Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενώ δεν έχω συγκατοικήσει ποτέ μου με άγνωστο πρόσωπο, εκφράζομαι πάντοτε θετικά για την συμβολαιακού τύπου συγκατοίκηση, σε πείσμα των ανθρώπων που τρομοκρατούν τη φαντασία μου, κάνοντας χρήση κοινωνικών στερεοτύπων...

Εσείς τι γνώμη έχετε;

• Like 1
Δημοσ.

Ενώ δεν έχω συγκατοικήσει ποτέ μου με άγνωστο πρόσωπο, εκφράζομαι πάντοτε θετικά για την συμβολαιακού τύπου συγκατοίκηση, σε πείσμα των ανθρώπων που τρομοκρατούν τη φαντασία μου, κάνοντας χρήση κοινωνικών στερεοτύπων...

Πώς από τη συγκατοίκηση πήγαμε στην τρομοκρατία φαντασιώσεων και στα κοινωνικά στερεότυπα;

Δημοσ.

Πάντα υπέρ της συγκατοίκησης...αν και είναι μεγάλο ταμπού στην Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί αλλά θεωρείτε τρελή υποβάθμιση βιοτικού επιπέδου. Για φοιτητές και νέοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας μέχρι 30 χρονών είναι must σε χώρες που είναι αιώνες μπροστά από την Ελλάδα σε βιοτικό επίπεδο...αλλά ο Έλληνας κλασικά την έχει δει αλλιώς την δουλειά. 1000 φορές να μένει με την μαμάκα του μέχρι τα 30φεύγα παρά να συγκατοικήσει.

Δημοσ.

Κι εδώ Ολλανδία είναι τραγικά τα πράγματα με τους Έλληνες. Όσες εστίες έχουν αυτόνομα δωμάτια/διαμερίσματα είναι γεμάτα με Έλληνες.

Πολλούς τους περνάει μετά από κανένα χρόνο αλλά είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι πολύ κακομαθημένοι σε αυτό το θέμα.

Δημοσ.

...αλλά ο Έλληνας κλασικά την έχει δει αλλιώς την δουλειά. 1000 φορές να μένει με την μαμάκα του μέχρι τα 30φεύγα παρά να συγκατοικήσει.

Εννοείς δηλαδή στο ίδιο διαμέρισμα, ή/και στο ίδιο σπίτι, στην ίδια γειτονιά κ.λπ.

Όσες εστίες έχουν αυτόνομα δωμάτια/διαμερίσματα είναι γεμάτα με Έλληνες.

Πολλούς τους περνάει μετά από κανένα χρόνο αλλά είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι πολύ κακομαθημένοι σε αυτό το θέμα.

Πόσο απέχει το "επιδιώκω να ζω μόνος μου επειδή θέλω να βασίζομαι πάνω μου" από το "δεν μπορώ να συνυπάρχω με άλλους επειδή είμαι υπερβολικά εγωιστής";

Δημοσ.

Εννοείς δηλαδή στο ίδιο διαμέρισμα, ή/και στο ίδιο σπίτι, στην ίδια γειτονιά κ.λπ.

Ε στο ίδιο σπίτι με τους γονείς τους μένουν...και δεν μιλάω φυσικά για άνεργους που εκ των πραγμάτων δεν έχουν την δυνατότητα...αλλά για παιδιά που βγάζουν πάνω από 600-700 ευρώ τον μήνα προτιμούν να μένουν με τον μαμάκα και την μπαμπάκα παρά να πάνε να συγκατοικήσουν (ούτε καν με άγνωστο) με κάνα φιλαράκι τους να μοιράζονται τα έξοδα και να έχουν την ανεξαρτησία τους. Μην χάσουν τα σιδερωμένα βρακιά τους και χρειαστεί να πλύνουν κάνα πιάτο. 

Στο εξωτερικό φοιτητής που να έχει σπίτι μόνο για την πάρτυ του χωρίς συγκατοίκους δεν παίζει ούτε σε καραπλούσιες οικογένειες..και στην Ελλάδα το κάθε μαμόθρεφτο με οικογενειακό εισόδημα 2.000 ευρώ μου θέλει γκαρσονιέρα για την πάρτυ του.

Δεν υπάρχει πιο μαμαδίστικος λαός από τους Έλληνες...και η πλάκα είναι ότι πάνε να το φορτώσουν και αυτό σαν αποτέλεσμα της κρίσης λες και δεν βλέπαμε τι έκαναν και πριν...από την μαμάκα στην γυναίκα και από τον μπαμπάκα στον σύζυγο κατευθείαν...ανωριμότητα στο φουλ!

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...