redfish777 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Λιγα πραγματα μου εμειναν απο τα μαθηματικα στο σχολειο, και δεν πολυ ενθουσιαζαν και ηταν εντελως ξενερωτα και ακαταλαβιστηκα τα βιβλια τους. Δεν εχω ψαξει τωρα αλλα δεν υπαρχουν βιβλια στην αγορα σιτε στο ιντερνετ κτλ να με καθοδηγησουν απλα και κατανοητα ? αν ξερετε τιποτα και μπορειται να βοηθεισεται ....
ParhsG Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Τα βιβλια στο σχολειο ειναι τα πιο απλα που εχω δει.Αν δεις γα βιβλια που εχω για πρωτετεις σε σχολη πληροφορικης θα καταλαβεις τι εννοω.Τα μαθηματικα ειναι ατελειωτα και ακομη και σημερα υπαρχει ερευνα για νεες λυσεις κτλ που εφαρμοζονται σε πολλους τομεις. Τι θες να μαθεις απο μαθηματικα; Στατιστικη,αναλυση,πιθανοτητες,γεωμετρια γραμμικη αλγεβρα ..... ; Απο βιβλια υπαρχουν απειρα οπως και σημειωσεις που μπορεις να βρεις online.Οπως το λες ειναι σα να θες να μαθεις τα βασικα αλγεβρα , απειροστικο λογισμο. Σημασια εχει τι στοχους εχεις 1
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Moderators Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Λιγα πραγματα μου εμειναν απο τα μαθηματικα στο σχολειο, και δεν πολυ ενθουσιαζαν και ηταν εντελως ξενερωτα και ακαταλαβιστηκα τα βιβλια τους. Δεν εχω ψαξει τωρα αλλα δεν υπαρχουν βιβλια στην αγορα σιτε στο ιντερνετ κτλ να με καθοδηγησουν απλα και κατανοητα ? αν ξερετε τιποτα και μπορειται να βοηθεισεται .... Τι εννοείς «από την αρχή»; Τι εννοείς «απλά και κατανοητά»; Τα βιβλια στο σχολειο ειναι τα πιο απλα που εχω δει. Τα βιβλία του σχολείου μπορεί να είναι «απλά και κατανοητά», αλλά σίγουρα δεν είναι «από την αρχή», εάν έχω καταλάβει που το πηγαίνει ο OP. Τέλοσπαντων, OP, εάν ενδιαφέρεσαι για απειροστικό λογισμό μπορείς να ξεκινήσεις από το «Διαφορικός και Ολοκληρωτικός Λογισμός» του Spivak. Για μένα είναι πολύ καλό και επεξηγηματικό και το πιάνει το θέμα από την αρχή. 1
somebody:) Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 ποιο ηταν το τελευταιο πραγμα που θυμασαι? απο πρωτοβαθμιες, δευτεροβαθμιες εξισωσεις εισαι κομπλε?
zorans Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Χωρίς να έχω καταλάβει ακριβώς τι ψάχνεις θα σου πω ότι δεν υπάρχουν στην αγορά ελληνικά βιβλία προσανατολισμένα στην κατανόηση μαθηματικών εννοιών, με ξεκάθαρη στόχευση στην καθαρή διδακτική διαδικασία, πέρα απο τα σχολικά. Όλα σχεδόν τα υπόλοιπα είναι ασκησιολογικου χαρακτήρα. Τώρα από ξένα υπάρχουν πολλά αλλά πρέπει να μας πεις από ποιο επίπεδο θα ξεκινήσεις.
tr3quart1sta Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 βρες σχολικα βοηθηματα, δηλαδη βιβλια που προσπαθουν να εξηγησουν την υλη των μαθηματικων του σχολειου πιο "απλα και κατανοητα"
redfish777 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Παρησg Οταν σκεφτομαι μαθηματικα δεν εχω κατι συγκεκριμενο στο μυαλο μου, απ ολα, απλα να ξεκινησω με μια σειρα και απο ενα χαμηλο επιπεδο. Στοχουσ δεν εχω βαλει αλλα θα εξοπλιστω με υπομονη και επιμονη και οπου φτασω. Μαλθαδορ Εννοω απο ενα βασικο επιπεδο γιατι εχω να δω βιβλιο μαθ πολλα χρονια... Απλα και κατανοητα εννοω με καποια σειρα με λυσεισ και ισωσ βημα βημα. Σομμποντη Το τελευταιο πραγμα που θυμαμαι ειναι η Νικολετα στο διπλα θρανιο, τωρα θυμαμαι επισησ απο φυσικη κατι εξισωσεισ κουλομπ, ωμ, κιρχοφ αμιδρα αν εχουν λιγη σημασεια. Ζορανσ θελώ να ξεκινησω απο βασικο επιπεδο για να τα θυμηθω-μαθω ολα σωστα ευχαριστω. .
kreiz Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 https://www.khanacademy.org/ Ξεκινάει κυριολεκτικά από το 1+1 και φτάνει έως διαφορικές και τριπλά ολοκληρώματα. Επίσης είναι και σαν παιχνίδι που μαζεύεις achievements. Άν δεν έχεις θέμα με τα αγγλικά τα βιντεάκια είναι όσο πιο κατανοητά μπορούν να γίνουν.
somebody:) Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 και εγω θα προτεινω τα σχολικα βιβλια!! αν εχεις καμια δανειστικη βιβλιοθηκη κοντα σου ριξε μια ματια σε αυτα απο 5η και 6η (ή αν κυκλοφορουν ολοκληρα προς αναγνωση στο net) .αν αυτα που γραφει τα γνωριζεις τοτε ανεβαινεις ταξη.οταν βρεις κατι που δε το γνωριζεις τοτε πηγαινε και αγορασε το βιβλιο αυτης της ταξης και επειτα συνεχιζεις! φροντισε να παρεις και τα μικρα βιβλιαρακια με τις ολοκληρες λυσεις των ασκησεων. (μην κοιτας μονο τις απαντησεις που εχουν πισω τα βιβλια) καλη αρχη!!!
flik Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Όλα τα σχολικά βιβλία υπάρχουν διαθέσιμα εδώ:http://ebooks.edu.gr/2013/ και όντως είναι καλή λύση, φτάνουν μέχρι μιγαδικούς, παραγώγιση και ολοκληρώματα (γ λυκείου κατεύθυνση αυτά). Και έχεις κάνει ενδιάμεσα επίλυση εξισώσεων, γραφικές παραστάσεις κτλ. 1
evabb Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Παρησg Οταν σκεφτομαι μαθηματικα δεν εχω κατι συγκεκριμενο στο μυαλο μου, απ ολα, απλα να ξεκινησω με μια σειρα και απο ενα χαμηλο επιπεδο. Στοχουσ δεν εχω βαλει αλλα θα εξοπλιστω με υπομονη και επιμονη και οπου φτασω. Μαλθαδορ Εννοω απο ενα βασικο επιπεδο γιατι εχω να δω βιβλιο μαθ πολλα χρονια... Απλα και κατανοητα εννοω με καποια σειρα με λυσεισ και ισωσ βημα βημα. Σομμποντη Το τελευταιο πραγμα που θυμαμαι ειναι η Νικολετα στο διπλα θρανιο, τωρα θυμαμαι επισησ απο φυσικη κατι εξισωσεισ κουλομπ, ωμ, κιρχοφ αμιδρα αν εχουν λιγη σημασεια. Ζορανσ θελώ να ξεκινησω απο βασικο επιπεδο για να τα θυμηθω-μαθω ολα σωστα ευχαριστω. . εγω ακομη δεν εχω καταλαβει ποιο ειναι το βασικο επιπεδο. της πρωτης δημοτικου, της πρωτης γυμνασιου, της πρωτης λυκειου;; 1
tzisp Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Συμφωνώ με τον ParhsG, τα βιβλία του λυκείου είναι οτι ποιό απλό. Αν δυσκολεύεσαι και με εκείνα τότε έχεις κενά από παλαιότερες τάξεις, αγόρασε και τις β, γ γυμνασίου να διαβάσεις για να πάρεις βάσεις και μετά να κατανοήσεις την ύλη του λυκείου. Τα βοηθήματα είναι ακριβά (τουλάχιστον στις εποχές μου) και θέλουν ψάξιμο σε βιβλιοπωλείο για να δείς τι σου κάνει, δεν στα συνηστώ, απλά γράφουν την ύλη με περισσότερα παραδείγματα μέσα.
leonidas_fs Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 εγω ακομη δεν εχω καταλαβει ποιο ειναι το βασικο επιπεδο. της πρωτης δημοτικου, της πρωτης γυμνασιου, της πρωτης λυκειου;; Φαντάζομαι σαν βασικό επίπεδο εννοεί, την μέθοδο των τριών, πρωτο-δευτερο βάθμιες εξισώσεις, κάτι λίγο απο ολοκληρώματα, τέτοια πράματα..
evabb Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Φαντάζομαι σαν βασικό επίπεδο εννοεί, την μέθοδο των τριών, πρωτο-δευτερο βάθμιες εξισώσεις, κάτι λίγο απο ολοκληρώματα, τέτοια πράματα.. υπαρχει τρομερη αποσταση απο την πρωτοβαθμια μεχρι τα ολοκληρωματα. εγω ετσι οπως το κοβω πρεπει να αρχισει απο μαθηματικα πεμπτης δημοτικου και δεν κανω πλακα. Απο το πως κανεις πραξεις με κλασματα και δεκαδικους και μετα να περασει στην προτεραιοτητα των πραξεων που ειναι χοντρικα πρωτη δευτερα γυμνασιου. α και μια επαναληψη στην προπαίδεια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα