zio10 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Τέτοιες κάψουλες έχουν τα σούπερ μάρκετ; Νομίζω αυτές είναι περίπου universal και θέλω να τις δοκιμάσω σε μια μηχανή που έχω. Επίσης, οι μηχανές με nespresso βγάζουν καλύτερο καφέ από τις iperespresso με τις κάψουλες illy;
saxos55 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Αυτές λέγονται μερίδες και ναι είναι universal με την έννοια ότι συνήθως οι μηχανές που παίρνουν 'χύμα' καφέ (αλεσμένο δηλαδή) παίρνουν κι αυτές. 1
zio10 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Αυτές λέγονται μερίδες και ναι είναι universal με την έννοια ότι συνήθως οι μηχανές που παίρνουν 'χύμα' καφέ (αλεσμένο δηλαδή) παίρνουν κι αυτές. Έχουν στα σούπερ μάρκετ ή μόνο online; Θα πάρω γιατί με χύμα καφέ δεν μου άρεσε και τόσο το αποτέλεσμα. Αυτές βγάζουν αξιοπρεπή καφέ και είναι και πιο γρήγορες - εύκολες στη χρήση
Negrepontis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Έχουν, Illy και Lavazza. Αλλά μυρίζει χαρτίλα.. Τέτοιες κάψουλες έχουν τα σούπερ μάρκετ; Νομίζω αυτές είναι περίπου universal και θέλω να τις δοκιμάσω σε μια μηχανή που έχω. Επίσης, οι μηχανές με nespresso βγάζουν καλύτερο καφέ από τις iperespresso με τις κάψουλες illy; Ο iperespresso, είναι εσπρέσσο. Η nespresso είναι ρόφημα (γιαυτό και έχουν 5,5 γρ. αντί για 7 που θέλει ο εσπρέσσο). Έχουν, Illy και Lavazza. Αλλά μυρίζει χαρτίλα.. 1
isim Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Έχουν στα σούπερ μάρκετ ή μόνο online; Θα πάρω γιατί με χύμα καφέ δεν μου άρεσε και τόσο το αποτέλεσμα. Αυτές βγάζουν αξιοπρεπή καφέ και είναι και πιο γρήγορες - εύκολες στη χρήση Υπαρχει και στα σουπερ. Αν δεν σου αρεσει ο καφες αλλαξε χαρμανι. Να ξερεις οτι αν θες να πινεις καλο καφε θα τα σκασεις. Οι καφεδες που πουλανε στα σουπερ ειναι μετριας ποιοτητας. Αν θες κατι καλυτερο (και πιο ακριβο) πας σε εξειδικευμενα μαγαζια οπως το coffees.gr (δεν κανω διαφημιση). 1
zio10 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Έχουν, Illy και Lavazza. Αλλά μυρίζει χαρτίλα.. Ο iperespresso, είναι εσπρέσσο. Η nespresso είναι ρόφημα (γιαυτό και έχουν 5,5 γρ. αντί για 7 που θέλει ο εσπρέσσο). Υπαρχει και στα σουπερ. Αν δεν σου αρεσει ο καφες αλλαξε χαρμανι. Να ξερεις οτι αν θες να πινεις καλο καφε θα τα σκασεις. Οι καφεδες που πουλανε στα σουπερ ειναι μετριας ποιοτητας. Αν θες κατι καλυτερο (και πιο ακριβο) πας σε εξειδικευμενα μαγαζια οπως το coffees.gr (δεν κανω διαφημιση). Ευχαριστώ! Θα κάνω μια δοκιμή γιατί έχω πιει καφέ από τέτοιες μερίδες και είναι οκ. Γενικά μου αρέσει ο (σκέτος) εσπρέσο αλλά καλύπτομαι σχετικά εύκολα. Πχ μια μηχανή illy με καλύπτει 100%, δεν θα πήγαινα σε κάτι πιο εξειδικευμένο!
