Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
Τωρα που ειναι η μια πολυκατοικια κολλητα με την αλλη για να μπει καποιος να κλεψει πρεπει να αρχισει τα ακροβατικα...

Εκτος και αν το παρει αποφαση και αρχιζει να παραβιαζει πορτες και μπαλκονοπορτες και εξυπνες σιτες και μπαρες πισω απο πορτες..του κερατα..θα ακουστει...

Η έξυπνη σίτα είναι απαραβίαστη. Κρατάει απ' έξω και τους ληστές, εκτός από τα πετούμενα.

• Like 7
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το τελευταίο 15νθημερο εχει ξεκινήσει ενα απίστευτο μπαράζ ληστειών στα δυτικά. Ok αντιληπτό πως ειναι η εποχή τους μιας που ο περισσότερος κόσμος απουσιάζει αλλα φέτος αισθάνομαι ότι εχει ξεπεράσει καθε προηγούμενο μιας και καθε μερα ακούμε (ή ακόμα χειρότερα ζούμε) περιστατικά.

Χτες πήγαν να μπουν στο σπιτι της κοπέλας μου, το οποίο διαθέτει παγίδες, φώτα περιμετρικά.....στα @@ τους. Ας ειναι καλα ο γείτονας που τους πήρε χαμπάρι και τους έριξε με την καραμπίνα.

Την περασμένη βδομάδα έλειπα 3ήμερο στο εξωχικο, προσπάθησαν να μπουν σπιτι μου, αλλα έφαγαν πόρτα από την κεντρική είσοδο μιας που παρόλο που απουσίαζα, οι μπάρες πίσω από την πόρτα ηταν κατεβασμένες οπότε ήθελε ξήλωμα όλη (επικοινωνεί η είσοδος μου με το διπλανό κτίσμα της οικογένειας οπότε ειναι εύκολο το κλειδαμπαρωμα). Και να έμπαιναν θα παιρναν απο τα τρια το μακρύτερο αφού εδω και χρόνια ειναι πάγια τακτική και μια ημέρα να ειναι το σπιτι κενό, οτιδήποτε αξίας να μεταφέρεται. Αν τωρα ήθελαν να κουβαλήσουν την 40αρα ή το κτήνος tower του PC.....ok :lol:

Το νου σας τωρα που φευγετε, πάρτε μέτρα.

Η αστυνομία κλασσικά τον ύπνο του δικαίου. Για σιέστα σε κανένα Everest καλοί ειναι αλλα μέχρι εκει.

Εξοχικά πράματα αξίας τέρας full tower κοπέλα με παγίδες και περιμετρικά φώτα... μονοκατοικίες .. όλο κάποια λαμογιά θα έχεις κάνει για να την βγάζεις έτσι καλά κάνουν και σε κλέβουν έτσι πάνε αυτά ο κλέψας του κλέψαντος :P

Δημοσ.

Ισχύει πως γίνονται άπειρες κλοπές τον 15 αυγουστο, ειδικά όταν παίζει σαν 3ήμερο όπως φέτος. Να υπενθυμίσω όπως έχει γραφτεί και στο σχετικό θέμα, πως όσοι έχουν κλειδαριές στην κεντρική πόρτα τους, τύπου χρηματοκιβωτίου , δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ασφάλεια και πρέπει να τις αλλάξουν στις νέου τύπου με αφαλό ασφαλείας

Δημοσ.

Και μια ακομα.λαμογια που κανουν με τους συναργερμους.

Τον ενεργοποιουν μια δυο τρεις φορες. Εσυ πας και τον ελεγχεις λες καποιο προβλημα θα εχει και βαραει μονο του.

Τον απενεργοποιεις και ξαναπας για τον καφε σου την βολτα σου. Τσουπ μπαινουν μεσα ανενοχλητοι. Ετσι εχεις απενεργοποιησει το συναργεμο γι αυτους...

Παρατηρειστε και τους ρομα που τριγυρνανε ειδικα στα χωρια. Εχουν λιγα πραγματα στην καροτσα μηδαμινης αξιας ουτε 30 ευρω, γυρνανε απειρες ωρες.

Τι κανουν ; παρατηρουν αυλες σπιτια,αυτοκινητα, μαγαζια, ποιο σπιτι ειναι κλειστο, ποιο εχει κοσμο, τι αμαξια εχει στην αυλη.

Δημοσ.

Μας ανοιξαν και εμας πριν 2 εβδομαδες το σπιτι γυφτοκλεφτρονια του κερατα αλλα επειδη δεν εχουμε τιποτα αξιας στο πατρικο μου (εκτος και αν θεωρειται 14" τηλεοραση απο τις παλιες κατι αξιολογο) πηραν το μακρυτερο. Μπηκαν πρωι μεσα την ωρα που ελειπαν οι δικοι μου στις δουλειες τους και ειχαν φυσικα τον φοβο να μην επιστρεψει κανεις σπιτι οποτε τη "γλυτωσαμε" με καμια 10 ευρω σκορπισμενα σε ψιλα και το δωματιο των δικων μου ανω κατω. Το μονο πραγμα που πονεσε τους δικους μου ηταν μια κεντημενη εικονα απο το γαμο τους που την εσκισαν μηπως και εχει κατι απο πισω αλλα κατα τα αλλα δεν μπορεσαν να βρουν να παρουν κατι. 

Την ιδια χρονικη στιγμη στο χωριο μου ανοιξαν αλλα τρια σπιτια. Προφανως και μιλαμε για οικογενεια που απλα απλωθηκε γυρω γυρω και οτι καταφερε να παρει, καταφερε. Εγω μιλαω βεβαια για περιοχη Ημαθιας που το κλεψιμο ειναι συχνοτατο και καθημερινο προβλημα αλλα ειμαστε τυχεροι που τουλαχιστον εδω η αστυνομια κατι κανει αλλα δυστυχως ειναι λιγοι και τα γυφτοκλεφτρονια παρα πολλα. Στη δικη μας περιπτωση παντως τα κλεφτρονια ειναι πιτσιρικια (12-14 ετων) και συνηθως εχουν και εναν μεγαλυτερο μαζι τους και δρουν σε ομαδες των τριων. Οπως και καθε χρονο η περιοδος 7 με 20 Αυγουστου ειναι το φορτε τους γιατι ειναι η εποχη των πανηγυριων για εδω στα βορεια και ετσι συνδιαζουν το πανηγυρι με το κλεψιμο και οι περισσοτεροι απο εμας τουλαχιστον ξερουν να φυλαγονται. 

Δημοσ.

Στο χωριό μου είχε φάση, μπήκαν και έκλεψαν σε δυο γειτονικά σπίτια, ένα του ξαδέρφου, προσπάθησαν από την μπαλκονόπορτα να μπουν και στο δικό μου θα έπαιρναν το τρίτο το μακρύτερο αν έμπαιναν άδειο το έχω, και μετά πήγαν σε τέταρτο παραδίπλα. Στο τέταρτο δεν βρήκαν να κλέψουν και άνοιξαν το ψυγείο και τραπεζώθηκαν με όσα είχε μέσα.

Τα πιάτα δεν τα έπλυναν, χαχα!

Δημοσ.

Και μια ακομα.λαμογια που κανουν με τους συναργερμους.

Τον ενεργοποιουν μια δυο τρεις φορες. Εσυ πας και τον ελεγχεις λες καποιο προβλημα θα εχει και βαραει μονο του.

Τον απενεργοποιεις και ξαναπας για τον καφε σου την βολτα σου. Τσουπ μπαινουν μεσα ανενοχλητοι. Ετσι εχεις απενεργοποιησει το συναργεμο γι αυτους...

Παρατηρειστε και τους ρομα που τριγυρνανε ειδικα στα χωρια. Εχουν λιγα πραγματα στην καροτσα μηδαμινης αξιας ουτε 30 ευρω, γυρνανε απειρες ωρες.

Τι κανουν ; παρατηρουν αυλες σπιτια,αυτοκινητα, μαγαζια, ποιο σπιτι ειναι κλειστο, ποιο εχει κοσμο, τι αμαξια εχει στην αυλη.

όποιοι έχουν την οικονομική δυνατότητα ας βάλουν και κέντρο λήψης σημάτων για συνεγερμό και πολύ απλά θα σας πάρουν τλφ από την εταιρεία και θα πουν όλα εντάξει? Αλλιώς πάει αστυνομία και έτσι οι κλέφτες δεν θα τολμήσουν να μπουν.

Δημοσ.

Ασχετο αλλα σε εμας (Ιπποκρατειο) ειχαν μπει πριν καμια 15 χρονια , πηραν χρυσαφικα,σπιτι ανωβκατω κ φευγοντας προσπαθησαν να παρουν το ραδιοφωνο του σαλονιου (φανταστειτε ταδιόφωνο οσο μια τηλεοραση καθοδικου με πικαπ επανω :Ρ το οποιο εν τελει το αφησαν στην εισοδο του διαμερισματος μαλλον θα ακουσαν ηχους καποιος να ανεβαινει και εφυγαν κακην κακως .

Και την επομενη χρονια μπηκε καποιος στην οικοδομή , διερρηξε την πορτα που ειναι τα ρολογια της ΔΕΗ νομιζοντας πως ειναι διαμερισμα , αλλα εκει οι καθαριστριες κλειδωνουν τις σφουγγαριστρες,κουβαδες κλπ . Ε , φεύγοντας ρίχνουν ενα χεσίδι μεσα στον κουβα και εφυγαν με τις σκουπες .

Αβυσσος η ψυχη του διαρρηκτη .

Δημοσ.

Η καλύτερη λύση, ακόμα και για πόρτες ασφαλείας, είναι μια. Ατσάλινη μπάρα πάχους 5εκ. με ατσάλινα ειδικά  λουκέτα με διπλό κλειδί, και μέσα από την πόρτα (όταν είσαι μέσα στο σπίτι), και απ'έξω (όταν φεύγεις). Στην εξωτερική πλευρά, η μπάρα βιδώνεται με τέτοιο τρόπο, που εμποδίζει την πρόσβαση στην κλειδαριά. Μέχρι να το κόψουν αυτό, θα τους ακούσουν σε όλη τη γειτονιά. Εγώ τέτοια θα βάλω, καθώς τα είδα σε αρκετά φιλικά σπίτια τους τελευταίους μήνες. Η μπάρα κόβεται πάρα πολύ δύσκολα και μπαίνει από τοίχο σε τοίχο. 

Έχω βαρεθεί να αλλάζω κλειδαριές στις πόρτες ασφαλείας κάθε 3 χρόνια, πληρώνοντας 360άρια μετά από παρότρυνση της εταιρείας που μας έβαλε τις πόρτες.

Δημοσ.

Η καλύτερη λύση, ακόμα και για πόρτες ασφαλείας, είναι μια. Ατσάλινη μπάρα πάχους 5εκ. με ατσάλινα ειδικά  λουκέτα με διπλό κλειδί, και μέσα από την πόρτα (όταν είσαι μέσα στο σπίτι), και απ'έξω (όταν φεύγεις). Στην εξωτερική πλευρά, η μπάρα βιδώνεται με τέτοιο τρόπο, που εμποδίζει την πρόσβαση στην κλειδαριά. Μέχρι να το κόψουν αυτό, θα τους ακούσουν σε όλη τη γειτονιά. Εγώ τέτοια θα βάλω, καθώς τα είδα σε αρκετά φιλικά σπίτια τους τελευταίους μήνες. Η μπάρα κόβεται πάρα πολύ δύσκολα και μπαίνει από τοίχο σε τοίχο. 

Έχω βαρεθεί να αλλάζω κλειδαριές στις πόρτες ασφαλείας κάθε 3 χρόνια, πληρώνοντας 360άρια μετά από παρότρυνση της εταιρείας που μας έβαλε τις πόρτες.

Και αν γίνει σεισμός και στραβώσει, πως την ανοίγεις την μπάρα να βγεις έξω;

Δημοσ.

σε αυτό το σενάριο δεν βγαίνεις, σε βγάζουν

τέσσερις

• Like 4
Δημοσ.

Από μέσα, εκεί που πατάει η μπάρα, υπάρχουν κουμπιά (release) που πατάς και φεύγουν οι βάσεις της.

Δημοσ.

Από μέσα, εκεί που πατάει η μπάρα, υπάρχουν κουμπιά (release) που πατάς και φεύγουν οι βάσεις της.

Δεν ξέρω τι είδους έχεις υπόψιν σου. Μία τέτοια μπάρα της γειτόνισσας που είδα δεν φεύγει με τίποτα. Προφανώς κάποιου άλλου είδους έχεις εσύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...