MasterX Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Επειδη λογω καλοκαιριου το desktop PC μου βγαζει αρκετη θερμοτητα που ερχεται πανω μου, αλλα και επειδη καλο ειναι να μη τρωει τζαμπα ρευμα που δεν χρειαζεται, εψαχνα να δω κατα ποσο μπορει να δουλεψει σε προγραμμα εξοικονομησης ενεργειας... αλλα δεν καταφερα να κανω κατι..το ειχα κοιταξει πριν λιγο καιρο και εχχω κρτησει καποια στοιχει απο αυτα που ειδα..Με ενδιαφερει ο επεξεργαστης κυριως που με τις εργασιες που κανω κατα μεσο ορο μπορει να δουλευει στο 10%.. επισης και για την καρτα γραφικων που σε καθημερινες desktop καταστασεις μου δεν χρειαζεται να κανει τιποτα σπουδαιο..CPU: Intel Core i7 i7-860 2.8 GHz Quad Core Motherboard: Gigabyte P55A-UD4 Κάρτα γραφικών: Gigabyte HD5850 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Δειτε λιγο τις φωτο που ειχα κρατησει και πειτε μου αν μπορειτε τι πρεπει να κανω ωστε να μειωνει την ισχυ/καταναλωση δυναμικα αναλογα με τη χρηση..Δοκιμασα να αλλαξω το System cooling policy σε Active, αλλα δεν ειδα διαφορα..Εψαχνα τα utilities της μητρικης αλλα δεν τα εβρισκα πουθενα.. λες και τα απεγκατεστησα..θυμαμαι εκει ειχε ενα κοντρολ για power save και για πουσαρισμα..αλλιως κατι θα θελει στο BIOS αλλα δεν βρισκω καποια επιλογη.
EddieObscurant Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 απο τα win δεν κάνεις τπτ, αντε να κερδισεις 5watt απο τα 150 που ειναι σε idle o υπολογιστής σου μπες στο bios και κανε underclock τον επεξεργαστή απο το advanced frequency/voltage setting, και τρεξε μετα ένα occt/prime95 stress test για να δεις οτι ειναι σταθερος ο επεξεργαστής για την κάρτα δεν μπορείς να κανεις και πολλα με απλό τροπο, φανταζομαι σε idle πεφτει και δεν ειναι στα 725 σωστά?
MasterX Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 απο τα win δεν κάνεις τπτ, αντε να κερδισεις 5watt απο τα 150 που ειναι σε idle o υπολογιστής σου μπες στο bios και κανε underclock τον επεξεργαστή απο το advanced frequency/voltage setting, και τρεξε μετα ένα occt/prime95 stress test για να δεις οτι ειναι σταθερος ο επεξεργαστής για την κάρτα δεν μπορείς να κανεις και πολλα με απλό τροπο, φανταζομαι σε idle πεφτει και δεν ειναι στα 725 σωστά? το θεμα μου ειναι να γινεται αυτοματα (δυναμικα).. να το ριχνει οσο χρειαζεται αναλόγως φορτου εργασιας.. αυτο δεν μπορει να γινει; για την καρτα γραφικων δεν θυμαμαι και τωρα δεν ειμαι στο PC
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα