Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Λοιπον παιδια 1η ερωτηση

- Η θεση της περσιδας ποια πρεπει να ειναι το καλοκαιρι και ποια τον χειμωνα ;

Απο οσο μου ειπαν το καλοκαιρι προς Απανω και τον χειμωνα κατω,αληθευει ; Αν ναι σε εμενα δεν κανει δουλεια τωρα το καλοκαιρι προς το απανω .

- Σε ποια θερμοκρασια να το εχω για καλοκαιρι και ποια για χειμωνα ; Το σπιτι ειναι περιπου 80τ.μ. με τεραστιο χωλ,παλαιου τυπου διαμερισμα.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι ειδους περσιδα δεν μας ειπες και σε τι προσανατολισμο. Στο νοτο θες οριζοντιες, στην δυση κατακορυφες. Γενικα οι περσιδες πρεπει να αφηνουν τον ηλιο να περναει τον χειμωνα και να το κοβουν το καλοκαιρι.

Δημοσ.

Τι ειδους περσιδα δεν μας ειπες και σε τι προσανατολισμο. Στο νοτο θες οριζοντιες, στην δυση κατακορυφες. Γενικα οι περσιδες πρεπει να αφηνουν τον ηλιο να περναει τον χειμωνα και να το κοβουν το καλοκαιρι.

μιλαω για του κλιματιστικου την περσιδα φιλε Η το γραφω λαθος Η καταλαβες κατι αλλο ;

Δημοσ.

25-28 καλοκαιρι

20-23 χειμωνα...

Η διαφορα εξωτερικης θερμοκρασιας εσωτερικης πρεπει να ναι 10-15 βαμθους κελισιου...

Ξεχασα να αναφερω οτι βρισκομαι σε Ρετιρε με μουφα μονωση απο πανω....οποτε 28 νομιζω ειναι πολυ μαλλον 25 χρειαζομαι .

Για την κατευθυνση της περσιδας τι λες ;

Δημοσ.

Κοιτα δεν περσιδες να σου πω βαλτην εκει δεν θα σου πω γιατι θα ναι ψεμματα..

Θα σου πω τι θα σκεφτομουν εγω..

Ο ζεστος αερα παει πανω, το καλοκαιρι θα την ειχα να χτυπαει εκει, το χειμωνα κατω οπου ο κρυο αερας βρισκεται εκει....

Ας περιμενουμε κανεναν πιο εμπειρο...

• Like 1
Δημοσ.

28 νομίζω και γω ότι είναι πολύ. 23-25 βαθμούς το βάζω. Περσίδες κλπ δεν πειράζω, όλα στο αυτόματο

Δηλαδη να πηγαινει πανω κατω ; Εγω την εχω σταθερη και στη μεση ουτε ψηλα ουτε χαμηλα.

Δημοσ.

Δηλαδη να πηγαινει πανω κατω ; Εγω την εχω σταθερη και στη μεση ουτε ψηλα ουτε χαμηλα.

Δεν έχεις καλή απόδοση? Τώρα το έβαλες το κλιματιστικό?

Δημοσ.

μιλαω για του κλιματιστικου την περσιδα φιλε Η το γραφω λαθος Η καταλαβες κατι αλλο ;

Καταλαβα σκιαστρα...

Το καλοκαιρι κανονικα επανω και τον χειμωνα κατω. Το καλοκαιρι οπου και να ειναι κανει δουλεια, το χειμωνα πρεπει κατω.

Τωρα αφου εισαι σε ρετιρε την εκατσες, το εχω περασει και εγω, καλοκαιρι ειχα 32 βαθμους μεσα στο δωματιο, το κλιματιστικο το ειχα στο 26 και με το ζορι το κατεβαζε εκει. Το χειμωνα στο 20-22 καλα ειναι, αρκει να φυσαει κατω και να μην εχει εμποδια κοντα.

Δημοσ.

Δεν έχεις καλή απόδοση? Τώρα το έβαλες το κλιματιστικό?
Τώρα το άνοιξα από πέρσι. Το κάναμε σέρβις κανονικά προχτές. Βγάζει κανονικά κρύο αέρα αλλά ίσως επειδή είμαστε ρετιρέ δεν πιάνει φουλ απόδοση. Δεν πάει σίγουρα σε όλα τα δωμάτια ειδικά στου μικρού πάει ελάχιστα. Γιαυτό ρώτησα λεπτομέρειες.

Καταλαβα σκιαστρα...

Το καλοκαιρι κανονικα επανω και τον χειμωνα κατω. Το καλοκαιρι οπου και να ειναι κανει δουλεια, το χειμωνα πρεπει κατω.

Τωρα αφου εισαι σε ρετιρε την εκατσες, το εχω περασει και εγω, καλοκαιρι ειχα 32 βαθμους μεσα στο δωματιο, το κλιματιστικο το ειχα στο 26 και με το ζορι το κατεβαζε εκει. Το χειμωνα στο 20-22 καλα ειναι, αρκει να φυσαει κατω και να μην εχει εμποδια κοντα.

Φίλε αυτή τη στιγμή είναι στο φουλ δεν πάει άλλο και στο σαλόνι ίσα ίσα που κάνει μια μικρή δροσιά. Μιλάμε το ρετιρέ παίρνει φωτιά διότι το χτυπάει ο ήλιος σχεδόν όλη την ημέρα.
Δημοσ.

Δεν το είδε κανείς ε.

Δημοσ.

Δεν το είδε κανείς ε.

Damn you.

Αν ναι σε εμενα δεν κανει δουλεια τωρα το καλοκαιρι προς το απανω .

Δημοσ.

Εξαρτάται και από το χώρο. Εγώ επειδή είχα την φαεινή ιδέα αντί για 2-3 μικρά να αγοράσω ένα μεγάλο, το έβαλα στο χωλ για να πηγαίνει και στα 3 δωμάτια και στη κουζίνα. Αν αφήσω τις περσίδες πάνω, επειδή είναι μακρόστενο το χωλ με ένα δοκάρι που κλείνει ένα μικρό χώρο για την παπουτσοθήκη, το έβαλα εκεί από πάνω. Αν αφήσω τις περσίδες πάνω, κρυώνει ο εκεί χώρος και ξεγελιέται το μηχάνημα ότι έφτασε την απαιτούμενη θερμοκρασία και σταματά. Τις περσίδες τις έχω να ανεβοκατεβαίνουν συνέχεια.

Το αποτέλεσμα είναι κρεβατοκάμαρα και το άλλο δωμάτιο να κρυώνουν, σαλόνι δροσερό και κουζίνα δεν σκας, υποφερτή. Αλλά στα δωμάτια είτε θα κλείσω -όχι τελείως- τις πόρτες, είτε θα αυξήσω την θερμοκρασία στο μέγιστο το βράδυ με πάπλωμα, είτε θα το κλείσω και ανεμιστήρα, γιατί κρυώνουν πολύ.

Δημοσ.

οταν το θελουμε για ψυξη να εχουμε τα πτερυγια σε οριζοντια θεση και στη χαμηλοτερη ενταση ενω για θερμανση τα πτερυγια προς τα κατω και ενταση στο φουλ(για να μην πηγαινει με το καλησπερα ο ζεστος αερας στο μετρητη θερμοκρασιας που βρισκετε στο πανω μερος του κλιματιστικου και κλεινει προωρα χωρις να εχει πραγματικα ζεστανει ο χωρος).

*εκτος και αν εχει 2ο μετρητη θερμοκρασιας το χειριστηριο οπως με διορθωσε στο προηγουμενο θεμα ενας φιλος οποτε τοτε δεν κλεινει προωρα.

http://www.insomnia.gr/topic/530362-τι-air-condition-να-παρω-μονο-για-ψυξη/?p=53227860

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...