Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Asrock έχω 4 μοντέλα (2 ίδια) εκ των οποίων μόνο το ένα socket FM2 (από τα 2 που είναι ίδια) με έχει βγάλει την ψυχή κυριολεκτικά. Άπειρα restarts άνευ λόγου και αιτίας!

Γενικά όμως θεωρώ πως είναι αρκετά vfm σαν εταιρεία.

Αν θα ξαναέπαιρνα? Ναι γιατί θεωρώ ότι πλέον δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σχεδόν από τους άλλους...

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατοχος Gigabyte z77x -ud3h

1 χρονο τωρα...απλα τελειο !

Ειναι πρωτη φορα που πηρα Gigabyte και δεν το μετανιωνω.

Ημουν παντα με Asus μεχρι socket 775.

Σημερα αγορασα για το 2ο Pc μου επειδη ειχα ηδη cpu s1155

ASROCK H77 PRO 4.

Απο ποιοτητα δεν εχει να ζηλεψει καμια απο τις εταιριες...

Απο αντοχη θα σας πω οταν και αμα με αφησει....!

Μεχρι τωρα που εστησα Win7 ειναι αψογη !

Δημοσ.

Asrock έχω 4 μοντέλα (2 ίδια) εκ των οποίων μόνο το ένα socket FM2 (από τα 2 που είναι ίδια) με έχει βγάλει την ψυχή κυριολεκτικά. Άπειρα restarts άνευ λόγου και αιτίας!

Restarts άνευ λόγου και αιτίας δεν υπάρχουν.

Μπορεί να φταίει η ίδια η μητρική, κάποια μνήμη, η κάρτα γραφικών (αν υπάρχει) ή το τροφοδοτικό.

Το έχεις ψάξει;

Δημοσ.

Οταν αποφασισει να δωσει 3 χρονια εγγυηση στα προιοντα της οπως οι 2 μεγαλες εταιριες θα σκεφτω να τα δοκιμασω.Μεχρι τοτε μονο asus και giga ;)

Δημοσ.

Δυστυχώς ειμαι και εγώ ένας απο τους δυσαρεστημένους με τα memory banks της ashrock.... Όταν πρόκειται για μητρική το VFM θα έπρεπε να έρχεται σε δεύτερη μοίρα, μου έγινε μάθημα για την επόμενη φορά.

Δημοσ.

η asrock είναι θυγατρική της asus,το μόνο σίγουρο είναι πως η asus θα έχει πάντα καλύτερη ποιότητα κατασκευής και θα είναι πιο προσεγμένα,σε μητρικές που έψαξα σε fm2+ και 1150 έχουν μικρές διαφορές της τάξης του πολύ των 5 ευρώ στις μικρομεσαίες μητρικές οπότε ποιος ο λόγος να πάω σε asrock? 

στις ακριβές μητρικές έχουν πιο σημαντικές διαφορές αλλά όταν πας σε ακριβό μηχάνημα δίνεις το κάτι παραπάνω για ποιότητα.

και όπως γράφει και ο atheatos απο πάνω ,το vfm σε μητρική δεν παίζει τόσο ρόλο γιατί αν δώσεις και 20 ευρώ παραπάνω για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο είναι πολύ καλύτερα ειδικά σε πιο ακριβά μηχανήματα άνω των 700-800 ευρώ.

Δημοσ.

η asrock είναι θυγατρική της asus,

Είσαι 5 χρόνια πίσω...θυγατρική της Pegatron είναι

Το 2012 ξαναπροσπάθησε να την εξαγοράσει η Asus και πήρε μαύρο 

η asrock είναι θυγατρική της asus,το μόνο σίγουρο είναι πως η asus θα έχει πάντα καλύτερη ποιότητα κατασκευής και θα είναι πιο προσεγμένα,σε μητρικές που έψαξα σε fm2+ και 1150 έχουν μικρές διαφορές της τάξης του πολύ των 5 ευρώ στις μικρομεσαίες μητρικές οπότε ποιος ο λόγος να πάω σε asrock? 

