Shambolic Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Γειά σας παιδιά! Είμαι καινούργια στο forum και θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω τις απόψεις όσων μελών έχουν σπουδάσει εξωτερικό. Επειδή τείνω και εγώ να πάρω αυτήν την απόφαση θέλω να μάθω πως είναι σαν εμπειρία. Σίγουρα απο άποψη σπουδών δεν υστερεί καμμιά χώρα αλλα απο άποψη ζωής? Ας πούμε η ζωή στην Ισπανία και την Πορτογαλία πόσο διαφορετική μπορεί να είναι απο αυτην στην Ελλάδα?
Peleus17 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Ξεχνά την Ισπανία και την Πορτογαλία. Τα ίδια σκατα με μας είναι. Κοίτα προς Γερμανία,Σουηδία, Νορβηγία μεριά. Εκεί είσαι ασφαλησμενη για τα πάντα.
defacer Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Σαν εμπειρία είναι ανεκτίμητη. Αν σε παίρνει κάντο. Δεν είμαι σίγουρος τι θες να μάθεις όσον αφορά τη ζωή όμως -- και κυρίως με ποιο σκεπτικό ρωτάς.
LongTom Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Εάν μπορείς κάντο,είναι εξαιρετική εμπειρία και προσωπική και επαγγελματική. Ιβηρική ξέχνα το,σπάνια να βρεις τόσο καλά πανεπιστήμια όσο Β.Ευρωπη. Δες Ολλανδία,Γερμανία,Ελβετία(κυρίως για το ETH),Σκανδιναβία και φυσικά Αγγλία/Σκωτία.Με Σκανδιναβία/Γερμανία να έχουν προβάδισμα λόγω μηδενικών(ή σχεδόν μηδενικών)διδάκτρων. Από εκεί και πέρα σίγουρα όλα τα παραπάνω κράτη έχουν κατά κύριο λόγο καλύτερα έως ασύγκριτα προγράμματα/ποιότητα σπουδών/φοιτητική υποστήριξη με Ελλάδα,στο εάν σε αρέσει από την άλλη η ζωή εκεί είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να σε πει με σιγουριά. Πάντως καλή η φοιτητική ζωή στην Ελλάδα,αλλά πιστεύω ότι οι σπουδές είναι κυρίως για να πάρεις κάποια πράγματα επαγγελματικά,όχι για να την περνάς καλά 3-4 χρόνια(όχι βέβαια ότι εάν μπορείς να το κάνεις είναι κακό,τουναντίον). Καλή συνέχεια. Υ.Γ.: Ξέχασα την Σλοβακία που έχει πάρα πολλούς Έλληνες και αξιόλογα προγράμματα Ιατρικής(από ότι άκουσα).
Ntinaras Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 θες για μονιμες σπουδες η για ερασμους? (ποσο εισαι?)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα