Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, το ξέρω ότι είναι λίγο άκυρο το θέμα αυτό αλλά θα ήθελα να ενημερώσω έστω μερικούς που ενδιαφέρονται για κάποιες χρήσεις της σόδας. Θα αναφέρω κάποιες προσωπικές χρήσεις που κάνω και όποιος θέλει τις υιοθετεί.

1. Το βράδυ βρέχουμε την οδοντόβουρτσα και την βουτάμε στη σόδα και από πάνω βάζουμε την οδοντόπαστα μας (δεν το κάνω κάθε βράδυ αυτό)

2. Στο πλυντήριο πιάτων μαζί με την ταμπλέτα, μην βάζετε Calgon και άλλες ακριβές λύσεις, βάλτε 2 κουταλιές του γλυκού μαζί με την ταμπλέτα και θα γυαλίσει τα πάντα μέσα και θα καθαρίσει από άλατα, σιγά σιγά θα δείτε την αντίσταση να καθαρίζει

3. Στο πλυντήριο ρούχων μαζί με τα άσπρα, και καθαρίζει πάλι το πλυντήριο από άλατα και αφρατεύει τα ρούχα

4. Αφαιρέστε τους λεκέδες από ιδρώτα στα λευκά ρούχα, μουσκέψτε τα και τρίψτε λίγο σόδα στα σημεία που υπάρχουν οι λεκέδες και αφήστε το για 20-30 λεπτά, μετά ξεβγάλτε

5. Εάν έχετε απορροφητήρα με επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα, βάλτε σε οριζόντια θέση μέσα σε ένα λεκανάκι ένα ένα φίλτρο ή αλλιώς βάλτε τα στην μπανιέρα σας και απλώστε πάνω σόδα και από πάνω ρίξτε ξύδι, κάντε το ίδιο πράγμα για κάθε φίλτρο ξεχωριστά και συμπληρώστε με λίγο ζεστό νερό και αφήστε τα για 20-30 λεπτά, και μετά με ένα σφουγκαράκι ξεβγάλτε, ούτε χημικά ούτε τίποτα.

Αυτά είχα να πω, και σε όποιον του άρεσαν και του φάνηκαν χρήσιμα καλώς. 

• Like 1
Δημοσ.

Μαγειρικη σοδα και κολλα στιγμης, κανουν παπαδες. ΠΟΛΥ γερη κολληση και γεμιζει και κενα. Προσοχη ομως γιατι ειναι εξωθερμη αντιδραση και μπορει να λιωσει κανενα πλαστικο

Δημοσ.

Επίσης κάτι που ξέρω από τον παππού μου που ήταν οικοδόμος, έβαζε σόδα στο τσιμέντο για να στεγνώσει ποιο γρήγορα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...