Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ssd σε netbook  acer 751h κολλάει όλο το pc στην εγκατάσταση  τον win7 σταματάει στην:    αντιγραφή αρχείων των windows στο 0%      τα xp τα πέρασε κανονικά τα 7 και 8 κολλάει!  στην bios  δεν έχει επιλογή για ide h ahci :/ καμία ιδέα ? 

Δημοσ.

Βεβαιώσου οτι το iso που έκαψες στο usb stick δεν εχει προβλήματα , κατέβασε το νόμιμο iso των 7 απο εδώ http://www.w7forums.com/threads/official-windows-7-sp1-iso-image-downloads.12325/και πέρνα το στο usb stick μεσω αυτου του οδηγού http://www.insomnia.gr/wiki/_/windows/windows-7-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-usb-stick-r63.

Κατι αλλο που ειναι καλό να δεις ειναι να δοκιμάσεις το usb stick και σαν ntfs αλλα και fat32 γιατι ορισμένες φορές εχει σημασία , ποση ώρα κολλάει δηλαδη στο αντιγραφή αρχείων

• Like 1
Δημοσ.

το iso το έχω δουλέψει πολύ και δοκίμασα και άλλο και πάλι τα ίδια !το iso το έχω περάσει με Windows 7 USB/DVD Download Took! κολλάει όλο to pc τέλειος δεν δουλεύει τίποτα ούτε λαμπάκι :) το format του usb είναι ntfs . το δοκιμάζω τώρα σε fat32

τα ίδια πάλι και με fat32 :/ 

άλλη ιδέα ???????????????

Δημοσ.

ποση ωρα σου κολλαει; μηπως δεν εχεις την απαραιτητη μνημη;δοκιμασες το δισκο σε σταθερο για να τον δοκιμασεις;το usb μηπως εχει θεμα;αλλο υπαρχει;μπορεις να κανεις στο δισκο εγκατασταση απο σταθερο και να το ξανακανεις μετα ξανα στο νετμπουκ;

Δημοσ.

μνήμη έχει 2 gb  κολλάει όλο το νετ μόνο το ανεμιστηρακι δουλεύει ακόμα και το λαμπάκι του σκληρού μένει αναμένω ενώ κανονικά αναβοσβήνει  !  έχω δοκιμάσει δυο usb διαφορετικά ! τον ssd είχα βάλει win7 στο laptop με το ίδιο usb όλα καλά στο netbook τίποτα !

μπορείς να κάνεις στο δίσκο εγκατάσταση από σταθερό και να το ξανακάνεις μετά ξανά στο νετμπουκ;!!!!!

όταν το έβαλα στο netbook είχα μέσα κανονικά win7 από το λαπτοπ 

Δημοσ.

Το περίεργο της ιστορία ειναι τα windows xp οπως λες τα περνάει κανονικά , το μονο που μπορώ να σκεφτώ ειναι αυτο με το ide και ahci αλλα λες οτι δεν υπάρχει καν η επιλογή η μετα καποια ασυμβατότητα με το bios ισώς .... ;

Δημοσ.

κατέβασα και δοκίμασα και άλλες 5 πιο παλιές εκδόσεις της bios μήπως και μου εμφάνιση επιλογή για ide-ahci αλλά  τίποτα 

Δημοσ.

Αντίστοιχο πρόβλημα συνάντησα πρόσφατα (ssd σε netbook) και μετά από αρκετό ψάξιμο στο google το πρόβλημα προκύπτει όταν το installation των windows 7 ξεκινάει να κάνεί format το partition σε NTFS. Φαίνεται ο driver που έρχεται μαζί με τα win7 installation να μην δουλεύει σωστά με τους SSD και να παγώνει το σύστημα κατά το format. Αλλού διάβασα ότι το netbook κατά την εγκατάσταση των win7 λειτουργεί σε under-clock mode, με χαμηλή τάση ρεύματος, η οποία δεν αρκεί τον SSD για να ολοκληρώσει συγκεκριμένα commands.

Οι δυο λύσεις που βρήκα ήταν οι εξής:

1) Βάζεις τον SSD σε κάποιο άλλο σύστημα ως δεύτερο δίσκο και τον κάνεις format εκεί σε NTFS, ώστε να μην χρειαστεί η εγκατάσταση των win7 να το κάνει. Όταν το βάλει πίσω στο netbook, αποφεύγεις να κάνει format το partition, απλά το επιλέγεις για να γίνει η εγκατάσταση.

2) Αν δεν είναι εφικτή η πρώτη λύση, μπορείς με κάποιο linux live cd (π.χ. Ubuntu) να κάνεις format τον δίσκο ή κάποιο partitioning tool που έρχεται με boot time tools. Π.χ. με το Acronis Disk Director μπορείς να φτιάξεις ένα bootable usb με το οποίο θα τρέξεις το πρόγραμμα στο netbook για να φορμάρεις τον SSD σε NTFS

Δοκίμασα και μου δούλεψε ο δεύτερος τρόπος (με το Acronis Disk Director) μιας και ήταν φασαρία να βγει και να ξαναμπεί ο δίσκος από το netbook

• Like 1
Δημοσ.

χίλια ευχαριστώ δούλεψε και σε μένα το 2!      :)

Δημοσ.

για να μην ανοίγω άλλο θέμα !γιατί ενώ έχω sata  μου λέει το magisian  ότι το ahci είναι απενεργοποιημένο υπάρχει τρόπος να το ενεργοποιήσω ? και έχω μόνο 59 κ 60 ταχύτητα όσο είχα κ με τον hdd.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...