Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο μαγαζι ειναι χοντρικα πρότυπο απο κει και πέρα επιτρέψτε μου να διαφώνησω και να βασίστω στην προσωπική μου εμπειρία για την λειτουργία ενός bar στην Αμερική μιας και εχω παει αμέτρητες φορές :) όπως και εχω ανθρώπους που δουλεύουν αυτήν την στιγμη εκει

Η εμπειρία σου ως πελάτης καμιά σχέση δεν έχει με την όποια εμπειρία που πρέπει να έχεις ως επαγγελματίας.

Επίσης, άλλο η ελληνική αγορά και άλλο η αμερικάνικη.

Ψιλοάσχετο παράδειγμα, στην Ελλάδα γαμάει και δέρνει η τυρόπιτα και τα διάφορα παράγωγά της. Αν πας Παρίσι και δεν βάλεις κρουασάν, τάρτες και μαρμελάδες το έχεις κλείσει στη βδομάδα.

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μήπως τα τελευταία χρόνια της ζωής σας στην Αμερική σας αποτρέπουν να γνωρίζεται την κατάσταση της αγοράς στην Ελλάδα γιατι η έρευνα μου δείχνει οτι υπάρχουν περιθώρια εξοπλισμού μιας κουζίνας στα όρια του προϋπολογισμου και απο κει και πέρα δεν διαφωνώ όσον αναφορά την ποικιλία αρκεί να κριθεί οτι κοινό της περιοχής ειναι ώριμο να την δεχθεί

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό προσπαθώ να του πω. Ότι επειδή αυτός και η παρέα του έχουν κάποια στάνταρτ σαν πελάτες δεν σημαίνει ότι τα ίδια έχουν όλοι. Αυτά τα μαγαζιά δεν λειτουργούν βάσει φαγητού κι αυτό γιατί δεν έχεις ίδια περιθώρια κέρδους. Θες τακτικούς πελάτες που να πίνουν. Αλλιώς άνοιξε παράρτημα των ΤGI

Μήπως τα τελευταία χρόνια της ζωής σας στην Αμερική σας αποτρέπουν να γνωρίζεται την κατάσταση της αγοράς στην Ελλάδα γιατι η έρευνα μου δείχνει οτι υπάρχουν περιθώρια εξοπλισμού μιας κουζίνας στα όρια του προϋπολογισμου και απο κει και πέρα δεν διαφωνώ όσον αναφορά την ποικιλία αρκεί να κριθεί οτι κοινό της περιοχής ειναι ώριμο να την δεχθεί

Όχι καθότι δουλεύα για να τα βγάζω σε τέτοιο μαγαζί εκεί και πλέον είμαι στην Ελλάδα. Αυτό που φαίνεται ότι αγνοείς είναι το φορολογικό κόστος το ασφαλιστικό κόστος και τα τρέχοντα έξοδα και αυτά δεν είναι λίγα. Εκτός αν πιστεύεις ότι μαγαζί με στήριξη το φαγητό σε μέτρια περιοχή χωρίς εμπειρία στο πως τρέχει ένα τέτοιο μαγαζί χωρίς κοινό στοχευμένο θα έχει ζ πρώτη μέρα 2000 ευρώ.

Ο ψαγμένος θα έρθει γιαυτό ψαγμένο όχι για το κοινό ούτε για κάτι που στήνεται.

Δημοσ.

Όπως τόνισα το μαγαζι αυτο δεν θα δημιουργηθεί για βιοποριστικούς λόγους επίσης το άγχος για κέρδος απο την πρώτη μέρα δεν υφίσταται ποσο μάλλον προ ειπα οτι θα υπάρχουν τα χρήματα να στηριχθεί απο θεμα εξόδων τν πρώτο καιρο όσον αφορά το κοινό θα ειναι στοχευμένο αλλα οχι σε ποσοστό ειδικευσης κάποιου που γνωρίζει 20 ετικέτες single malt

• Like 1
Δημοσ.

Το ελληνικό κοινό δεν είναι πολύ ανοιχτό σε νέες ιδέες όσον αφορά του φαγητό. 

Με τα αμερικάνικα προϊόντα δεν υπάρχει και πολύ καλή σχέση! Δες για παράδειγμα τα mcdonalds και τα starbucks και πολλά παρόμοια franchise που πάτωσαν στην Ελλάδα.

Ούτε η ροκ μουσική είναι καλή ιδέα αν θέλεις να υπάρχει ένα ευρύ κοινό. Στην αμερική είναι η λαική τους μουσική, την ακούνε και τα γερόντια. Εδώ θα απευθύνεσαι σε μικρότερο κοινό.

Έχει κάποια θετικά στοιχεία η ιδέα σου αλλά θα πρέπει να την προσαρμόσεις κάπως και στα ελληνικά δεδομένα.

Δημοσ.

Τέτοια μαγαζιά δεν είναι τα TGI Fridays και τα Applebees που υπάρχουν ήδη στην Ελλάδα;

Χωρίς να ξέρω πολλά για το τι μπορεί να χρειαστεί, από εξοπλισμό κτλ, ξέρω πως μέχρι πριν 4-5 χρόνια για να ανοίξεις Goody's ήθελες πάνω από μισό εκατομμύριο.

Δημοσ.

Συμφωνώ στο γεγονός οτι το Ελληνικό κοινό ειναι διστακτικο για αυτο και οι έμπειροι στην εστίαση συνεργάτες μου και γω θα προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε τις ιδέες μας κοντα στο Ελληνικό κοινό απο κει και πέρα τα budget του μισού εκατομμύριου ειναι περασμένα μεγαλεία στην Ελλάδα ..

Δημοσ.

Έχετε σκεφτεί και άλλου τύπου μαγαζιά και τα έχετε απορρίψει ή αυτή ήταν εξαρχής η ιδέα σας και δεν ψάξατε κάτι άλλο? 

Η εντύπωση που μου δημιουργείται πάντως είναι ότι επειδή σε σένα και την παρέα-συνεργάτες σου αρέσουν τέτοιου είδους μαγαζιά, το ανοίγετε κυρίως για σας κι αν πιάσει και βγάλει και λεφτά έπιασε

Δημοσ.

Ακριβώς αυτή ειναι η νοοτροπία βέβαια με τον επαγγελματισμό και την συνέπεια που μας κανει να έχουμε τα απαιτούμενα κεφάλαια γιατι ειναι δουλεμένα λεφτα δν ειναι κληρονομιά ενα μαγαζι που θα αρεσει σε εμάς και εκει κατα την γνωμη μας θα βασιστεί και η επιτυχία ενα μαγαζι που θα απολαμβάνουμε πανω απο ολα εμεις

• Like 1
Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι να μη προσαρμοστείτε πολύ στα ελληνικά δεδομένα. Το μαγαζί θα έχει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα, δε κοιτάτε να φτιάξετε εστιατόριο ή ταβέρνα, το κοινό που τον ενδιαφέρει αυτό που θα φτιάξετε θα έρθει να το επισκεφτεί. Και η ροκ μουσική (ελληνική και ξένη) είναι καλή επιλογή, υπάρχουν πολλά μαγαζιά με ελληνική και ξένη mainstream μουσική, δε χρειάζεται άλλο. 

Έχοντας αυτόν το διαφορετικό χαρακτήρα, είναι και αυτό που θα κάνει τη διαφορά από τα υπόλοιπα μαγαζιά.

Τώρα για τη περιοχή που διαλέξατε δε ξέρω σίγουρα, αν είναι εύκολα προσβάσιμη με ΜΜΜ (κυρίως μετρό/ηλεκτρικό) θα είναι οκ φαντάζομαι.

Δημοσ.

Η περιοχή ειναι απόλυτα προσβάσιμη απο όλο το εύρος των ΜΜΜ πραγματικα πιάσατε τον παλμό μας !!

• Like 1
Δημοσ.

Η περιοχή ειναι απόλυτα προσβάσιμη απο όλο το εύρος των ΜΜΜ πραγματικα πιάσατε τον παλμό μας !!

Μην ακούς τις διάφορες Κασσάνδρες και τα γερο -τρολ.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα μαγαζί στα πρότυπα ενός American Bar με μίξη Γερμανικής Μπυραρίας και για να κλείσεις τραπέζι Π/Σ/Κ θα πρέπει να έχεις κάνει reservation  5 ημέρες ΠΡΙΝ!

Ροκ μουσική , όχι τζαζ με την καμία γιατί θα πέσει ύπνος καθώς τρώμε και φυσικά όχι mainstream και pop corn μουσική.

Αυτά στην Πάολα και σε άλλα σκυλάδικα παρακαλώ :)

Δημοσ.

Πολύ καλή σαν ιδέα και βλέποντας τις φώτο από αυτό που θέλετε να πλησιάσετε μ'αρέσει πολύ αυτό που θέλετε να κάνετε. Τώρα για το αν θα πιάσει στην Αθήνα θα σας γελάσω...δεν ξέρω τι παίζει με περιοχές εκεί και κόστη για το φτιάξιμο του μαγαζιού. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αν έμενα Ελλάδα και υπήρχε τέτοιο μαγαζί θα ήμουν θαμώνας...μακάρι να το προχωρήσετε φίλε μου και καλή τύχη εύχομαι...

• Like 1
Δημοσ.

100k ειναι αστειο ποσο...προσφατα ανοιξα ενα νεο-μαγειρειο σε μια επαρχιακη πολη...δεν φτανουν για αυτο που θες ουτε για πλακα...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...