Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά θέλω την βοήθειά σας…  Δεν είμαι πολύ σχετικός με το θέμα και τα έχω βρει λίγο μπαστούνια και δυστυχώς μένω και σε χωριό οπότε δεν μπορώ να βρω και κάποιον τεχνικό οπότε θα εκτιμούσα πάρα πολύ την βοήθεια σας.    

Λοιπόν έχω ένα modem του ΟΤΕ ένα ZTE  αν θυμάμαι καλά. Από εκεί τραβάω ένα καλώδιο 50-60 μέτρα σε έναν άλλο χώρο και έχω τοποθετήσει εκεί ένα router  Netgear Wireless-N Router model: WNR834B v2. Λειτουργεί μια χαρά και  έχω αρκετά καλή κάλυψη και ταχύτητα. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι θέλω να κάνω αναμετάδοση και σε έναν άλλο χώρο λίγο ποιο μακριά. Το Netgear με καλύπτει οριακά μέχρι εκεί άλλα επειδή η σύνδεση γίνετε με 1 γραμμή η ταχύτητα είναι απελπιστικά αργή. Καλώδιο δεν μπορώ να περάσω σε εκείνο το μέρος… οπότε σκέφτηκα να κάνω ένα άλλο router που τώρα δεν το χρησιμοποιώ (το έχω και πιάνει χώρο στο συρτάρι). Το δεύτερο router είναι ένα Cisco  Linksys WAP200. Θα σας δήξω  ποιο κάτω τι έκανα και αν μπορεί κάποιος να μου πει τι κάνω λάθος και πως μπορώ να το φτιάξω.

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.!!! 

1ον έχω βλάει WAP Κωδικό και στα δύο τον ίδιο γιατί διάβασα κάπου ότι το Linksys παίζει (μπορεί να κάνει αναμετάδοση) μόνο με αυτό. (θα βάλω link ποιο κάτω).

post-306845-0-86407500-1407429692_thumb.png

2ον Μπήκα στο NETGEAR  πήγα στο Wireless Repeating Function  και με αυτά π έγραφε στο πάλει επέλεξα το Wireless base station.

post-306845-0-95365200-1407429654_thumb.png

3ον Μπήκα στο Linksys και πήγα στο AP MODE και το έκανα REPEATER MODE

post-306845-0-14781600-1407429972_thumb.png

Την MAC Address που μ δίνει το Linksys το έβαλα μέσα στο Repeater MAC Address 1 του Netgear και την MAC του Netgear (από το site survey) sto Linksys.

Τα έσωσα όλα έσβησα και τα 2 router τα ξανά άνοιξα και τίποτα… αποτέλεσμα 0 . το πρώτο συνεχίζει να έχει internet  αλλά το Linksys τίποτα. Ακόμα προσπάθησα και μια φορά να κάνω το ανάποδο. Δηλ να έβαλα το Linksys στο καλώδιο που έρχεται από το σπίτι και να κάνω Repeater το Netgear αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Τέλος το SSID του Netgear το έχω βάλει π.χ Nikos_caffe και το SSID του Linksys Nikos_caffe_b  και τα δύο έχουν τον ίδιο κωδικο WEP.

Κομίζω ότι έχω κάνει σωστά τις ρυθμίσεις και ότι έπρεπε να δουλέψει…!!! Ας με βοηθήσει κάποιος σας παρακαλώ…!!! Έχω απελπιστεί…

Και πάλι ευχαριστώ.

ΑΑΑΑΑΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ ΑΚΡΗ.

http://sbkb.cisco.com/CiscoSB/GetArticle.aspx?docid=7e5d1e59093b4fc497452d772721fb70_Configuration_of_Wireless_Repeater_Mode_on_WAP200E_Wireless_.xml&pid=2&converted=0

https://supportforums.cisco.com/discussion/11016166/issues-setting-wap200-repeater

https://community.linksys.com/t5/Access-Points/WAP200-amp-second-WAP-setup-as-repeater-mode/td-p/239234

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...