στις ακριβές μητρικές έχουν πιο σημαντικές διαφορές αλλά όταν πας σε ακριβό μηχάνημα δίνεις το κάτι παραπάνω για ποιότητα.

και όπως γράφει και ο atheatos απο πάνω ,το vfm σε μητρική δεν παίζει τόσο ρόλο γιατί αν δώσεις και 20 ευρώ παραπάνω για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο είναι πολύ καλύτερα ειδικά σε πιο ακριβά μηχανήματα άνω των 700-800 ευρώ.

Mαζί σου αλλά εάν δούμε τις στατιστικές τα fialure rates για μητρικές κυμαίνονται στο 1-2% ανάλογα την τιμή και chipset. Τώρα οι διαφορές σε manufacurer κυμαίνονται μάξιμουμ στο +/- 1.2%. Οπότε μιλάμε για αστείες πιθανότητες in the first place.

Έχεις δηλαδή μια στις 1/75 πιθανότητες να κάψεις μια μητρική...Με τόσα ποστ παραπάνω που έχουν χαλάσει 2-3 δεν νομίζω να φταίει ο manufacturer :P.

Ενώ πιστεύω αντίστοιχα πως μια Asus-Gigabyte μητρική έχει ένα μηδαμινή αλλά υπαρκτή μείωση failure rate είναι από τους μικρότερους παράγοντες. Εάν υπήρχε μια σταστικά υπολογίσιμη διαφορά (5%+) μεταξύ κατασκευαστή ίσως να γινόταν παράγοντας επιλογής.

TLDR: Τα ίδια καλοί/σκατά είναι όλοι βάση στατιστικών από return rates.

Tα rates είναι:

Πιο αναλυτικά ποσοστά επιστροφών 

- Gigabyte 1,19% 

- ASUS 1,79% 

- ASRock 2,09% 

- MSI 3,05% 

Και τα μοντέλα που τρώνε τα πιο πολλά returns.

- ASUS Rampage IV 5,88% Extreme 

- 5,59% ASRock H77 Pro4 / MVP 

- MSI Z77A-4.94% G45 

- 4,10% ASRock 960GM / U3S3 

- ASUS P8Z68-4.09% V Pro / Gen3 

Δημοσ.
Δυστυχώς ειμαι και εγώ ένας απο τους δυσαρεστημένους με τα memory banks της ashrock.... Όταν πρόκειται για μητρική το VFM θα έπρεπε να έρχεται σε δεύτερη μοίρα, μου έγινε μάθημα για την επόμενη φορά.

Τι εννοεις?

Δημοσ.

Έχεις δηλαδή μια στις 1/75 πιθανότητες να κάψεις μια μητρική...Με τόσα ποστ παραπάνω που έχουν χαλάσει 2-3 δεν νομίζω να φταίει ο manufacturer :P.

για τις ταρζανιές που έχω φάει απο asrock μητρικές ο manufacturer φταίει :P

Δημοσ.

για τις ταρζανιές που έχω φάει απο asrock μητρικές ο manufacturer φταίει :P

Πάντως με εντυπωσίασε το μεγάλο return rate στις Rampage. Μάλλον επειδή είναι ποιοτικό high end υποθέσαν πως είναι και αλλεξίσφερο τούβλο και όχι ευαίσθητο ηλεκτρονικό υλικό και θα τις κάνανε τοστιέρες στα OC :P

Δημοσ.

Restarts άνευ λόγου και αιτίας δεν υπάρχουν.

Μπορεί να φταίει η ίδια η μητρική, κάποια μνήμη, η κάρτα γραφικών (αν υπάρχει) ή το τροφοδοτικό.

Το έχεις ψάξει;

H ίδια η μητρική είναι. Όλα έχουν δοκιμαστεί

ενδελεχώς. Μετά την αντικατάστασή της στην εγγύηση όλα οκ.

Δημοσ.

Τι εννοεις?

Ένα απο τα δυο slot δεν βλέπουν άλλη ram πέρα απο hyperx....ενώ στο ένα slot πχ. μου δουλεύει η gskil στο άλλο η ίδια ακριβώς μνήμη δεν....

Δημοσ.

νοπ, εχουν χωρισει οι δυο εταιρειες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...