Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειπαμε, παντοτε προσεκτικα :shifty: Τον τοποθετεις σωστα, βαζεις & thermal paste (διχως να ξεχειλιζει).
Mπορεις να κανεις και clear cmos κ' να μπεις bios -στο πρωτο boot- να δωσεις load setup defaults.

Τσεκαρε επισης τα pins του επεξεργαστη, οπως εν πολλοις κ' τα παρακατω:
http://www.ehow.com/info_12295975_happens-install-cpu-laptop-wrong.html

:shifty:
Περιγραφη προβληματων οταν δεν εχει μπει (κλεισει) cpu σωστα στο socket:
Incomplete Connection
A laptop CPU that is not completely inserted in the processor socket on the motherboard
will prevent the computer from being able to load the system's BIOS.
The processor and motherboard may cause a short that prevents the computer from turning on;
however, it's more likely that the laptop will display a blank screen when powered on
because the motherboard and processor are unable to communicate with each other.
The computer will do nothing other than send a video signal
to the monitor with an incomplete processor connection.
In the worst case scenario, the CPU could line up with the motherboard socket in such a way
that it causes a short circuit that destroys both the CPU and motherboard.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό που παρατηρώ είναι πως όταν το συναρμολόγω και το ανοίγω μπαίνω αμέσως bios. Μετά από λίγο άντε κανένα λεπτό ίσως και λιγότερο, αρχίζει σαν τρελό το ανεμιστήρακι.

Κλείνει, το ανοίγω πατάω f10 μπαίνει bios και το ανεμιστήρακί συνεχίζει να δουλεύει γρήγορα και κλείνει αμέσως!

Και η πάστα που είχε έχει ξεραθεί.

Λες να είναι λόγο θερμοκρασία;

Το πρώτο boot ας πούμε κρατάει λίγο παραπάνω από τα υπόλοιπα. Όταν το αφήνω για αρκετή ώρα κλειστό πάλι κρατάει λίγο και μετά ξανά τα ίδια.

Δημοσ.

1) Καθαρίζεις τον επεξεργαστή και την ψύκτρα από παλιές πάστες κι ελέγχεις μήπως έκανες κάνα ράγισμα στον πυρήνα ή σπάσιμο σεκάποια γωνία του.

2) Βάζεις καινούρια πάστα σε CPU και ψύκτρα και κουμπώνεις τις 3-4 βίδες που έχει 1-2 βόλτες ανα φορά στην κάθε μία και όχι πάρα πολύ σφίξιμο ώς το τέρμα.

3) αν ο επεξεργαστής δεν έχει πρόβλημα και ακολουθήσεις το 2, θα σου ανάψει σωστά (λογικά).

Δημοσ.

Στο bios υπαρχει πληροφορια για την θερμοκρασια του? Αν δεν εχεις αλλαξει thermal paste, το ταλαιπωρεις!

:shifty:
Πρεπει να τσεκαρεις, επισης το πρακτικο: οτι το cooler του -μετα τα βγαλε-ξαναβαλε- εφαπτεται σωστα/καλα.

[Ασχετοσχετικο, διχως να θελω να παω σε συγκρισεις (sic!) σε συζητηση με καθηγητη χειρουργικης, ανεφερε
ως πρωτο απαραιτητο συστατικο ενος επιτυχους νεου χειρουργου (!!) την...απολυτη προσοχη & προσηλωση]

Δημοσ.

Πρώτα απ όλα ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και κάθε χαρακτηρισμός γι αυτό που έκανα είναι καλός χαχα.

Στα του θέματος. Με οινόπνευμα προσπάθησα να καθαρίσω την πάστα δεν έβγαινε. Πήρα ένα μαχαιράκι και σιγά σιγά και απαλές κινήσεις την έβγαλα από την ψύκτρα. Πατάει καλά!

Αυτό που παρατήρησα είναι πως όταν το ανοίγω και κλείνει όταν το αποσυναρμολόγω κάνω κανένα δίλεπτο. Από την πίσω μεριά της μητρικής ακόμα και δύο τρία λεπτά μετά είναι παρά πολύ ζέστη.

Την βάζω όπως είναι. Ανοίγω το ανεμιστήρακί δουλεύει σε νορμάλ ταχύτητες για πολύ ώρα και σιγά σιγά ανεβάζει στροφές. Ακόμα δεν έχει κλείσει.

Έφυγα αύριο για θερμόαγωγιμή πάστα.

Δημοσ.

Μέχρι τώρα δεν έχει κλείσει.

Όταν πάνε να ανοίξουν τα windows (βγάζει κανονικά το logo των win7) αλλά μου πετάει μπλε οθόνη.

A problem has been detected and windows has been shot down to prevent damage to your computer.

If this is the first time you have seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow there steps.

Check for viruses on your computer. Remove boy newly installed hard driver or hard drive controllers. Check your hard drive te make sure it is properly configured and terminated. Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption, and then restart your computer.

Technical information:

Stop: 0x0000007B (0x80786B50, 0xc0000034, 0x00000000, 0x00000000)

Όχι ο επεξεργαστής εντάξει πρέπει να είναι. Αν το πρόβλημα ήταν η θερμοκρασία. Γιατί από την ώρα που έγραψα το προηγούμενο μήνυμα δεν έχει σβήσει. Εγώ τον έσβησα τώρα για να πάω αύριο να πάρω πάστα

Δημοσ.

