jimaras1 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Καλημέρα, διαθετουμε ένα οικόπεδο περίπου 2 στρέμματα εντός οικισμού στην επαρχία και σκεφτόμαστε για μια μικρή κατοικία (περίπου 65-80 τ.μ. - το συζητάμε ακόμη!). Η κατασκευή σπιτιού με την κλασική μέθοδο είναι δύσκολη κυρίως γιατί δεν έχουμε την δυνατότητα να την παρακολουθήσουμε. Έτσι έχουμε δει σε διάφορα sites προκατασκευασμένα σπίτια που δείχνουν καλές κατασκευές και οικονομικά, αλλά δεν έχουμε δει κάποιο από κοντά. Επίσης είδαμε οτι υπάρχουν διάφοροιτύποι προκάτ και επιπλέον χρεώσεις για άδεια, βάσεις, μεταφορά, ΟΚΩ κλπ. Το οικοπεδο είναι στην Φωκίδα και δεν έχει δίκτυο αποχέτευσης οπότε απαιτείται βόθρος. Όποιος έχει σχετική εμπειρία ας μας δώσει τα φώτα του και όσον αφορά τον τύπο προκατ/ κατασκευαστή αλλά και για το συνολικο κόστος μιας τέτοιας λύσης, Ευχαριστώ.
jimaras1 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Κανείς; 'Εστω μια άποψη για προκατασκευασμενο σπίτι, γύρω στα 80 τ.μ. ?
status Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Έχεις σκεφτεί κάτι σε τροχοβίλα; Εντάξει, δεν βγαίνει στα 65+ τετραγωνικά που θες, αλλά ένα 40άρι το βγάζουν. Περί τα 20Κ το πολύ θα σου πάει και θα πετάς.
jimaras1 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Ευχαριστώ για την πληροφορία αλλά τα 40 τ.μ. δεν μου κάνουν. Επίσης από ότι έχω δει, από φωτογραφίες, οι τροχοβίλες δεν έχουν την ποιότητα των άλλων προκατασκευασμένων. Με ενδιαφέρει μια πρακατασκευασμένη μεν κατοικία, αλλά η οποία να είναι ισοδύναμη με μια συμβατική κατασκευή. Η τροχοβίλα σίγουρα είναι μια καλή λύση για μια μικρή κατοικία και περιστασιακή χρήση, αλλά έως εκεί. Την προκατασκευή την επιλέγω όχι τόσο για λόγους οικονομίας , αλλά για να αποφύγω το μπέρδεμα με συνεργεία, μαστόρους κλπ και να έχω σύντομα μια ολοκληρωμένη κατασκευή χωρίς πολλούς πολλούς μπελάδες.
sphinxgr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Γιατί δεν προσλαμβάνεις εργολάβο να κάνει την επιστασία και να στο παραδώσει με το κλειδί στο χέρι? Γιατί να παρακολουθείς εσύ τα συνεργεία ενώ μπορεί να το αναλάβει ένας μηχανικός ή μια τεχνική εταιρεία και να κάνει σωστή δουλειά και εσυ να ενημερώνεσαι ανά τακτά διαστήματα με Mail και μια φορά το μήνα να πηγαίνεις να βλέπεις τι γίνεται? 80m2 θα σου βγει ξέρω γω κάπου 800€*80m2=65.000€ και θα είναι και εκπληκτική κατασκευή υποθέτοντας πως το οικόπεδο δεν θέλει μπαζώματα κλπ.
Backpacker Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Έχω φίλο ο οποίος αγόρασε προκατασκευασμένο για εξοχικό στη Ασπροβάλτα και έμεινε πολύ ικανοποιημένος και έκανε και προκατασκευασμένο και το εξοχικό στο βουνό...τον Κοφινά διάλεξε. Σαν επισκέπτης που έχω πάει μια χαρά μου φαίνονται τα σπίτια..και της θάλασσας αλλά κυρίως αυτό στο βουνό που είναι φινλαδικού τύπου με ξύλο είναι απίστευτο. http://www.kofinas.gr/
41ex Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Συμφωνώ με τον σφινξ. Βρες ένα μηχανικό – κατασκευαστή και πες του να σου κάνει μια προσφορά «με το κλειδί στο χέρι» και από την άλλη ζήτα μια ολοκληρωμένη προσφορά για προκάτ μαζί με άδειες βάσεις κτλ. Σε κάθε περίπτωση πριν ξεκινήσεις θα πρέπει να συνάψεις συμφωνητικό που να περιλαμβάνει ότι έχετε συμφωνήσει (κόστος, υλικά, χρόνους παράδοσης, ρήτρες αθέτησης κτλ). Αυτό θα πρέπει να το ελέγξεις με ένα δικό σου μηχανικό (ή και δικηγόρο) εμπιστοσύνης που θα τον έχεις σαν «τεχνικό σύμβουλο» καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Γνώμη μου επειδή η όλη διαδικασία είναι μπελάς να απευθυνθείς στους ειδικούς. Χοντρικά για να έχεις μια τάξη μεγέθους υπολόγισε 800 ευρώ το τ.μ για κτιστό (μπορεί και λιγότερο αν πας σε κατασκευαστή με άκρες και σίγουρα αρκετά περισσότερα όσο αυξάνεται η ποιότητα των υλικών).
jimaras1 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Backpacker έχω δει τα σπίτια του Κοφινά από το site και μου άρεσαν. Αλλά αντί για τα ξύλινα (φιλανδικού τύπου) μάλλον θα προτιμούσα τα προκατασκευασμένα του. Αυτό όμως που είδα τώρα είναι ότι δεν έχει μεταλλικό σκελετό αλλά οι ενώσεις γίνονται με βίδες. sphinxgr και 41ex, θα προσπαθήσω να βρω κάποιον εργολάβο, αλλά νομίζω ότι είναι δύσκολο να εμπιστευτώ κάποιον, ενώ μια μεγάλη εταιρία που έχει φτιάξει πολλά προκατασκευασμένα ίσως είναι πιο σίγουρη λύση. Βέβαια θα ζητήσω και μια τέτοια προσφορά (να δω και τις τιμές).Τα 800 ευρώ/τ.μ. για κτιστό τί περιλαμβάνουν? (εκτός φυσικά από το οικόπεδο). Γιατί μου φαίνονται λίγα για ολοκληρωμένη κατασκευή (από άδειες, κουζίνα, μπάνιο, κλπ)
george_gr1 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Πολύ λίγα συμφωνώ και εγώ. Αν του πεις 65000 για 80 τ.μ με το κλειδί στο χέρι και ειδικά σε επαρχία, θα σου πει το άλλο με τον τοτο.
Ultimategr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Το τετραγωνικο κυμαίνεται από 800-1200 ευρω (όλα τελειωμένα,με το κλειδι στο χερι) Αν χτισεις και υπογειο τοτε στο υπογειο το τετραγωνικο κυμαίνεται από 400-600 ευρω,το μισο δηλαδή. Οσο πιο μικρο είναι το σπιτι τοσο το κοστος ανα τετραγωνικο αυξάνεται. Το μπετο στοιχιζει γυρω στα 80 ευρω το κυβικο(αναλογα και το ειδος μπετου που θα χρησιμοποιησεις,συνηθως χρησιμοποιείται το 20αρι,αν εισαι κοντα στην θαλασσα τοτε πας σε 25αρι ακομα και σε 30αρι)Ο εργολάβος παιρνει συνηθως 45-60 ευρω το κυβικο για την εργασια. Η αμοιβη του μηχανικου περιλαμβανει την μελετη και την επιβλεψη,οποτε αν βρεις ένα καλο μηχανικο θα τα αναλαβει αυτός όλα. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2014 από Ultimategr
someone- Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Έχω φίλο ο οποίος αγόρασε προκατασκευασμένο για εξοχικό στη Ασπροβάλτα και έμεινε πολύ ικανοποιημένος και έκανε και προκατασκευασμένο και το εξοχικό στο βουνό...τον Κοφινά διάλεξε. Σαν επισκέπτης που έχω πάει μια χαρά μου φαίνονται τα σπίτια..και της θάλασσας αλλά κυρίως αυτό στο βουνό που είναι φινλαδικού τύπου με ξύλο είναι απίστευτο. http://www.kofinas.gr/ ειμαι ασχετος με το θεμα αλλα και εμενα αυτος μου ηρθε στο μυαλο λογω του οτι περναω καθημερινα απο την μεσογειων που ειναι το γραφειο του και εχει 6 7 προκατ σπιτια ετοιμα σα δειγμα απ οτι καταλαβα. αν εισαι απο αθηνα αξιζει να πας και οχι απλα να μιλησετε αλλα και να μπεις σε ενα απο αυτα.
41ex Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Οι μεγαλοεργολάβοι – κατασκευαστές έχουν πρόσβαση σε φτηνά εργατικά και φτηνά υλικά γι΄ αυτό βγαίνει τόσο. Το κόστος για άδεια – μπετά – τούβλα είναι ψιλοστάνταρ μετά αρχίζουν οι μεγάλες αποκλίσεις (πατώματα, κουφώματα, ντουλάπες, κουζίνα, μπάνιο). Δεν είμαι εναντίον της λύσης των προκάτ, στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν χρόνια τώρα χωρίς προβλήματα συν ότι έχουν και πλεονεκτήματα (αντισεισμικά, καλή μόνωση, γρήγορη κατασκευή, ευμετάβλητα). Αυτό που σου λέω είναι να μην αρκεστείς σε αυτό που σου λέει ο πωλητής αλλά να το διασταυρώσεις με κάποιον δικό σου μηχανικό και να πάρεις ολοκληρωμένη προσφορά «με το κλειδί στο χέρι» για να μη σου βγουν κρυφά κόστη.
jimaras1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 41ex έχεις δίκιο, Σίγουρα την προσφορά για προκάτ θα την δούμε πολύ προσεκτικά και θα ξεκαθαρίσουμε ποιες δαπάνες δεν συμπεριλαμβάνονται (συνήθως δεν συμπεριλαμβάνεται η άδεια και η βάση για το προκάτ). Όσον αφορά την συμβατική κατασκευή θα ζητήσω προσφορά και από έναν τοπικό εργολάβο αλλά στην επαρχία δεν νομίζω να συμφέρει, όπως είπε και ο george_gr1 someone- σίγουρα θα πάω να δω και από κοντά τα προκάτ αλλά πρώτα ζήτησα την άποψή σας για τους καλύτερους κατασκευαστές ώστε να ξέρω σε ποιους να πάω (μέχρι στιγμής έχω τον Κοφινά).
41ex Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 έχει κάποιους στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής και πιο κάτω στη Μαραθώνος μετά τη Παλλήνη. δεν έχω να σου προτείνω κάποιον συγκεκριμένο βλέπεις, ρωτάς τσεκάρεις, αποφασίζεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα