Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η περιουσία είναι σε νησί, τα παιδιά λείπουμε 30 χρ περίπου αθήνα και ο αδελφός Εξωτερικό. πάμε μόνο καλοκαίρι.
Οι γονείς πριν λίγα χρόνια μας είχανε μοιράσει στα 3 αδέλφια, (αφού ο αδελφός είχε πάρει τα καλύτερα φιλετα με πουστιά.Τα ψιλοέχτυζε, και αναγκαστικά του τάδωσαν).Ο αδελφός μου είχε χρήμαρα και κατευθείαν τάγραψε τα δικά του στόνομά του, εμείς οι άλλες 2 όχι ακόμα.

Πέρσι το καλοκαίρι, μαθαίνω ότι ο αδελφός μου,  μου καταπάτησε ένα σπιτάκι μιά κουτσουλιά σπιτάκι που έχω στον κάμπο.Του τόπα, άρχησε να με βρίζει και μου είπε ότι του τόγραψε ο πατέρας.Το λέω στους γονείς, και μου είπαν ότι λέει ψέματα, και ότι ας του το αφήσω όμως, γιατί είναι τρελός.

Σημειωτέον, η οικογένειάμου δεν είναι και πολύ καλή, πατέρας σχιζοφρενής με κακοποιήσεις μέσα στο σπίτι, μάνα μαζόχα που μας είχε εκεί και μας έβαζε και στη μέση κλπ. Φυσικά ο αδελφός έγινε 2ος μπαμπάς μεγαλώνοντας, εγώ ξέφυγα, με ψυχανάλυση και ψυχοθεραπεία χρόνων, και γιατί τα λέω αυτά; ακούστε.

Αφού αρνήθηκα στους γονείς να το παραχωρήσω, άλλαξε επιχείρημα λόγω τρέλας του αδελφού, ο πατέρας, και μου είπε να του το αφήσω γιατί θα λένε ότι του τόδωσε και του το πήρε πίσω.  Και μετά μου σκάει η μάνα μου ότι, έβαλε ο αδελφός μου το γιό του 15 χρ. και ζήτησε το σπιτάκι με μαλαγανιά από τον παππού, μπροστά και η μάνα(δε μου το είπαν), αυτός τούπε κατευθείαν πάρτο,για εξιλέωση πιστεύω, μιάς και το προηγούμενο καλοκαίρι τούχε χαρίσει κάτι του εγγονού και μετά το πήρε πίσω.

Στον πατέρα δεν είπα ότι του τόδωσε ερήμην μου, γιατί έπρεπε να του πω και ποιος τόπε και θα την έβριζε κλπ. Μετά από πολλά παρακάλια μου να κάνει διαθήκη τουλάχιστον και να να μου γραψει και το σπιτάκι σεμένα, αρνιότανε για μήνες με ότι νάναι επιχειρήματα, η μάνα μου με το μέρος του αδελφού πάντα και τυφλά και σταρ….της, μέπιασε και καταθλιψάρα μετά λόγω του πουλήματος απόλους, η αδελφή σταρχ------της επίσης δε με υποστήριξε δε πήρε θέση όπως πάντα αυτή νάναι καλά.Τελικά πέθανε ένας θείος από καρκίνο, χρόνια καταθλιπτικός, και μου είπαν οκ θα στο γράψουμε, μη πάθεις κάτι. Του είπαν του αδελφού να το αφήσει, είπε οκ.

Πάω αυτό το καλοκαίρι ξανα. Και τι ναδω,…το είχε επεκτείνει κιάλλο… ανέβηκα εσπασα καμια 20ριά κεραμίδια, έσπασα λεκάνη νιπτήρα. Παίρνω την γονείς τους το λέω ότι επέκτηνε πίσω απόλους και ότι τα πήρα και τάσπασα, και μαρχίσαν στα μπινελίκια, και μούπε ο πατέρας ότι είναι δικά του και δε μου τα γράφει, και τα κάνει ότι θέλει.Τους είπα ότι μη μου ξαναμιλήσουν αν δε μου πουν κάναμε διαθήκη και σου γράψαμε το σπίτι. Όμως έχει περάσει 1,5 μηνας, και τίποτα, και αυτός μάλλον επεκτείνει. Τι να κάνω; Για να τον δωσω πολεοδομία είναι επώνυμο. Εφορία; που… τι να κάνω….
Πλέον μόνο έτσι, ειμαι μόνη.Εμένα επειδή ήμουν ειρηνική εξυπηρετική δε με υπολόγιζαν σε τίποτα , πρώτα τα άλλα παιδιά και τέλος εγώ, πάντα εμφανής και στις πράξεις και λόγια η διάκριση εεεε φτάνει..Θέλουν μάλλον το γερμανό τους..Ο αδελφός μου όλο τους βρίζει τι να πείς..

Δημοσ.

Αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ αυτή η περιουσία (και αξίζει αρκετά λεφτά) να σταματήσεις την "προσωπική" ενασχόληση πρώτα απ'όλα. Καμία επαφή με κανέναν, ούτε σπάσιμο κεραμιδιών κτλ γιατί θα βρείς τον μπελά σου στο τέλος.

Προφανώς απ'ότι καταλαβαίνω οικογενειακώς σε έχουν γραμμένη το οποίο οκ είναι λυπηρό, αλλά δεν είσαι η πρώτη ούτε η τελευταία.

Δεν έχω καταλάβει αν όντως στο έχουν γράψει ή απλά ήταν στη διαθήκη του Πατέρα σου. Αν ζει και είναι απλά στη διαθήκη δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Όταν φύγει απο τη ζωή μπορείς να διεκδικήσεις νομικά το μερίδιο που προβλέπει ο νόμος (αν πιστεύεις ότι αξίζει το κόπο).

Δημοσ.

Αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ αυτή η περιουσία (και αξίζει αρκετά λεφτά) να σταματήσεις την "προσωπική" ενασχόληση πρώτα απ'όλα. Καμία επαφή με κανέναν, ούτε σπάσιμο κεραμιδιών κτλ γιατί θα βρείς τον μπελά σου στο τέλος.

Προφανώς απ'ότι καταλαβαίνω οικογενειακώς σε έχουν γραμμένη το οποίο οκ είναι λυπηρό, αλλά δεν είσαι η πρώτη ούτε η τελευταία.

Δεν έχω καταλάβει αν όντως στο έχουν γράψει ή απλά ήταν στη διαθήκη του Πατέρα σου. Αν ζει και είναι απλά στη διαθήκη δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Όταν φύγει απο τη ζωή μπορείς να διεκδικήσεις νομικά το μερίδιο που προβλέπει ο νόμος (αν πιστεύεις ότι αξίζει το κόπο).

Είναι στο όνομα του πατέρα μου ακόμα, αλλά είναι δικά μου κάποια, λεκτικά, μέχρι να τα μεταβιβάσω.. μετι λεφτα; Μέχρι τότε θα μας τρώει ότι του αρέσει, και μάλλον απο μένα, μιάς και είμαι ο πιό αδύναμος κρίκος.

Δημοσ.

αν νομίζει οτι αυτο το σπιτάκι αξίζει περισσότερο απο την ψυχική σου ηρεμία κυνήγησε το.

Ετσι όπως τους περιγράφεις και το λές και εσυ η ίδια σου έχουν καταστρέψει τα καλύτερα σου χρόνια.

Εγώ θα άλλαζα και επώνυμο.

• Like 7
Δημοσ.

Είναι στο όνομα του πατέρα μου ακόμα, αλλά είναι δικά μου κάποια, λεκτικά, μέχρι να τα μεταβιβάσω.. μετι λεφτα; Μέχρι τότε θα μας τρώει ότι του αρέσει, και μάλλον απο μένα, μιάς και είμαι ο πιό αδύναμος κρίκος.

Ζήτα άμεσα νομική συμβουλή, αυτός είναι ο μόνος δρόμος που έχεις και δυστυχώς αυτή η διαδικασία θα σου κοστίσει είτε με τον έναν είτε τον άλλον τρόπο. Αν το σπιτάκι+οικόπεδο αξίζει ξέρω γώ...200.000 κυνήγησέ το. Αν αξίζει 30.000, δεν ξέρω αν αξίζει την ταλαιπωρία. Γενικότερα μην σε ανησυχεί και πάρα πολύ το χτίσιμο, αν έχει χτίσει οτιδήποτε παράνομο, αυτό γκρεμίζεται/σε αποζημιώνει κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ με αυτούς τους σκατόψυχους δεν θα ήθελα καμία σχέση.Η λογική απάντηση είναι να τους γράψεις και να συνεχίσεις τη ζωή σου χωρίς ποτέ να τους ξαναδείς.Από την άλλη ωραία και η λογική αλλά δεν εξαγνίζει και εκεί έρχεται η δεύτερη λύση να τους φερθείς και εσύ πούστικα κάνοντας κάτι πολύ άσχημο που θα το θυμούνται καιρό.

Δημοσ.

Λυπαμαι !

οχι για τα σπιτια τους καμπους και ολα αυτα  , για αλλον λογο λυπαμαι πολυ ...

• Like 1
Δημοσ.

Λεκτικά, δεν υπάρχει τίποτα.

Μόνο αν σου έχει παραχωρήσει επικαρπία ο πατέρας σου, κι έχει κρατήσει υψηλή κυριότητα ,
ή στα έχει μεταβιβάσει,
κινείσαι νομικά μια χαρά.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτα ποτε δεν τα χωνεψα.. αν μου το κανε αυτο θα τουωελεγα βαλτα στο κωλο σου και να τα χαιρεσαι αλλα μετα να μην ειχε απαιτησεις...

Ουτε σταγονα απο νερο δεν θα του εδινα...

• Like 1
Δημοσ.

Ξέγραψέ τα! Καμιά σχέση με κανέναν και με κανένα "σπιτάκι στον κάμπο"! Πόσο ακόμα θα ταλαιπωρηθείς δηλαδή? Ας τα κάνουν ό,τι θέλουν, ας τσακωθούν όσο θέλουν. Προχώρα και κάνε τη ζωή σου έστω με λιγότερα σα να μην υπάρχουν ούτε αυτοί ούτε τα ντουβάρια και μην έχεις τύψεις, τόσα τράβηξες!

Δημοσ.

γραφτους και απο μενα αν δεν αξίζουνε πολλά λεφτα. δε ξαναμιλας σε κανεναν ειδικα αν δεν εχεις καλες σχεσεις. θα σε θυμηθουνε όταν θαναι τιποτα κατάκοιτοι. ΝΑ και συ τοτε...

• Like 1
Δημοσ.

αν νομίζει οτι αυτο το σπιτάκι αξίζει περισσότερο απο την ψυχική σου ηρεμία κυνήγησε το.

Ετσι όπως τους περιγράφεις και το λές και εσυ η ίδια σου έχουν καταστρέψει τα καλύτερα σου χρόνια.

Στορκίζομαι, τόχω σκεφτεί

για τη πουσ-ιά που μου κάνανε και φανήκανε όλοι και όλα με πείραξε και με πονά.Το σπιτάκι παιδιά δε κάνει ούτε 5,000

Δημοσ.

Καταρχην δεν σου αναλογει απολυτως τιποτα. Απο οτι λες ειναι γραμμενα στο ονομα του πατερα σου. Οπου θελει μπορει να τα αφησει. Τα λεκτικα δεν μετρανε πουθενα.

Αν πεθανει ο πατερας και δεν τα εχει γραψει πουθενα και δεν εχει κανει διαθηκη τοτε μπορεις να διεκδικησεις το μεριδιο που σου αναλογει.

Οσο ειναι εν ζωη ο πατερας σου μπορει τα δωσει οπου θελει. Δεν εχει καμια υποχρεωση (νομικη) να τα μοιρασει στα παιδια του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...