Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας. Εϊμαι φοιτητής και απο το επόμενο καλοκαίρι θα πρέπει να κάνω την πρακτική μου άσκηση. Το θέμα είναι οτι παράλληλα δουλεύω. Γίνεται να την αποφύγω;

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος οτι θα σε κρατησουν στη δουλεια μεχρι το επομενο καλοκαιρι;

Παραλληλα δεν θα μπορουσες να εργαστεις και στις δυο;

Δημοσ.

Μπορεις εξαρτάται απο το ποιος κοιτάει τις αιτήσεις σου και πόσο περίεργος ειναι. Κάποιο ηλεκτρονικό σύστημα θα εχουν εκει που είσαι και κάποιος θα ειναι υπεύθυνος αυτου του τομεα. Πήγαινε πιαστον και πες του εαν θα εχει πρόβλημα να υπογράψει οτι θα εισαι σε αυτόν (νομίζω δεν θα σου πει οχι) και μετα συνεννοησου με τον υπευθυνο στην σχολη σου. Δεν εχω εμπειρια απο πως ειναι στα ΤΕΙ αλλα σε εμας ουτε που τους ένοιαζε που θα πας αρκεί τυπικά να εκανες* κατι που θα ειχε μια σχεση με την σχολη... 

*Το ποσοι πραγματικα εκαναν και γενικα πηγαν στην πρακτικη ειναι μια αλλη ιστορια.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Στο HR δουλεύω και εγω οπότε ξέρω τους συναδέλφους που είναι υπεύθυνοι για θεματα πρακτικής.

Ακόμη και αν γινόταν, δεν πρέπει να με εποπτεύει κάποιος της ειδικότητάς μου; Είμαι σε εντελώς άσχετη υπηρεσία. Υπάρχουν και οι τεχνικές υπηρεσίες αλλά θα πρέπει να πάω για 6 μήνες εκεί;

Και για μισθό θα πρέπει να παίρνω τα χρήματα της πρακτικής;

Δημοσ.

φ'ιλε μου γιατί δε ρωτάς στα σίγουρα τους συναδέλφους σου στο ακριβώς διπλανό γραφείο ? σίγουρη απάντηση δεν θα πάρεις από εδώ

• Like 1
Δημοσ.

Βρε εγω θα ρωτήσω αλλά με το ΤΕΙ είναι το θέμα. Και αυτό με το μισθό αφού για να πας πρακτική πρέπει να υπογράψεις σύμβαση με τα τιποτένια χρήματα του ΕΣΠΑ.

Δημοσ.

Όταν έκανα εγώ πρακτική, τα λεφτά ήταν 468 ευρώ καθαρά, 523 μεικτά. Είναι όσο ο βασικός μισθός.

Κοίτα να δεις, το ΤΕΙ το μόνο που το νοιάζει είναι να δουλεύεις σε μια θέση ανάλογη των σπουδών σου, και να έχεις έναν επόπτη στη δουλειά σε ανάλογη θέση με το αντικείμενο της σχολής.

Τώρα, αν υπάρχει στη τράπεζα κάποιος με πτυχίο μηχανικού, μια χαρά μπορείς να τα βολέψεις, απλά σε δηλώνει ότι είσαι τεχνικός, και συνεχίζεις να κάνεις αυτό που κάνεις τόσο καιρό (ή μπορεί να πάρεις και καμιά αρμοδιότητα τεχνικού παραπάνω).

Πρώτα ρώτα στη τράπεζα αν μπορεί να γίνει, το ΤΕΙ δε θα έχει θέμα. Έτσι κι αλλιώς, και το βιβλίο πρακτικής είναι εντελώς τυπικό.

Δημοσ.

Υπάρχουν μηχανικοί αλλά είναι σε διαφορετική διεύθυνση απο εμένα. Εκεί που είμαι εγω δεν υπάρχει κανενας και ούτε μπορω να πάω σε εκείνη τη διευθυνση.

Για να γίνει τώρα αυτή η "κομπίνα" θα πρέπει να μπλεχτούν διευθυντές και ίσως και οι γενικοί διευθυντές των διευθύνσεων οπότε δεν το θέλω εκτός και αν δε γίνεται.

Δςν ξέρω αν είναι υποχρεωτικό να υπογραφή σύμβαση και αν θα παίρνω το μισθό της πρακτικής γιατί είναι νομίζω κάπου 180 ευρώ. Απο τα 980 είναι μεγάλη διαφορά.

Δημοσ.

Μπορείς να φτιάξεις σύμβαση που θα λέει 180 ευρώ, αλλά δε σημαίνει ότι θα παίρνεις και τόσα, τα κανονίζεις με τη δουλειά.

Δημοσ.

Ναι αλλά με την σύμβαση που έχω ήδη; Είναι αορίστου και η πρακτική ορισμένου ρόνου. Γίνεται να έχω δύο ταυτόχρονα στον ίδιο εργοδότη;

Επίσης δεν γίνεται το παραπάνω καθως αποστέλουν στοιχεία στην εφορία και στο ΙΚΑ άρα θα πρέπει να κάνει παρανομία και η τράπεζα και το ΤΕΙ.

Το καλύτερο θα ήταν αν δεν έκανα καθόλου πρακτική έστω πηγαίνοντας μια "μούφα" βεβαίωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...