Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε μου barcelona (αν και εγω είμαι ρεάλ χαχαχαχα) έχουμε ακριβώς το ίδιο σκεπτικό. Τα βάζω κάτω και λέω κόστος επένδυσης υπερβολικά χαμηλό. Προϊόν που πουλάω είναι και στις πρώτες ανάγκες του καταναλωτή και σε τρελά οικονομική τιμή σε συνδυασμό με τρομερή ποιότητα, λειτουργικά έξοδα μηδαμινά  (όχι ενοίκιο , χαμηλό κόστος ρεύματος δεν θα υπάρχουν φούρνοι ψυγεία κλπ., όχι υπάλληλοι). Και το βασικότερο ότι δεν θα έχω εμπόρευμα για πέταμα στο τέλος της ημέρας. Θα απευθύνομαι κυρίως σε οικογενειάρχες και παππούδες. Δεν βλέπω πώς μπορώ να μπω μέσα σαν επιχείρηση.

Ναι εσένα senior member......

Ναι θα υπάρχει και καφές espresso και φίλτρου επίσης φρεσκοκομμένος και όχι του εμπορίου που και θα πωλείται για οικιακή χρήση και θα προσφέρετε στο κατάστημα μαζί με γλυκό.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ωραια η ιδεα σου απλα να ξερεις οτι επιχειρηση φαγητου/καφε/ποτου δεν δουλευεται με 2 ατομα...σε 3 μηνες θα στε νοκ αουτ!

Δημοσ.

Κάτι ακόμα που πρέπει να υπολογίσεις (αν και μάλλον το ξέρεις ήδη) είναι ότι η ζωή σου πλέον είναι το μαγαζί. Ξεχνάς προσωπικό ελεύθερο χρόνο, ξεχνάς Κυριακές, αργίες κλπ ειδικά από τη στιγμή που θα το δουλεύετε μόνοι σας

Δημοσ.

Προχωρα αφοβα. Επειδη ακριβως θα το δουλευετε εσεις δεν υπαρχει περιπτωση να μπειτε μεσα.

Στην χειροτερη περιπτωση, δεν θα βγαζετε πολλα.. Αλλα χρεη κτλ το αποκλειω

Οποτε αξιζει επειδη και το ρισκο ειναι αμελητεο.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι , ναι το ξέρω μια βδομάδα το χρόνο θα κλείνει λόγω διακοπών και τέλος. Μακάρι να πάνε τόσο καλά οι δουλειές και να χρειαστούμε και προσωπικό φίλε μου....:)

• Like 2
Δημοσ.

Διπλα στην εκκλησία, μπορεί να έχεις και εξτραδάκια απο τα μνημόσυνα. Και εγώ την θεωρώ πολύ καλή ιδέα.

Κάντο! Και με τις ευχές μας!!

• Like 1
Δημοσ.

Από το να το νοικιάσεις και να κυνηγάς να πάρεις το ενοίκιο σου καλύτερο 1000 φορές αυτό που θέλεις να κάνεις...

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ Μαγδαληνή,

Θα παίρνω έτοιμο σε κόκκους καβουρδισμένο τον καφέ από παραδοσιακό καφεκοπτείο Ξάνθης. 

Το νοίκιαζα και απλά τα ενοίκια μου τα έφερνε η εφορία και είμαι και άνεργος και ανασφάλιστος γι αυτο είπα δεν πάει άλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Το άνοιξες και το κλείνεις ήδη για διακοπές!

Ειλικρινά σαν καφέ μονάχα το βλέπω να στραβοπατάει από την άλλη μπορεί και να πιάσει!

Επίσης... να κάνει καλό καφέ χωρίς σκέψη κέρδους καταρχάς και μετά βάλε και το κέρδος σου.

Προσωπικά πίνω φραπέ είτε σε καλό μαγαζί θα πάω είτε σε μικρότερο συνοικιακό, θα πάρω φραπέ

τον πίνω μέτριο βαρύ... ΈΝΑ γαμωμάγαζο να μου το κάνει καλό δεν έχω πετύχει!
είτε 1€ δώσω είτε 5€ δε με νοιάζει!

Έχω 2-3 μπαρμαν γνωστούς σε μαγαζιά που μου τον κάνουν όπως πρέπει αλλιώς ξέρω πως ότι και να παραγγείλω θα είναι μια μπούρδα!

Πολλές καφετέριες κτλπ ωθούν τους υπαλλήλους να κόβουν σε ποιότητα για να γλυτώσουν σε κέρδος, 2 λεπτά το κεφάλι θα είναι; δε τους ενδιαφέρουν.! Άπαξ και ξεπεραστεί αυτό θα είσαι σε καλό δρόμο!

Και το καφέ του θα έχει, και τα γλυκά του.

Αλλά θα πρέπει να μπει υπάλληλος να τραβήξει/δοκιμαστεί και το βραδάκι (αναλόγως περιοχής κιόλας)
Μπορεί να γίνει και in μέρος στη τελική!

edit: για να δοκιμαστεί σαν βραδινό στέκι θα πρέπει να υπάρχει κάβα της τάξης 1.5-2 χιλιάρικα απότι υπολογίζω...

Αυτό που λες για 16 τραπέζια όξω είναι υπερβολικά πολλά! καλύτερα ας αρχίσει από λίγα και στη πορεία μπαίνουν και άλλα...
απο τα 16 αν κάθονται παρέες στα 2 θα φαίνεται άδειο έτσι αν περάσει κάποια παρέα θα φύγει, αν από την άλλη έχεις 5 τραπέζια και 2 παρέες δε θα δυσκολευτεί και τόσο μία παρέα που περνάει να κάτσει! τώρα καλοκαιριάτικα ο πάνω χώρος σου μπορεί να γίνει χώρος για τα κάποια εξτρά τραπέζια καρέκλες εφόσον μέσα κόσμος δε θα κάτσει!

Από Ξάνθη καφέ ε; έχουμε λίγα παραδοσιακά, 2 θα έλεγα οπότε εντάξει λόγο ποιότητας και οι δύο, αν και είμαι περίεργος να μάθω ποιος είναι

Δημοσ.

Το κοστος που εθεσες (7 χιλιαρικα) ειναι πολυ χαμηλο για να το στησεις αλλα παντα πρεπει να εχεις διαθεσιμο το διπλασιο για διαφορα ευτραπελα που μπορει να συμβουν. Για εμενα βεβαια σαν ιδεα ειναι πολυ καλο και το μερος το οποιο σκεφτεσαι να το κανεις ειναι αρκετα δυνατο. Οι τιμες που εχεις θεσει παιζουν ρολο. Με 1 και 1.20 με γλυκακι του κουταλιου ειναι εξαιρετικη τιμη. 

Πρεπει ομως να υπολογισεις και αυτο που ηδη σου ειπαν οτι εσυ και η γυναικα σου μονο δεν θα τα καταφερετε να βγαλετε τη δουλεια. 16 τραπεζακια ειναι ΠΟΛΛΑ φιλος. Καταλαβαινω οτι το μαγαζι δεν θα βασιζεται στην ταχυτητα αλλα σκεψου το ενδεχομενο να γεμισει με τη μια. Ποτε θα παρεις την παραγγελια, ποτε θα τη φτιαξεις, ποτε θα την πας στο τραπεζι, ποτε θα μαζεψεις, να καθαρισεις, λαντζα κτλ κτλ. 

Επειδη το μαγαζι θα ειναι στο ξεκινημα τα παραπανω παιζουν μεγαλο ρολο στο αν θα κρατησεις πελατεια ή οχι. Αν δεν μπορεις να παρεις εστω ενα ατομο εξτρα ακομα τοτε βρες καποιον απο την οικογενεια να σας βοηθησει γιατι δεν θα την παλεψετε. Απο εμενα παντως κανε το. 

Δημοσ.

Και μολις το ανοιξεις γραψε που ειναι να ερθουμε...

Επισης οταν παω για καφε θελω να εχουν και να κανενα γλυκο... Εκτος απο γλυκα του κουταλιου, να βαλεις αλλα 4-5 οπως σοκολατοπιτα-μπραουνις, κανενα σιροπιαστο κ.α

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ακουγεται καλη ιδεα ετσι οπως τη θετεις, οποτε κι απο μενα go for it.

Απλα επειδη δεν ξερω σε ποσο διαστημα λες να το ανοιξεις, θα πρότεινα να πηγαινες πρωτα για καποιους μηνες για δουλεια σε καποια καφετέρια ή τελος παντων αν αυτο ειναι ανέφικτο να κανεις κανα κονε με κάποιον που εχει καφετέρια και να πηγαινεις για να παρεις και λιγο know how. Απλα μια σκεψη.

• Like 1
Δημοσ.

τα τραπεζάκια στο πεζοδρομιο θελουν αδεια από το δήμο +  λεφτα στο δήμο.

στη λαμπράκη πάνω ή στην αγια μαρίνα είσαι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...