Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια! Αρχισα να μαθαινω καποια θεωριτικα πραγμματα για την C μεσω tutorials αλλα ενδιαφερομαι να ασχολιθω σοβαρα. Το θεμα μου ειναι οτι δεν μπορω να βρω compiler. Ποιo συγκεριμενα βρηκα την mingw gcc αλλα αντιμετοπιζω καποια δυσκολια στην εκγατασταση της. Αν και για να την εκγατστησω ακολουθησα βημα προς βημα Link.png Site:

το βιντεο βλεπω οτι καποια πραγμματα του χρηστη του βιντεο ειναι διαφορετικα απο τα δικα μου πχ εμενα στον φακελο μου δεν μου εχει το unistall000.exe και κει που ανοιγει την Link.png Site:
δεν μου εχει αυτο το link αλλα αυτο : "C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\PhysX\Common;C:\Program Files (x86)\AMD APP\bin\x86_64;%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem;%SYSTEMROOT%\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files (x86)\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static".post-234774-0-23874200-1409193612_thumb.png

Αυτο να το αλλξω η μπορει να συμβει τιποτα στο driver της καρτας γραφικων μου ? Αν τελικα δεν καταφαιρω την εκγατασταση του συγκεριμενου προγραμματος μπορειτε να μου αναφαιρετε κανενα αλλο ? Επισης ολα αυτα που κανει στο βιντεο ειναι ολα απαρετητα ? Ευχαριστω πολυ παιδια !!

Δημοσ.

Δες επίσης Pelles-C (διαθέσιμο μόνο σε Windows, ολοκληρωμένο αυτόνομο πακέτο) και Code::Blocks (cross-platform, για Windows έχει ξεχωριστό download που συμπεριλαμβάνει το mingw tool-chain).

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ το DevC++ που είναι πολύ απλό στην χρήση: http://sourceforge.net/projects/orwelldevcpp/

Ότι πιο άθλιο σε Windows...

Εάν κανείς θέλει να βάλει κάτι άλλο πέρα από Code::Blocks τότε προτείνω το LCC (πρόγονος του Pelles-C ). 

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί να κάτσεις να γράψεις σε C εάν δεν έχεις εργασίες σε σχολή ή δεν το απαιτεί η εργασία/δουλειά σου. 

• Like 2
Δημοσ.

Εάν κανείς θέλει να βάλει κάτι άλλο πέρα από Code::Blocks τότε προτείνω το LCC (πρόγονος του Pelles-C ). 

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί να κάτσεις να γράψεις σε C εάν δεν έχεις εργασίες σε σχολή ή δεν το απαιτεί η εργασία/δουλειά σου. 

ειμαι φοιτητης προγραμματισμου αν και c δεν μας εκαναν απλα επιδη μου αρεσει πολυ η γλωσσα αυτη και πιστευω πως ειναι βασικη γλωσσα για να αρχισει κανεις.

ευχαριστω πολυ παιδια!

Ολα αυτα που προτεινετε ειναι δωρεαν ?

Δημοσ.

Δες επίσης Pelles-C (διαθέσιμο μόνο σε Windows, ολοκληρωμένο αυτόνομο πακέτο) και Code::Blocks (cross-platform, για Windows έχει ξεχωριστό download που συμπεριλαμβάνει το mingw tool-chain).

Για κάτι γρήγορο και εύκολο το Code::Blocks είναι καλό. Αν και όταν το είχα δοκιμάσει εγώ είχε κάποια θεματάκια με τον preprocessor.

To devC++ είναι όντως άθλιο. Επίσης ο compiler που χρησιμοποιούσε ήταν χείριστος. Απλές αριθμητικές pointers δε μπορούσε να τις κάνει απροβλημάτιστα. Είχε αναφέρει ο migf1 πως είναι παρατημένο, αλλά υπάρχει κάποιο fork του που "τρέχει" αυτόν τον καιρό. Δεν το έχω δοκιμάσει.

Αυτό που θα σου πρότεινα εγώ είναι να εγκαταστήσεις το notepad++, έναν από τους καλύτερους, δωρεάν editors σε windows και να βασιστείς πάνω σε αυτόν. Ορίστε εδώ ένας υπερ-πλήρης οδηγός από τον migf1:

Notepad++ + Plugins + MinGW = IDE

Δημοσ.

Για κάτι γρήγορο και εύκολο το Code::Blocks είναι καλό. Αν και όταν το είχα δοκιμάσει εγώ είχε κάποια θεματάκια με τον preprocessor.

To devC++ είναι όντως άθλιο. Επίσης ο compiler που χρησιμοποιούσε ήταν χείριστος. Απλές αριθμητικές pointers δε μπορούσε να τις κάνει απροβλημάτιστα. Είχε αναφέρει ο migf1 πως είναι παρατημένο, αλλά υπάρχει κάποιο fork του που "τρέχει" αυτόν τον καιρό. Δεν το έχω δοκιμάσει.

Αυτό που θα σου πρότεινα εγώ είναι να εγκαταστήσεις το notepad++, έναν από τους καλύτερους, δωρεάν editors σε windows και να βασιστείς πάνω σε αυτόν. Ορίστε εδώ ένας υπερ-πλήρης οδηγός από τον migf1:

Notepad++ + Plugins + MinGW = IDE

χρησημοποιω καιρο τωρα το notepad++ για html και css αλλα δεν εχει πουθενα να επιλεξω την γλωσσα C... Eιχα προσπαθησει να προγραμματισω σε C στο notepad++ και οταν το αποθηκευσα στην μορφη "αρχειο.c" πηγα να το τρεξω καi δεν ετρεχε απλα μου ανοιγε το notepad. Αυτο στον πινακα ελεγχου με το PATH γιατι το κανω ? Τι εξυπηρετει αυτη η ρυθμηση ? Ευχαριστω

Δημοσ.

χρησημοποιω καιρο τωρα το notepad++ για html και css αλλα δεν εχει πουθενα να επιλεξω την γλωσσα C... Eιχα προσπαθησει να προγραμματισω σε C στο notepad++ και οταν το αποθηκευσα στην μορφη "αρχειο.c" πηγα να το τρεξω καi δεν ετρεχε απλα μου ανοιγε το notepad. Αυτο στον πινακα ελεγχου με το PATH γιατι το κανω ? Τι εξυπηρετει αυτη η ρυθμηση ? Ευχαριστω

To notepad++ είναι απλός editor. Δεν παρέχει compiler. Ο migf1 έχει αναλυτικές οδηγές για να το συνδέσεις με το mingw toolchain (αυτό που προσπάθησες κι εσύ ανεπιτυχώς). Ενημερώνεις το PATH variable για να γνωρίζει το λειτουργικό σε ποια directories βρίσκονται τα εκτελέσιμα του toolchain που εγκατέστησες.

Δημοσ.

To notepad++ είναι απλός editor. Δεν παρέχει compiler. Ο migf1 έχει αναλυτικές οδηγές για να το συνδέσεις με το mingw toolchain (αυτό που προσπάθησες κι εσύ ανεπιτυχώς). Ενημερώνεις το PATH variable για να γνωρίζει το λειτουργικό σε ποια directories βρίσκονται τα εκτελέσιμα του toolchain που εγκατέστησες.

ωραια ευχαριστω. θα διαβασω τον οδηγο και αμα εχω απορριες ξαναρωταω

Δημοσ.

Βεβαίως ό,τι λέει ο migf1 (αν και ο Pelles είναι κλειστό λογισμικό -αν δεν κάνω λάθος).

Πάντως υπάρχει και αυτή η (εξαιρετική) λύση: http://tdm-gcc.tdragon.net/

Δημοσ.

Βασικά ο φίλος tifosi έγραψε dev-c++ (που παραπέμπει στην παρατημένη και buggy, αυθεντική έκδοση) αλλά το link που έδωσε είναι του σύγχρονου fork: Orwell DevC++, το οποίο δεν είναι καθόλου κακό (το αντίθετο). Στις τελευταίες του εκδόσεις διατίθεται προαιρετικά με την tdm διανομή του mingw tool-chain (την οποία ανέφερε ήδη ο φίλος Dracon.74).

Το Code::Blocks είναι πολύ πιο πλήρες βέβαια κατά την προσωπική μου άποψη, αλλά ίσως του φανεί πιο πολύπλοκο για ξεκίνημα (δεν είμαι και σίγουρος όμως, βασικά ότι βολεύει το καθένα).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...