Ultimategr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Μπορεις να πας στον Εισαγγελεα ακροασεων της περιοχης σου να του εκθεσεις το πρόβλημα και αυτος θα σου δοσει μια εισαγγελικη παραγγελια την οποια θα προσκομίσεις στο αστυνομικο τμημα της περιοχης σου.Εκει ο αξιωματικος υπηρεσίας θα τους καλεσει για συστασεις.Η παραπανω διαδικασια είναι δωρεαν και σε πρωτη φαση ισως τους φοβισει.Πρεπει να στραφεις εναντιον και του ιδιοκτητη,όχι μονο του ενοικιαστη. Αν εξακολουθησουν να κανουν φασαρια το καλυτερο είναι να κινηθεις δικαστικα.Θα εχουν παραβιασει και την εισαγγελικη παραγγελια οποτε θα είναι ένα στοιχειο υπερ σου.Το καλυτερο είναι αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να κανεις όχι μονο μηνυση αλλα και αγωγη.Την μηνυση μην την κανεις μεσω της αστυνομιας αλλα καλυτερα να την κανει δικηγόρος.Σε μερικους μηνες μετα την μηνυση ο εισαγγελεας θα καλεσει στο γραφειο του και τις δυο πλευρες για ανακριση για να δει αν θα ασκήσει τελικα διωξη και να οριστει δικάσιμος. Εκει θα φοβηθουν και οι ενοικιαστες αλλα και ο ιδιοκτητης γιατι λογικα και θα ξοδευτουν αλλα και δεν θα θελουν να μπλεκουν με δικαστηρια,συν το αγχος τους όταν θα μπαινουν στο γραφειο του εισαγγελεα για ανακριση. Εσυ μπορεις να πεις ότι εχει διαταραχθεί η ψυχικη σου υγεια από την συνεχη φασαρια,δεν μπορεις να κοιμηθείς,εχεις γινει πλεον μη αποδοτικος στην εργασια σου και διαφορα αλλα που θα στα πει ο δικηγόρος σου.Δεν είναι αναγκη να κανουν φασαρια σε ωρες μονο κοινης ησυχίας για να κινηθείς δικαστικα. Μπορει να στοιχισει και να είναι λιγο χρονοβορα διαδικασια αλλα μονο με αυτό τον τροπο θα ησυχασεις και θα δει ο ιδιοκτητης του σπιτιου ότι δεν αστειεύεσαι. Μια άλλη λυση αν εσυ εισαι νομιμος είναι να δεις αν ο ιδιοκτητης του σπιτιου εχει κανει καποια πολεοδομικη η αλλου είδους παραβαση στο σπιτι που νοικιαζει η και στο σπιτι που μενει και να τον εκβιασεις ότι αν δεν συμμορφωσει τους ενοικιαστες του τοτε θα τον καταγγηλεις στην πολεοδομια. Το καλυτερο ετσι όπως εχει η κατασταση είναι να συμβουλευτείς δικηγορο. 1
yiannis72 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Κόντεψα να μετακομίσω μετα απο 15 χρόνια στο ίδιο σπίτι για τον ίδιο λόγο με τον ts.Tο μπαλκόνι του υπνοδωματίου μου,έβλεπε στην αυλή της οικογένειας γύφτων που μετακόμισαν μετα την αποχωρηση ενός πολύ συμπαθούς και ήσυχου εργένη. Η κατάσταση πραγματικά ανυπόφορη.Φωνές,ουρλιαχτά,ξύλο,μέχρι και μαχαιρώματα είχαμε κάποια στιγμή. Το χειμώνα,με κλειστά παράθυρα,κάπως παλευόταν η κατάσταση,το καλοκαίρι όμως ήταν σωστή κόλαση. Η ατυνομία έγινε συχνός επισκέπτης στη γειτονιά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Πραγματικά σκεφτόμουν πολύ σοβαρα να μετακομισω,αλλα ευτυχώς μετα από περίπου ένα χρόνο,έφυγαν αφού διέλυσαν το σπίτι και αφησαν απλήρωτους όλους τους λογαριασμούς. Λογικά,το ίδιο θα κανουν και οι δικοι σου,οπότε μάλλον ο ιδιοκτήτης θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά να νοικιάσει ξανά το σπίτι του σε τετοιους ένοικους. Θα έλεγα να κάνεις υπομονή,και λογικά η κατάληξη θα είναι παρεμφερής και θα ησυχάσετε. 3
CROM271 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2014 Οταν φυγουν αυτοι, μαζευτειτε εσυ και μερικοι ακομα γειτονες που εχουν προβλημα και νοικιαστε εσεις το σπιτι. Ετσι θα αποφυγετε καινουργιες περιπετειες που απο οτι λες ειναι πολυ πιθανες. Απο οτι καταλαβα το σπιτι που μενουν πρεπει να ειναι μπ@@ρδελο και αρα με χαμηλο ενοικιο. Αν το ενοικιο ειναι π.χ. 200 ευρω μαζευτειτε 5-6 γειτονες και δωστε απο ενα τριανταρι το μηνα για να εξαγορασετε την ησυχια σας... Ή αν ο ιδιοκτητης ειναι συζητησιμος και λογικος πειτε του απο τωρα πως ειστε διατεθειμενοι να το νοικιασετε εσεις και να βρει λογο (οπως π.χ. ιδιοκατοικηση) να τους πεταξει εξω. Και αφου το νοικιασετε αν θελετε βαλτε καμια αγγελια εσεις και βρειτε κανενα λογικο ενοικιαστη. Νομικα δεν προκειται να κανεις τιποτα, ουτε να μιλησεις λογικα με αυτη την ρατσα. Εισαι σε αδιεξοδο και αν πιστευεις πως μετα απο αυτους θα νοικιασουν παλι ρομα η μονη λυση που εχεις ειναι αυτη που σου λεω. Ή να μετακομισεις βεβαια... 1
BritGreek Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Σε πολυκατοικία που μένει συνεργάτης μου, σε ανάλογο πρόβλημα, υπέγραψαν όλοι οι ένοικοι και με κάποιο τρόπο οι ενοχλητικοί έφυγαν σε 30 ημέρες. Τώρα, πώς το έκαναν δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι ήταν φοιτητές που "γλένταγαν" όλη την ημέρα και μέχρι τα ξημερώματα για μήνες. Η ιστορία ξεκίνησε από το διπλανό τους ένοικο, ο οποίος έφευγε ξημερώματα για τη δουλειά του και είχε παιδιά που έδιναν πανελλήνιες. Αυτό έγινε πέρυσι και το έλυσε η διαχειρίστρια (γεροντοκόρη). 2
kfyros Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Αυτοί που ανέβασες έκαναν μέσα στη νύχτα λέει..άρα με αυτό το πάτημα τους τράβηξαν στα δικαστήρια...σε ώρες μη κοινής ησυχίας δεν μπορείς να κάνεις τίποτα! είναι κλειδωμένο το άρθρο, αλλά αναφερόταν για θόρυβο όλη τη μέρα, ΚΑΙ τη νύχτα.. Απλά είναι μανούρα η διαδικασία, το δικαστήριο έγινε μετά από χρόνια, και ο νοικάρης έφαγε το ντουβρουτζά εκεί που δεν το περίμενε. Νομίζω είχε φύγει από εκεί κιόλας. Ήταν αγωγή για αποζημίωση (ηθική βλάβη), όχι μήνυση. Δεν πήγε η αστυνομία.
ikaruga24 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Εχουμε το ιδιο προβλημα και στη δικη μου οικοδομη. Δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα καθως η φασαρια προκαλειται κυριως απο πιτσιρικια. Φωνες, ποδοσφαιρα, μπαμ μπουμ μεσα στο σπιτι το οποιο εγω που βρισκομαι απο κατω πεφτουν μεχρι και σοβαδες απο τα μπαμ μπουμ. Εγω και ο γειτονας τρωγαμε τρελες φρικες και πλεον απλα μπασαρουμε ο καθενας τη μουσικη μας για οσο επικρατει αυτη η φασαρια. 1
Backpacker Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 είναι κλειδωμένο το άρθρο, αλλά αναφερόταν για θόρυβο όλη τη μέρα, ΚΑΙ τη νύχτα.. Απλά είναι μανούρα η διαδικασία, το δικαστήριο έγινε μετά από χρόνια, και ο νοικάρης έφαγε το ντουβρουτζά εκεί που δεν το περίμενε. Νομίζω είχε φύγει από εκεί κιόλας. Ήταν αγωγή για αποζημίωση (ηθική βλάβη), όχι μήνυση. Δεν πήγε η αστυνομία. E το νύχτα μετράει όμως μόνο...με βάση αυτό τον δικαίωσαν...με φασαρία σε ώρες ΜΗ κοινής ησυχίας δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Επίσης εσείς που λέτε για ψηφοφορίες και τέτοια ο TS είπε ότι πρόκειται για μονοκατοικία οπότε δεν μπορεί να γίνει τίποτα...σε πολυκατοικία κάπως θα μπορούσαν να τους ψιλοτρίξουν τα δόντια...τώρα απλά κάνουν τουμπεκί και υπομονή δυστυχώς. Τώρα αυτά που ανέφερε ο ultiamategr είναι πολύ τραβηγμένα και κοστοβόρα...
kfyros Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 E το νύχτα μετράει όμως μόνο...με βάση αυτό τον δικαίωσαν...με φασαρία σε ώρες ΜΗ κοινής ησυχίας δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μην επιμένεις, έχω συμβουλευτεί νομικό , και μπορείς να κινηθείς νομικά για ηθική βλάβη. Το άρθρο επικεντρώνεται στο νυχτερινό θόρυβο, όχι η αγωγή. Επαναλαμβάνω, δεν μιλάμε για μήνυση, η μήνυση είναι ποινικό και αφορά ΜΟΝΟ θόρυβο σε ώρες κοινής ησυχίας και παρέμβαση της αστυνομίας.. Εδώ μιλάμε για αγωγή για αποζημίωση. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. 3
Backpacker Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να κάνει τίποτα...μιλάμε για φασαρία από μωρά παιδιά...πήγαινε πολύτεκνη οικογένεια σε δικαστήριο να γελάσει ο κάθε πικραμένος με την ήττα που θα φας. Χώρια ότι το να μπλέξεις με Ρομά είναι τουλάχιστον ανόητο... 2
Mau-Maus Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 δε μπορω να καταλαβω την λογικη της μηνυσης , της αγωγης , εξοδα δικηγορων και διαφορα τετοια .. σε ωρες μη κοινης ησυχιας ο αλλος κανει οτι γουσταρει τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβετε ? θα κανει αγωγη ο αλλος στα παιδια του γειτονα που παιζουν , οταν μπορει στου αλλου το σπιτι διπλα κολλητα να χτιζουν οικοδομη , και να εχει κομπρεσερ πανω απο το κεφαλι του για δυο χρονια σερι καθε μερα ?? ειναι νομοτυποι λεμε οταν δε σε ενοχλουν σε ωρες κοινης ησυχιας ξαναδιαβαστε το 1ο μηνυμα ! το οτι μπορει μια (1) υποθεση που ποσταρετε να ειχε θετικη καταληξη ειναι η εξερεση και οχι ο κανονας , λετε στον αλλον να κανει αγωγες , μηνυσεις να πλερωσει δικηγορους , και να μπλεξει με ρομα που θα φυγουν σε δυο μηνες , ειναι δυνατον ? 2
antonl Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 [...] σε ωρες μη κοινης ησυχιας ο αλλος κανει οτι γουσταρει τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβετε ?[...] Όντως ισχύει αυτό; Δηλαδή μπορώ να παίζω μουσική σε ένταση που τρίζουν τα πατώματα 7 μέρες τη βδομάδα, 7 το πρωί με 3 το μεσημέρι και 6 τ απόγευμα με 11 το βράδυ (το καλοκαίρι τουλάχιστον); Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν όρια για κατοικημένη περιοχή ακόμα και για τις μη ώρες κοινής ησυχίας; 1
Mau-Maus Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 φυσικα κ ισχυει ! τι κανει περισσοτερο θορυβο , η μουσικη που θα παιζεις εσυ η το σουπερ μαρκετ ΑΒ που χτιστηκε κολλητα διπλα απο το σπιτι μου πριν καμμια 8ετια και σκαψαν μια λακουβα για τα θεμελια 500 μετρα ? μπορουσα να τους σταματησω ? υποχρεωτικες ωτοασπιδες και αντε γεια ..
antonl Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Ναι αλλά δεν είναι ίδιες οι δύο περιπτώσεις. Στην μία χτίζεται ένα κτήριο, οπότε δε μπορεί να γίνει διαφορετικά, και στην άλλη μου τη βάρεσε εμένα να σπάσω τα νεύρα και τα τύμπανα των γειτόνων μου με τη μουσική. Απλά μου φάνηκε περίεργο να μην προβλέπεται κάτι για τέτοιες ακραίες περιπτώσεις.
Mau-Maus Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 σε ακραιες περιπτωσεις ισως να υπαρχει λυση ομως και παλι ειναι δυσκολο οταν ο αλλος βαση νομου υποχρεούται να κανει ησυχια μονο σε προβλεπομενες ωρες ! τωρα επειδη ο αλλος εχει 10 παιδια και παιζουν να του κανεις αγωγη και μηνυση , οκ τι να πω καντου ..
Par1s* Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 δε μπορω να καταλαβω την λογικη της μηνυσης , της αγωγης , εξοδα δικηγορων και διαφορα τετοια .. σε ωρες μη κοινης ησυχιας ο αλλος κανει οτι γουσταρει τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβετε ? θα κανει αγωγη ο αλλος στα παιδια του γειτονα που παιζουν , οταν μπορει στου αλλου το σπιτι διπλα κολλητα να χτιζουν οικοδομη , και να εχει κομπρεσερ πανω απο το κεφαλι του για δυο χρονια σερι καθε μερα ?? ειναι νομοτυποι λεμε οταν δε σε ενοχλουν σε ωρες κοινης ησυχιας ξαναδιαβαστε το 1ο μηνυμα ! το οτι μπορει μια (1) υποθεση που ποσταρετε να ειχε θετικη καταληξη ειναι η εξερεση και οχι ο κανονας , λετε στον αλλον να κανει αγωγες , μηνυσεις να πλερωσει δικηγορους , και να μπλεξει με ρομα που θα φυγουν σε δυο μηνες , ειναι δυνατον ? Δεν είναι μόνο οι νόμοι, υπάρχει και η ηθική. Πρέπει να σέβεσαι κάποια πράγματα ακόμα κι αν ο νόμος σου επιτρέπει να τα κάνεις. Αν ο γείτονας σου είναι νυχτοφύλακας, θα πρέπει να τον σεβαστείς και να κάνεις και κάποιες υποχωρήσεις μέσα στα όρια της λογικής. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις