Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επειδή είμαι στα ίδια με το TS εγώ κατέληξα μετά από λίγο διάβασμα σε αυτή τη μηχανή http://www.skroutz.gr/s/289231/Philips-Saeco-HD8323-Poemia.html?from=autocomplete&keyphrase=philips+saeco+hd8323%2F31σε αυτόν το μύλο http://www.skroutz.gr/c/687/axesouar-mageirikhs.html?keyphrase=porlex+tall

αν και δεν είμαι φαν της philips είχα ακουσει καλά λόγια για saeco.

Μια χαρά καφέ θα βγάζει. 

Εδώ εμείς με αριέλι των 40 ευρώ και ο καφές που βγάζει με lavazza και illy είναι καλύτερος απο αυτους που πίνω σε καφετέριες.

Είναι δυνατόν μια φθηνιάρικη μηχανή να βγάζει καλύτερο καφέ απο τις επαγγελματικές των καφετεριών; 

Η λογική λέει πώς όχι .

Το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιούν "μάπα" καφέ.

• Like 1
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά οι nespresso δεν φτιάχνουν ωραίους καφέδες?Freddo cappuccino και freddo espresso θέλω.Για την Krups XN2601S U& Milk τι λέτε?Αξίζει τα λεφτά της?

Δημοσ.

ειπαμε κάθε εταιρεια εχει τουλ 5 χαρμανια.ότι πληρωσεις παιρνεις...μην τις τσουβαλιάζετε.

o καφες ειναι τεχνη και εμπειρια ((θελει καλες ρυθμισεις μηχανης,μυλου,χερι,χαρμανι και μετα ποιοτητα νερου(φιλτρα) αλλα και αναλογα με τον καιρο-υγρασια κτλ να θελει ξανα ρυθμιση ο μυλος καθε χ ωρες)

τωρα όταν μαγαζια στυλ εβερεστ σου βαζουν μισο λιτρο ή ποσο είναι το μεγαλο ποτηρι με  διπλη δοση προφανως και μονο από αυτό δεν θα ναι καλος.Μετα αρκετοι δεν κανουν σερβις-καθαρισμα κάθε μερα,δεν αλλαζουν φιλτρα νερου,μαιμου εσπρεσσο ή χαλια χαρμανι,βαλε και ότι δεν ξερουν ουτε να πατανε καφε ουτε να ρυθμιζουν μυλο ειτε να καινε αφρογαλλο και το συμπερασμα είναι ένα.... ελάχιστοι ξερουν τι πινουν... ή αναγνωριζουν τον robusta/arabica

ο κοσμος είναι ασχετος θελει να βλεπει ποσοτητα σε τσαμπα τιμη και συνηθως με παπαριες από πανω. όπως φυτικη κρεμα που βαζουν πλεον σχεδόν ολοι αντι για αφρογαλλο και σιροπια ή ακομη χειροτερα κατι σαν το μιξ του μικε λ.

για όλα τα παραπανω βγηκαν οι καψουλες/pods/μεριδες σε αυτόματες μηχανες και οι αφρογαλλιερες :P

γιατι σχεδόν παντα θα βγαζει ιδια ποιοτητα καφε!

• Like 1
Δημοσ.

για όλα τα παραπανω βγηκαν οι καψουλες/pods/μεριδες σε αυτόματες μηχανες και οι αφρογαλλιερες :P

γιατι σχεδόν παντα θα βγαζει ιδια ποιοτητα καφε!

Ακριβώς! Αυτό είναι το selling point των Nespresso. Δεν βγάζουν τον καλύτερο καφέ. Βγάζουν όμως πάντα τον ίδιο (αρκετά) καλό καφέ, χωρίς να χρειάζεται να έχεις γνώσεις, υπομονή, μεράκι. Αλλά αυτή τη συνέπεια και ευκολία την πληρώνεις ακριβά.
  • Like 1
Δημοσ.

Βλέπω μεγάλη διαφορά τιμής στις κάψουλες πάντως! Ας πούμε μου αρέσει ο καφές που βγάζει αυτή αλλά ένας καφές με διπλή δόση βγαίνει περίπου στο 1€. Ε με κάτι παραπάνω τον παίρνω απέξω και βλέπω και κανένα φιλαράκι :-)  

illy-francis-francis-x7.jpg
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

αν και δεν είμαι φαν της philips είχα ακουσει καλά λόγια για saeco.

Μια χαρά καφέ θα βγάζει. 

Εδώ εμείς με αριέλι των 40 ευρώ και ο καφές που βγάζει με lavazza και illy είναι καλύτερος απο αυτους που πίνω σε καφετέριες.

Είναι δυνατόν μια φθηνιάρικη μηχανή να βγάζει καλύτερο καφέ απο τις επαγγελματικές των καφετεριών; 

Η λογική λέει πώς όχι .

Το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιούν "μάπα" καφέ.

Συμβαίνει να υπάρχει μάπα καφές στις καφετέριες, γιατί πολλές δεν τον αλέθουν σωστά, δεν κάνουν τον λεγόμενο τυφλό καθαρισμό και οι μπαρίστες είναι αδαείς ή αδιάφοροι. Η Arielli είναι μιά χαρά μηχανή.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

"Εσωτερικά" είναι ίδιες.

ε με την διαφορά οτι καποιες εινα αυτοματες και καποιες οχι

εγω εχω αυτοματη γιατι παταω το κουμπι και ταυτοχρονα πχ θελω να κανω κατι αλλο

το μονο μείων ειναι οταν την καθαριζω με σοδα και ξυδι π πρεπει να παταω 50 φορες το κουμπι

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Bump.

Μπήκα στο τρυπάκι να αλλάξω μία Nespresso C160 που έχω. (Η συγκεκριμένη παίρνει κάψουλες, παρόλο που έχει το ματσαφλάρι πάνω της)

Λίγο που βαρέθηκα με τις κάψουλες, λίγο που βαριέμαι να πάω μέχρι το κατάστημα της Nespresso και καταλήγω με Douwe Egberts ή άλλες του σουπερ μάρκετ, λίγο που θέλω να δοκιμάσω κάτι καλύτερο. Οκ, αν συμπεριλάβουμε και την ταχύτητα που ετοιμάζεις έναν καφέ, με τις κάψουλες ήμουν και είμαι αρκετά ικανοποιημένος (Nespresso πάντα, dolce gusto π.χ. ή όπως τις λένε, δοκίμασα αλλά δεν).

Στο θέμα μας. Κοιτούσα μηχανές. Είχα καταλήξει σε αυτήν. Εξαιρετικά Reviews και αρκετά καλή τιμή. Για Grinder, χωρίς να το ψάξω αρκετά, αλλά κυρίως πάλι λόγω της τιμής, είχα ψιλοκαταλήξει σε αυτό. Το συγκεκριμένο δεν έχει και τις καλύτερες κριτικές από Amazon που κοίταξα, όμως, παρόλο που το grinderάκι παίζει τεράστιο ρόλο, πάλι έχουμε θέμα με τον παράγοντα "τιμή". Άλλη επιλογή είναι και αυτό, με σαφώς καλύτερες απόψεις, απλά στο πρώτο "βολεύει" η ευκολία που σου παρέχει να αποθηκεύεις κόκκους και να μετράει μόνο του πόσους θα αλέσει. Βέβαια, αυτό το θέμα, ίσως μπορώ να το ξεπεράσω.

Όμως, μπαίνοντας στο μοναδικό ελληνικό φόρουμ για μηχανές που βρήκα με λίγο ψάξιμο (greekespresso.gr), ο ένας ζητούσε, σαν τη δική μου περίπτωση, μηχανή μέχρι 250 και του απαντούσαν να μαζέψει περισσότερα και να πάρει μηχανή των 600 ευρώ, αλλιώς, αν δε μπορεί, τότε τουλάχιστον των 380€! Ή σε άλλον έλεγαν να πάρει grinder τουλάχιστον των 150€. Φυσικά, μου κατέστρεψαν τα όνειρα.  :lol:

Σε άλλα θέματα διάβαζα για κάτι baskets (αυτό νομίζω αντιλαμβάνομαι τι είναι  :lol:), και κάτι άλλα που ούτε καν κατάφερα να καταλάβω, στο ελάχιστο, τι εννοούν. Γενικά, επιστήμη.

Κανείς με ανάλογη εμπειρία να με συμβουλεύσει; Δεν θέλω να ξεφύγω στο ποσό. Θέλω απλά να φτιάχνω έναν καλύτερο καφέ σπίτι, σε σύγκριση με τις κάψουλες.

Να προσθέσω ότι στα συν της μηχανής που παρέθεσα παραπάνω είναι και τα E.S.E. Pods που μπορεί να δεχτεί, επειδή θα τη χρησιμοποιούν και άλλοι πέρα από εμένα.

Ευχαριστώ^

Δημοσ.

Bump.

Μπήκα στο τρυπάκι να αλλάξω μία Nespresso C160 που έχω. (Η συγκεκριμένη παίρνει κάψουλες, παρόλο που έχει το ματσαφλάρι πάνω της)

Λίγο που βαρέθηκα με τις κάψουλες, λίγο που βαριέμαι να πάω μέχρι το κατάστημα της Nespresso και καταλήγω με Douwe Egberts ή άλλες του σουπερ μάρκετ, λίγο που θέλω να δοκιμάσω κάτι καλύτερο. Οκ, αν συμπεριλάβουμε και την ταχύτητα που ετοιμάζεις έναν καφέ, με τις κάψουλες ήμουν και είμαι αρκετά ικανοποιημένος (Nespresso πάντα, dolce gusto π.χ. ή όπως τις λένε, δοκίμασα αλλά δεν).

Στο θέμα μας. Κοιτούσα μηχανές. Είχα καταλήξει σε αυτήν. Εξαιρετικά Reviews και αρκετά καλή τιμή. Για Grinder, χωρίς να το ψάξω αρκετά, αλλά κυρίως πάλι λόγω της τιμής, είχα ψιλοκαταλήξει σε αυτό. Το συγκεκριμένο δεν έχει και τις καλύτερες κριτικές από Amazon που κοίταξα, όμως, παρόλο που το grinderάκι παίζει τεράστιο ρόλο, πάλι έχουμε θέμα με τον παράγοντα "τιμή". Άλλη επιλογή είναι και αυτό, με σαφώς καλύτερες απόψεις, απλά στο πρώτο "βολεύει" η ευκολία που σου παρέχει να αποθηκεύεις κόκκους και να μετράει μόνο του πόσους θα αλέσει. Βέβαια, αυτό το θέμα, ίσως μπορώ να το ξεπεράσω.

Όμως, μπαίνοντας στο μοναδικό ελληνικό φόρουμ για μηχανές που βρήκα με λίγο ψάξιμο (greekespresso.gr), ο ένας ζητούσε, σαν τη δική μου περίπτωση, μηχανή μέχρι 250 και του απαντούσαν να μαζέψει περισσότερα και να πάρει μηχανή των 600 ευρώ, αλλιώς, αν δε μπορεί, τότε τουλάχιστον των 380€! Ή σε άλλον έλεγαν να πάρει grinder τουλάχιστον των 150€. Φυσικά, μου κατέστρεψαν τα όνειρα.  :lol:

Σε άλλα θέματα διάβαζα για κάτι baskets (αυτό νομίζω αντιλαμβάνομαι τι είναι  :lol:), και κάτι άλλα που ούτε καν κατάφερα να καταλάβω, στο ελάχιστο, τι εννοούν. Γενικά, επιστήμη.

Κανείς με ανάλογη εμπειρία να με συμβουλεύσει; Δεν θέλω να ξεφύγω στο ποσό. Θέλω απλά να φτιάχνω έναν καλύτερο καφέ σπίτι, σε σύγκριση με τις κάψουλες.

Να προσθέσω ότι στα συν της μηχανής που παρέθεσα παραπάνω είναι και τα E.S.E. Pods που μπορεί να δεχτεί, επειδή θα τη χρησιμοποιούν και άλλοι πέρα από εμένα.

Ευχαριστώ^

Είναι σαν να ρωτάς κάποιον τι αμάξι να πάρεις, και να σε λέει πόρσε η μην πάρεις καθόλου. Σιγά την γευσιγνωσια πια. Πάρε με κάψουλες, βγάζει πάντα όκ καφέ εύκολα, η πάρε με χερουλι, καλύτερο καφέ με λίγο περισσότερη ταλαιπωρία. Μυλο για αρχή δεν χρειάζεται, ο έτοιμος illy τριμενος είναι πολύ καλός, στην πορεία παίρνεις μυλο άμα θέλεις. Krups είχα στο γραφείο, πολύ καλός καφές. Προσωπικά θα έπαιρνα με Χερουλι κρυπς.

• Like 1
Δημοσ.

ΛΕΠΟΝΝΝ ,δοκιμασμενη λυση που θα την μεταδιδω για μια ζωη,

Εχομεν και λεγομεν

Πινω ΜΟΝΟ φρεντο εσπρεσσο και ειμαι και ψιλοπεριεργος.

Για να φτιαχνω πλεον μακραν καλυτερες καφεδαρες απο οποιαδηποτε καφετερια

μετα απο μακροχρονια παλη με το κατεστημενο,εχμμ εννοω με αρκετα πεταμενα ευρω

η  ακριβη μεν ,σιγουρη υπεργαματη λυση ειναι:

α) gaggia classic 270ευρο

β) μυλος με @@ ascasso i mini γυρο στα 140ε

γ)καφες σε κοκκους η ipanema η αν θες ποιο γεματη γευση

αν πινεις ζεστους    caffe del dolce,εδω μπορεις να κανεις και

τα πειραματα σου.

Καλη μηχανη χωρις μυλο ,αν θες super αποτελεσμα ξεχνα το.

Καλος μυλος με μετρια μηχανη ,χμμ κατι γινετε αλλα...

Αν παρεις καποιοv φθηνοτερο μυλο εχε το νου σου οτι οι περισσοτεροι

δεν αλεθουν αρκετα μικρα τους κοκκους στην κοκκομετρια του espresso

και βγαινει ποταμι ο καφες.

Εχε στο μιαλο σου οτι αν βαριεσε γενικος καλυτερα να μεινεις με τον 

nespresso,μπορει το αποτελεσμα να ειναι μετριοκαλο αλλα βγαζεις καφε ευκολα

Με την μηχανη μυλο εχεις καποια διαδικασια.

Καλη τυχη μπρο

• Like 2
Δημοσ.

α) gaggia classic 270ευρο

Το κύριο θέμα, μετά το οικονομικό, στην classic, είναι πως το νέο μοντέλο έχει άθλια reviews αφού έχουν αλλάξει πολλά σε σύγκριση με το παλιό και πλέον το παλιό δε μπορείς να το βρεις πουθενά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...