Προς το περιεχόμενο

Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του νέου «αμφίπλευρου» βύσματος USB Type-C


zanskou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το USB Promoter Group, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως ολοκλήρωσε το σχεδιασμό του νέου βύσματος USB Type-C, το οποίο σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αντικαταστήσει άμεσα όλα τα μεγέθη βυσμάτων USB που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε φορά και αν συνδεθεί, όπως ακριβώς και το καλώδιο Apple Lightning.Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εκδόθηκε μαζί με την παραπάνω εικόνα, το νέο βύσμα θα έχει παρόμοιο μέγεθος με το micro USB 2.0 Type-B, το οποίο είναι το γνωστό καλώδιο που χρησιμοποιείται στη συντριπτική πλειοψηφία των σύγχρονων smartphones.

 

Tο νέο Type-C καλώδιο θα είναι συμβατό με το ανανεωμένο πρότυπο USB 3.1 το οποίο θα εκτοξεύσει τις ταχύτητες μεταφοράς στα 10Gbps, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να παράσχει έως και 100W ισχύος για την ταχύτερη φόρτιση φορητών συσκευών. Παρόμοιες ταχύτητες διαθέτει και η πρώτη γενιά του Thunderbolt της Intel, με τη δεύτερη γενιά μάλιστα να τις διπλασιάζει όμως το πλεονέκτημα του USB είναι η πολύ πιο ευρεία διάδοση του σε συσκευές από σχεδόν όλα τα chipsetes και SoC.

 

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του USB Type-C προτύπου είναι ότι έχει σχεδιαστεί για να «μεγαλώνει» μαζί με τις μελλοντικές γενιές του USB όσο αυτές γίνονται πιο γρήγορες και πέρα της έκδοσης 3.1. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι τα μελλοντικά καλώδια που θα κυκλοφορήσουν θα είναι μεταξύ τους συμβατά, αποφεύγοντας έτσι δύσχρηστες λύσεις όπως ο αντάπτορας micro USB 3.0 Type-B.

 

Link.png Site: Ars Technica

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

100W μόνο στο μέγιστο των 20V. Δηλ. 5Α.
Στα 5V, 2A. Άρα 10W.

 

 

  • Profile 1: 5V @ 2.0A
  • Profile 2: 5V @ 2.0A or 12v @1.5A
  • Profile 3: 5V @ 2.0A, 12V @ 3A
  • Profile 4: 5V @ 2.0A, 12V or 20V at 3A
  • Profile 5 : 5V @ 2.0A, 12V or 20V at 5A

 

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

100W τροφοδοσία μέσω USB...

 

μάλιστα ολόκληρο mini-υπολογιστή θα φορτίζεις δηλαδή...

 

Η even better τα USB ηχειάκια μπορούν τώρα να είναι και κάτι κτήνη...

 

H even better θα φορτίζεις το λάπτοπ σου από USB port και το χρησιμοποηείς ως data port όταν είναι ξεσυνδεμένο...

 

Me fukin' gusta

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλά καινούργια βύσματα τον τελευταίο καιρό (λόγω USB 3). Το USB έπιασε γιατί είχε ενα βύσμα (καλά τυπικά δύο αλλά το δεύτερο το είχαν μόνο οι εκτυπωτές) και υποστηριζόταν απο όλες τις συσκευές.

Ελπίζω το καινούργιο βύσμα να είναι το τελευταίο.

 

Τα pc που θα βρούν 20V; Θα έχει η καινούργια υλοποίηση δικό της τροφοδοτικό DC/DC πάνω στο board για τα καινούργια USB;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

το οποίο σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αντικαταστήσει άμεσα όλα τα μεγέθη βυσμάτων USB που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά

Άντε ξανα-άλλαζε βύσματα. 

 

Πάντως ότι και να λέμε κάθε λύση έχει τα δικά της θέματα. Το κανονικό usb (πάνω και κάτω) το μόνο θέμα που είχε ήταν ότι καμιά φορά δεν έμπαινε με την ανάποδη. Εντάξει, η ανθρωπότητα προχώρησε πολλά χρόνια και με αυτό το πρόβλημα (οι Γαλλικές σούκο ή οι Αγγλικές πχ έχουν το ίδιο θέμα και πολλά άλλα βύσματα).

 

Έχει όμως το προσόν σαν μεγαλύτερο να είναι πολύ πιο στιβαρό από αυτό εδώ το νέο. Αυτό εδώ (το νέο), μισή κλωτσιά να φάει (πως συμβαίνει με τα φλασάκια που είναι στις μπροστά usb) θα σου σπάσει το ίδιο ή το θηλυκό στο motherboard. 

 

Νομίζω το "κανονικό" πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και για αρκετό καιρό. Ποντίκια πληκτρολόγια εκτυπωτές δεν έχουν καμιά δουλειά να πάνε στο νέο βύσμα. 

 

Κατά τα άλλα οκ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα ακόμα βύσμα, και σύντομα θα δείτε εκδόσεις mini, male-female , ανταπτορακια , card readers otg κλπ κλπ.

Το καλύτερο βύσμα είναι το καρφακι mini jack των ακουστικών που κυκλοφορεί σε εκδόσεις μέχρι τεσάρων δακτυλίων νομιζω. Το βάζεις με κλειστά ματια στο σκοτάδι, στο τρέξιμο κλπ. Αντι να το υιοθετησουν όλοι , σιγά σιγά το καταργούν μέσω του usb....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...