vb23 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Μετά από πολύ ψάξιμο στο μαγευτικό κόσμο του διαδικτύου για το γνωστό θέμα του τίτλου, κατάφερα και εγώ να ολοκληρώσω την διαδικασία μόνος μου χωρίς κάποιον μεσάζοντα για να μου πάρει το λιγότερο 50€ - 100€. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Έκανα μια παραγγελία από Κίνα η οποία είχε αξία 103€ και έξοδα αποστολής με DHL Express 28€, στο σύνολο της 131€. Ο καλός μας φίλος κινέζος έβαλε για χάρη μου 28$ τιμολόγιο στο πακέτο για να περάσει χωρίς τελωνείο* αλλά ο καλός μας φίλος Έλληνας τελωνειακός έκοψε το πακέτο στο τελωνείο της Αθήνας, διότι ανοίγοντας το πακέτο αμφισβήτησε την τιμή σε σχέση με το αντικείμενο που είδε. Οπότε την επόμενη μέρα με παίρνουν τηλέφωνο από DHL και μου λένε πως θα πρέπει να περάσει τελωνείο το αντικείμενο μου και ότι εάν θέλω να το κάνουν αυτοί θα χρειαστεί 101,30€ + φόρους + δασμούς + έξοδα τελωνείου, οπότε μιλάμε για πάνω από 200€. Εννοείται πως αρνήθηκα και ζήτησα να κάνω την διαδικασία μόνος μου. Πολύ ευγενικά μου είπαν ότι αυτό θα ήταν μια καλή κίνηση διότι θα γλύτωνα αρκετά χρήματα (τους το αναγνωρίζω αυτό και μπράβο τους) . Έτσι ζήτησα την έκδοση Διατακτικής με μεταφορά του αντικειμένου μου στο τελωνείο της Θεσσαλονίκης καθώς είμαι από Γιαννιτσά. Κάπου εδώ θα σας αναφέρω τον οδηγό για να κάνετε και εσείς την διαδικασία μόνοι σας. *Αντικείμενο Εμπορικού χαρακτήρα αξίας < 22€ καμία χρέωση ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 1) Η DHL βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Για να πάτε εκεί θα πρέπει να στρίψετε αριστερά λίγο πριν φθάσετε στο αεροδρόμιο στο σημείο που είναι οι εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων (Hertz-Avis) και στα 100 μέτρα θα δείτε μια μεγάλη έκταση παρκινγκ μαζί με το κτήριο του τελωνείου. Ο δρόμος οδηγεί σε αδιέξοδο οπότε θα σας βγάλει κατευθείαν εκεί. 2) Η κάθε εταιρεία μεταφορών που στεγάζεται εκεί έχει χαρακτηριστικά μεγάλο λογότυπο για να την ξεχωρίζεις ακόμη και εάν είσαι επάνω στο αεροπλάνο :ο). Αφού εντοπίσετε την DHL κατευθυνθείτε στην πόρτα τους. Έχει ένα κουδούνι στην πόρτα, το πατάτε και ένας υπάλληλος θα βγει. Θα σας ζητήσει αριθμό αποστολής Track Number γι’ αυτό φροντίστε να το έχετε μαζί σας μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα και την απόδειξη πληρωμής της Paypal / Τράπεζας κ.τ.λ. Μόλις του δείξετε τα απαραίτητα έγγραφα που θα σας ζητήσει, θα του πείτε ότι θέλετε να εκτελωνίσετε μόνοι σας το αντικείμενο που περιμένετε οπότε θα σας χρεώσει με 33.20€ (πάγια χρέωση) για την έκδοση Διατακτικής. 3) Με τα χαρτιά που θα σας δώσει θα σας πει να ανεβαίνετε στον πάνω όροφο (δεν υπάρχει άλλος) για το γραφείο του επόπτη για να σας σφραγίσει τα χαρτιά. 4) Από εκεί θα σας στείλει στον ελεγκτή για να δει τα χαρτιά σας και να σας κάνει μία ηλεκτρονική αίτηση την οποία μόλις την εκτυπώσει θα πρέπει να την συμπληρώσετε . Εγώ χωρίς να ζητήσω βοήθεια, μου την έκαναν οι ίδιοι τους. 5) Αφού γίνει η αίτηση θα σας βγάλουν το ποσό που πρέπει να πληρώσετε, και θα σας στείλουν ακριβός στο διπλανό γραφείο που είναι το ταμείο. Αφού κάνατε την πληρωμή πίσω στον ελεγκτή για υπογραφή και θα σας βγάλουν ένα νέο χαρτί για να πάτε να πάρετε το αντικείμενο σας από τις αποθήκες στον κάτω όροφο. 6) Η αποθήκη της DHL όπως σας είπα βγάζει μάτια, δείχνετε το χαρτί και σας ζητάει 5€ για αποθήκευτρα. 7) Αυτό ήταν, έχετε το πακέτο στα χέρια σας. Γενικά η όλη διαδικασία δεν θα σας πάρει πάνω από 20λεπτά. Είναι αρκετά απλά τα πράγματα. Καλή επιτυχία!!! Υ.Γ.: Προσοχή στα κοράκια που θέλουν να σας βοηθήσουν με πλάγιο τρόπο… θα τους καταλάβετε με το πατήσετε το πόδι σας εκεί . Προς κατανόηση για το πώς βγαίνει το ποσό του τελωνείου σας επισυνάπτω τα παρακάτω πολύ χρήσιμα έγγραφα: ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ DHL.pdf ΤΕΛΗ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ.rtf Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2014 από vb23 1
ozelot Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Έκανα μια παραγγελία από Κίνα η οποία είχε αξία 103€ και έξοδα αποστολής με DHL Express 28€, στο σύνολο της 131€. Ο καλός μας φίλος κινέζος έβαλε για χάρη μου 28$ τιμολόγιο στο πακέτο για να περάσει χωρίς τελωνείο* αλλά ο καλός μας φίλος Έλληνας τελωνειακός έκοψε το πακέτο στο τελωνείο της Αθήνας, διότι ανοίγοντας το πακέτο αμφισβήτησε την τιμή σε σχέση με το αντικείμενο που είδε. Εκείνο που θα ήθελα να μου εξηγήσεις φίλε μου είναι γιατί μπήκες στον πειρασμό της υποτιμολόγησης, που αποτελεί παράβαση του τελωνειακού κώδικα και επισύρει κυρώσεις. Αν δηλαδή ο "καλός μας φίλος Έλληνας τελωνειακός" έκανε σωστά την δουλειά του, δεν παρέμενε μόνο στην αμφισβήτηση αλλά σου ζητούσε το αντίγραφο του εμβάσματος με την πιστωτική σου κάρτα θα έβλεπες "πόσα απίδια παίρνει ο σάκος". Συγγνώμη για την τελευταία έκφραση. Φιλικά
ksideras Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 καλα ενταξει ozelot απο το να κλεβει το κρατος εμας καλυτερα εμεις αυτο φιλικα παντα
makfil Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Είναι θετικό ότι ανάρτησες την περιπέτεια και την εμπειρία σου αλλά θέλω να επισημάνω ότι έμπλεξες μόνος σου όταν αποφάσισες να επιλέξεις την αποστολή του δέματος 1) με courier και 2) με υποτιμολογημένη αξία. Είναι βασικός κανόνας και έχει αναφερθεί επανειλημμένα ότι δέμα που εισάγεται από τρίτη χώρα με εταιρεία courier θα κάνει οπωσδήποτε στάση στο τελωνείο. Ακόμη ότι, στη διαδικασία αυτή, προκαλεί τον τελωνειακό η υποτιμολογημένη αξία για να ανοίξει το δέμα και να ψάξει την υπόθεση. Σε ότι αφορά στη διαδικασία εκτελωνισμού, αυτή περιγράφεται αναλυτικά στην τελευταία παράγραφο του κεφαλαίου 8 του οδηγού της υπογραφής μου και στις σελίδες του θέματος έχουν καταγραφεί οι εμπειρίες πολλών συμφορουμιτών με τα παραστατικά που έχουν πληρώσει γιαεκτελωνισμούς.
vb23 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2014 Εγω έγραψα την εμπειρία μου για να βοηθήσω τυχόν άτομα που θέλουν να κάνουν τον εκτελωνισμό μόνοι τους για να εχουν μια εικόνα οτι δεν ειναι κάτι τρομερό. Η DHL ήθελε περίπου 200€ ενώ εγω τα κατέφερα με περίπου 80€. Υ.Γ.: Φιλε makfil με βοήθησαν πολυ τα άρθρα σου περί αγορών . Απλά είχε γίνει η παραγγελία απο πριν
Dimitris95 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρηκα .Έκανα το λάθος χωρις ν γνωρίζω πολλά πράγματα να κάνω παραγγελία με Dhl απο ενα κατάστημα τις Βραζιλίας κι έδωσα 70ευρω για το προϊόν , 70 για τη μεταφορική και σημερα έφτασε το αντικείμενο Τελωνειο Αθήνα .Με πήραν τηλέφωνο να μου πουν τα γνωστά για τα εκατό ευρώ τα του εκτελωνισμού , και επέλεξα να το στείλουν Θεσσαλονίκη απο όπου και ειμαι για να κάνω εγω τον εκτελωνισμό .Διάβασα τη διαδικασία που περιγράφει πιο πάνω ο φίλος και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω . Μου είπαν αυριο μετά τις 11μιση θα φτάσει το δέμα Θεσσαλονίκη , οποτε η αυριο ή μεθαύριο αν δεβρω χρόνο θα πάω .Παρεπιπτόντως να πω οτι ζητώντας απο την κοπέλα στο τηλ να κάνω εγω τον εκτελωνισμό ζήτησαν το αφμ και τη ΔΟΥ μου .Θα σας γράψω κι εγω περιγραφή με τη σειρά μου μολις το πραγματοποιήσω. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2015 από Dimitris95
makfil Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δεν γνωρίζω αν στη Θεσ/νίκη είναι διαφορετικά αλλά στο ΕΛΒΕΛ είναι πολύ απλά και όσοι έχουν κάνει τη διαδικασία έμειναν ικανοποιημένοι, κυρίως, από την εξυπηρέτηση των υπαλλήλων του τελωνείου.
Dimitris95 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Ελπίζω να επιστρέψω με θετική ανταπόκριση .Αυριο πρόκειται να φτάσει οπως μου είπαν απο το τηλέφωνο Θεσσαλονίκη μετά της 11μιση το πρωί .Αν δε το παραλάβω αυριο και πάω την Τετάρτη θα χρεωθω αποθηκευτρα για τη Τρίτη κ την Τετάρτη ;Ξέχασα να το διευκρινήσω και τώρα μου ήρθε φλασια .Ευχαριστώ και πάλι .Makfil εχεις κάνει πολυ καλή δουλειά και πρεπει τέτοιες ενέργειες να τις επιβραβεύουμε οπως μπορούμε .Μια βδομάδα τώρα έψαχνα και κατατοπιστηκα απο απαντήσεις και οδηγίες σου .Έφτασα ομως μεχρι την 35-36 σελίδα να διαβάσω για οτι απόψεις και εμπειρίες υπήρξαν . (Θα διαβάσω και το βραδάκι όσες ακομα προλάβω ). Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2015 από Dimitris95
makfil Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Το link για τον πλήρη οδηγό του εκτελωνισμού βρίσκεται στην τελευταία παρ. του κεφαλαίου 8 του οδηγού.
Dimitris95 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Ευχαριστώ πολυ κ πάλι φίλε μ για την άμεση απάντηση . Θα σου ηταν εύκολο μονάχα να μου στείλεις το λινκ γιατι ειμαι απο κινητό κι έχω χαθεί λιγο πολυ η αλήθεια ειναι ... ; ) Τέλος κατι το οποιο με άγχωσε ειναι αυτο το έντυπο διάσαφισης σχετικά με τη συμπλήρωση του μιας κ διάβασα κάπου απο έναν φίλο συμπληρώνουμε έναν κωδικό που αντιστοιχεί στη κατηγορία που ανήκει το αντικείμενο . Πχ για παράδειγμα εγω παρήγγειλα φακούς επαφής .. Κατα τα αλλα έχει άλλες ιδιαιτερότητες ; Ευχαριστώ κ πάλι κ σορρυ αν έχει διατυπωθεί παρόμοια ερώτηση στο παρελθόν ..
makfil Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 http://www.akouseto.gr/ektelonismos-o-apolytos-odigos Ότι χρειαστείς θα στο πουν και θα βοηθήσουν οι τελωνειακοί υπάλληλοι.
vb23 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Φίλε Dimitris95 είμαι από Γιαννιτσά. Εάν ήμουν Θεσσαλονίκη θα ερχόμουν!! Καλό είναι να πας αύριο γιατί εάν το αφήσεις θα σου πάρουν αποθήκευτρα για τς μέρες που θα μείνει εκεί. Μην μασάς να είσαι ευγενικός με τους υπάλληλους και θα σε βοηθήσουν !! Ελπίζω να βοήθησα με τον οδηγό για Θεσσαλονίκη. Καλή επιτυχία.
donstefano Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Μπορει καποιος να μου αναφερει ενδεικτικα σε αγορα απο Κινα αποστολη με απλο ταχυδρομειο registered και φτασουμε στο τελωνειο των ΕΛΤΑ-Αθηνα,ποσο περιπου μπορει να μας κοστισει ο εκτελωνισμος και περιπου τη διαδικασια? Για παραδειγμα δεμα πραγματικης αξιας 150(πχ xiaomi redminote 2) δηλωμενο απο τον Κινεζο 20-22 $ και marked as Gift.Ποσπ παιζει να μας βγει? Δεν περιμενω κατι απλα για να ξερω μην πιαστω απροετοιμαστος και προς γνωση και αλλων μελων! Ευχαριστω πολυ!
makfil Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Συνήθως, τα συστημένα δέματα που εισάγονται από τρίτες χώρες με χαμηλή δηλωμένη αξία (η δήλωση gift έχει ξεπεραστεί και δεν μετράει πια) δεν σταματάνε στο τελωνείο. Εάν, όμως, σταματήσει, για οποιοδήποτε λόγο, η διαδικασία στα ΕΛΤΑ είναι διαφορετική και ο τελωνειακός υπολογίζει τα έξοδα (μπορεί να βρει την πραγματική αξία όπως και εμείς) και στέλνει το δέμα στο γραφείο της περιοχής από όπου το παραλαμβάνεις αφού πληρώσεις. Για αξία 150€ πρέπει να υπολογίζεις ΦΠΑ και ένα τέλος ΕΛΤΑ (12€). 2
donstefano Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Ευχαριστω για την απαντηση! Παλιοτερα για πραγματα μεγαλυτερης αξιας μου χαν βαλει κατι 3ευρα.Πχ ενα κρανος μηχανης δηλωμενο 30$ και αξιας 300$ κατι παπουτσια κτλ. Οποτε για 12 ευρω δεν παιζει να πας απο κει και να το κανεις ο ιδιος, αν και απο οτι μου λες μαλλον δεν γινεται κιολας.Και σιγουρα ειναι πιο οικονομικοι αν κατσει στραβη σε σχεση με τις courier. Κοιτα να πω την αληθεια αμα ημουν στο τελωνειο σε ενα κινητο δε θα το σταματαγα αλλα αμα ο αλλος εβαζε 5 η 10 κινητα θα το σταματαγα.Λογικο.Γιατι σιγουρα τα εμπορευεται κατα 99%
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα