Hal9000 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Το Microsoft Research μας έχει συνηθίσει σε εντυπωσιακά projects, και το Hyperlapse το οποίο παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα δεν αποτελεί εξαίρεση.Στο στόχαστρο του Hyperlapse είναι οι κάμερες πρώτου προσώπου που φοριούνται συνήθως σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες ή που τοποθετούνται σε βάσεις όπως για παράδειγμα με τις GoPro κάμερες, καταγράφοντας εντυπωσιακά βίντεο. Αυτά τα βίντεο διακρίνονται για τα προβλήματα "σταθερότητας" ακόμα και αν η κάμερα διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή, ένα πρόβλημα που γίνεται πιο έντονο όταν επιταγχύνουμε το βίντεο. Όπως μπορείτε να δείτε και από τα παρακάτω παραδείγματα, το Hyperlapse κάνει πολύ πιο ομαλή την κίνηση στο βίντεο, ακόμα και αν το δούμε με μεγαλύτερη ταχύτητα από την κανονική. Πίσω από το project βρίσκονται οι ερευνητές Johannes Kopf, Michael Cohen και Richard Szeliski οι οποίοι εξηγούν πως ακριβώς δουλεύει η συγκεκριμένη τεχνική. Στην ουσία όπως εξηγούν δημιουργείτε εκ νέου το βίντεο χρησιμοποιώντας ένα νέο "τρισδιάστατο μονοπάτι" με πολύ πιο ομαλή κίνηση. Στη συνέχεια η τεχνολογία κάνει rendering κάθε καρέ από τη νέα οπτική έτσι ώστε στο τέλος το παλιό και το νέο βίντεο να ενωθούν και να μας δώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Στόχος της ομάδας του Hyperlapse είναι η δημιουργία μιας Windows εφαρμογής για τη μετατροπή τέτοιων βίντεο, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση για το πότε αυτή θα κυκλοφορήσει. Site: TheNextWeb
MavroManitari Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Ορίστε κύριοι surface pro και κολοκύθια τούμπανα. Μακάρι να επένδυε παραπάνω σε τόσο όμορφα project. Μεγάλο μπράβο. 5
ttjohn Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Και στο youtube υπαρχει edit για τα βιντεο να δειχνουν πιο σταθερα.Που το νεο?
Retromaniac Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Καλά το project τα σπάει. Πραγματικά πολύ χρήσιμο, και πολύ καινοτόμο όσον αφορά την επεξεργασία του βίντεο. Και πραγματικά φαίνεται ότι συνδυάστικαν ουκ ολίγοι αλγόριθμοι από επεξεργασία εικόνας για να βγει το τελικό αποτέλεσμα. Μπράβο στην ομάδα. Ο τίτλος λίγος άσχετος. Ίσως ότι κάνει το fast motion πιο ομαλό, θα ήταν καλύτερα. 2
Retromaniac Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Και στο youtube υπαρχει edit για τα βιντεο να δειχνουν πιο σταθερα.Που το νεο? Το νέο είναι αν στρωθείς και καθίσεις λίγο να καταλάβεις τι κάνει το project. 19
ttjohn Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Το νέο είναι αν στρωθείς και καθίσεις λίγο να καταλάβεις τι κάνει το project. Εσυ το δοκιμασες το προγραμα και ξερεις εξυπνακια? Γιατι εγω εχω gopro και εχω κανει edit πολλες φορες στο youtube καινεχω δει τεραστια διαφορα. 1
Jimys2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Εσυ το δοκιμασες το προγραμα και ξερεις εξυπνακια? Γιατι εγω εχω gopro και εχω κανει edit πολλες φορες στο youtube καινεχω δει τεραστια διαφορα. Διαβασε καλυτερα το αρθρο.... 5
hayas88 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 αν φαίνεται όπως στο στο παράδειγμα που έχουν είναι τρομερό
h34a Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μία τέτοια ηλιθιότητα έχει και το Youtube και μου τα πρήζει συνέχεια ότι τα βίντεό μου είναι κουνημένα και πρέπει να τα κάνει πιο σταθερά. Αυτά παθαίνεις όταν αφήνεις διάφορα προγράμματα να σκέφτονται για σένα και να κάνουν κουμάντο στη ζωή σου.
StigmaX Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Φανταστική τεχνολογία. Θέλει λίγο δουλειά ακόμα αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι αξιοθέατο. Για όσους το συγκρίνουν με το stabilize του YouTube απλά αστείο... 2
gon1332 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μία τέτοια ηλιθιότητα έχει και το Youtube και μου τα πρήζει συνέχεια ότι τα βίντεό μου είναι κουνημένα και πρέπει να τα κάνει πιο σταθερά. Αυτά παθαίνεις όταν αφήνεις διάφορα προγράμματα να σκέφτονται για σένα και να κάνουν κουμάντο στη ζωή σου. Και τότε γιατί αφήνεις το youtube να κάνει κουμάντο για σένα. Φτιάξε κάτι αντίστοιχο. Πήγαινε αλλού. Παρεπιπτόντως το αποτέλεσμα φαίνεται πολύ πολύ... smooth. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν φαντασία. Η τεχνολογία αυτή μόλις διατεθεί στο κοινό θα κάνει πάταγο. Τέρμα οι ζαλάδες με βίαια time-lapses! Το αξιοθαύμαστο είναι ότι δημιουργεί νέα frames (αν κατάλαβα καλά) παίρνοντας δείγματα από τα ήδη υπάρχοντα. Αυτό, στην ουσία, μπορεί να μας γλυτώσει. Τι εννοώ; Ας πούμε ότι καταλάθως κουνάμε την κάμερα ή τραβάμε κάτι άσχετο κάποια στιγμή. Η τεχνολογία αυτή σώζει τη μέρα. 2
Dr.Richard Axel Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Λοιπόν δεν είναι stabilizing ξεκολλήστε μερικοί. Είναι ανακατασκευή του video χρησιμοποιώντας frames από άλλες στιγμές του video. Αυτό το πράγμα γίνεται ήδη αλλά χειροκίνητα παράδειγμα αυτό το tutorial Πάρτε και ένα τέλειο hyperlapse 3
21century Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πολλές εφαρμογες, ωστόσο στο YouTube αποκτά την μεγαλύτερη χρηστικότητα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα