Προς το περιεχόμενο

Η Sierra επιστρέφει με νέα επεισόδια στις σειρές King's Quest και Geometry Wars


mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν είστε PC gamer μιας ηλικίας, το όνομα Sierra On-Line (ή Sierra Entertainment) θα σας αναβιώσει μνήμες από τις πιο κλασικές περιπέτειες των τελευταίων δεκαετιών του εικοστού αιώνα.Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία, η Activision, έχει σκοπό να αναβιώσει αυτές τις αναμνήσεις μετονομάζοντας την εταιρεία σε "Sierra Games" και υποσχόμενη να φέρει καινούργια παιχνίδια στις σειρές King's Quest και Geometry Wars όπως ανακοίνωσε στην πρόσφατη έκθεση GameCom.

 

Η νέα ονομασία της Sierra θα λειτουργήσει ως «προστασία» σε πολλά ανεξάρτητα στούντιο που έχουν αναλάβει την ανάπτυξη των νέων δημιουργιών στις κλασσικές σειρές. Συγκεκριμένα το νέο adventure του King's Quest αναπτύσσεται από την εταιρεία The Odd Gentlemen, γνωστή για το Puzzle παιχνίδι The Misadventures of PB Winterbottom, και με ημερομηνία κυκλοφορίας κάπου μέσα στο 2015. Εντωμεταξύ, το Geometry Wars 3: Dimensions βρίσκεται ήδη σε στάδιο ανάπτυξης από την εταιρεία Lucid Games, με πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας την προσεχή εορταστική περίοδο, χωρίς να έχει ανακοινωθεί όμως σε ποιες πλατφόρμες θα κυκλοφορήσει.

 

Εκπρόσωπος της Sierra ανέφερε στο GamesBeat, πως στόχος της εταιρείας είναι να προσελκύσει νέους προγραμματιστές που εργάζονται στα δικά τους projects ή είναι παθιασμένοι να δουλέψουν στην εταιρεία και τα δημοφιλή της παιχνίδια. Πρόσθεσε επίσης, πως βρίσκονται σε συνομιλίες με πολλούς προγραμματιστές, με περαιτέρω ανακοινώσεις να αναμένονται σύντομα.

 

Η Sierra ιδρύθηκε το 1979 από τους Ken και Roberta Williams ως On-Line Systems, αλλά η οικογένεια Williams θα απουσιάζει από τη δημιουργία της νέας εταιρείας. Σε δήλωσή του ο ιδρυτής Ken Williams ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα περήφανος για όλα αυτά που δημιούργησαν με τη Sierra On-Line, και πως τα νέα είναι ενθαρρυντικά. Τόνισε δε, πως το πνεύμα της Sierra είναι ζωντανό και είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για να δουν την κατάληξη του King's Quest από την εταιρεία The Odd Gentlemen.

 

Μετά την μετονομασία της σε Sierra On-Line το 1992, το στούντιο πέρασε από διάφορους ιδιοκτήτες μέχρι τις αρχές του 2000 πριν καταλήξει στην Activision κατά την συγχώνευση της με τη Vivendi Games. Αυτή η συγχώνευση λειτούργησε κάτι σαν θανατική ποινή για τη Sierra η οποία «εξαφανίστηκε» μέχρι το 2008.

 

Εκτός από τις γνωστές σειρές παιχνιδιών King's Quest, Space Quest, Police Quest, Leisure Suit Larry, και Gabriel Knight, η ιστορία της Sierra περιλαμβάνει επίσης τίτλους από διαφορετικά είδη όπως τα Caesar series, Aces of the Pacific και το The Incredible Hulk: Ultimate Destruction.

 

Link.png Site: ArsTechnica

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και να φανταστεί κανείς το avatar το έβαλα πριν μάθω την είδηση. Επίσης αυτό τον καιρό σκεφτόμουν να ξαναπαίξω το KQ8 έτσι για την νοσταλγία. Τρέλανέ μας μωρή Sierra!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...