Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Γερμανός δεν θέλει δηλαδή να κοιμηθεί μετά την δουλειά του; Μόνο ο Έλληνας θέλει; Και ποιος τελωσπάντων σχολάει από την δουλειά του πριν τις 2 και θα πάει σπίτι για ύπνο;

δεν ξερω τι κανει ο Γερμανος. ο Γερμανος μπορει να το εχει αυτονοητο οτι ολη μερα πρεπει να σεβεσαι το γειτονα. ο Ελληνας παντως δεν σεβεται τιποτα. και γιατι να μην παει δηλαδη για υπνο; ολοι ιδιοι ειμαστε; επειδη μπορει να μην το κανεις εσυ απαγορευεται να το κανει αλλος;

• Απαντ. 258
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Για διευκρίνησε επακριβώς το μέρος του άρθρου που δίνεις που μιλά για 13:00-15:00

Και υπόψιν, άλλο το lunch break δεν θυμάμαι πώς το λένε οι γερμανοί, και άλλο ώρες κοινής ησυχίας όπως το εννοεί ο TS και η Ελλάδα. Για να προστατέψει τα διαλείμματα των γερμανών εργατών έχει γίνει, και όχι για να κάνουν ησυχία, πχ αν δεν επιτρέπεται θόρυβος του τάδε μεγέθους αυτός που σπάζει τα πλακάκια του δρόμου με το μηχάνημα θα πάρει διάλειμμα.

Αντιθέτως, μία νοικοκυρά πχ μπορεί ανετότατα να βάλει σκούπα στις 13:00-15:00

δεν το έλεγε στο άρθρο που έδωσα, το οποίο αφορούσε τις ποινές

Το 13-15.00 εμπίπτει στη νομοθεσία για την προστασία από το θόρυβο. Δεν επιτρέπονται θόρυβοι που βγαίνουν έξω από τα όρια του διαμερίσματος. Γι' αυτό αναγράφεται στους κάδους γυαλιού ότι απαγορεύεται να πετάς εκείνες τις ώρες. Nαι ενδεχομένως να ξεκίνησε από την εργατική νομοθεσία που λέει η zianna στο άλλο ποστ.

Τελος πάντως, ήθελα απλά να πω ότι η προέλευση αυτών των νομοθεσιών σε κάθε χώρα μπορεί να είναι διαφορετική, και όχι αποκλειστικά χαρακτηριστικό των μεσογειακών χωρών, στα οποια συνδυαζεται/-όταν με παύση εργασιών, κλείσιμο μαγαζιών κ.ο.κ. λόγω ζέστης.

Δηλαδή αν ο συνταξιούχος στη Γερμανία θέλει να κοιμηθεί το μεσημέρι ή το βράδυ και δεν μπορεί λόγω θορύβου των γειτόνων ή πάρτυ ή δεν ξέρω γω τι άλλο δεν μπορεί να καλέσει την αστυνομία;Μήπως όλοι δουλεύουν και κανείς δεν παίρνει σύνταξη;Ή μήπως δεν κάνουν πάρτυ οι έφηβοι στις άλλες χώρες;

Μπορεί βέβαια να μην υπάρχει και αστυνομία...τόσο νομοταγείς όλοι τους.

ό,τι να'ναι

Δημοσ.

Eπειδή έχω παρόμοιο πρόβλημα.

Δεν έχω καταλάβει.

Ο απο πάνω ώρες κοινής ησυχίας, τον ακούω αλλά επειδή πχ τρέχει το παιδί του. Δεν κάνει δουλειές ή κάτι τέτοιο αλλά η πολυκατοικία έχει μηδέν ηχομόνωση και δε μπορώ να του πω να δέσει το παιδί. Οκ έτυχε μια φορά να του σπάσει κάτι (το άκουσα και έβαλε σκουπα στις 4 το μεσημέρι για 5 λεπτά...δεν ειπα τιποτα)

Τις υπόλοιπες ώρες ομως γίνεται πανικός. Εννοώ οτι μιλάνε δυνατά, το παιδί γκαρίζει, μπορεί να σέρνει καρέκλες. Μια εποχή έβαζε πλυντήριο το μεσημέρι για να εκμεταλλευτεί το νυχτερινό, του ειπα οτι με ενοχλεί, το σταμάτησε βέβαια.

Μπορώ να κάνω κάτι; Δεν έχω καταλάβει.

Δεν το κάνει επίτηδες ο άνθρωπος, ούτε ειναι κακός γείτονας. Απλά ακούγονται τα πάντα.

Δημοσ.

Ακούω πραγματικά απόψεις κάποιον και αναρωτιέμαι πόσο στα @@ τους είναι και πόσο για την πάρτη τους και μόνο ρε φίλε?

Δηλαδή αν :

• Κάποιος δουλευει βράδυ, δεν πρέπει να κοιμηθεί ποτέ?
  • Είναι άρρωστος δεν πρέπει να ηρεμήσει ποτέ?
  • Έχει ένα εκατομμύριο προβλήματα στη ζωή του, πρέπει να έχει άλλο ένα που θα τον κάνει να ξεπεράσει τα όρια? Να βάλουμε εξατμίσεις στα παπιά να γ@μ@με τον κόσμο, καγκουροηχοσυστήματα  στα αυτοκίνητα να περνάνε όλη την ώρα στο τέρμα και φυσικά να γκρεμίζουμε την πολυκατοικία όλο το 24ώρο. Αν ο άλλος βγεί μετά με μια χλαπα χλούπα καραμπίνα και φάει 2-3, αυτός θα φταίει? Αν περνάει ένα παπί 200 φορές απο τον ίδιο δρόμο για να κάνει φασαρία και μόνο, αν του πετάξεις ένα κάδο σκουπιδιών την 201η φορά και σκοτωθεί, ποιος θα φταίει?

Σεβασμός στους γύρω μας δηλαδή κανένας. Κάνουμε ότι γουστάρουμε επειδή απλά μπορούμε. ΑΝ όμως κάποιος δεν σεβαστεί εμάς όταν το χρειαζόμαστε, τότε θα τα κάνουμε όλα πουτ@ν@!

Δεν είναι έλλειψη σεβασμού, έλλειψη παιδείας είναι να κοιτάμε μόνο την παρτη μας

• Like 6
Δημοσ.

Σφίγκε η άποψή μου ειναι πως σε τέτοιες περιπτώσεις, κάνεις μια μικρή ενημέρωση με ωραίο τρόπο.

Ξέρεις, δέχομαι οτι το μωράκι σου τρέχει με τη στράτα, αλλά προσπάθησε πχ να μη το αφήνεις 3 ωρες συνεχόμενα διοτι θα τρελαθώ απο κάτω. Ανθρωπινο ειναι θα το καταλάβει.

Η ξέρεις, μη φοράς τακουνια σε παρακαλώ ολη την ωρα διοτι ακουγονται τα πάντα.

Ε κάπως θα το καταλάβει. 

Αλλά το να σου λένε οτι "ακουγονται τα πάντα, μη μαγειρευεις, μη κάνει το παιδι ποδήλατο στο σπιτι στις 7 το απογευμα, μη βάζεις ηλεκτρικη σκουπα, μη κλ@νεις, μη τραβάς καζανάκι"...ε εντάξει.

• Like 1
Δημοσ.

Ε ναι. Προφανώς και είναι έτσι όπως τα λες. Αναφέρομαι στις περιπτώσεις που αυτός που κάνει θόρυβο σου λέει, μπορώ και το κάνω και δεν με απασχολεί που σε ενοχλώ γιατί δεν αλλάζω τις συνήθειες μου.

Δημοσ.

Εδώ δεν τιμωρούνται αυτοί που κάνουν φασαρία τις ώρες κοινής ησυχίας, θα τιμωρηθούν οι υπόλοιποι?

Εχω ακούσει πολλές ιστορίες σαν του OP και άκρη δεν βρίσκει κανένας εύκολα. Ειδικά αν το πρόβλημα είναι παιδιά δεν υπάρχει περιπτωση να βγάλεις άκρη γιατί ο μέσος Έλληνας γονέας είναι τελείως ψυχάκιας με τα θρεφτάρια του και ως γνωστόν "τα παιδιά μου έχουν πάντα δίκιο"

Οι περισσότεροι είτε καταφεύγουν σε αλλαγές του σπιτιού τους μέχρι να έχουν πολύ καλή ηχομόνωση (δηλαδή ξεσκίσου στα έξοδα επειδή ο άλλος είναι βόδι) ή αρχίσουν και εκείνοι τις φασαρίες και τα καψώνια. Ποτέ μου δεν έχω διαβάσει η ακούσει ιστορία που να τελείωσε στο "του έκανα συστάσεις και σταμάτησε", οπότε καλό κουράγιο OP. Α και spoiler alert: οι επόμενοι θα είναι το ίδιο χάλι.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά το μεγάλο πρόβλημα πλέον υπάρχει από τους νέους.

Ενω παλιά ενοχλουνταν τα παππούδια, οι γενια των γονιών μας δεν ενοχλείται ακριβως επειδή έχει μεγαλωσει η ιδια παιδιά και ξέρει πως ειναι η φασαρία. Αντιθετα ενοχλουνται τα νέα ζευγάρια, ειδικά όσα έχουν μωρά. Αν τυχει μάλιστα να ειναι και κοριτσάκια γινονται ταύροι. Μη χαλάσει κανεις τον υπνο της πριγκίπισσας :P :P

Οταν η πριγκίπισσα ομως θα γκαρίζει στις 1 το βράδυ επειδή της εφαγαν το μπιφτέκι της "ε παιδί ειναι"

Ουρτ :P:P

• Like 1
Δημοσ.

Eπειδή έχω παρόμοιο πρόβλημα.

Δεν έχω καταλάβει.

Ο απο πάνω ώρες κοινής ησυχίας, τον ακούω αλλά επειδή πχ τρέχει το παιδί του. Δεν κάνει δουλειές ή κάτι τέτοιο αλλά η πολυκατοικία έχει μηδέν ηχομόνωση και δε μπορώ να του πω να δέσει το παιδί. Οκ έτυχε μια φορά να του σπάσει κάτι (το άκουσα και έβαλε σκουπα στις 4 το μεσημέρι για 5 λεπτά...δεν ειπα τιποτα)

Τις υπόλοιπες ώρες ομως γίνεται πανικός. Εννοώ οτι μιλάνε δυνατά, το παιδί γκαρίζει, μπορεί να σέρνει καρέκλες. Μια εποχή έβαζε πλυντήριο το μεσημέρι για να εκμεταλλευτεί το νυχτερινό, του ειπα οτι με ενοχλεί, το σταμάτησε βέβαια.

Μπορώ να κάνω κάτι; Δεν έχω καταλάβει.

Δεν το κάνει επίτηδες ο άνθρωπος, ούτε ειναι κακός γείτονας. Απλά ακούγονται τα πάντα.

Γυψοσανιδα στο ταβανι με ηχομονωση και καθαρισες.

Δημοσ.

Γυψοσανιδα στο ταβανι με ηχομονωση και καθαρισες.

Δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολο. Ο θόρυβος μεταφέρεται μέσω των κολονών. Για να έχεις μια σωστή μόνωση πρέπει ουσιαστικά να φτιάξεις δωμάτιο μέσα στο δωμάτιο με κενό ανάμεσα στις στρώσεις. 

Εγώ έχω κάτι βλαμμένους στην πολυκατοικία που έχουν δυνατά την τηλεόραση το βράδυ. Ευτυχώς δεν έχω παράθυρα με μόνωση και ακούω όλους τους θορύβους της γειτονιάς και καλύπτουν των βλαμμένων το θόρυβο (παρότι κρυώνω το χειμώνα!!!).

Αν αλλάξω παράθυρα, θα ακούω μόνο τους βλαμμένους και δεν θα κοιμηθώ ποτέ!

• Like 2
Δημοσ.

Eίμαι ενοίκιο. Δε μπορω να κάνω παρέμβαση.

Επισης κι εγω προφανως ενοχλώ τον απο κάτω. Ειδικά στα υπνοδωμάτια που έχει ξυλινο πάτωμα, μια φορά μου χε πει οτι ειχε ξυπνησει ένα βράδυ επειδη μου επεσε το τηλεκοντρολ κάτω. Φοβερά προβλήματα κάποιες πολυκατοικίες.

Αλλά ρε γμτ. Εγω ο δολιος κάποτε διάβαζα για πανελλήνιες και το πιτσιρίκι που ειναι κοτζαμ άντρας τωρα, απο πάνω γκάριζε πρωι μεσημέρι βράδυ και κοπάναγε. Οκ μια συσταση και τιποτε άλλο. Τωρα στέλνουν εξωδικα με το παραμικρό. Ε δε θέλω να γινω κι εγω τέτοιος.

Δημοσ.

