Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα NB200 και του αναβάθμισα την RAM από 1GB σε 2GB (δωρεάν μάλιστα!!) και είδα σημαντική διαφορά στην ταχύτητα του μηχανήματος.Έχω Windows 7 Home Basic αυτή τη στιγμή και είμαι αρκετά ευχαριστημένος από άποψη ταχύτητας.Το πρόβλημα είναι ότι δεν μου λειτουργούν τα Fn κουμπιά.Δηλαδή πατάω Fn + F8 και δεν κλείνει το Wi-Fi ας πούμε.Έβαλα και το Toshiba Value Added Package αλλά τίποτα.Τι μπορώ να κάνω;;Επίσης έχει σκληρό HDD 160GB 5400rpm ο οποίος έχει 7 bad sectors οπότε σκέφτομαι να τον αλλάξω.Το θέμα είναι να πάω σε κάποιον φθηνό SSD ή να πάρω κάποιον Scorpio Black 500GB ας πούμε;;

Δημοσ.

Δεν χρειαζοταν...

Λογικα καποιο utility πρεπει να ξανακανεις install.

Ποιον επεξεργαστη εχεις?

Εαν εχεις δουλεψει ssd απλα δεν υπαρχει πισωγυρισμα σε συμβατικο...

Οποτε θα ελεγα να πηγαινες σε ssd(~128 η ακομα καλυτερα σε 256) που στην τελικη δεν παει χαμενος..Τον βαζεις και στο επομενο σου λαπτοπ.

Δημοσ.

Ο συγκεκριμένος υπολογιστής είναι ένα απλό netbook με Atom N280. Είναι τόσο αργός  ο επεξεργαστής που η διαφορά με τον SSD είναι ελάχιστη. Μιλάω εκ πείρας μιας και έχω χρόνια τον ίδιο υπολογιστή και έχω ήδη κάνει την αλλαγή σε SSD. Κερδίζεις ελάχιστα σε βάρος και επίσης είσαι πιο χαλαρός κατά τις μετακινήσεις του υπολογιστή, αλλά σε επιδόσεις μη περιμένεις μεγάλη διαφορά. Επίσης ο 120άρης που έχω τώρα, έχει σχεδόν γεμίσει... Τώρα να δώσεις 120€ για 240GB SSD, την στιγμή που όλος ο υπολογιστής καινούργιος πριν 5-6 χρόνια έκανε 250€ το αφήνω ασχολίαστο.

*Ένας κλασσικός 500άρης μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα, σε συνδυασμό με μια φτηνή θήκη των 7€, ώς εξωτερικός σκληρός.

• Like 1
Δημοσ.

Ο συγκεκριμένος υπολογιστής είναι ένα απλό netbook με Atom N280. Είναι τόσο αργός  ο επεξεργαστής που η διαφορά με τον SSD είναι ελάχιστη. Μιλάω εκ πείρας μιας και έχω χρόνια τον ίδιο υπολογιστή και έχω ήδη κάνει την αλλαγή σε SSD. Κερδίζεις ελάχιστα σε βάρος και επίσης είσαι πιο χαλαρός κατά τις μετακινήσεις του υπολογιστή, αλλά σε επιδόσεις μη περιμένεις μεγάλη διαφορά. Επίσης ο 120άρης που έχω τώρα, έχει σχεδόν γεμίσει... Τώρα να δώσεις 120€ για 240GB SSD, την στιγμή που όλος ο υπολογιστής καινούργιος πριν 5-6 χρόνια έκανε 250€ το αφήνω ασχολίαστο.

*Ένας κλασσικός 500άρης μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα, σε συνδυασμό με μια φτηνή θήκη των 7€, ώς εξωτερικός σκληρός.

Άρα καλύτερα να πάω σε κάποιον 7200rpm 500GB ή και παραπάνω.Φοβάμαι όμως μήπως μειωθεί η αυτονομία και αυξηθεί πολύ ο θόρυβος με τον 7200αρη HDD.

Δημοσ.

για τα fn κουμπια πρεπει να εγκαταστησεις τους αντιστοιχους οδηγους απ' το site της toshiba.

συνηθως ειναι hotkeys κατι ή ειναι μαζι με τον synaptics οδηγο για το touchpad. 

Δημοσ.

Ότι θα μειωθεί η αυτονομία με ένα HDD 7200rpm, είναι λογικό, αν και το συγκεκριμένο netbook έχει έτσι και αλλιώς αρκετά καλή αυτονομία. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο αξίζει ακόμη και αυτή η αναβάθμιση, μιας και εξακολουθώ να πιστεύω πως την μεγαλύτερη "ζημιά" την κάνει ο επεξεργαστής και όχι τα υπόλοιπα περιφερειακά.

Για τα Fn, συνήθως στα Toshiba δουλεύουν με την εγκατάσταση του Value Added Pack. Από την στιγμή που το εγκατέστησες και δεν δουλεύουν  θα πρέπει να το ψάξεις λίγο με τους drivers, καθώς η Toshiba τους έχει σχετικά μπερδεμένους στο site της. Πρέπει να είναι αυτοί που αναφέρονται ως flash cards.

Δημοσ.

για να λειτουργησουνε τα fn πρωτα θα εγκαταστησεις το toshiba flash cards support utility και μετα το toshiba value added package

Δημοσ.

Λοιπόν τα βρήκα με τα Fn...ήθελε και το Flash Card Utility (thanks axel12p κ apostol1s :) ).Στο θέμα αναβάθμισης τώρα,εννοείται πως μεταχειρισμένο HDD θα έπαιρνα αλλά ο θόρυβος με κρατάει πίσω και όχι και τόσο τελικά η αυτονομία (4 ώρες μου τις βγάζει για πλάκα οπότε και στις 3 να πέσει δεν με πειράζει).Είχα έναν WD 1TB Black στο desktop και ακούγονταν περισσότερο από όλα τα fans μαζί για αυτό το σκέφτομαι γιατί είναι σημαντικός παράγοντας ο θόρυβος για μένα!Κάτι άλλο τώρα,το netbook έχει την GMA950 σωστά;;Γιατί ενώ περάσει τους τελευταίους drivers της GPU το performance είναι απογοητευτικό;;Στο YouTube,έχω δει πολλούς να παίζουν COD,CS και Quake 3 άνετα με netbook ίδιων χαρακτηριστικών και εγώ το Quake 3 που δοκίμασα (παιχνίδι του 1999 που ακόμα και ένα RPi το σηκώνει για πλάκα) σε medium details μου βγάζει 20-30fps και μια στο τόσο βαράει 50άρια.Επίσης είναι πολύ ασταθές το framerate...WTF is happening???

Δημοσ.

Το πράγματα είναι απλά. Το μηχάνημα είναι ΨΟΦΙΟ για τα πάντα.

Εντάξει ρε συ,μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Για YouTube και browsing είναι άψογο το μηχάνημα.Απλώς μου κάνει εντύπωση που ένα παιχνίδι του 1999 που έχει παίξει μέχρι και σε ARM συσκευές να μην μπορεί να τρέχει άψογα σε ένα τέτοιο μηχάνημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...