗ πάγια έξοδα το μήνα

Στην εστία του θέματος, οι τιμές ξεκινάνε από 370€ + ΔΕΗ και φτάνουν μέχρι 500+€ +ΔΕΗ από ότι γράφτηκε

Πόσα είναι τα φθηνά?

Ποιά είναι η μέση τιμή ανά διαμέρισμα?Σίγουρα πάνω από 400€

Καλύτερα όλη αυτή τη διαφορά να τη δώσεις για έπιπλα και εξοπλισμό δικό σου, όταν τελειώσεις τα παίρνεις μαζί σου και σου μένουν και ρέστα

Εγώ για να μην παρεξηγηθώ μίλησα καθαρά για τα διαμερίσματα των 370 ότι ειναι value for money. Τα άλλα αδιαμφισβήτητα είναι premium καταστάσεις και απευθύνονται σε άλλα πορτοφόλια.

Για μένα προσωπική μου άποψη ειναι καλύτερα τα λεφτά που θα δώσεις για να φτιάξεις το σπίτι να τα δώσεις για ένα αμαξάκι που και θα σου γλιτώνει χρόνο από το να περιμενεις λεωφορεία..και στην βραδινη διασκεδαση μεγαλυτερη ευελιξία..και γκομενοπαγίδα...(δεν έχουν πολλοί φοιτητές αμάξι) και το κυρίως το έχεις και τα καλοκαίρια στην πόλη σου και για διακοπές που φεύγεις ενώ τα επιπλα που λες τα καλοκαίρια θα μαζεύουν σκόνη.

Η αν εισαι στην Κρήτη του 10 μήνες ηλιοφάνειας και 6 μηνες καλοκαίρι όπως ήμουν εγώ παίρνεις μια μηχανή και είσαι άρχοντας!!!Ούτε πάρκινγκ ούτε κινηση!

• Like 1
Δημοσ.

Μαζί σου

Αλλά και πάλι, συμβατικό σπίτι με έπιπλα δικά σου + αμάξι μου φαίνεται καλύτερο deal από smik + αμάξι

Τα +70€ το μήνα που έβγαλα με πρόχειρους υπολογισμούς πιο πάνω είναι 3360€ σε 4 χρόνια

Δημοσ.

Μαζί σου

Αλλά και πάλι, συμβατικό σπίτι με έπιπλα δικά σου + αμάξι μου φαίνεται καλύτερο deal από smik + αμάξι

Τα +70€ το μήνα που έβγαλα με πρόχειρους υπολογισμούς πιο πάνω είναι 3360€ σε 4 χρόνια

Εντάξει φίλε μου αν έχει λεφτά ο άλλος ΚΑΙ για να φτιάξει το σπίτι (2χιλ) και για να πάρει αμάξι με το καλημέρα(άλλα 2χιλ) τότε δεν πιστεύω ότι θα έχει πρόβλημα η οικογένεια του με τα 50-70 ευρώ τον μήνα παραπάνω. Σημαίνει ότι θα είναι ευκατάστατη οικογένεια.

Επίσης είναι πολύ πιο εύκολο να πληρώνεις 50-70 ευρώ παραπάνω τον μήνα..παρά 2 χιλιάρικα κασέρι με το καλημέρα για να φτιαξεις το σπίτι. Και πήραμε την περίπτωση σου να μην έχει πετρέλαιο το σπίτι και τα κοινόχρηστα να ειναι στο πάτο...αν έχει πετρέλαιο και σου ρχονται κάτι 70-100 ευρώ τον χειμώνα τα κοινόχρηστα για 3 μηνες τότε χτυπάς το κεφάλι στο στον τοίχο. Χώρια η θερμομόνωση/κουφώματα που θα καις παραπάνω ρεύμα αν ζεσταινεσαι με αυτό από κλιματιστικά της πλάκας ή από θερμοπομπούς. Εδώ έχεις κλιματιστικό Daikin...ΚΟΡΥΦΗ στο θέμα κλιματιστικό και ένα δωμάτιο με καλύτερη ενεργιακή απόδοση από τα πατρικά μας όχι από τις φοιτητικές τρύπες που νοικιάζουν οι ιδιοκτήτες στους φοιτητές.

Δημοσ.

2 χιλιάρικα για να φτιάξεις σπίτι για φοιτητή?Τι θα έχει μέσα, 50" plasma?

Όχι, δε θα δώσει με το καλημέρα 2k για αμάξι, όπως δεν θα έχει να τα δώσει και αν μείνει σε εστία τύπου smik

Τέσπα, ας το αφήσουμε εδώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...