Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλείς αστυνομία. Και τις ώρες εκτός κοινής ησυχίας με ντεσιμπελομετρο βεβαιώνεται παράβαση.

Με επιφύλαξη πάντα. "Δεν διάβασα τα αλλά ποστ αν όντως βρέθηκε λύση"

• Απαντ. 258
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Αντιμετωπίζω ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με τους γείτονές μου. Κάνουν απίστευτη φασαρία, όλη τη μέρα, εκτός από τις ώρες κοινής ησυχίας. Και αυτό όχι επειδή δεν τους το επιτρέπει η ανατροφή τους, αλλά επειδή τους έχει γίνει πολλάκις παρατήρηση. Και όταν λέμε φασαρία, εννοούμε φασαρία με τα όλα της. Και μουσική για να τρέμουν τα θεμέλια, και μωρά να ουρλιάζουν, και μεγάλοι να ουρλιάζουν, και πιτσιρίκια να κοπανάνε με μπάλα τον κοινό μας τοίχο κλπ κλπ.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Και το θέμα είναι πως οι συγκεκριμένοι θα φύγουν από το σπίτι σε κανένα δίμηνο, φαντάζομαι, γιατί έτσι γίνεται συνήθως, και ο ιδιοκτήτης, ο οποίος δεν υπολογίζει καθόλου τους παλιούς του γείτονες, θα φέρει άλλους που θα κάνουν τα ίδια. Και αυτό το σκηνικό δε θα σταματήσει να επαναλαμβάνεται.

Σκέφτομαι λοιπόν πως θα πρέπει να κινηθώ εναντίον του ιδιοκτήτη, αλλά με ποιόν τρόπο; Όπως σας είπα, κάνουν φασαρία όλη μέρα, εκτός από τις ώρες κοινής ησυχίας.

Οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν πολύτιμη, γιατί πραγματικά η κατάσταση είναι αφόρητη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

αφου δεν ειναι παρανομο κι εχουν το διακιωμα γιατι σε ενοχλει?αλλαξε σπιτι. μην κανεις παιδια.δικτατορια δεν εχουμε.απαιτηση για ησυχια δεν μπορεις να εχεις.ειναι δικαιωμα τους.αλλαξε σπιτι.αυτη ειναι η συμβουλη μου.αν κανεις παιδια θα με καταλαβεις.επισης εαν σου αρεσε κι εσενα να ακους δυνατα μουσικη τις ωρες που επιτρεπει ο νομος παλι θα καταλαβαινες.αφου ομως δεν το καταλαβαινεις φυγε.κι αν καταπιεσεις τα παιδια σου(μερικοι το λενε αγωγη) να κανουν ολες τις ωρες της ημερας ησηχια καπου αλλου θα τους βγει να ξερεις.η δραση φερνει και αντιδραση.

Μπορεις να πας στον Εισαγγελεα ακροασεων της περιοχης σου να του εκθεσεις το πρόβλημα και αυτος θα σου δοσει μια εισαγγελικη παραγγελια την οποια θα προσκομίσεις στο αστυνομικο τμημα της περιοχης σου.Εκει ο αξιωματικος υπηρεσίας θα τους καλεσει για συστασεις.Η παραπανω διαδικασια είναι δωρεαν και σε πρωτη φαση ισως τους φοβισει.Πρεπει να στραφεις εναντιον και του ιδιοκτητη,όχι μονο του ενοικιαστη.

Αν εξακολουθησουν να κανουν φασαρια το καλυτερο είναι να κινηθεις δικαστικα.Θα εχουν παραβιασει και την εισαγγελικη παραγγελια οποτε θα είναι ένα στοιχειο υπερ σου.Το καλυτερο είναι αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να κανεις όχι μονο μηνυση αλλα και αγωγη.Την μηνυση μην την κανεις μεσω της αστυνομιας αλλα καλυτερα να την κανει δικηγόρος.Σε μερικους μηνες μετα την μηνυση ο εισαγγελεας θα καλεσει στο γραφειο του και τις δυο πλευρες για ανακριση για να δει αν θα ασκήσει τελικα διωξη και να οριστει δικάσιμος.

Εκει θα φοβηθουν και οι ενοικιαστες αλλα και ο ιδιοκτητης γιατι λογικα και θα ξοδευτουν αλλα και δεν θα θελουν να μπλεκουν με δικαστηρια,συν το αγχος τους όταν θα μπαινουν στο γραφειο του εισαγγελεα για ανακριση.

Εσυ μπορεις να πεις ότι εχει διαταραχθεί η ψυχικη σου υγεια από την συνεχη φασαρια,δεν μπορεις να κοιμηθείς,εχεις γινει πλεον μη αποδοτικος στην εργασια σου και διαφορα αλλα που θα στα πει ο δικηγόρος σου.Δεν είναι αναγκη να κανουν φασαρια σε ωρες μονο κοινης ησυχίας για να κινηθείς δικαστικα.

Μπορει να στοιχισει και να είναι λιγο χρονοβορα διαδικασια αλλα μονο με αυτό τον τροπο θα ησυχασεις και θα δει ο ιδιοκτητης του σπιτιου ότι δεν αστειεύεσαι.

Μια άλλη λυση αν εσυ εισαι νομιμος είναι να δεις αν ο ιδιοκτητης του σπιτιου εχει κανει καποια πολεοδομικη η αλλου είδους παραβαση στο σπιτι που νοικιαζει η και στο σπιτι που μενει και να τον εκβιασεις ότι αν δεν συμμορφωσει τους ενοικιαστες του τοτε θα τον καταγγηλεις στην πολεοδομια.

Το καλυτερο ετσι όπως εχει η κατασταση είναι να συμβουλευτείς δικηγορο.

αφου δεν κανουν φασαρια της ωρες κοινης ησηχιας δεν μπορει να κανει τιποτε απο τα παραπανω.και το ντεσιμπελομετρο που ειπε καποιος δεν το φτανουν τα παιδια με τις μπαλες αλλα κανα κομπρεσερ.οποτε ακυρο

• Sad 1
Δημοσ.

αφου δεν ειναι παρανομο κι εχουν το διακιωμα γιατι σε ενοχλει?αλλαξε σπιτι. μην κανεις παιδια.δικτατορια δεν εχουμε.απαιτηση για ησυχια δεν μπορεις να εχεις.ειναι δικαιωμα τους.αλλαξε σπιτι.αυτη ειναι η συμβουλη μου.αν κανεις παιδια θα με καταλαβεις.επισης εαν σου αρεσε κι εσενα να ακους δυνατα μουσικη τις ωρες που επιτρεπει ο νομος παλι θα καταλαβαινες.αφου ομως δεν το καταλαβαινεις φυγε.κι αν καταπιεσεις τα παιδια σου(μερικοι το λενε αγωγη) να κανουν ολες τις ωρες της ημερας ησηχια καπου αλλου θα τους βγει να ξερεις.η δραση φερνει και αντιδραση.

αφου δεν κανουν φασαρια της ωρες κοινης ησηχιας δεν μπορει να κανει τιποτε απο τα παραπανω.και το ντεσιμπελομετρο που ειπε καποιος δεν το φτανουν τα παιδια με τις μπαλες αλλα κανα κομπρεσερ.οποτε ακυρο

το ποστ που απαντησες ειναι παλιο. αλλα πραγματικα εχω απορια ολοι εσεις που το παιζετε cool και λετε οτι ειναι δικαιωμα τους να χαλανε τον κοσμο και να μην σεβονται τον διπλανο τους και μπλα μπλα τι γνωμη θα ειχατε αν ειχατε εσεις τετοιους γειτονες και δεν σας αφηναν σε ησυχια λεπτο! γιατι εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λεγονται. εκτος αν κανετε κι εσεις τα ιδια οποτε λογικο να το δικαιολογειτε! οσο για τα παιδια,επειδη ειναι παιδια δεν σημαινει πως επιτρεπεται να χαλανε τον κοσμο με τις φωνες τους και τις μπαλες και δεν ξερω κι εγω τι αλλο. εχω βαρεθει να ακουω αυτην την δικαιολογια ελα μωρε παιδια ειναι! και τι σημαινει αυτο; τα εχουμε κακομαθημενα και δε τους μαθαινουμε να σεβονται τους γειτονες; παρε το παιδι σου και πηγαινε σε ενα παρκο να ξεσκασει! το να το αφηνεις να κανει οτι γουσταρει στο σπιτι παλι δεν ειναι καθολου καλο γιατι εκτος απο κακομαθημενο το μαθαινεις ετσι ωστε στην πορεια και σαν ενηλικας να εχει μαθει να κανει οτι γουσταρει και να λεει οτι ειναι δικαιωμα του να κανει οτι θελει σπιτι του και να μην σεβεται κανεναν!

και τι θα πει δεν ειναι ωρα κοινης ησυχιας αρα κανω οτι γουσταρω; δηλαδη επειδη ο αλλος θελει ολο το απογευμα μεχρι το βραδυ να γκρεμιζει το σπιτι του θα πρεπει οι γειτονες να σταματησουν τη ζωη τους και να περιμενουν ποτε ο γαιδαρος γειτονας θα αποφασισει να το βουλωσει; ειναι θεμα παιδειας πανω απο ολα!

• Like 3
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω οι μεσημεριανές ώρες κοινής ησυχίας γιατί υπάρχουν. Σε ποια άλλη χώρα πέραν της Ελλάδας ισχύει κάτι τέτοιο;

Υποθέτω σε όποια χώρα ή πόλη συγκατοικούν πολλοί άνθρωποι μαζί σε ένα κτίριο.Και βασικά δεν καταλαβαίνω την απορία σου.Τι είμαστε εξωγήινοι και οι υπόλοιποι είναι οι νορμάλ;Σαν τον άλλον που αναρωτιότανε αν είμαστε η μόνη χώρα που εφαρμόζει το "οι μη βιαστικοί στο δεξί μέρος της κυλιόμενης παρακαλώ".Τόσο ανάρχες οι δικοί σου, με ειδική ανάγκη για νόμους φτιαγμένους εξαιρετικά γι'αυτούς.

Δημοσ.

Υποθέτω σε όποια χώρα ή πόλη συγκατοικούν πολλοί άνθρωποι μαζί σε ένα κτίριο.Και βασικά δεν καταλαβαίνω την απορία σου.Τι είμαστε εξωγήινοι και οι υπόλοιποι είναι οι νορμάλ;Σαν τον άλλον που αναρωτιότανε αν είμαστε η μόνη χώρα που εφαρμόζει το "οι μη βιαστικοί στο δεξί μέρος της κυλιόμενης παρακαλώ".Τόσο ανάρχες οι δικοί σου, με ειδική ανάγκη για νόμους φτιαγμένους εξαιρετικά γι'αυτούς.

Στις μεσογειακές χώρες της Ευρώπης συμβαίνει μόνο και κατά προέκταση λόγω του ισπανικού αποικιοκρατισμού σε χώρες της λατινικής αμερικής.

Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ώρες κοινής ησυχίας το μεσημέρι.

Δημοσ.

Στις μεσογειακές χώρες της Ευρώπης συμβαίνει μόνο και κατά προέκταση λόγω του ισπανικού αποικιοκρατισμού σε χώρες της λατινικής αμερικής.

Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ώρες κοινής ησυχίας το μεσημέρι.

Στη Γερμανία υπάρχουν ώρες κοινής ησυχίας το μεσημέρι καθώς και όλη μέρα τις αργίες και τις κυριακές, π.χ. αναγράφονται στους κάδους ανακύκλωσης γυαλιού γιατί τα σχετικά απορρίμματα κάνουν θόρυβο πέφτοντας.

Οι ώρες αυτές είναι 13.00 - 15.00 το μεσημέρι, και 22.00 -  06. ή 07.00 το βράδυ, αναλόγως το κρατίδιο και νομίζω και την εποχή (θερινή ή χειμερινή ώρα).

Εδώ ενδεικτικά τα χρηματικά πρόστιμα για την παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας. Έως 50.000 μπορεί να κοστίσει το κυριακάτικο κούρεμα του γρασιδιού με μηχάνημα   :P

Δημοσ.

Στη Γερμανία υπάρχουν ώρες κοινής ησυχίας το μεσημέρι καθώς και όλη μέρα τις αργίες και τις κυριακές, π.χ. αναγράφονται στους κάδους ανακύκλωσης γυαλιού γιατί τα σχετικά απορρίμματα κάνουν θόρυβο πέφτοντας.

Οι ώρες αυτές είναι 13.00 - 15.00 το μεσημέρι, και 22.00 - 06. ή 07.00 το βράδυ, αναλόγως το κρατίδιο και νομίζω και την εποχή (θερινή ή χειμερινή ώρα).

Εδώ ενδεικτικά τα χρηματικά πρόστιμα για την παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας. Έως 50.000 μπορεί να κοστίσει το κυριακάτικο κούρεμα του γρασιδιού με μηχάνημα :P

Για διευκρίνησε επακριβώς το μέρος του άρθρου που δίνεις που μιλά για 13:00-15:00

Και υπόψιν, άλλο το lunch break δεν θυμάμαι πώς το λένε οι γερμανοί, και άλλο ώρες κοινής ησυχίας όπως το εννοεί ο TS και η Ελλάδα. Για να προστατέψει τα διαλείμματα των γερμανών εργατών έχει γίνει, και όχι για να κάνουν ησυχία, πχ αν δεν επιτρέπεται θόρυβος του τάδε μεγέθους αυτός που σπάζει τα πλακάκια του δρόμου με το μηχάνημα θα πάρει διάλειμμα.

Αντιθέτως, μία νοικοκυρά πχ μπορεί ανετότατα να βάλει σκούπα στις 13:00-15:00

• Moderators
Δημοσ.

αν δεν επιτρέπεται θόρυβος του τάδε μεγέθους αυτός που σπάζει τα πλακάκια του δρόμου με το μηχάνημα θα πάρει διάλειμμα.

Δε διαβασα το αρθρο αλλα αυτο μου φαινεται παραλογο. Για ποιον λογο να ορισεις κατι με βαση το θορυβο αν θελεις να προστατευσεις το διαλειμμα ενος εργαζομενου και οχι πολυ απλα να ορισεις κατι με βαση τον χρονο διαλειμματος του εργαζομενου? 

Εκτος αν καταλαβα εγω κατι λαθος οποτε πασο.

Δημοσ.

Δε διαβασα το αρθρο αλλα αυτο μου φαινεται παραλογο. Για ποιον λογο να ορισεις κατι με βαση το θορυβο αν θελεις να προστατευσεις το διαλειμμα ενος εργαζομενου και οχι πολυ απλα να ορισεις κατι με βαση τον χρονο διαλειμματος του εργαζομενου?

Εκτος αν καταλαβα εγω κατι λαθος οποτε πασο.

Δεν ξέρω, έτσι μου έχουν πει, ίσως να κάνουν λάθος, ότι το mittagshure ξεκίνησε για τις ανακαινίσεις, γιατί δεν τους δίναν διάλειμμα και δούλευαν συνεχόμενα και γι'αυτό "απαγόρευσαν" τον θόρυβο μεγέθους ανακαινίσεων, δηλαδή να χτυπάς με black 'n decker τον τοίχο, να μοντάρεις έπιπλα, κτλ, ήχοι δωματίου όπως και μουσική δωματίου επιτρέπεται.

Αν "απαγορεύσεις" τον ήχο, είσαι σίγουρος ότι ο άλλος πίσω από κλειστή πόρτα δεν δουλεύει. (Τουλάχιστον δεν δουλεύει σε δουλειές που κάνουν θόρυβο, γιατί μπορεί να σφουγγαρίζει ξέρω γω :P)

Βγάζει και λογική αν το δεις από το ωράριο, αν ήταν για ύπνο θα το είχαν να ξεκινά στις 14:00 ή στις 15:00, ξεκινά όμως στις 13:00 γιατί συνήθως είναι πάνω κάτω στη μέση της βάρδιας, την ώρα του μεσημεριανού φαγητού.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω οι μεσημεριανές ώρες κοινής ησυχίας γιατί υπάρχουν. Σε ποια άλλη χώρα πέραν της Ελλάδας ισχύει κάτι τέτοιο;

Σε ποια αλλη Ευρωπαικη χωρα εκτος της Ελλαδας οι γειτονες δεν σεβονται τον διπλανο τους και κανουν οτι τους καπνισει; Καλα που υπαρχουν αρκετες κοινες ωρες ησυχιας και μπορει τουλαχιστον να επεμβει ο νομος,αλλιως ποιος ξερει τι χαμος θα γινοταν! 

Και στην Γερμανία υπάρχουν πολυκατοικίες αλλά τέτοιοι νόμοι δεν υπάρχουν. Γιατί πρέπει να κοιμόμαστε και το μεσημέρι δηλαδή;

Δεν ειναι κατι που <<πρεπει>>. Ομως επειδη δεν θελεις εσυ πχ να κοιμηθεις δεν σημαινει πως δεν θελει κι ο γειτονας σου που μπορει να ειναι κουρασμενος μετα την δουλεια του. Γιατι να εχει δηλαδη τον αλλον να χαλαει τον κοσμο και να μην τον αφηνει;

Δημοσ.

Ο Γερμανός δεν θέλει δηλαδή να κοιμηθεί μετά την δουλειά του; Μόνο ο Έλληνας θέλει; Και ποιος τελωσπάντων σχολάει από την δουλειά του πριν τις 2 και θα πάει σπίτι για ύπνο;

Δημοσ.

Ο Γερμανός δεν θέλει δηλαδή να κοιμηθεί μετά την δουλειά του; Μόνο ο Έλληνας θέλει; Και ποιος τελωσπάντων σχολάει από την δουλειά του πριν τις 2 και θα πάει σπίτι για ύπνο;

Είπαμε, δεν είναι για μετά την δουλειά, είναι για διάλειμμα.

Η μεσημεριανή σιέστα (για ύπνο) είναι δημιούργημα των νοτίων ευρωπαίων, από την Ισπανία ξεκίνησε.

Δημοσ.

Δηλαδή αν ο συνταξιούχος στη Γερμανία θέλει να κοιμηθεί το μεσημέρι ή το βράδυ και δεν μπορεί λόγω θορύβου των γειτόνων ή πάρτυ ή δεν ξέρω γω τι άλλο δεν μπορεί να καλέσει την αστυνομία;Μήπως όλοι δουλεύουν και κανείς δεν παίρνει σύνταξη;Ή μήπως δεν κάνουν πάρτυ οι έφηβοι στις άλλες χώρες;

Μπορεί βέβαια να μην υπάρχει και αστυνομία...τόσο νομοταγείς όλοι τους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...