Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!

Έχω δύο pc που είναι συνδεδεμένα με καλώδιο δικτύου το κάθε ένα με το ρούτερ.

Το 1ο είναι με μικρό καλώδιο (1.5 μέτρο περίπου) ενώ το άλλο με πολύ μεγαλύτερο γιατί είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση περίπου 15 μέτρα.

Σήμερα όλα δούλευαν ρολόι... το απογευματάκι έκλεισα το pc που είναι πιο μακριά ενώ το άλλο ήταν ανοιχτό κανονικά.

Πριν λίγο που γύρισα στο σπίτι το ανοίγω και δεν συνδέεται με τίποτα στο ίντερνετ και γενικότερα σε δίκτυο (δεν ανάβει καν η ένδειξη στην κάρτα δικτύου).

Λέω μάλλον μου έκαψε καμιά κάρτα γιατί έκανε κάτι διακοπές ρεύματος και έχει γίνει και λίγο μόδα τελευταία.

Τελικά το pc από ότι είδα αναγνωρίζει κανονικά την κάρτα.

Εν συνεχεία λέω ε τότε φταίει το καλώδιο γιατί ειναι και κάπως φθαρμένο...

Οπότε παίρνω ένα netbook που έχω και συνδέω σε αυτό το καλώδιο των 15 μέτρων και δουλεύει κανονικά.

Στη συνέχεια πήρα το pc που ήταν μακριά και το σύνδεσα με το κοντό καλώδιο και δούλευε κανονικά και αυτό...

Τι μπορεί να φταίει;;;;;

Δημοσ.

ισως δεν καθεται καλα πανω στο pc.δοκιμασε να παιξεις λιγο μαζι του μεσα εξω κλπ.

αυτο που θελω να πω ειναι πως ισως εχει λιγο κενο το port της μητρικης και με συνδιασμο ενως 'φθηνου' rj-45 τερματικου δεν κανει καλη επαφη.

αν δεν πετυχει ...

δοκιμασε να δωσεις στην καρτα δικτυου 10αρη half duplex . μετα 10αρη full duplex.  μετα 100αρη half duplex και μετα 100αρη full.

μπας και εχει κανα αλλο θεμα..

Δημοσ.

Τι εννοείς ανάποδα;

Πάντως μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργο ξαφνικά να πειράχτηκε η θέση του καλωδίου και το βίσμα...

Το καλώδιο έχει θέμα σε κάποιο σημείο (έχει σπάσει λίγο το περιτύλιγμα σε ένα σημείο... αλλά είναι έτσι πολύ καιρό...)

Αλλά και πάλι δε θα έπρεπε να μη δουλεύει ούτε στο netbook;

Δημοσ.

την ακρη που ηταν στο ρουτερ βαλτη στο pc και το αντιστροφο

Τί νόημα έχει κάτι τέτοιο;

/sc

Δημοσ.

οταν αντιμετωπιζεις ενα προβλημα που δεν στεκει προσπαθεις να το λυσεις και με λυσεις που δεν στεκουν,

• Like 1
Δημοσ.

Τί νόημα έχει κάτι τέτοιο;

/sc

ισως ενα απο τα 2 rj45 ειναι 'αρωστο'..με μια αλλαξοκολια παιζει να στρωσουν ολα!

ας δοκιμασει και ας μας πει δεν χανει και τιποτα..

πολλα port ειναι σφηχτα..αλλα παλι ειναι χαλαρα..με τα pinακια να ειναι σφηχτα η χαλαρα και αντιστροφα σε καθε μια απο τις παραπανω περιπτωσεις.

με ενα φθηνο rj45 τερματικο κλιψακι , παιζει να σου δημιουργει τετοια προβληματα.

αλλαζεις πλευρα , αλλαζεις port δηλαδη και εχεις πολλες πιθανοτητες να δουλεψει.

οταν αντιμετωπιζεις ενα προβλημα που δεν στεκει προσπαθεις να το λυσεις και με λυσεις που δεν στεκουν,

δεν ειναι προβλημα που δεν στεκει. ειναι φυσιολογικοτατο

Δημοσ.

εκφραστικα λαθος...εγω το συγκεκρhμενο δεν το θεωρω προβλημα το θεωρω δυσλειτουργiα.whatever ειπε ο φιλος οτι δεν γινεται να το δοκιμασει.

Δημοσ.

εγω παντως οταν εχω τετοια προβληματα και ειναι για δικα μου ατομα που δεν τους πειραζει και η αισθητικη (μπορει να κρυφτει κιολας βεβαια πισω απο επιπλα κλπ..)

ειναι κατι τετοιο.

επειδη την πατησα και αγορασα πολλα χαλιας ποιοτητας rj-45 κλιψακια , εκοψα το καλωδιο (για να μην ξανα φτιαχνω με την πρεσα , και για να μην εχω το αγχος αν θα πετυχει η θα κατσει στραβα παλι το κλιψακι)

και το κοτσαρα εδω πανω

http://mbrochand.chez-alice.fr/rj45.jpg

οπου αυτο ειναι θυληκο rj -45 (δηλαδη port)

μετα πηρα ενα fixxed εργοστασιακο καλωδιο οπως αυτο

http://www.sweex.com/picture.php?picture=./images/artikelen/KA000010/Images/Pres/KA000010_img_pro_a.jpg&width=242&height=250

και εκανα την δουλεια μου ομορφα και ωραια

Δημοσ.

Παιδιά μάλλον η onboard κάρτα δικτύου μετά από τόσα χρόνια χρήσης τα έπαιξε... πήρα μια άλλη την κότσαρα πάνω και τελικά δούλεψε με το ίδιο καλώδιο... μάλλον ήθελε να βγει στην σύνταξη και δεχόταν μόνο όποιο καλώδιο ήθελε :P

Δημοσ.

το προβλημα σου ειπα ποιο ειναι..η καλυτερη λυση δεν ηταν να παρεις αλλη καρτα δικτιου , αλλα οπως καταλαβαινεις :)

αφου κανεις την δουλεια σου ολα καλα..

Δημοσ.

Κοίτα το θέμα είναι ότι το να αγοράσω καινούργιο καλώδιο ήταν πιο ακριβό :P

Αν είχα εργαλεία όπως πρέσες κτλ οι πιθανότητες θα ήταν με το μέρος μου :D

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Δημοσ.

μα δεν ειδες καν τι εγραψα.

και αν ειδες και δεν καταλαβες τι εννοουσα γιατι δεν ρωτησες τι ακριβος εννοω..

τελος παντων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...