forgotten Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 κοιταζοντας γυρω μου αντιλαμβανομαι οτι ο κοσμος τουλαχιστο οι πλειστοι ,αν περνουν χαλια θελουν και οι υπολοιποι να περνουν χαλια ή βλεπουν με ζηλοφθονια και κακια τους υπολοιπους. αφορμη για το θεμα ηταν η εξης φαση απο ενα ατομο που ελεγε για τους αιωνιους φοιτητες (,ναι να τους διαγραψουν γιατι τρωνε απο τα λεφτα του φορολογουμενου/). εγω ωστοσο επειδη σπουδασα και ειδα τις φασεις στα πανεπιστημια ημουν κατα αυτης της αποψης με επιχειρηματα με αποτελεσμα να εξαγριωνεται λες και τους πληρωνε ολους αυτος ,και εν τελει την ιδια αντιμετωπιση πορσεξα και απο αλλους σε θεματα οπως πχ το δανειο που ακουγα το εξης τον καιρο που κανανε το δανειο ας προσεχαν να μπορουν να το πληρωσουν.επειδη ως ατομο ειμαι περιεργος επιασα την συζητηση και στις δυο περιπτωσεις και αντιληφθηκα οτι ο μεν ενας δεν ειχε ιδεα για τους φοιτητες αλλα επειδη δεν σπουδασε επιθυμουσε να μην δοθει σε κανενα μια ευκαιρια ,ενω στο δευτερο ατομο οτι απλα δεν εμπαιναν εγγυητες για να κανει και αυτος δανειο σε μια φαση και ετσι τωρα ενιωθε οτι επαιρνε το αιμα του πισω. σε αλλη περιπτωση ακουσα γνωστο μου που εχειι μια επιχειρηση να εκφερει την εργασιακη του αποψη σχετικα με τα δικαιωματα των εργαζομενων και μονο που δεν ελεγε να τους βαλουν αλυσιδες και να τους ριχνουν στο αμπαρι,και ωστοσο βρισκει κοσμο και τον εκμεταλευται και συνεχιζει τις θεωριες του το ερωτημα που εγειρεται απο μεριας μου ειναι το εξης,ειμαστε τοσο ζηλοφθονοι και τοσο εριστικοι που αντι να κοιταξουμε να εργαστουμε ολοι μαζι για να καλυτερεψουν τα πραγματα ,προτιμουμε να χειροτερεψουν για να μαστε ολοι στην ιδια μοιρα 1
John323 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Σημερα που η ανεργια και η αφραγκια παει συννεφο υπαρχει και η φαση ειναι χειροτερη απο ποτε... 1
mphxths Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 ο καθενας δημιουργει αποψεις συμφωνα με τα βιωματα του...κοινως ο,τι τον συμφερει τον καθενα....δεν ειναι πρωτογνωρο φαινομενο 2
zio10 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Πάντα υπήρχε αυτό, απλά πιο παλιά δεν φαινόταν τόσο γιατί όλοι ήταν καλύτερα. Τώρα που ζορίσανε τα πράγματα ασχολούμαστε περισσότερο και με τους διπλανούς και μας φταίνε όλα
defacer Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Αυτό με την κατσίκα του γείτονα δε βγήκε μόνο του. Από την άλλη αν το δεις χωρίς φόβο και πάθος δε νομίζω ότι είναι extreme το να λες ότι οι αιώνιοι φοιτητές πρέπει να διαγράφονται (σε όλο το δυτικό κόσμο έτσι γίνεται απ' όσο ξέρω). Κι αυτό στο λέει κάποιος που ξεκίνησε το 4ο έτος χρωστώντας 26 ή κάπου εκεί, δε θυμάμαι ακριβώς. Ούτε είναι extreme το να λες ότι αυτός που πήρε καταναλωτικό δάνειο ας σκεφτόταν πρώτα πώς θα το ξεπληρώσει. Άλλη περίπτωση βέβαια ο άτυχος που πήρε στεγαστικό χωρίς να φαντάζεται τι θα γίνει σε 4-5 χρόνια και θα έπρεπε να είναι μάντης για να μη την πάθει, κι άλλο αυτός που έπαιρνε τα διακοποδάνεια. Γιατί κάποιος τα έπαιρνε, δεν τα διαφήμιζαν για χαβαλέ. Η περίπτωση με το δάνειο είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί έχει μεγάλες κοινωνικές προεκτάσεις. Αφήνω απέξω το στεγαστικό και πιάνω αποκλειστικά τον οικονομικά άνιωθο τύπο που παίρνει διακοποδάνεια και μαξάρει πιστωτικές επειδή μπορεί (όταν μοίραζαν τέλος πάντων και μπορούσε). Αν κάτι πάει στραβά αυτός θα είναι ο πρώτος που θα το καταλάβει, και κατα πάσα πιθανότητα δε θα έχει τρόπο να βγει από το λάκκο. Τότε τι κάνεις σαν κοινωνία; Τον πετάς στα σκυλιά; Θα σε πουν απάνθρωπο. Τον στηρίζεις; Τότε είναι σα να λες "δεν πειράζει παιδιά, κάντε χρέη κι αν κάτι πάει στραβά θα βοηθήσει ο θείος". Και επειδή μιλάω αποκλειστικά για ανεύθυνα χρέη, αν πάρεις απ' αυτά το ρίσκο και αφήσεις μόνο τη γλύκα στην ουσία είναι σα να τιμωρείς τα οικονομικά υπεύθυνα άτομα για τη συμπεριφορά τους ("τιμωρείς" με τη σχετική έννοια: δίνεις "πλεονέκτημα" στους άλλους). Αυτό θέλεις σαν κράτος να μάθεις στους πολίτες; Τίποτα δεν είναι απλό στη ζωή. 9
John323 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Από την άλλη αν το δεις χωρίς φόβο και πάθος δε νομίζω ότι είναι extreme το να λες ότι οι αιώνιοι φοιτητές πρέπει να διαγράφονται (σε όλο το δυτικό κόσμο έτσι γίνεται απ' όσο ξέρω) Πολλοι που θελουν τις διαγραφες το κανουν γιατι το παιδι του γειτονα, της κουνιαδας κτλ ειναι προς διαγραφη και θα χαιροντουσαν να δουν το παιδι να διαγραφεται. Πολλοι που λενε οχι στις διαγραφες με τα μυρια οσα "επιχειρηματα" ειναι γιατι εχουν παιδι, αδερφη, ξαδερφο πως διαγραφη αν και εξυνε τα παπαρια του 10 χρονια... Ας με συγχωρεσουν οι μοντ να το πω λιγο ακομψα, ο βοθρος δεν εχει σημασια αν εχει ξεχυλισει απο τα σκατα η αν τα σκατα ειναι μεχρι τη μεση, βοθρος ειναι και θα ειναι...
Backpacker Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Εννοείτε...είναι από τους βασικούς πυλώνες της ύπαρξης του Facebook...η πρόκληση της ζηλοφθονίας. Αλλά εσύ ΤS αυτό που περιγράφεις είναι χαιρεκακία...καμία σχέση με ζηλοφθονία. Οι απόψεις βέβαια που ανέφερες και συ και ο defacer δεν έχουν κάτι το μεμπτό. Το ύφος κάποιου είναι που το μετατρέπει σε χαιρεκακία (κανένας σας από τους δύο φυσικά δεν εννοώ ότι έχει τέτοιο ύφος). Όταν ο άλλος λέει με χαιρεκακία "Να τα διαγράψουν τα κωλόπαιδα"..τότε είναι χαιρεκακία...άλλα άμα το υποστηρίζει όμορφα και ωραία με επιχειρηματολογία τότε είναι μια ωραία και σεβαστότατη άποψη πάνω σε ένα κοινωνικοπολιτικό θέμα. ΥΓ Επειδή το να μετατραπεί το θέμα σε Battle για την διαγραφή των αιώνιων φοιτητών δίνεται 1.05 από τον ΟΠΑΠ να καταθέσω και γω την αποψη μου ότι είμαι υπέρ αν και μαζί με τα πολλά ξερά θα καούν και κάποια χλωρά. 1
forgotten Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Εννοείτε...είναι από τους βασικούς της ύπαρξης του Facebook...η πρόκληση της ζηλοφθονίας. Αλλά εσύ ΤS αυτό που περιγράφεις είναι χαιρεκακία...καμία σχέση με ζηλοφθονία. ΥΓ Επειδή το να μετατραπεί στο θέμα σε Battle για την διαγραφή των αιώνιων φοιτητών δίνεται 1.05 από τον ΟΠΑΠ να καταθέσω και γω την αποψη μου ότι είμαι υπέρ αν και μαζί με τα πολλά ξερά θα καούν και κάποια χλωρά. με τους αιωνιους ειναι απλο παραδειγμα εχω φιλο μου αιωνιο λογω του οτι δεν ειχε την τυχη να μπορει να συνεχισει σπουδες λογω οικονομικων προβληματων που πηγαινει και δινει 1 φορα καθε 2 χρονια και ανανεωνει την συνδρομη του καθε 6μηνο ,αν και εχω πλεον και δευτερο πτυχιο πολλες φορες απο εμπειρια το μπαχαλο γινεται και απο ευθυνη του συστηματος .οσο αφορα την ζηλοφθονια και χαιρεκακια φανταζομαι οτι αν καποτε βρεθω σε δυσκολη θεση και εγω οι υφισταμενοι μου θα μου χουν κραξει τα μειζονα ,χωρις να αντιληφθουν ποτε τις θυσιες που κανει κανεις ....
NikosKallithea Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Εκει ωθούν την κοινωνια οι κυβερνώντες, ειναι ενα σχεδιο που τους βολευει και αποδίδει καρπούς
Santigh Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Είναι και αυτό μια άποψη,αν δεν μπορείς να ευτυχήσεις εσύ ας δυστυχήσουν τουλάχιστον οι άλλοι, Human nature.
bluesattack Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Βεβαια αναλογα τα συμφεροντα του καθενος ξεχειλωνει και ο ορισμος της ζηλοφθονιας/χαιρεκακιας, κοινως γινεται λαστιχο. Και η πολλη λαρτζοσυνη/καρδια αγκιναρα για ολο τον κοσμο αν θελουμε δεχομαστε οτι δεν ειναι εκ του πονηρου (και ας πληρωνουν οι μλκες)
Gtr34 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Ειμαστε σκατοψυχος λαος και αλλα ωραια, σε μεγαλο ποσοστο. Το μεσημερι μου επιασε την κουβεντα ο γειτονας με θεμα: γιατι δουλευω τοσες ωρες το AC . 1
stavi Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Γιατι τους αιωνιους φοιτητες τους πληρωνει ο φορολογουμενος;
Backpacker Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Γιατι τους αιωνιους φοιτητες τους πληρωνει ο φορολογουμενος; Όχι γεννάνε λεφτά μόνοι τους... 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα