Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου έδωσαν κάτι ντοματίνια μικρά και μακρουλά, σούπερ νόστιμα και θέλω να φυτέψω αυτή την ποικιλία. Αυτή τη στιημή το μόνο που έχω είναι ο καρπός, τα ντοματίνια δηλαδή! Μπορώ με αυτά (του καρπούς δηλαδή) να φυτέψω νέες ντοματιές και εάν ναι πως;

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεις να κρατησεις τον σπορο.

Αν βεβαια τα ντοματινια (μαλλον τα cherry λες...) ειναι υβριδια (που κατα πασα πιθανοτητα υβριδια ειναι) το φυτο που θα παρεις και ο καρπος δεν θα ειναι ο ιδιος με τον καρπο που δοκιμασες... Μπορει να μην εχει και μεγαλες διαφορες βεβαια, αναλογως, αλλα ιδιος δεν θα ειναι...

• Like 1
Δημοσ.

Τα cherry είναι τα μικρά στρογγυλά; Εμένα είναι μικρά αλλά όχι στρογγυλά αλλά μακρόστενα!

Η διαδικασία του φυτεύματος με σπόρο ποιά είναι;

Δημοσ.

Βάζεις τους σπόρους σε μια γλάστρα (απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει χώμα) βάζεις τους σπόρους στο χώμα τις γλάστρας και περιμένεις μέχρι να βγει το φυτό και να πάει ύψος 10 πόντους και μετά τις φυτεύεις μια μια εκεί που θες αλλα τώρα όπου νάνε φεύγει η εποχή τους και μετά θέλεις θερμοκήπιο

• Like 2
Δημοσ.

Βγαινουν σε διαφορα σχηματα. Και στρογγυλα και σαν βελανιδι. Μεγεθος περιπου σαν κερασι για αυτο και τα λενε cherry...

Δημοσ.

δε χάνεις και τίποτα, το πολύ πολύ λίγο χρόνο. Βάλε τις και φτιάξε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο με κομμένο πλαστικό μπουκάλι διαφανο, κόψε το στον πάτο, βγάλε την ετικετα και καπάκωσε το φυντανάκι.

Δημοσ.

Βεβαια μπορεις να κανεις το πιο ευκολο να πας να αγορασεις ετοιμο φυτο απο καποιον γεωπονο.

Ξερω βεβαια την ''μουρλα'' που εχεις να τα κανεις ολα μονος σου οποτε καλη επιτυχια! :-D

Αυτο που σου ειπα για τα υβριδια μονο να εχεις υποψη. Ο καρπος που θα παρεις απο σπορους υβριδιου δεν θα ειναι ο ιδιος με τον αρχικο καρπο.

Ποιος σου εδωσε αυτες τις ντοματες? Απο που τις πηρε ξερεις? Τις αγορασε απο σουπερ μαρκετ, αγορασε φυτο απο καπου ή εχει κρατημενο σπορο?

Δημοσ.

Ρομα είναι όχι cherry.Προτιμώ τα δεύτερα εγώ

Έχεις αργήσει τώρα, του χρόνου πάλι.Η διαδικασία είναι αυτή που σε είπε ο drake μόνο που είναι καλύτερα να τα φυτέψεις στα ειδικά  γλαστράκια για να είναι το κάθε φυτό μόνο του.Μετά θες μερικά καλάμια, βάζεις ένα σε κάθε ρίζα για να αναρριχηθεί η ντοματιά.Αριστερά δεξιά βάζεις πάσσαλους στο χώμα και περνάς σύρμα για να είναι σταθερά τα καλάμια 

δες και εδώ πχ http://cityfarmer.gr/2012/07/28/5-tropoi-gia-na-sthriksete-tis-ntomaties-sas/

• Like 2
Δημοσ.

Οι ρομα ειναι βιομηχανικες.

Cherry υπαρχουν διαφοροι τυποι και ενας απο αυτους ειναι το βελανιδι. Δεν ειναι μονο στρογγυλα.

Τωρα τι εφαγε ο zoranb ειναι αλλο θεμα... Πρεπει να μας πει ποσο μεγαλη ηταν η τοματα καταρχην...

Δημοσ.

Λεγονται τοματες με καποια ειδικα χαρακτηριστικα και που χρησιμοποιουνται κυριως για παραγωγη σαλτσας και για μεταποιηση γενικα απο βιομηχανιες (για αυτο και το ονομα).

Απλα οι τοματες οι ειδικες για σαλτσα. Οχι πως δεν τρωγονται βεβαια.

Η ρομα που λες ειναι ποικιλια βιομηχανικης τοματας πολυ διαδεδομενη και εχει μεινει το ονομα...

Δημοσ.

Οκ ευχαριστώ αν και δεν κατάλαβα ακόμη που κολλάει το σχόλιο ότι είναι βιομηχανική

Τέσπα, ρομα του έδωσαν

Δημοσ.

Οκ ευχαριστώ αν και δεν κατάλαβα ακόμη που κολλάει το σχόλιο ότι είναι βιομηχανική

Τέσπα, ρομα του έδωσαν

Στο ότι τις χρησιμοποιούν στη βιομηχανία για μεταποίηση σε σάλτσες, χυμούς κλπ προϊόντα μάλλον

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...