Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παντως τελειως ψευτικα τα κανουν πια, στο δικο μας ακους μεχρι και το βουρτσακι της λεκανης απο τον απο πανω

παντα ετσι ηταν :P φταιει κι η ηχομονωση,φταιει ομως κι η ποιοτητα καποιων ανθρωπων. ειναι καποιοι που συμπεριφερονται λες και μολις ηρθαν απο τις σπηλιες πρωτη φορα σε κανονικο σπιτι.

η πολυκατοικια που μενει πχ η γιαγια μου ειναι προιστορικη ,μηδεν ηχομονωση μηδεν ολα,ειναι 30 χρονων το κτηριο περιπου. ολη μερα δεν θα ακουσεις κιχ εκει περα ομως,ακομη και δουλειες οταν κανουν τις κανουν λογικες ωρες κι οσο πιο διακριτικα γινεται. σπανια θα ακουσεις φασαρια ,μια στο τοσο που ενταξει ειναι και λογικο οταν μενουν τοσοι ανθρωποι μαζι και σε κτηριο με κακη ηχομονωση.

ειναι πανω απο ολα θεμα παιδειας και σεβασμου. λεξεις αγνωστες σε πολλους εδω.

• Like 2
  • Απαντ. 258
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειλικρινα προσπαθω να μπω στο σκεπτικο των ανθρωπων που τους ενοχλει ενας γειτονας και βλεπουν ως λυση να βαζουν δυνατα μουσικες, να ενοχλουν κι αυτοι κλπ, αλλα οσες φορες κι αν το προσπαθησα δεν μπορω να βγαλω νοημα απο το mindset σας.

Οτι τι; Και καλα του κανατε τη μουρη κρεας του ανιωθου οταν του βαλετε δυνατα τη μουσικη; Ναι ωραια αντε και τον αγχωσατε (ουτε καν ομως), και μετα;

Εχουμε απο την μια τους αυστραλοπιθηκες που δε σεβονται τιποτε ανθρωπινο, εχουμε κι απο την αλλη αυτους που νομιζουν οτι με τη μεθοδο της δηθεν εκδικησης θα καταφερουν κατι εναντιον των πρωτων και δεν καταλαβαινουν οτι ουσιαστικα μπαινουν στο ιδιο συναφι των αυστραλοπιθηκων με τετοιες πραξεις, αλλα ΚΥΡΙΩΣ οχι απλα δε δινουν ουδεμια λυση στο προβλημα τους, αλλά το διογκωνουν κιολας με συνεπειες απροβλεπτες (αναλογως τι κουμασι ειναι ο αλλος με αρκετες πιθανοτητες να ειναι απο αυτους με τους οποιους δε θες να μπλεκεις)...

Δεν τα διαβασα ολα,αλλα στο πρωτο που λες δεν κανουμε κανενος την μουρη κρεας,αλλα οταν ειναι 7 το πρωι και εγω το ψιλοσκεφτομαι να κανω την μετακομιση που τοσο ηθελα,αλλα δεν το κανω γιατι λυπαμαι τους γειτονες,ενω απο πανω το κανει και χωρις ενοχες,ε και μετα εμενα σμπουτσαμ.Την μουσιικη δηλαδη που ειχα ενοχες να την βαλω δυνατα το μεσημερι,πλεον κλαιν.

Δημοσ.

Ρε παιδιά άλλα έγραψα άλλα καταλάβατε; Εννοείται πως δεν θα βάλω ώρες κοινής ησυχίας μουσική. Να είμαι νομότυπος και να μη μου λέει κανένας τίποτα. Απλά θα το έκανα μια δυο μέρες να πάρουν χαμπάρι κάποιοι που λένε ότι εαν δεν είναι ώρες κοινής ησυχίας δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Όπως δεν μπορώ εγώ λοιπόν δεν θα μπορούνε κι αυτοί! Έτσι δεν είναι; Θα έρθει ο μπάτσος 7 το απόγευμα ή 8 το πρωί και θα μου πει για΄τι ακούς μουσική; Μεσημέρι και βράδυ θα τη κλείνω. Το να φύγω, πάλι εύκολο το έχετε όμως μερικοί;
Τόσα έξοδα, γραφεία μετακομίσεων πληρωμές πάγια, μαστόρια κλπ κλπ, έτσι θα πετάμε τα λεφτά μας; Δεν έχω ούτε μήνα που μετακόμισα δεν θα κάνω αυτή τη δουλειά. 

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδιά άλλα έγραψα άλλα καταλάβατε; Εννοείται πως δεν θα βάλω ώρες κοινής ησυχίας μουσική. Να είμαι νομότυπος και να μη μου λέει κανένας τίποτα. Απλά θα το έκανα μια δυο μέρες να πάρουν χαμπάρι κάποιοι που λένε ότι εαν δεν είναι ώρες κοινής ησυχίας δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Όπως δεν μπορώ εγώ λοιπόν δεν θα μπορούνε κι αυτοί! Έτσι δεν είναι; 

Σου ξαναλέω

Και τις ώρες μη κοινής ησυχίας υπάρχει ένα συγκεκριμένο όριο ηχορύπανσης το οποίο απαγορεύεται να ξεπεράσεις. Ακριβώς για να μην μπορεί ο καθένας να βάζει μουσικές κτλ. στο τέρμα επειδή μπορεί.

Δυστυχώς εσύ δεν μπορείς να κάνει κάτι για την Γιαγιά, δεν μπορείς να την βάλεις να περπατάει ξυπόλητη επειδή σε ενοχλούν τα τσόκαρα της, ούτε να της πεις πως θα καθαρίζει.

Από την άλλη η λύση που σκέφτηκες θα ξεσηκώσει όλη την πολυκατοικία εναντίων σου και θα φωνάξουν το 100 για συστάσεις.

Πριν κάνεις καμια βλακεία, πιάσε την Γιαγια και τον εγγονό της να τους πεις ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ίσως καταλάβουν. Δεν πιστεύω να έχει κάτι μαζί σου και θέλει να σε ενοχλεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν τα διαβασα ολα,αλλα στο πρωτο που λες δεν κανουμε κανενος την μουρη κρεας,αλλα οταν ειναι 7 το πρωι και εγω το ψιλοσκεφτομαι να κανω την μετακομιση που τοσο ηθελα,αλλα δεν το κανω γιατι λυπαμαι τους γειτονες,ενω απο πανω το κανει και χωρις ενοχες,ε και μετα εμενα σμπουτσαμ.Την μουσιικη δηλαδη που ειχα ενοχες να την βαλω δυνατα το μεσημερι,πλεον κλαιν.

Αλλο αυτο που λες εσυ κι αλλο αυτο που λενε οι αλλοι.

Εδω μιλαει ο αλλος οτι σκοπιμα θα βαλει τη μουσικη τερμα για να ενοχλησει στοχευμενα, εσυ λες απλα οτι δεν θα υπολογισεις τον αλλον οταν θες να κανεις κατι.

Υπαρχει τεραστια διαφορα αναμεσα στο δολο και την αδιαφορια.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 1
Δημοσ.

τι ησυχίες και κουραφέξαλα θέλετε ρε ελληνάρες;! Οι κάτοικοι τής Κανταχάρ λιγότερη φασαρία κάνουν!

Δημοσ.

Δεν μπορείς να κάνεις όση φασαρία θέλεις ακόμα και σε ώρες μη κοινής ησυχίας! Πάρε την αστυνομία, μετράνε τη φασαρία και αναλόγως μετά τι προβλέπεται.

πλανητης Γη , καλεί πλανητη zio10

ολα καλα εκει πανω;

• Like 1
Δημοσ.

πλανητης Γη , καλεί πλανητη zio10

ολα καλα εκει πανω;

Γιατί ρε συ; Δεν γίνεται τίποτα εννοείς; Καλά σε μερικές περιπτώσεις φτάνει μόνο να παρουσιαστεί η αστυνομία και μαζεύονται :)

Δημοσ.

Ρε παιδιά να μιλήσουμε λιγάκι λογικά και ας μην το πάμε νομοτυπικά. Εργάζομαι με βάρδιες, πρωί, απόγευμα, βράδυ. Τη περασμένη βδομάδα ήμουν βραδινός. Επέστρεφα 6:20 σπίτι μου και 7 παρά έπεφτα για ύπνο! Δεν προλάβαινε να με πάρει ο ύπνος και αρχίσαν τα κοπανήματα μέχρι το μεσημέρι. Όλη τη βδομάδα εγώ σαν το κοτόπουλο, άντε και τι να πω στον εργοδότη που είμαι κομμάτια όλη τη βδομάδα επειδή δεν κοιμήθηκα καθόλου. Οκ μετά τις 7:30 δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας, κάνε δουλειές, οκ, σκούπισε, τράβα καναπεδες. Αλλά το κάθε μέρα, για 6 ώρες συνεχόμενα, μπαμ μπουμ ασταμάτητα οικοδομή θα έχτιζαν απο πάνω με τόσο σαματά!
Αυτό λέω, δεν μπορείς να πεις τίποτα αυτές τις ώρες, αλλά πως νζ ήσεις σε αυτούς τους ρυθμούς; Μπορεί; Γίνεται; ΚΑι το μεσημέρι που έπεφτα λιγάκι να ξεκουραστώ ξανα άρχιζε πάλι μπαμ μπουμ. ΑΝ είμαστε και λίγο άνθρωποι δεν το πάμε με τον νόμο αυστηρά, σκεφτόμαστε πως ζούνε άνθρωποι στις πολυκατοικίες που δεν έχουν όλοι τα ίδια ωράρια. Δεν είμαι υποχρεωμένος να κάθομαι μετά το βραδινό ξύπνιος όλη μέρα. Δηλαδή μόνο όσοι εργάζονται πρωί πρέπει να ξεκουράζονται; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Οκ δεν είπα να μην κάνει δουλειές το ξανα λέω, αλλά τι σκατά κάνει απο τις 7 μέχρι τις 23:00 όλη μέρα ασταμάτητα; Νέφτη της βάλανε; Δεν υπάρχει μια ώρα στη μέρα για ξεκούραση. Ανα πάσα στιγμή αν φώναζα την αστυνομία μπορούσε να βεβαιώσει παράβαση, καθώς βάζει σκούπες, χτυπάει στρώματα, κρεβάτια, κοπανάει γλάστρες, τέντες. σκαλίζει το τζάκι και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε που κάνει απίστευτο θόρυβο. Οικοδομές όταν χτίζανε, σηκώνανε ορόφους ολόκληρους, ε κάποια στιγμή σταματούσανε κ αυτοί! Έλεος, οι απο πάνω δεν σταματάνε ποτέ, απορώ πότε κοιμούνται.

• Like 6
Δημοσ.

Εγω εχω μετακομισει φετος σε μια γαμωσυνοικια εργατικων κατοικιων.

Το ποσο ζωα ειναι ολοι εδω γυρω δεν περιγραφεται.

Δεν ειναι ενας και δυο που ειναι στα παπαρια τους,πλεον ειναι ολοι οι γειτονες.

Μονιμως ακουγεται καποιο τρυπανι,τριβειο,αλυσοπριονο που κοβει ξυλα ( εχουνε ολα τα σπιτια τζακι ),πιεστικο η καποιος να κοπαναει κατι.Δεν εχουν ωρες κοινης ησυχιας,οτι ωρα τους καυλωσει να κανουν κατι θα το κανουν.

Σχεδον ολα τα σπιτια εχουν σκυλια στις αυλες τους,τα οποια απο το φλεβαρη δεν εχω δει ΠΟΤΕ  να τα βγαζει κανεις μα κανεις τους βολτα.Παω βολτα 2 σκυλια 2 φορες τη μερα,ισως και 3,και δεν εχω δει ΠΟΤΕ κανεναν να βγαζει καποιο εξω.
Κοινως τα σκυλια ειναι ολα με ψυχολογικα και γαυγιζουν με το παραμικρο.Παω βολτα το βραδυ μετα τις 12 τα σκυλια και φτιαχνω ειδικες διαδρομες για να αποφευγω τα σπιτια που εχουν σκυλια στις αυλες,η τα αφηνουν εξω αναλογως τον καιρο.

Ο μονος που δεν ακουγεται στη γειτονια ειμαι εγω,ουτε μουσικη βαζω δυνατα,ουτε οχημα με σπασμενη εξατμιση οδηγω,προσεχω τις ωρες κοινες ησυχιας πριν κανω καποια εργασια και τα σκυλια μου δε γαυγιζουν σχεδον ποτε.

Τι στο μπουτσο να κανω,που ειναι ολοι Καλαματιανοι βλαχοι ιδιοκτητες εδω και εχουν μαθει 30 χρονια σε αυτη τη νοοτροπια,ενω εγω νοικιαζω? Ολοι κανουν θορυβο και συνυπαρχουν,αλλα εγω δε μπορω να ηρεμησω η να κοιμηθω με την ησυχια μου.

και να τη δει την ηχομονωση να κανει τι? να επενδυσει ολους τους τοιχους?..η να βαλει ωτοασπιδες, η να βρει αλλο σπιτι με καλυτερη ηχομονωση..

παντως τελειως ψευτικα τα κανουν πια, στο δικο μας ακους μεχρι και το βουρτσακι της λεκανης απο τον απο πανω

Πιγκαλ λεγεται,ακου εκει βουρτσακι της λεκανης..

Δημοσ.

Ρε παιδιά να μιλήσουμε λιγάκι λογικά και ας μην το πάμε νομοτυπικά. Εργάζομαι με βάρδιες, πρωί, απόγευμα, βράδυ. Τη περασμένη βδομάδα ήμουν βραδινός. Επέστρεφα 6:20 σπίτι μου και 7 παρά έπεφτα για ύπνο! Δεν προλάβαινε να με πάρει ο ύπνος και αρχίσαν τα κοπανήματα μέχρι το μεσημέρι. Όλη τη βδομάδα εγώ σαν το κοτόπουλο, άντε και τι να πω στον εργοδότη που είμαι κομμάτια όλη τη βδομάδα επειδή δεν κοιμήθηκα καθόλου. Οκ μετά τις 7:30 δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας, κάνε δουλειές, οκ, σκούπισε, τράβα καναπεδες. Αλλά το κάθε μέρα, για 6 ώρες συνεχόμενα, μπαμ μπουμ ασταμάτητα οικοδομή θα έχτιζαν απο πάνω με τόσο σαματά!

Αυτό λέω, δεν μπορείς να πεις τίποτα αυτές τις ώρες, αλλά πως νζ ήσεις σε αυτούς τους ρυθμούς; Μπορεί; Γίνεται; ΚΑι το μεσημέρι που έπεφτα λιγάκι να ξεκουραστώ ξανα άρχιζε πάλι μπαμ μπουμ. ΑΝ είμαστε και λίγο άνθρωποι δεν το πάμε με τον νόμο αυστηρά, σκεφτόμαστε πως ζούνε άνθρωποι στις πολυκατοικίες που δεν έχουν όλοι τα ίδια ωράρια. Δεν είμαι υποχρεωμένος να κάθομαι μετά το βραδινό ξύπνιος όλη μέρα. Δηλαδή μόνο όσοι εργάζονται πρωί πρέπει να ξεκουράζονται; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Οκ δεν είπα να μην κάνει δουλειές το ξανα λέω, αλλά τι σκατά κάνει απο τις 7 μέχρι τις 23:00 όλη μέρα ασταμάτητα; Νέφτη της βάλανε; Δεν υπάρχει μια ώρα στη μέρα για ξεκούραση. Ανα πάσα στιγμή αν φώναζα την αστυνομία μπορούσε να βεβαιώσει παράβαση, καθώς βάζει σκούπες, χτυπάει στρώματα, κρεβάτια, κοπανάει γλάστρες, τέντες. σκαλίζει το τζάκι και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε που κάνει απίστευτο θόρυβο. Οικοδομές όταν χτίζανε, σηκώνανε ορόφους ολόκληρους, ε κάποια στιγμή σταματούσανε κ αυτοί! Έλεος, οι απο πάνω δεν σταματάνε ποτέ, απορώ πότε κοιμούνται.

Είναι ένα ρίσκο που παίρνεις όταν πας να μείνεις σε μια πολυκατοικία, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να έχεις έναν πίθηκο που θα κάνει φασαρία.

Δοκίμασε να φωνάξεις την αστυνομία αν ο θόρυβος είναι όντως τόσο υπερβολικός, αν και δεν νομίζω να γίνει τίποτα, οι ώρες μη κοινής ησυχίας είναι για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, για να μπορούν να γίνονται εργασίες που μπορεί να προκαλούν λίγο θόρυβο.

Και μην ψάξεις για καμια λογική, σε γεροπαράξενη έπεσες που θέλει να έχει το σπίτι πεντακάθαρο και καθαρίζει μέρα νυχτα.

Δυστυχώς οι επιλογές σου δεν είναι πολλές, είτε κοιτάς να σώσεις τίποτα από θέμα ηχομόνωσης, είτε πάρε ωτοασπίδες είτε σκέψου το ενδεχόμενο να μετακομίσεις. 

Με τα αντίποινα μπορεί να βρεθείς εσύ μπλεγμένος (για να μην αναφέρουμε το ότι θα γ@μησεις και όλους τους άλλους στην πολυκατοικία που δεν σου φταίνε)

Δημοσ.

Τόσα έξοδα, γραφεία μετακομίσεων πληρωμές πάγια, μαστόρια κλπ κλπ, έτσι θα πετάμε τα λεφτά μας; Δεν έχω ούτε μήνα που μετακόμισα δεν θα κάνω αυτή τη δουλειά. 

Έχει τύχει να φύγω από σπίτι, μετά από 15 μέρες μετακόμισης, γιατί ο από πάνω όροφος ολόκληρος, ήταν άντρο φοιτητών. Όταν δε, με ρώτησε ο ιδιοκτήτης γιατί φεύγω, του είπα στην ψύχρα ότι αν δε φύγουν αυτοί, δεν το νοικιάζεις ούτε με σφαίρες.

Η ψυχική υγεία είναι πιο πολύτιμη φίλε από κάποιες εκατοντάδες ευρώ. Ο ύπνος δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Αν δε μπορείς να τους βάλεις μυαλό, απλά φύγε.

Το καλύτερο το είχα ακούσει σε άλλη πολυκατοικία σε συνέλευση...Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν για φασαρία που γινόταν από κάποιο όροφο. Και η απάντηση ήταν "όσοι θέλουν ησυχία, να πάνε σε μονοκατοικία". Λες και το καθεστώς σε μία πολυκατοικία που ζεις μαζί με άλλους, είναι η φασαρία...

• Like 1
Δημοσ.

Έχει τύχει να φύγω από σπίτι, μετά από 15 μέρες μετακόμισης, γιατί ο από πάνω όροφος ολόκληρος, ήταν άντρο φοιτητών. Όταν δε, με ρώτησε ο ιδιοκτήτης γιατί φεύγω, του είπα στην ψύχρα ότι αν δε φύγουν αυτοί, δεν το νοικιάζεις ούτε με σφαίρες.

Η ψυχική υγεία είναι πιο πολύτιμη φίλε από κάποιες εκατοντάδες ευρώ. Ο ύπνος δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Αν δε μπορείς να τους βάλεις μυαλό, απλά φύγε.

Το καλύτερο το είχα ακούσει σε άλλη πολυκατοικία σε συνέλευση...Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν για φασαρία που γινόταν από κάποιο όροφο. Και η απάντηση ήταν "όσοι θέλουν ησυχία, να πάνε σε μονοκατοικία". Λες και το καθεστώς σε μία πολυκατοικία που ζεις μαζί με άλλους, είναι η φασαρία...

Στην ουσια αυτο ειναι.

Εγω για αυτο το λογο νοικιασα σπιτι σε διαμερισμα και δε μπηκα ποτε επειδη ηταν χαρτινοι οι τοιχοι και ακουγοντουσαν τα παντα.

Δημοσ.

Οτι χειροτερο γενικα να μενουν αλλοι απο πανω. Το καλυτερο ειναι οποιος μπορει κι εχει χρονο να ψαξει να διαλεξει ή ρετιρε ή μονοκατοικια, Αλλιως εισαι εντελως εξαρτημενος απο τον γειτονα και το καθε καπριτσιο που μπορει να εχει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...