tom-f Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Ενδιαφέρομαι να βρω ένα router που θα συνδεθεί σε δορυφορικό internet. Θέλω να έχει όριο bandwidth ανά ip έτσι ώστε να βάλω κάτι χαμηλό και να αποθαρρύνω αυτούς που θέλουν να κάνουν κατάχρηση είτε με video είτε με download ταινιών. Πρόκειται για ξενοδοχείο και επειδή η σύνδεση είναι με ογκοχρέωση θέλω να επιβάλω την ορθή χρήση. Θέλω να μου προτείνετε κάτι σχετικό. Έχω δεί Site: αυτό αλλά δεν ξέρω εαν θα κάνει σωστά την δουλειά.
poihths Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 αυτο που θες το κανει το mikrotik αλλά πρεπει να παίξεις με scripts (έγω το λειτουργω by IP ελεγχοντας τη καταναλωση της καθε ΙΡ) το tplink δε κανει δουλεια γι αυτο που θες. για ποσους χρήστες μιλάμε?
tom-f Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Παράλληλα γύρω στους 20 max. Το tplink που παραθέτω στο manual δείχνει ότι έχει bandwidth management ανα ip. Γιατί πιστεύεις ότι δεν κάνει την δουλειά; Δεν θέλω να πάρω κάτι που θα μου φάει 5 ώρες να το ρυθμίσω. Ευχαριστώ.
poihths Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 το συγκεκριμενο το μονο που κανει ειναι να ριχνει τη ταχυτητα στους clients... πχ αν εχεις 5mbit μπορεις να τους αναγκασεις να παιζουν με 1mbit.. υ.γ 5 ωρες δεν ειναι τπτ μπροστα στις υπηρεσιες που προσφερεις... καλο ειναι να τις προσφερεις σωστα... γιατι σιγουρα θα ξερεις απο αλλα ξενοδοχεια οτι οι wifi υπηρεσιες στα περισσοτερα ειναι τραγικες.. Ισως αξιζει να σπαταλισεις παραπανω χρονο και λιγοτερα λεφτα ... https://www.skroutz.gr/s/3746032/Routerboard-RB951Ui-2HnD.html
tom-f Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2014 Αρα αν τους αναγκάσουμε να πέσουν για παράδειγμα στα 60Κ ισα για να φορτώνουν ιστοσελίδα, τους αποθαρρύνεις στο να προσπαθήσουν για παράδειγμα ενα youtube video αφού θα "σέρνεται". Θα κοιτάξω πάντως και αυτό που προτείνεις.
poihths Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 καλο οριο ειναι 500kbit up k 500kbit down.(δηλαδή 60ΚΒyte). youtube tha sernetai alla gia browsing thanai mia xara
tom-f Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Άρα συμφωνούμε ότι λογικά θα γίνει η δουλειά και με το tplink;
poihths Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 ναι θα γίνει ! (Λογικά) δες και το http://www.skroutz.gr/s/327479/Draytek-Vigor-AP-800.html το οποίο είναι και Poe και σαν μάρκα είναι κλάσεις ανώτερο (έχω 2 τετοια δεν έχουν πέσει ποτέ... τα ρυθμιζεις και τα αφήνεις...) και έχει ακριβώς την ίδια λειτουργία που έχει και το tplink.
aposporis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Μπορείς να δοκιμάσεις ένα tp-link με custom firmware. Μπορείς να ορίσεις και όγκο και ταχύτητα ανά χρήστη!
tom-f Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 aposporis ενδιαφέρον δείχνει αυτό που λες. Μπορείς να γίνεις λίγο ποιο συγκεκριμένος δηλαδή να δώσεις μοντέλο και link για custom firmware; Ευχαριστώ.
aposporis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2014 Το έχω δει με το 1043 της tplink και το gargoyle για firmware. Δε ξέρω αν γίνεται και με το openwrt.
poulinos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 +1 για draytek αμα κανει αυτο που θες.την θεωρω και πιο σοβαρη εταιρεια απο την tp link μια που το θες και για σοβαρη δουλεια. δες τα access point που εχει η draytek οπως και τα router της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα