Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον θα σου πω την προσωπικη μου εμπειρια οσον αφορα εσπρεσιερες καψουλας και αλεσμενου καφε ,μιας και ειμαι κατοχος και των 2 (μιας nespresso και μιας φτηνιαρικης rohnson κοστους ~40e)

επειδη προτιμας τον φρεντο εσπρεσο να σε ενημερωσω οτι προυποθετει 2 καψουλες ενω για αλεσμενο αρκει το μεγαλο φιλτρο (διπλης δοσης). 

καψουλα : + γρηγορο αποτελεσμα χωρις κοπο και χρονο - υψηλο κοστος καψουλων και περιορισμενες επιλογες ειδους καφε

αλεσμενος: + ποικιλες επιλογες ποιοτητας,ειδους και κοστους καφε - η διαδικασια μπορει να δημιουργησει ακαταστασια 

τελικα αλεσμενος > καψουλα

Επισης να σε ενημερωσω οτι χρησιμοποιω καθημερινα την rohnson και εχω κοψει τον φρεντο απο εξω γιατι δεν συγκρινετε με αυτον που φτιαχνει.

οποτε κατα εμενα προτιμησε την πιο φθηνη αξιολογη εσπρεσιερα αλεσμενου καφε, παρε μια δυνατη φραπεδιερα και θα εισαι ικανοποιημενος

Αν με καφετιέρα των 40€ στο σπίτι βγάζεις καλύτερο καφέ από αυτόν που έπαιρνες απ'έξω, τότε σόρυ αλλά έπαιρνες από άσχετους! :-)

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν με καφετιέρα των 40€ στο σπίτι βγάζεις καλύτερο καφέ από αυτόν που έπαιρνες απ'έξω, τότε σόρυ αλλά έπαιρνες από άσχετους! :-)

πηρα πριν 3 μηνες νεσπτρεσσο με 50 ευρω, σε πληροφορω πολυ καλυτερος απο εβερεστ, γρηγορη και αρκετα αλλα μαγαζια που εχω πιει καφε

• Like 1
Δημοσ.

πηρα πριν 3 μηνες νεσπτρεσσο με 50 ευρω, σε πληροφορω πολυ καλυτερος απο εβερεστ, γρηγορη και αρκετα αλλα μαγαζια που εχω πιει καφε

Ναι δεν διαφωνώ, αλλά αν πας σε κάποιον που ξέρει να φτιάχνει καφέ, χρησιμοποιεί καλό καφέ, έχει σίγουρα καλύτερη μηχανή, ε προφανώς θα βγει καλύτερος! Με λίγη εξάσκηση πάντως μια χαρά καφέ βγάζεις και σπίτι.

Δημοσ.

Ναι δεν διαφωνώ, αλλά αν πας σε κάποιον που ξέρει να φτιάχνει καφέ, χρησιμοποιεί καλό καφέ, έχει σίγουρα καλύτερη μηχανή, ε προφανώς θα βγει καλύτερος! Με λίγη εξάσκηση πάντως μια χαρά καφέ βγάζεις και σπίτι.

το θεμα ειναι να εχεις και στην γειτονια τετοιο μαγαζι αλλιως πας και με ενα αεροπλανο ιταλια :P

οντως μια χαρα καφε κανεις στο σπιτι.

Δημοσ.

αναφερομουν σε φρεντο απο καφετεριες και οχι απο καφεκοπτεια, ο εσπρεσσο ειδικα ο φρεντο δεν ειναι επιστημη οποτε ας μην τρομαζουμε τον κοσμο.

• Like 1
Δημοσ.

αναφερομουν σε φρεντο απο καφετεριες και οχι απο καφεκοπτεια, ο εσπρεσσο ειδικα ο φρεντο δεν ειναι επιστημη οποτε ας μην τρομαζουμε τον κοσμο.

Δεν είναι επιστήμη σίγουρα, αλλά θέλει προσοχή σε κάποια πραγματάκια για να βγει σωστός. Ο φρέντο εσπρέσσο για μένα θέλει ακόμα μεγαλύτερη προσοχή γιατί δεν έχει τον γάλα να καλύπτει ατέλειες! Δεν λέω ότι δεν μπορείς να βγάλεις καλό καφέ σπίτι (για οικονομικές μηχανές προτιμώ αυτές με τις κάψουλες) απλά λέω ότι αν ένας καφές γίνει σωστά σε μαγαζί και σωστά σπίτι με μηχανή των 50€, ε τότε είναι λογικό αυτός του μαγαζιού να είναι καλύτερος! Το πρόβλημα είναι ότι πολλά μαγαζιά δεν τον κάνουν σωστά και μάλλον δεν παίρνουν και καλή ποιότητα καφέ. Δεν θέλω να τρομάξω κανέναν :P

Δημοσ.

Δεν είναι επιστήμη σίγουρα, αλλά θέλει προσοχή σε κάποια πραγματάκια για να βγει σωστός. Ο φρέντο εσπρέσσο για μένα θέλει ακόμα μεγαλύτερη προσοχή γιατί δεν έχει τον γάλα να καλύπτει ατέλειες! Δεν λέω ότι δεν μπορείς να βγάλεις καλό καφέ σπίτι (για οικονομικές μηχανές προτιμώ αυτές με τις κάψουλες) απλά λέω ότι αν ένας καφές γίνει σωστά σε μαγαζί και σωστά σπίτι με μηχανή των 50€, ε τότε είναι λογικό αυτός του μαγαζιού να είναι καλύτερος! Το πρόβλημα είναι ότι πολλά μαγαζιά δεν τον κάνουν σωστά και μάλλον δεν παίρνουν και καλή ποιότητα καφέ. Δεν θέλω να τρομάξω κανέναν :P

το προβλημα με τα μαγαζια ειναι οτι προτιμουν την ποσοτητα απο την ποιοτητα/περιεκτικοτητα, για αυτο και φερνουν μεγαλα ποτηρια τιγκα στα παγακια (π.χ. χθες σε καφετερια της γλυφαδας μου εφεραν φρεντο εσπρεσο σε ποτηρι κοκτειλ ~800ml). Απλα  οπως ηδη εχω αναφερει στην κατοχη μου εχω και τις 2 τυπου μηχανες (καψουλες,αλεσμενου) και καταληξα να χρησιμοποιω αποκλειστικα την "κανονικη" λογω ποικιλίας κοστους & ποιοτητας καφε . Για αυτο προτεινω στον TS πχ μια delonghi ή philips saeco (για το χρηματικο ποσο που διαθετει).

• Like 1
Δημοσ.

Τοσους μηνες που κανω φρεντο εσπρεσσο στο σπιτι με μηχανη της νεσπρεσσο, το αποτελεσμα ειναι αρκετα μακρυα ακομα και απο καφε των everest που λεει ο λογος

Δημοσ.

Τοσους μηνες που κανω φρεντο εσπρεσσο στο σπιτι με μηχανη της νεσπρεσσο, το αποτελεσμα ειναι αρκετα μακρυα ακομα και απο καφε των everest που λεει ο λογος

αρκετά μακριά προς ποια πλευρά, καλύτερος ή χειρότερος? :-)

Για τις μηχανές της illy τη γνώμη έχετε σε σχέση με nespresso και λοπές? Συμπαθητικό καφέ βγάζουν.

Δημοσ.

αρκετά μακριά προς ποια πλευρά, καλύτερος ή χειρότερος? :-)

Για τις μηχανές της illy τη γνώμη έχετε σε σχέση με nespresso και λοπές? Συμπαθητικό καφέ βγάζουν.

Χειροτερο. 

Οι illy εχουν ακριβο καφε και δεν τις προτειμουν. Απο οτι ξερω ομως ειναι αρκετα καλος

• Like 1
Δημοσ.

Για την Krups XN2601S U& Milk τι λέτε?Αξίζει τα λεφτά της?Θα παρασκευάζει καφέ περίπου ισάξιο με αυτών των κανονικών καφετεριών.Με αυτά τα χρήματα μήπως αγοράζω κάτι καλύτερο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...