Stop: 0x0000007B (0x80786B50, 0xc0000034, 0x00000000, 0x00000000)

αυτο το μηνυμα ειναι για δισκο... θα την ακουσε η εγκατασταση...χεστηκες :) ..αν το μηχανημα δουλευει κομπλε , απλα ξαναπερνας windows..

Δημοσ.

Ναι ρε εννοείται.

Τρελάθηκα όταν μου έκανε αυτά τα κόλπα γιατί ήταν το πρώτο μου laptop από την πρώτη μου δουλειά και εντάξει όσο να ναι με στεναχώρησε λίγο αλλά όλα καλά παιδιά.

Αφού δεν ξανά έκλεισε μόνο του αύριο με το άνοιγμα τρέχω για πάστα.

Ίσως και γι αυτό να μην άνοιξε και με τον Τ5750 λόγο θερμότητας! Αλλά δεν παίζει να ξανά δοκιμάσω!!!

Δημοσ.

Εισαι ομως σιγουρος απολυτως οτι, ο Τ5750 ειχε μπει σωστα? Γιατι, αν εκανες λαθος
μετα = στον Celeron, κατι τετοιο θα μπορουσε επισης, να ειχε επαναληφθει πιο πριν... :whistle:

Δημοσ.

Όχι είχε μπει σωστά γιατί θυμάμαι ότι γύρισα την βίδα για να το βγάλω σίγουρο αυτό. Άνοιξε με τον Τ5750 έδειξε μια παύλα πάνω αριστερά και έκλεισε.

Πλέον είμαι λίγο φοβισμένος για να το δοκιμάσω πάλι. Θα δω αύριο. Πως θα είμαι.

Οσο για πάστα, σκέφτομαι την artic silver 5.

Διάβασα καλά σχόλια γενικά στο ίντερνετ, είναι όντως καλή;

Δημοσ.

Γιατι πιστευεις πως βαζοντας τον t5750 θα ειχες αναβαθμιση στο Cpu?Λογω cache,μια η αλλη θα εβγαινε με τον αυξημενο χρονισμο και την διαφορετικη αρχιτεκτονικη,τα ιδια ισχυουν και με τον e4500.

Tα παραπανω δεν τα λεω τυχαια,εχουν περασει απο τα χερια μου t7300/t7250/t5850/t5750/t5550 και ειδα μικρη διαφορα μονο απο τον τελευταιο στον πρωτο. 

Δημοσ.

Τώρα έχω έναν Celeron στα 2.13 μόνοπύρινο. Τον Τ5750 δεν θα τον βάλω για μόνιμα, γιατί ανήκει στο laptop του αδερφού μου. Αλλά θέλω να δω αν δέχεται κάποιον καλύτερο.

Θεωρώ ότι από μόνοπύρινο σε διπύρηνο θα δω κάποια διάφορα. Γιατί τώρα έτσι και ανοίξω ένα Skype και chrome, θα κάνω ένα κλικ τώρα για να το δω σε 5 λεπτά που λέει ο λόγος.

Δημοσ.

@topos, o Celeron δυστυχως ειναι μονοπυρηνος...!
επομενως καραεχει νοημα το upgrade σε διπυρηνο

BloodDonor89, καλυτερα πηγαινε προς ΜΧ-2 :-)
http://www.e-shop.gr/arctic-mx-2-thermal-compound-8g-p-PER.650165
http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200025228
http://www.polytopesystems.com/equipment/computer-parts/modding/pastes/arctic-mx-2-8gr-details
http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=39210&cat=7
https://coolbytes.gr/thermal-paste/24876-arctic-mx-2-8g.html

Τώρα έχω έναν Celeron στα 2.13 μόνοπύρινο. Τον Τ5750 δεν θα τον βάλω για μόνιμα, γιατί ανήκει στο laptop του αδερφού μου. Αλλά θέλω να δω αν δέχεται κάποιον καλύτερο.

Θεωρώ ότι από μόνοπύρινο σε διπύρηνο θα δω κάποια διάφορα. Γιατί τώρα έτσι και ανοίξω ένα Skype και chrome, θα κάνω ένα κλικ τώρα για να το δω σε 5 λεπτά που λέει ο λόγος.

Βenchmarks cpu upgrade απο Celeron, σε ενα απλο Acerακι, ειχα παραθεσει παλιοτερα εδω :-)
http://www.insomnia.gr/topic/498500-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE-%CF%83%CE%B5-acer-extensa-5230/

Όχι είχε μπει σωστά γιατί θυμάμαι ότι γύρισα την βίδα για να το βγάλω σίγουρο αυτό. Άνοιξε με τον Τ5750 έδειξε μια παύλα πάνω αριστερά και έκλεισε.

Πλέον είμαι λίγο φοβισμένος για να το δοκιμάσω πάλι. Θα δω αύριο. Πως θα είμαι.

Ο Τ5750 δεν εμπαινε στο bios, ή δεν εμπαινε σε windows? Βλεπεις "παυλα επανω αριστερα
& κλεισιμο κατοπιν" παιζει (σπανιως μεν) ακομη και σαν σεναριο "χτυπημενου" λειτουργικου
:ph34r:
Αν εχεις bios που υποστηριζει αλλες cpus, επαναλαμβανω την προσφορα: αν θελεις cpus να
δοκιμασεις, ειδοποιησε εδω και παιρνεις απο δικα μου upgrade (δεν ειναι σπουδαιο πραγμα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...