Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιες κατασκευές θέλουν και κόψιμο. Ξεκίνα με κάτι απλό με λίγες παλέτες στην αρχή!

ναι συμφωνώ.. με τραπεζάκι θα ξεκινήσω και 2 παλέτες . Αργότερα βλέπουμε..

Και με ενα καλό πριόνι χειρός κόβεις τάβλες απο παλέτα πάντως. 

http://www.soulouposeto.gr/2014/01/kana.html

στο παρακάτω λινκ έχουν μαζέψει διευθύνσεις και τηλέφωνα που πουλάνε ευρωπαλέτες στο 5ευρω απο τι κατάλαβα μεταχείρο..

http://green.pinguinland.eu/content/παλέτες-διευθύνσεις-σε-όλη-την-ελλάδα

Επεξ/σία από Prof_Chaos
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ναι συμφωνώ.. με τραπεζάκι θα ξεκινήσω και 2 παλέτες . Αργότερα βλέπουμε..

Και με ενα καλό πριόνι χειρός κόβεις τάβλες απο παλέτα πάντως. 

http://www.soulouposeto.gr/2014/01/kana.html

στο παρακάτω λινκ έχουν μαζέψει διευθύνσεις και τηλέφωνα που πουλάνε ευρωπαλέτες στο 5ευρω απο τι κατάλαβα..

http://green.pinguinland.eu/content/παλέτες-διευθύνσεις-σε-όλη-την-ελλάδα

"πράσινη γη των πιγκουίνων"! Ωραίο όνομα! :P

Σίγουρα τόσο φτηνά τις δίνουν καινούργιες και σε μικρές ποσότητες?

Δημοσ.

Εχει site με πολλους που πουλανε παλετες, ψεκασμενες, καινουριες, μεταχειρισμενες κτλ.

Και εγω που ψαχνω για κρεβατι, ρωτησα σε πρωτη φαση 2 μικρα σουπερ μαρκετ αλυσιδας στην περιοχη μου και μου ειπαν οτι ειναι χρεωμενες και της γυρνανε πισω.

Πολλοι λενε σε εργοταξια.

Αυτοι που πουλανε παλετες ενω εχουν ποικιλια, αμφιβαλλω αν φερνουν σπιτι γιατι πχ εγω δεν εχω μεσο για να παω να τις παρω, ασε που δεν θα χωρανε αν ειναι 6-7.

Αν γνωριζει κανεις καποιον που δεν ειναι στου διαολου ακα αχαρναι ας ενημερωσει.

Τελος ο ΤS ας κοιταξει τις διαστασεις των europal, εχει EPAL1, 2 κτλ οπου τα νουμερα αφορουν τις διαστασεις.

Ψαξε στο ιντερνετ γιατι δεν εχω την ευκολια να δωσω links τωρα.

• Like 1
Δημοσ.

"πράσινη γη των πιγκουίνων"! Ωραίο όνομα! :P

Σίγουρα τόσο φτηνά τις δίνουν καινούργιες και σε μικρές ποσότητες?

μεταχειρισμένες οχι καινούργιες απο τι διάβασα.. 

Εχει site με πολλους που πουλανε παλετες, ψεκασμενες, καινουριες, μεταχειρισμενες κτλ.

Και εγω που ψαχνω για κρεβατι, ρωτησα σε πρωτη φαση 2 μικρα σουπερ μαρκετ αλυσιδας στην περιοχη μου και μου ειπαν οτι ειναι χρεωμενες και της γυρνανε πισω.

Πολλοι λενε σε εργοταξια.

Αυτοι που πουλανε παλετες ενω εχουν ποικιλια, αμφιβαλλω αν φερνουν σπιτι γιατι πχ εγω δεν εχω μεσο για να παω να τις παρω, ασε που δεν θα χωρανε αν ειναι 6-7.

Αν γνωριζει κανεις καποιον που δεν ειναι στου διαολου ακα αχαρναι ας ενημερωσει.

Τελος ο ΤS ας κοιταξει τις διαστασεις των europal, εχει EPAL1, 2 κτλ οπου τα νουμερα αφορουν τις διαστασεις.

Ψαξε στο ιντερνετ γιατι δεν εχω την ευκολια να δωσω links τωρα.

Για τις διαστάσεις θα το ψάξω να σαι καλά.

Απο το λινκ που εδωσα πιο πριν αχαρναι προκύπτει αυτός 

επίσης αν δεν τις φερνουν αντε με ενα αμαξι να χωρέσεις 3 ή 4 ανάλογα και το μέγεθος τους.. Φυσικά κατεβασμένα πίσω καθίσματα

κι εδώ οι διαστάσεις απο το wiki 

post-51052-0-13045300-1409093478_thumb.png

ετσι οπως το βλέπω για μονό κρεβάτι χρησιμοποιείς 2χ EUR2 

για τραπεζάκι σαλονιού 1 ή 2χ EUR 1

με 2χEUR 6 φτιάχνεις ενα ωραιότατο πουφ ή προέκταση για τον καναπέ σου να βάζεις τα πόδια σου.

Δημοσ.

Ασε εχω ψαξει ολα τα sites και μονο κανα δυο δεν ειναι προς τα εκει.

Και ότι θα ελεγα πως με το αμαξι αντε 4 με 5 να χωραει,

εγω που θελω για διπλο κρεβατι 4 παλετες για μια στρωση και ιδανικα 8 για να παρει υψος να δω πως θα το βολεψω..

Με τα λιγα που εμαθα, οι πιο κλασικες ειναι οι EU1 και 2.

Τσεκαρε και τις ISO μπας και σ'αρεσουν περισσοτερο, ειναι λιγο διαφορετικα τα rows (δεν μου ερχετε η λεξη) σε θεμα μηκους.

Δημοσ.

Αυτό αξίζει αν μπορείς να βρεις τις παλέτες δωρεάν και εχεις καμια μανα, γιαγια που πιανουν τα χέρια της απο ραπτομηχανή και σου φτιάξει μαξιλάρες (θελει αρκετά χοντρό μαξιλάρι για να μη νιώθεις τις τάβλες)

Μπορεις να κολλήσεις το ύφασμα στο αφρώδες υλικό και να δείχνει seamless.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτό που λένε πολλά site κατασκευές απο "αχρηστες" παλέτες λές και τις βρίσκεις πεταμένες στα σκουπίδια..

Αν έπαιζε οικοδομή όπως προ κρίσης (Δηλαδή πριν πολλά χρόνια) τότε ναι θα βρίσκαμε πιο εύκολα..

τώρα αντε να βρείς.

10 ευρώ η μεταχείρο ο ξυλοπαλέτας! ή να τον πάω καλύτερα "αισχροπαλέτα"

και 15 οι καινούργιες.. έλεος μόλις τον κάλεσα.

Μιλάμε για Ευρωπαλέτες.

Επεξ/σία από Prof_Chaos
Δημοσ.

Σε μεταφορές μόνο, αλλά δεν ξέρω αν τις δίνουν τόσο εύκολα. Δεν τις ξαναχρησιμοποιούν?

τις ξαναχρησιμοποιούν γενικά είναι έυχρηστες στους μεταφορείς και γενικότερα σε αποθήκες. 

Δημοσ.

τις ξαναχρησιμοποιούν γενικά είναι έυχρηστες στους μεταφορείς και γενικότερα σε αποθήκες. 

Ναι, λογικό. Γι'αυτό λέω ότι μου φαίνεται λίγο δύσκολο να τις χαρίζουν έτσι εύκολα! Άσε που θα ζητάνε και πολλοί γιατί έχει γίνει αρκετά μόδα :-)

Δημοσ.

Στο περιστέρι ένας μου λέει 5.5 οι μάυρες και 6.5 οι πιο καθαρές σε ευρωπαλέτες και έχει τις EUR 1 και 2 σε διαστάσεις...

ο αλλος ο ξυλοπαλέτας νομίζει οτι πουλάει δρυ .. οτι αρπαξουν.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή έχω ασχοληθεί λίγο με το θέμα θα σου πώ ότι απο οικονομικής πλευράς δεν αξίζει. Τα έξοδα είναι αρκετά και οι 'εργατοώρες' πάρα πολλές, αν θες να κάνεις σωστή και όμορφη δουλειά. Αρχίζουμε με ξεκαρφώματα, θέλουν καλό τρίψιμο, πρώτα με 60-80 γυαλόχαρτο και μετά με 180-200 γυαλόχαρτο. Στοκάρισμα. Ξανά τρίψιμο με ψιλό. Κόψιμο, ταίριασμα, κάρφωμα-βίδωμα, βάψιμο 1ο χέρι, βάψιμο 2ο χέρι, λουστράρισμα. Ετοιμάσου να 'φάς' τα δάχτυλά σου, να έχεις φθορά στον εξοπλισμό σου. Τώρα για τις παλέτες μπορείε να βρείς πολλές στον δρόμο πεταμένες και ευρωπαλέτες, αλλάθέλουν δουλειά για να συμμαζευτούν. Η απόσβεση των ωρών και των εξόδων σου έρχετε μετά από αρκετά τεμάχια που θα βγάλεις απο τα υλικά που πρωτοαγόρασες και το κυριότερο όταν θαυμάσεις το έργο σου και είσαι υπερήφανος γι'αυτό που έφτιαξες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι είναι ωραίες οι κατασκευές αλλά η παλέτα με 6.5 ευρώ που ζητάει ο άλλος το τεμάχιο δεν τα λές και λίγα ..

περιμενα 4-5 ευρώ βαριά για μεταχείρο παλέτες.. Οποιος εχει ακρη ας το γράψει να ξέρουμε κι εμείς.

Επεξ/σία από Prof_Chaos
Δημοσ.

Κάπου είχα διαβάσει ότι αξίζει να πάρεις τις σανίδες από τις οποίες φτιάχνουν τις παλέτες από κάποιον "ξυλά" σε καλύτερη τιμή. 

Όποιος ενδιαφέρεται ας ψαχτεί.

Πιθανώς να έχει λίγο παραπάνω δουλειά αλλά είναι και πιο διαχειρίσιμο υλικό.

Μιλάω για ξεφτιλοσανίδες /ξεφτιλοξυλεία γιατί μετά ξεφεύγει η τιμή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...