αφου δεν ειναι παρανομο κι εχουν το διακιωμα γιατι σε ενοχλει?αλλαξε σπιτι. μην κανεις παιδια.δικτατορια δεν εχουμε.απαιτηση για ησυχια δεν μπορεις να εχεις.ειναι δικαιωμα τους.αλλαξε σπιτι.αυτη ειναι η συμβουλη μου.αν κανεις παιδια θα με καταλαβεις.επισης εαν σου αρεσε κι εσενα να ακους δυνατα μουσικη τις ωρες που επιτρεπει ο νομος παλι θα καταλαβαινες.αφου ομως δεν το καταλαβαινεις φυγε.κι αν καταπιεσεις τα παιδια σου(μερικοι το λενε αγωγη) να κανουν ολες τις ωρες της ημερας ησηχια καπου αλλου θα τους βγει να ξερεις.η δραση φερνει και αντιδραση.

αφου δεν κανουν φασαρια της ωρες κοινης ησηχιας δεν μπορει να κανει τιποτε απο τα παραπανω.και το ντεσιμπελομετρο που ειπε καποιος δεν το φτανουν τα παιδια με τις μπαλες αλλα κανα κομπρεσερ.οποτε ακυρο

Το post είναι όντως παλιό και μάλλον δεν το διάβασες όλο γιατί στην πορεία διευκρινιζε ότι οι γείτονες του είναι Ρομά. Εγω το καταλαβα απο την αρχή ακριβως γιατί κι έγω έχω τέτοιους γείτονες. Δεν ξερω αν είχες την ατυχία να ζήσεις μια τέτοια κατάσταση, αλλά δεν παλευεται.Σκεψου μια συνεχόμενη φασαρία στον υπερθετικό βαθμό. Αυτοί οι ανθρωποι δεν έχουν μάθει να ζουν σε αστικό περιβάλλον και δεν ενδιαφερονται να προσαρμοστούν σε αυτό. Λυπάμαι αν ακούγομαι προκατηλλειμένη, αλλά είναι η καθημερινότητά μου τα τελευταία χρόνια, που με πολύ κόπο άλλαξα . Παρόλα αυτα η φασαρία τέτοιου είδους δε δικαιολογείται ούτε αν οι γείτονές του ήταν "μπαλαμοί". 

Και όχι δεν είναι δικαιωμα μου να κάνω τόση φασαρία ώστε να τρελαίνω τους γειτονές μου. Θα σου άρεσε δηλαδή να ακούς κάθε μερα τις αγαπημένες μου όπερες, σε ενταση που δεν καλύπτουν ούτε τα κλειστα παράθυρα γιατί είναι δικαιωμά μου; Όσο για τα παιδιά, η πειθαρχία (σε λογικό βαθμό) δεν είναι καταπίεση, αντιθετως είναι το εφόδιο που θα τους βοηθήσει - συν τοις άλλοις- να συνυπάρξουν με άλλους ανθρώπους. Και τέλος αν οι εν λόγω γείτονες έχουν δικαίωμα στη φασαρία, ο TS εχει δικαίωμα στην ησυχία, οπότε η λύση απο λογικούς ανθρώπους βρισκεται κάπου στη μέση.

(Για την ιστορία, κι επειδή οι δικοί μας γύφτοι έιναι σταθεροί ένοικοι τα τελευταία χρόνια, ανεχτήκαμε το θόρυβο απο τα 6 παιδιά τους,όταν δεν ήταν ώρες κοινής ησυχίας και δε συμπεριέλάμβανε κάτι πολύ θορυβώδες αλλά γιατί μουσική ερχόταν αστυνομία στο 10λεπτο)

• Like 2
Δημοσ.

Όταν πλέον επικρατεί κυριολεκτικά ο νόμος της ζούγκλας και του "φαρ γουέστ" σε πολλές περιοχές (όπως Αγία Βαρβάρα), η ίδια η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με ό,τι έχει να κάνει πλην της υποστήριξης των κατά τα άλλα μονίμως περιθωριοποιημένων και αδικημένων (οι οποίοι πρέπει να σου επιβάλλουν τα καπρίτσια τους με την υπερθετική φασαρία και το δικό τους καθεστώς κοινωνικής συμβίωσης… ή καλύτερα, υποταγής, αφού ως γνωστό στην γενέτειρα της δημοκρατίας και ως κατέχοντες το μοναδικό αυτό προνόμιο της μετεξέλιξης, πρωτοτυπήσαμε διαχωρίζοντας τα μέλη της κοινωνίας σε 2 μέρη, αυτούς που έχουν μόνο δικαιώματα ως πλειοψηφία και αυτούς που έχουν μόνο υποχρεώσεις ως μειοψηφία…) συνεπώς και οι "μη μπαλαμοί" έχουν δομήσει imperium in imperio με τις ευλογίες του εν κράτει, ε τότε ναι… υπάρχει ελπίδα σε αυτό τον τόπο!!!

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδια S0S.Εχω σοβαρο θεμα και θελω σοβαρες απαντησεις.Μια οικογενεια απενταντι απο το σπιτι μου απο την πλευρα της αυλης ειχε φερει πριν λιγους μηνες ενα κουταβι,μεχρι στιγμης ολα καλα,απο τοτε ομως που γυρισα απο διακοπες,το κουταβι μεγαλωσε και γαβγιζει ανελλιπως απο τις 7:30 το πρωι που το βγαζουν στην αυλη μεχρι και νωρις το απογευμα.Και δεν ειναι μονο οτι γαβγιζει αλλα γαβγιζει πολυ δυνατα και με ξυπναει καθε 30λ.Εγω γενικα κοιμαμαι αργα γιατι ειμαι φοιτητης και εχω απογευματινα-βραδυνα μαθηματα στη σχολη και μετα μεχρι να γυρισω,να διαβασω να κατσω και λιγο να ξεκουραστω περναει η ωρα και κατα συνεπεια ξυπναω μεσημερι.Δεν μπορω να κανω αλλιως δυστυχος εχω πολυ διαβασμα.Εδω και 1 μηνα+ δηλαδη εχω χασει τον υπνο μου,νιωθω χαλια,αρχιζω και νιωθω συμπτωματα καταθλιψης και δεν το λεω για πλακα.Δεν ειμαι μονο εγω που εχω προβλημα,εχουν βγει και αλλοι γειτονες λιγες φορες και φωναζουν αλλα οι περισσοτεροι εχουν πρωινες δουλειες και δεν τους πειραζει.Δεν ξερω τι να κανω,βγηκα μια φορα φωναξα στην γειτονισα και για 1-2 μερες το αφηνε μες στο σπιτι,χορτασα υπνο αυτες τις 2 μερες σημερα παλι τα ιδια ομως.Κοντεβω να τρελαθω.Σκεφτηκα να παρω ωτοασπηδες αλλα δεν με βολευουν,πονανε τα αυτια μου.Εχω φτασει σε σημειο να παρακαλαω την μανα μου να μου νοικιασει σπιτι να πηγαινω να κοιμαμαι εκει.Σας παρακαλω,προτεινετε μου κατι.....

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Αντιμετωπίζω ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με τους γείτονές μου. Κάνουν απίστευτη φασαρία, όλη τη μέρα, εκτός από τις ώρες κοινής ησυχίας. Και αυτό όχι επειδή δεν τους το επιτρέπει η ανατροφή τους, αλλά επειδή τους έχει γίνει πολλάκις παρατήρηση. Και όταν λέμε φασαρία, εννοούμε φασαρία με τα όλα της. Και μουσική για να τρέμουν τα θεμέλια, και μωρά να ουρλιάζουν, και μεγάλοι να ουρλιάζουν, και πιτσιρίκια να κοπανάνε με μπάλα τον κοινό μας τοίχο κλπ κλπ.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Και το θέμα είναι πως οι συγκεκριμένοι θα φύγουν από το σπίτι σε κανένα δίμηνο, φαντάζομαι, γιατί έτσι γίνεται συνήθως, και ο ιδιοκτήτης, ο οποίος δεν υπολογίζει καθόλου τους παλιούς του γείτονες, θα φέρει άλλους που θα κάνουν τα ίδια. Και αυτό το σκηνικό δε θα σταματήσει να επαναλαμβάνεται.

Σκέφτομαι λοιπόν πως θα πρέπει να κινηθώ εναντίον του ιδιοκτήτη, αλλά με ποιόν τρόπο; Όπως σας είπα, κάνουν φασαρία όλη μέρα, εκτός από τις ώρες κοινής ησυχίας.

Οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν πολύτιμη, γιατί πραγματικά η κατάσταση είναι αφόρητη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πλησιασε τους και εξηγησε τη κατασταση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...