Negrepontis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Μισό. Το 50% της ποιότητας του εσπρέσσο, είναι υπόθεση του μύλου. Ο De'Longhi KG49 ΔΕΝ είναι μύλος για εσπρέσσο, αλλά για κόψιμο καφέ φίλτρου. Καλύτερη λύση για σένα, μια αυτόματη μηχανή και τελείωσες. (βρήκα Αυτόματη μηχανής espresso της DeLonghi, ESAM3200S MAGNIFICA,320 ευρώ). Είναι σαν να ρωτάς κάποιον τι αμάξι να πάρεις, και να σε λέει πόρσε η μην πάρεις καθόλου. Σιγά την γευσιγνωσια πια. Πάρε με κάψουλες, βγάζει πάντα όκ καφέ εύκολα, η πάρε με χερουλι, καλύτερο καφέ με λίγο περισσότερη ταλαιπωρία. Μυλο για αρχή δεν χρειάζεται, ο έτοιμος illy τριμενος είναι πολύ καλός, στην πορεία παίρνεις μυλο άμα θέλεις. Krups είχα στο γραφείο, πολύ καλός καφές. Προσωπικά θα έπαιρνα με Χερουλι κρυπς.
zio10 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Πήρα τελικά μερίδες illy. Ωραίος καφές βγαίνει, γρήγορα κι εύκολα! Μια χαρά, αναστήθηκε η παροπλισμένη μηχανή μου! Όταν τελειώσουν αυτές θα δοκιμάσω και καμιά άλλη μάρκα...
elpaso1 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Ψαχνω καφετερια για freddo espresso. Εχω ξεχωριστο μηχανημα που να κανει αφρογαλο, οποτε δε με ενδιαφερει αυτη η λειτουργια. Θα ηθελα να κανει οσο το δυνατο ποιοτικο καφε γινεται. Απαγορευονται οι καψουλες. Αρχικο budget στα 150 ευρω. Για αυτην βλεπω αρκετα καλες κριτικες και σε πολυ καλη τιμη. Τι λετε;
Negrepontis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 SAECO, no 1 στις καφετιέρες, μέχρι που την ξεπέρασε η DeLonghi. Πολύ καλή επιλογή. Αλλά η ποιότητα του εσπρέσσο που θα παίρνεις, εξαρτάται από την ποιότητα του καφέ. Οπότε, φρεσκοκομμένο από καφεκοπτείο. Ή ανέβα σε budget και με 350 ευρώ κοίτα για αυτόματη με μύλο. Ψαχνω καφετερια για freddo espresso. Εχω ξεχωριστο μηχανημα που να κανει αφρογαλο, οποτε δε με ενδιαφερει αυτη η λειτουργια. Θα ηθελα να κανει οσο το δυνατο ποιοτικο καφε γινεται. Απαγορευονται οι καψουλες. Αρχικο budget στα 150 ευρω. Για αυτην βλεπω αρκετα καλες κριτικες και σε πολυ καλη τιμη. Τι λετε;
elpaso1 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Ποια DeLonghi εννοεις; Δε θα ηθελα να δωσω τοσα λεφτα για πρωτη καφετιερα.. Υπαρχει τροπος να βρω φρεσκοκομμενο καφε Illy;
xxgravexx Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 επειδη μπηκα στο τρυπακι του να αγορασω μηχανη εσπρεσσο, πριν λιγες ωρες πηγα και εκανα μια ερευνα σε καποια καταστηματα και κατεληξα να παρω την delonghi EC221.B. τιμη στα 99.90 ευρω. σταματησα και σε ενα καφεκοπτειο πηρα 200γρ φρεσκοαλεσμενο καφε (ελληνικο χαρμανι μου ειπε η πωλητρια) στα 4 ευρω και ηρθα σπιτι να δοκιμασω να πιω τον πρωτο μου σπιτικο εσπρεσσο. επειτα απο μια δυο αποτυχημενες προσπαθειες καταφερα να βρω την ιδανικη για μενα ποσοτητα νερου που θα πρεπει να περασει μεσα απο το φιλτρο. νομιζω οτι θα την λατρεψω την μηχανη αυτη.
Negrepontis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Πολύ καλή, με 'γεία σου. Η ποσότητα του νερού είναι προσωπικό θέμα. Απλά να ξέρεις, ότι οι λούγκο καφέδες είναι πιο πικροί. (Είναι λάθος που για ελαφρύτερο καφέ, αφήνουμε να τρέχει περισσότερο νερό, γιατί από κάποιο σημείο και μετά πικρίζει. Αν θέλεις ελαφρύτερο, αφού πέσει η ποσότητα καφέ, ρίξε λίγο νερό. Μεγάλη σημασία παίζει το κόψιμο του καφέ (πάνω από το 50% της γεύσης). Να ζητάς για την μηχανή αυτή, σχετικά χοντρό κόψιμο. (Χοντρότερο κόψιμο - γλυκός ο καφές, αλλά λιγότερη και η ένταση. Λεπτότερο κόψιμο, βαρύτερος ο καφές, αλλά και πιο πικρός). Ελπίζω να βοήθησα. επειδη μπηκα στο τρυπακι του να αγορασω μηχανη εσπρεσσο, πριν λιγες ωρες πηγα και εκανα μια ερευνα σε καποια καταστηματα και κατεληξα να παρω την delonghi EC221.B. τιμη στα 99.90 ευρω. σταματησα και σε ενα καφεκοπτειο πηρα 200γρ φρεσκοαλεσμενο καφε (ελληνικο χαρμανι μου ειπε η πωλητρια) στα 4 ευρω και ηρθα σπιτι να δοκιμασω να πιω τον πρωτο μου σπιτικο εσπρεσσο. επειτα απο μια δυο αποτυχημενες προσπαθειες καταφερα να βρω την ιδανικη για μενα ποσοτητα νερου που θα πρεπει να περασει μεσα απο το φιλτρο. νομιζω οτι θα την λατρεψω την μηχανη αυτη. Ποια DeLonghi εννοεις; Δε θα ηθελα να δωσω τοσα λεφτα για πρωτη καφετιερα.. Υπαρχει τροπος να βρω φρεσκοκομμενο καφε Illy; Κοίτα το μοντέλο που πήρε ο πιο κάτω, στα 99 ευρώ. Είναι μια χαρά. Επίσης, ξέχνα τον Illy, πήγαινε σε καφεκοπτείο και επέλεξε 80% αραμπικα 20% ρομπούστα (για να σου κάνει κρέμα). Για αράμπικα, πάρε Κολομβίας ή Κόστα Ρίκα. Τώρα αν καίγεσαι για γεύση Illy, επέλεξε 90-10 με Γουατεμάλας.
xxgravexx Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Πολύ καλή, με 'γεία σου. Η ποσότητα του νερού είναι προσωπικό θέμα. Απλά να ξέρεις, ότι οι λούγκο καφέδες είναι πιο πικροί. (Είναι λάθος που για ελαφρύτερο καφέ, αφήνουμε να τρέχει περισσότερο νερό, γιατί από κάποιο σημείο και μετά πικρίζει. Αν θέλεις ελαφρύτερο, αφού πέσει η ποσότητα καφέ, ρίξε λίγο νερό. Μεγάλη σημασία παίζει το κόψιμο του καφέ (πάνω από το 50% της γεύσης). Να ζητάς για την μηχανή αυτή, σχετικά χοντρό κόψιμο. (Χοντρότερο κόψιμο - γλυκός ο καφές, αλλά λιγότερη και η ένταση. Λεπτότερο κόψιμο, βαρύτερος ο καφές, αλλά και πιο πικρός). Ελπίζω να βοήθησα. ευχαριστω φιλε μου. πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου. θα δοκιμασω αυτο με το κοψιμο του καφε που ειπες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα