katz Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Nαι οντως αυτο δεν μας το ειπε ο φιλος. 16 τραπεζακια ειναι πολλα. Αδεια μπορεις να παρεις? Με τι ποσο τον μηνα? Σιγουρα θα χρειαστεις 1 και πιθανοτατα 2 σερβιτορους γιατι 2 ατομα τι να προτοκανετε αν γεμισουν πχ κυριακη και εχετε και επιπλεον πελατες που θα αγοραζουν καφε? Θελει και μια μικρη κουζινουλα για πλυσιματα κτλ. Εισαι σιγουρος για τα 7.000? Μονο τα 2 τεβε σας ειναι 450 ευρω τον μηνα. Τα πιο απλα τραπεζια να παρεις και σετ καρεκλες ψαθινες καφενειου ειναι 100 ευρω δηλαδη 1600. Αν θες κατι καλυτερο και πιο πρωτοτυπο να τραβηξει βλεματα θες κανα 200 ευρω. Οποτε παμε στα 3200 Και σου μενουν 4000. Ανακαινιση δεν θα κανεις? χρωματα κτλ ψευδοροφες? Για την αδεια λειτουργιας επισης θα χρειαστεις κανα 1000αρικο.
koulkos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Πιστεύω πως η ιδέα είναι πολύ καλή. Η περιοχή το καλοκαίρι τα σπάει, ειδικά για τις μεγαλύτερες ηλικίες που λιάζονται με τις ώρες στο πάρκο. Αν είσαι Λαμπράκη γωνία έχεις τεράστιο πλεονέκτημα. Το χειμώνα θέλει μεγάλη προσοχή τις κυριακές που παίζει ο ΠΑΟΚ και μαζεύονται τα ορκς για να ανταλλάξουν πετρώματα με τους μπάτσους. Δεν θέλεις να βρεθείς με κατεβασμένη τζαμαρία. Έμενε η κοπέλα μου εκεί πριν δύο χρόνια και έχω δει ωραία πράγματα. Καφεκοπτείο έχει κοντά στο γυράδικο νομίζω και πρέπει να δουλεύει καλά. Βέβαια δεν έχει τραπέζια έξω. Εκτός του καφέ μετά του γλυκού, ιδανικό θα ήταν να δημιουργήσεις ένα γερό πελατολόγιο που θα αγοράζει από εσένα καφέ για οικιακή χρήση. Ας πούμε εγώ ψάχνω για εσπρέσο. Θα μπορούσα να έρχομαι κάθε 1-2 μήνες και να αγοράζω από εσένα, εφόσον φυσικά η τιμή θα ήταν ανταγωνιστική για τα δεδομένα της αγοράς. Αν σκεφτείς πως μπορείς σταδιακά να έχεις δεκάδες ή εκατοντάδες πελάτες που θα αγοράζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα μια standard ποσότητα καφέ, Η μαγκιά είναι να κτίσεις την εμπιστοσύνη με τον πελάτη. Άπαξ και την αποκτήσεις, πρέπει να κάνεις μεγάλη χοντράδα για να τον χάσεις, όταν μιλάμε για συνοικιακό καφεκοπτείο. Εξάλλου, ο νέος πελάτης κοστίζει όπως λένε 3-4 φορές περισσότερο από τον παλιό.
GreyHorse Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δεν είναι μόνο η άδεια του δήμου, είναι και η άδεια λειτουργίας. Έχετε δει καφεκοπτεία να πουλάν και καφέδες στο χέρι και να σερωίρουν τραπέζια; Δεν ξέρω, εγώ δεν έχω δει. Με γλυκά κουταλιού νομίζω προς καφεζαχαροπλαστείο θα πάει η άδεια, μήπως τότε θα πρέπει να προσφέρει αναγκαστικά το μαγαζί και άλλου είδους γλυκά; Το έχει ψάξει με τις άδειες λειτουργίας τι παίζει και τι μπορεί να ανοίξει; Επίσης, πριν τρία χρόνια τουλάχιστον, είχε βγει μια μαλακία ρύθμιση, που ο αριθμός αδειών που δίνει ο δήμος για καφέ ήταν περιορισμένος. Αν πχ είχε 200 καφέ ο δήμος και 200 άδειες, αν ήθελε κάποιος να ανοίξει το 201ο δεν μπορούσε. Ακόμα και να έκλεινε κάποιος από τους 200, και πάλι δεν μπορούσε άλλος να ανοίξει, αν πχ η γειτονιά έχει και άλλα καφέ. Με λίγα λόγια γλίψιμο και παρακαλητό. Επίσης, αν το μαγαζί ήταν πριν σαν καφέ νοικιασμένο, η άδεια του καφέ έμενε σε ισχύ για έναν χρόνο μετά την αποχώρηση του νοικιάρη. Αν στο μεταξύ δεν ανοίξει ξανά το μαγαζί, μετά την έλευση του χρόνου χάνεται η άδεια και το μαγαζί υπόκειται στην κατάσταση που περιέγραψα πριν. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, πριν τρία χρόνια αυτό συνέβαινε όμως. Μνημόσυνα ξέχνα τα αν έχει δική της αίθουσα η εκκλησία. Αν δεν έχει και τα σκέφτεσαι να τα κυνηγήσεις, πάλι θα πρέπει να δεις τι παίζει με την άδεια λειτουργίας γιατί σε μνημόσυνα σερβίρουν και κουλουράκια. Μην το θεωρείς δεδομένο, δες με κάθε είδους άδεια τι μπορεί να σερβίρει το κατάστημα. Σκέψου και το ενδεχόμενο να μην πιάσει με γλυκά κουταλιού και να σκεφτείς μετά από 3-4 μήνες αντιπ να το κλείσεις άρωμ άρων πχ να προσθέσεις σάντουιτς, τυρόπιτες, γλυκά, κρέπες κτλ. Γι'αυτό επιμένω με την άδεια λειτουργίας τόσο. Δύο άτομα με 16 τραπέζια ξέχνα το. Μόνο αν το έχετε ανοιχτό 10ωρο, άντε 12ωρο και πάλι σακατεμός. Οπωσδήποτε θα χρειαστείς τουλάχιστον δύο άτομα ακόμα. Ένας ταμείο και φτιάξιμο καφέδες, ο άλλος σερβίρισμα. Και το προσωπικό θέλει και ρεπό, ενώ εσύ θα το έχεις ανοιχτό όλες τις μέρες της βδομάδας. Αν δε θέλεις να είναι ανοιχτό και περισσότερες ώρες, αναγκαστικά περισσότερο προσωπικό. Μια επιλογή μπορεί να είναι το self service, οπότε και οι δυο στο ταμείο και φτιάξιμο παραγγελιών και ο πελάτης πάει μόνος στο τραπέζι και κάθεται. Θα έχεις αρκετούς τζαμπατζήδες όμως έτσι, πχ θα έρχονται 2-3 άτομα και θα παραγγέλνει κάτι μόνο ο ένας ενώ θα πιάνουν 3 καρέκλες και μετά θα πρέπει να καθαρίζεις τις θέσεις τους και το τραπέζι που θα έχουν λερώσει, στραβώσει, μετακινήσει κτλ. Αλλά και self service πάλι θα αναγκαστείς να προσλάβεις ακόμα ένα άτομο. Περισσότερο θα κουραστεί η σύζυγος που θα έχει και καθάρισμα μαγαζιού και σπιτιού, πολύ σπάνια άντρας να αναλαμβάνει τις δουλειές το ίδιο καλά με τη σύζυγο. Συνήθως απλά βοηθάνε. Δεν ξέρω αν έχετε παιδιά ή αν σκοπεύετε να κάνετε. Εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν κατά 500%. Για το ΤΕΒΕ είναι 900 το δίμηνο για τους παλιούς. Για κάποιον που ξεκινά τώρα είναι 450, δεν ξέρω για πόσο χρονικό διάστημα όμως. Σίγουρα δεν συμφέρει να είστε και οι δυο γραμμένοι στο ΤΕΒΕ, θα σας σκίσει. Ο ένας θα πρέπει να δηλωθεί υπάλληλος του άλλου στο ΙΚΑ. Μπορείς βέβαια να το διακινδυνεύσεις ανασφάλιστος ο ένας, αλλά σε περίπτωση ελέγχου δεν έχω ιδέα πόσο πάει το μαλλί. Επίσης βιβλιάριο υγείας για όλο το προσωπικό που θα σερβίρει, ετοιμάζει. Α έχω ξεχάσει κάτι θα συμπληρώσω κάποια άλλη στιγμή
panos_90 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα φίλε μου.Φαίνεται πως έχεις βάλει τα πράγματα κάτω και τα χεις ζυγίσει.Αν υπολογίζεις να τραβήξεις κόσμο λόγω τιμής για μένα εστίασε στο προϊόν κυρίως και στις υπηρεσίες που θα προσφέρεις.Είμαι λίγο ενάντια να ρίχνεις τις τιμές του ανταγωνισμού τόσο πολύ(εφόσον οι υπόλοιποι έχουν σε λογικά πλαίσια τις τιμές τους) γιατί αν ακολουθήσουν την ίδια τακτική και οι υπόλοιποι μακροπρόθεσμα βγαίνετε όλοι χαμένοι στην αγορά.Δηλαδή αν οι άλλοι κοστολογούν το αντίστοιχο προϊόν, χωρίς τα συνοδευτικά που λες να προσφέρεις επιπλέον εσύ ,γύρω στα 2,50€ τότε στα 2€ με 1,90€ είσαι οκ.Θεωρώ πάντως μια επιχείρηση που σέβεται τα λεφτά του πελάτη και τον ίδιο δεν πάει άκλαφτη.Καλή αρχή λοιπόν! ! 2
mylo Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 λογικά θα θέλει αδεια καταστηματος υγειονομικού ενδιαφεροντος.
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δεν ξέρω από τιμές καφέ και τέτοια. Απλά το μόνο που ήθελα να πώ και το είπαν και άλλοι, είναι να προσέξεις τα τέλη του δήμου για τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, έχω ακούσει οτι ανάλογα το μέρος που βρίσκεται το μαγαζί αν είναι π.χ σε κεντρικό μέρος με πολύ κόσμο τα τέλη προς τον δήμο τσούζουν.
mpikoulini Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα σε όλους καταρχήν KURIOSD η σύζυγος είναι από Ξάνθη, έχετε Νεστορίδη , Ροσσίδη και Μέτικα..... Κατά τα άλλα έχω και την αδερφή μου στην Θεσσαλονίκη η οποία σπουδάζει οπότε να το και το τρίτο άτομο του μαγαζιού τσακ μπαμ.... Έχω τονίσει και παραπάνω ότι η ποιότητα του καφέ και γενικά τον ροφημάτων θα είναι καταπληκτική και σε τρομερή τιμή για τα δεδομένα της πόλης... Δεν πάω να πιάσω τον Παπά από τα @@ που λέμε... και θα συνοδεύονται όλα με γλυκά. Τα σιροπιαστά , λουκούμια ξηροί καρποί και καφές θα είναι απευθείας από την πόλη της παράδοσης την ΞΑΝΘΗ Και τα γλυκά του κουταλιού από την Φλώρινα.... Τα Βέικος αν έχετε ακουστά. Το πεζοδρόμιο είναι πληρωμένο στον δήμο και στην πολεοδομία έχει γίνει ολόκληρη ξύλινη κατασκευή δεν θα είναι τα τραπεζακια έτσι ξερά σε ένα πεζοδρόμιο.
Valerie_ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δηλαδή θα πληρώνεις τεβε για εσένα και ικα για 2 άτομα ? Το ανασφαλιστο ξεχνά το είναι πολλά τα 10.000/κεφάλι
mpikoulini Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Είναι και οι 2 πρώτος βαθμός συγγένειας, δεν έχω θέμα με το ΙΚΑ. Ψαγμένο Η άλλη εναλλακτική που σκεφτόμουνα είναι το αρτοζαχαροπλαστειο ή πρατήριο άρτου. Αλλά δεν ξέρω τι περιθώρια κέρδους υπάρχουν. Βασικά ο λόγος που ήθελα να ανοίξω στην περιοχή κάτι συνεταιρικά είναι το ότι εγώ δεν έχω καθόλου κύκλο στην περιοχή. Αυτό με προβληματίζει πολύ.
mathsrule Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μια συμβουλή: Να πηγαίνεις να μιλάς στους πελάτες σου, να τους γνωρίσεις και να σε γνωρίσουν. Να το νιώσουν πιο οικείο το μαγαζί. Π.χ. Εάν κάποιος έρχεται κάθε μέρα και παίρνει καφέ (σταθερός πελάτης) δεν πειράζει μια φορά να τον κεράσεις κανένα γλυκό κτλ. Γενικά, προσπάθησε να έρθεις κοντά στον πελάτη. Να τον κάνεις να το κάνει στέκι το μαγαζί σου και να λέει καλά λόγια για αυτό. 2
mpikoulini Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να ανοίξω καφεκοπτείο με γλυκά του κουταλιού κλπ και να μην μπορώ να βγάλω τραπεζάκια και να πουλάω καφέ ;
mathsrule Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να ανοίξω καφεκοπτείο με γλυκά του κουταλιού κλπ και να μην μπορώ να βγάλω τραπεζάκια και να πουλάω καφέ ; Ρώτα στον δήμο για τα τραπεζάκια.
KiriosD Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Ρώτα στον δήμο για τα τραπεζάκια. Και για την άδεια του μαγαζιού επίσης 1
mpikoulini Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Υπάρχει γενικώς κάποιος εδώ από Θεσσαλονίκη και μήπως συγκεκριμένα από Άνω Τούμπα ; 1
magdalhnh Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Κοίτα να δεις, γνώμη μου, δεν θα έχεις υψηλά έσοδα μόνο απο τα γλυκά του κουταλιού και του καφέ που θα κόβεις, αλλά κυρίως από τους πελάτες που θα καθίσουν στο μαγαζί σου για να πιουν τον παραδοσιακό καφέ. Πέρα απο τον Ελληνικό καφέ όμως, επειδή σε μια παρέα δεν τον προτιμούν όλοι, θα πρέπει να προσφέρεις και φραπέ εσπρέσο, φρέντο κλπ, όπως επίσης αναψυκτικά, μπύρες, ποτά. Να γίνει ένα παραδοσιακό Ελληνικό νεανικό καφενείο δλδ.... στην περιοχή της Τούμπας έχει πάρα πολλούς φοιτητές. Τον χειμώνα όμως, εχεις επαρκή χώρο για τραπέζια; Θα μπορούσες να κλείσεις με ναυλον ίσως τον εξωτερικό χώρο; Αρτοζαχαροπλαστείο, πρατήριο άρτου που σκέφτεσαι, δεν νομίζω πως είναι καλή ιδέα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα