Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχει ο κουνιάδος μου ένα διαμέρισμα του 1980, 75 τετραγωνικά.

Μετά από 18 χρόνια ο ενοικιαστής φεύγει και θα γίνει ολική ανακαίνιση.

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θέλω πληροφορίες για δυο θέματα.

Θέλει λοιπόν να μεταφέρει την κουζίνα στη θέση της μιας κρεβατοκάμαρας και την κρεβατοκάμαρα στην κουζίνα. Εκεί απ'όσο μπορώ να κρίνω πρέπει να σκαφτεί το πατωμα και να μπούνε υδραυλικές σωληνώσεις από την αρχή.

Εφόσον αυτό γίνει, θέλει να ρίξει περίπου 3-3,5 μέτρα τοίχου ανάμεσα στην νέα πλέον κουζίνα και το σαλόνι για να γίνει ενιαίος χώρος. Θα μείνει μόνο η κολώνα και σχεδόν ένα μέτρο ακόμα.

Έχουμε κάποια ιδέα αναφορικά με κόστος χοντρικά ή κάποιες ενδεχόμενες παγίδες που θέλουν προσοχή για τις δυο αυτές εργασίες;

Γενικά οποιαδήποτε πληροφορία είναι καλοδεχούμενη.

Εννοείται ότι η διαδικασία θα γίνει από μηχανικό αν έρθει η ώρα, απλά αυτός δεν θέλει να πάει να το συζητήσει μέχρι να σιγουρευτεί και εγώ είμαι λίγο μακρυά για να το ψάξω μόνος μου.

Βάζω και ένα πρόχειρο σχεδιάκι για βοήθεια. Με αστερίσκο τα δωμάτια που θέλουμε να αλλαχθούν και στον κύκλο ο τοίχος που θα φύγει.

prv.jpg

Δημοσ.

επειδη ακριβως απο διπλα ειναι το μπανιο ειναι αρκετα τυχερός μιας και μπορεί ευκολα να τη γλυτώσει με λιγο σκαψιμο για να φτάσει στην αποχετευση..

κοστος δυστυχως δε ξερω..

Δημοσ.

Ποια περιοχη εισαι;υδραυλικος εδω :-) με μια προχειρη εκτιμηση που βλεπω το σχεδιο σου θες σκαψιμο στο πατωμα για να φερουμε 2 γραμμες νερο ζεστο-κρυο και αποχετευση για κουζινα.το καλο ειναι οτι ειναι διπλα το μπανιο.κοστος κτλπ ειναι αναλογα ποσα μετρα εινα,τι σωληνα θα βαλεις; χαλκο-επενδυμενο χαλκο η κατι πιο φθηνο; και πολλα αλλα ;-) δεν χρειαζεσε μηχανικο φιλε μου για να ριξεις εναν τοιχο μην χαλας ασκοπα χρηματα.αν δεν περναει δοκαρι η κολωνα που εννοειτε δεν τα πειραζεις οτιδηποτε αλλο ειναι απλος τοιχος τον ριχνουμε με τα κομπρεσερ.απλα στο λεω να γλυτωσεις χρηματα.βεβαια να δεις και με τα μπαζα τι θα κανεις γιατι μην τον βλεπεις οτι ειναι ενας τοιχος βγαινει περιπου ενας μικρος καδος μπαζα μαζι με τα σκαψιματα για τις γραμμες του νερου.αν περνανε απο τον τοιχο ρευματα και μπριζες θες ηλεκτρολογο για να μεταφερεις η να αφαιρεσεις τελειως μπριζες κουτια κτλπ.οτι αλλο θες ρωτα με να σου εξηγησω.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κατ'αρχάς ευχαριστώ πολύ για την διάθεση να βοηθήσετε.

Το ότι είναι το μπάνιο δίπλα μου φάνηκε κι εμένα θετικό αλλά θεωρούσα πως το σκάψιμο θα είναι πολύ.

Θεωρείται λίγο αυτό; Ή λέμε λίγο σε σύγκριση με το να ήταν στην άλλη μεριά του σπιτιού;

Αδερφέ Στέλιο το σπίτι είναι στη νέα φιλαδέλφεια.

Ανέφερα τον μηχανικό γιατί θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια μελέτη, να βγούνε κάποιες άδειες. Καταλαβαίνω ότι μπορείς κκαι να το αποφύγεις αλλά βλέπω συχνά μόλις πάει κάποιος να κάνει εργασίες να πέφτει κάρφωμα και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Εκτός κι αν η οικονομική διάφορα είναι πολύ μεγάλη οπότε υπάρχει και αξία στο ρίσκο.

Τέλος πάντων, επειδή εγώ το σπίτι το έχω δει μια μόνο φορά όταν πήγα τον τεντά εκεί, νομίζω ότι από το κέντρο του μπάνιου, γύρω-γύρω εως ας πούμε την γωνία της κουζίνας πρέπει να είναι 7-9 μέτρα.

Τι θα θεωρούσες μια φθηνή και τι μια ακριβή λύση; Χοντρικά σε ρωτάω

Δημοσ.

Κοιτα οτι πεφτουν καρφωματα πεφτουν απο γειτονες.εδω εχω δει μεχρι και απο συγγενεις καρφωμα και γενικα πολλα περιεργα σε αυτην δουλεια.ο σωστος τροπος ειναι μηχανικος να γινει μελετη τσιμπας τις καταλληλες αδειες (δεν ξερω ποσο εχουν και ποσο καιρο κανουν να βγουν) και εισαι ετοιμος να μπει το καταλληλο συνεργειο για να ξεκινησεις.απλα το κοστος για αδειες και μηχανικο θα ειναι σχετικα αρκετο.αν ειναι ησυχη γειτονια και οι γειτονες δεν πολυασχολουνται δεν ειναι κουτσομπολιδες κτλπ παρε ρισκο γιατι ειναι μονο ενα ντουβαρι να ριξεις δεν ειναι και ολικη αναδομηση σπιτιου να πεις οτι θα γινει χαμος.τεσπα σε αυτο διαλεγεις και περνεις το τι θα κανεις αναλογως το οικονομικο σου.τωρα οσο για την δουλεια δεν ειναι τοσο η ακριβη η φθηνη λυση αλλα η καλη και σωστη δουλεια.αναλογως τι υλικα και τι δουλεια θα κανεις.η σωστη δουλεια ειναι να μπει επενδυμενος χαλκος για τις 2 γραμμες νερου και για αποχετευτικα για κουζινα και μπανιο πλαστικη σωληνα οπως βαζουμε παντα οτι αφορα αποχετευσεις.τωρα οσο για να σου πω τιμη εχει πολλους παραγοντες ακομα οπως που θα γινουν σκαψιματα τι διακοπτες θα χρειαστουμε τι εξαρτηματα κτλπ.για το χρηματικο δεν μπορω να πω μια γνωμη απο αποσταση.οποτε θες και εισαι ετοιμος μου στελνεις μηνυμα και ερχομαι απο κοντα να το δουμε δεν μενουμε μακρια.επισκεψη και εκτιμηση δωρεαν :-) ;-) για να μην λεμε τιμες και λογια του αερα.παντως περιπου υπολογισε περιπου 3 μερες δουλεια ολα μαζι(γκρεμισματα-σκαψιματα-σωληνωσεις και οτι αλλο χρειαζετε) και οπως λεει ο νικος απο κατω ξεκινα να περνεις προσφορες και να δειτε τι θα κανετε και πως.για το υδραυλικο κομματι ειμαστε μονο εμεις.οτι αλλο συνεργειο θες πρεπει να παρεις προσφορες και να μιλησετε απο κοντα ετσι γινονται οι σωστες δουλειες.για να μην πανε και στραφι τα χρηματα σου.και να επιλεγεις οχι τον πιο φθηνο αλλα αυτον που θα σου κανει σωστη και καλη δουλεια για να μην την πληρωσεις και μετα την ξαναπληρωνεις...

Δημοσ.

Δεν μπορεί να προσδιορίσει κάποιος φτηνή και ακριβή λύση

Οι εργασιες που πρέπει να γίνουν ειναι πολλές. ντουλάπες στην παλιά κουζίνα που θα γινει κρεβατοκάμαρα, ξήλωμα τα πλακάκια, έπιπλα στην νεα κουζινα- πλακάκια, ανακαίνιση ολου του μπάνιου, πατώματα, βαψίματα, υδραυλικά, ηλεκτρικά πρέπει να σκαφτούν οι  τοίχοι, άστα να πάνε

Πρεπει να αρχίσεις να παίρνεις πρόσφορες, χτισταδες, ηλεκτρολόγους, πλακαδες κλπ

Δημοσ.

Επειδή η Φιλαδέλφεια έφαγε ένα γερό τράκο με τον σεισμό στην Πάρνηθα, ξεκινα καλύτερα με μηχανικούς και by the book, τσεκάρετε στατικότητες και ελέγξτε κολώνες και δοκάρια ΠΡΙΝ να αρχίσει να πέφτει το χρήμα και οι σοβάδες. 

Τώρα, η αποχέτευση της κουζίνας, μπορεί να μπει και στο μπάνιο, πιθανώς να μπορεί και να πάει εξωτερικά. 

Είθισται η κουζίνα να έχει ανεξάρτητο κανάλι αποχέτευσης και μάλιστα φ120(διατομή σωλήνας) και γιατί πετάμε διάφορα πιο δύσκολα υλικά, λάδια και άλλα , αλλά και γιατί δεν θελουμε να μπλέξουμε τα τσανάκια των δύο αποχετεύσεων.

Πίσω από το μπάνιο (στην νέα του θέση) τι παίζει;

Δημοσ.

Guys εγώ αυτή τη στιγμή είμαι εξωτερικό. Δεν ξέρω πότε θα γυρίσω και δεν είναι και δικό μου σπίτι.

Απλά ο κουνιάδος μου είναι άνθρωπος που δεν θέλει να ασχολείται και συνήθως τον εκμεταλλεύονται.

Γι'αυτό προσπαθώ να μαζέψω πληροφορίες ώστε να τον κατευθύνω έστω κι από μακρυά.

Εγώ όμως επειδή πάντα ήμουν και είμαι στο ενοίκιο, δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με αλλαγή διαρύθμισης σπιτιού οπότε τώρα μου φαίνονται βουνό..

Οπότε φίλε Νίκο, σαν κόστος αναφερόμουν κυρίως στην υδραυλική μεταφορά της κουζίνας. Συμφωνώ όμως πως είναι δύσκολο να υπολογίσει κάποιος χρήματα έτσι από μια περιγραφή.

Gamanos, το μπάνιο δεν θα αλλάξει θέση. Τώρα για να είναι και πιο σαφές, όπως βλέπεις το σχέδιο, αριστερά και δεξιά έχει μπαλκόνια και πάνω-κάτω στις μεγάλες πλευρές μεσοτοιχία με άλλες πολυκατοικίες.

Δημοσ.

Λάθος μου, εννοούσα κουζίνα και όχι μπάνιο για τη νέα θέση . Αφού έχει μπαλκόνι στη μια πλευρά, πιθανώς να ειναι καλύτερα να φύγει απο κει η αποχέτευση, ανάλογα και με τη θέση του νεροχύτη .

Όσο το σκέφτομαι, τόσο δε μου βγαίνει να σκαφτεί κανάλι για σωλήνα αποχέτευσης με το δεδομένο πάχος της και την ανάγκη κλίσης , το οποίο θα καταλήγει στην υπάρχουσα αποχέτευση της διπλανής τουαλέτας .

Οι υδραυλικοί εδώ μέσα τι λένε;

Δημοσ.

Οι πολυκατοικίες εχουν προδιαγραφές, οτι κάνεις θα το κάνεις μέσα στο διαμέρισμα, για να περάσεις σωληνώσεις στο κοινόχρηστο και μάλιστα εξωτερικά θέλεις την άδεια της γενικής συνέλευσης των ενοίκων

Δημοσ.

Επειδή η Φιλαδέλφεια έφαγε ένα γερό τράκο με τον σεισμό στην Πάρνηθα, ξεκινα καλύτερα με μηχανικούς και by the book, τσεκάρετε στατικότητες και ελέγξτε κολώνες και δοκάρια ΠΡΙΝ να αρχίσει να πέφτει το χρήμα και οι σοβάδες. 

Τώρα, η αποχέτευση της κουζίνας, μπορεί να μπει και στο μπάνιο, πιθανώς να μπορεί και να πάει εξωτερικά. 

Είθισται η κουζίνα να έχει ανεξάρτητο κανάλι αποχέτευσης και μάλιστα φ120(διατομή σωλήνας) και γιατί πετάμε διάφορα πιο δύσκολα υλικά, λάδια και άλλα , αλλά και γιατί δεν θελουμε να μπλέξουμε τα τσανάκια των δύο αποχετεύσεων.

Πίσω από το μπάνιο (στην νέα του θέση) τι παίζει;

Φ120 στην κουζινα; Ρε συ τοσο δεν μπαινει ουτε στη χεστρα...

Μια Φ60 και πολυ του ειναι.

Επισης η κουζινα δε θελει σιφονι, οποτε απο το υψος εκκινησης της απο τον τοιχο (κατω απο το νεροχυτη), που θα ειναι τουλαχιστον 60 ποντους, ανετα μπορει να παει στο μπανιο στη σωληνα αποχετευσης νιπτηρα-ντουζιερας, μετα βεβαια απο το σιφονι τους.

Εκει ειναι ισως το δυσκολο, γιατι πρεπει να βρεθει η σωληνα. Αν βγαινοντας στο μπαλκονι ειναι ορατη, μπορει να γινει εκει απ' εξω μια ενωση, αλλιως φοβαμαι για σκαψιμο μεσα στο μπανιο, πραγμα που θα ειναι αρκετα ακριβο και δυσκολο εκτος κι αν εχει αρκετα πλακακια περισσευμα.

• Like 1
Δημοσ.

Φ120 στην κουζινα; Ρε συ τοσο δεν μπαινει ουτε στη χεστρα...

Μια Φ60 και πολυ του ειναι.

Επισης η κουζινα δε θελει σιφονι, οποτε απο το υψος εκκινησης της απο τον τοιχο (κατω απο το νεροχυτη), που θα ειναι τουλαχιστον 60 ποντους, ανετα μπορει να παει στο μπανιο στη σωληνα αποχετευσης νιπτηρα-ντουζιερας, μετα βεβαια απο το σιφονι τους.

Εκει ειναι ισως το δυσκολο, γιατι πρεπει να βρεθει η σωληνα. Αν βγαινοντας στο μπαλκονι ειναι ορατη, μπορει να γινει εκει απ' εξω μια ενωση, αλλιως φοβαμαι για σκαψιμο μεσα στο μπανιο, πραγμα που θα ειναι αρκετα ακριβο και δυσκολο εκτος κι αν εχει αρκετα πλακακια περισσευμα.

Οπως το λες φιλε pournaras φ120 ουτε στην χεστρα ειναι τεραστια διαμετρος.στην χεστρα φ100 βαζουμε.στην κουζινα μια φ63 (φ60 δεν υπαρχει :-) )μια χαρα ειναι.

Φιλε slimdata ακου αφου θα παρει που θα παρει προσφορες ο κουνιαδος σου οταν ειναι και θελει μου στελνεις ενα μηνυμα εδω μεσα να τον παρω τηλ να μου πει που ειναι το σπιτι οδο αριθμο κτλπ να παω απο κοντα να του πω κοστος πως θα περασουν αποχετευσεις απο που θα πανε σωληνες και οτι αλλο θελει.δεν ξερω ποτε θα το φτιαξει παντως μετα τις 23 αυγουστου θα ειμαι παλι αθηνα γιατι ειμαι διακοπες.

Καλο καλοκαιρι!!

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι ψιλοάμεσα θα γίνει η δουλειά.

Λοιπόν, κατανοητό για σκαψίματα υδραυλικά κτλ πρέπει να γίνει επιτόπου εκκτίμηση.

Με τις σωληνώσεις της παλιάς κουζίνας, τι γίνεται; Απλά κλείνουμε βάνες και μπαζώνουμε ή πρέπει να βγούνε τελείως από τον χώρο;

Δημοσ.

Οπως το λες φιλε pournaras φ120 ουτε στην χεστρα ειναι τεραστια διαμετρος.στην χεστρα φ100 βαζουμε.στην κουζινα μια φ63 (φ60 δεν υπαρχει :-) )μια χαρα ειναι.

Υδραυλικός δεν είμαι, αλλά έχω δουλέψει με συγγενή μικρός, ο οποίος ήταν της παλιάς σχολής, ψαροκόκκαλα, λάδια και χαζές νοοτροπίες που αντιμετώπιζαν τον νεροχύτη ως σκουπιδοφάγο, τον είχαν κάνει να μην βάζει με τίποτα κάτω από τουλάχιστον φ75 για αποχ. κουζίνας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...