funbreaker Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Επειδή υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των νέων μου συναδέλφων αν μπορούμε να ανανεώσουμε το βιβλιάριο του ΙΚΑ με 50 ένσημα ή με 5 ένσημα + 2 μήνες αναμονής μπορεί να μας ενημερώσει κάποιος που ξέρει? Online δεν έβγαλα άκρη καθώς βρήκα και τα δύο.Επίσης τι δικαιολογητικά χρειάζονται? Τα ένσημα ή βεβαίωση εργοδότη?
Liverpool89 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Νομιζω ειναι εκατο τα ενσημα το πρωτο χρονο και μετα δεν.ξερω πως κυμαινεται αυτο...
funbreaker Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Νομιζω ειναι εκατο τα ενσημα το πρωτο χρονο και μετα δεν.ξερω πως κυμαινεται αυτο... Έχει βγει απόφαση φέτος να είναι 50. Είχε γίνει το ίδιο και προηγούμενες χρονιές. Ας απαντήσει σε αυτό που ρώτησα κάποιος που ξέρει.
thanos77 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 εγω που το ανανεωσα φετος μου ζητησανε απο το ικα 50 ενσημα .και το παιρνεις μετα απο 15 μερες και για του λογου το αληθες παραθετω λινκ http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ergasia/oi_nees_rythmiseis_gia_thn_thewrhsh_vivliariwn_ika.2653047.html
funbreaker Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 εγω που το ανανεωσα φετος μου ζητησανε απο το ικα 50 ενσημα .και το παιρνεις μετα απο 15 μερες και για του λογου το αληθες παραθετω λινκ http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ergasia/oi_nees_rythmiseis_gia_thn_thewrhsh_vivliariwn_ika.2653047.html Εδώ λέει ότι αν τα ένσημα ανήκουν στο τρέχον έτος πρέπει να περιμένεις και άλλους 2 μήνες. Σε άλλες σελίδες δεν το λέει. Έτσι δεν βγάζω άκρη τι τελικά ισχύει.
thanos77 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, και το 2014 θα παρέχεται βιβλιάριο υγείας στους ασφαλισμένους που έχουν 50 ένσημα το τελευταίο δεκαπεντάμηνο χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο ή μέσα στο 2013. 1
funbreaker Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Ωραία για να δούμε τι θα γίνει λοιπόν μόλις συμπληρώσω τα 50. Επίσης, επειδή απ όσο ξέρω τα ένσημα στο ΙΚΑ ενημερώνονται ανά 3μηνο, θα πρέπει να τους πάω βεβαίωση εργοδότη για να αποδείξω τις 50 ημέρες?
thanos77 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 οχι δεν χρειαζεται καμια βεβαιωση ,τα εχουν οι ιδιοι τα ενσημα εσυ ζητα καλου κακου μια εκτυπωση να ξερεις τι παιζεται και μετα απο 15 μερες περιπου αφου στο εχουνε θεωρησει πηγαινεις και το παιρνεις
funbreaker Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δηλαδή μόλις εγώ θα έχω συμπληρώσει 50 ημέρες δουλειάς θα έχουν μεταφερθεί και τα ένσημα στο ΙΚΑ την επόμενη ημέρα? Δεν ισχύει ότι ενημερώνονται ανά 3μηνο? Εντύπωση μου κάνει να είναι τόσο οργανωμένοι.
paylidis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δηλαδή μόλις εγώ θα έχω συμπληρώσει 50 ημέρες δουλειάς θα έχουν μεταφερθεί και τα ένσημα στο ΙΚΑ την επόμενη ημέρα? Δεν ισχύει ότι ενημερώνονται ανά 3μηνο? Εντύπωση μου κάνει να είναι τόσο οργανωμένοι. οχι δε μεταφερονται αλλα μπορειτε να παρετε καποια βεβαίωση εργασίας ή ακομα καλύτερα βεβαίωση πληρωμης ενσήμων απο τον εργοδότη (δε παιζει να βγαλεις ακρη) και να πατε (πρεπει να φαινεται πάνω η ημερομηνία εναρξης)... τα ενσημα αργουν τουλαχιστον 2 μηνες (π.χ. εμενα τώρα μου μπήκαν του Μαίου και απο 1/9 λογικα θα φανουν του ιουνίου) 1
funbreaker Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 οχι δε μεταφερονται αλλα μπορειτε να παρετε καποια βεβαίωση εργασίας ή ακομα καλύτερα βεβαίωση πληρωμης ενσήμων απο τον εργοδότη (δε παιζει να βγαλεις ακρη) και να πατε (πρεπει να φαινεται πάνω η ημερομηνία εναρξης)... τα ενσημα αργουν τουλαχιστον 2 μηνες (π.χ. εμενα τώρα μου μπήκαν του Μαίου και απο 1/9 λογικα θα φανουν του ιουνίου) Επειδή όμως θα ήθελα να βγάλω άκρη και να μην πάω 2-3 φορές για την ίδια δουλειά, γνωρίζει κανείς με ακρίβεια (είτε επειδή έκανε το ίδιο πρόσφατα, είτε λόγω δουλειάς) τι απαιτείται με βεβαιότητα και τι προβλέπεται για το ζήτημα?
paylidis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Επειδή όμως θα ήθελα να βγάλω άκρη και να μην πάω 2-3 φορές για την ίδια δουλειά, γνωρίζει κανείς με ακρίβεια (είτε επειδή έκανε το ίδιο πρόσφατα, είτε λόγω δουλειάς) τι απαιτείται με βεβαιότητα και τι προβλέπεται για το ζήτημα? το δε παιζει να βγαλεις ακρη αναφερόταν στο να βρεις βεβαίωση πληρωμης ενσήμων κατα τα αλλα στη σελίδα του ΙΚΑ αναφερονται ολα http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/insurance/bibhygine.cfm 1
funbreaker Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Πήγα στο ΙΚΑ έχοντας συμπληρώσει τις 50 ημέρες εργασίας και μου είπαν πως πρέπει να περιμένω άλλους 2 μήνες.Ρώτησα αν μπορεί να γίνει συντομότερα προσκομίζοντας βεβαίωση εργοδότη αλλά μου είπαν πως δεν γίνεται. Τραγικό να δουλεύεις και το 1ο 4μηνο να μην έχεις ασφάλεια.
mphxths Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 το προηγουμενο ετος ειχα 60κατι ενσημα..φετος εχω συνεχομενα ενσημα μεχρι τωρα αλλα ακομα δεν εχουν ενημερωθει... εγγραφομαι στο σαιτ του ικα..τσεκαρω την ασφαλιστικη μου ικανοτητα..μη-ενεργη. παω σε ενα υποκαταστημα ικα...τους λεω θελω να θεωρησω το βιβλιαριο μου...το παιρνει ο υπαλληλος παει σε ενα γραφειο..δεν ξερω τι κανει...γυρναει στο γκισε μου λεει δεν χρειαζεται θεωρηση, ολα γινονται ηλεκτρονικα πλεον , ουτε αυτοκολλητα ουτε τιποτα. Το παιρνω γυρναω σπιτι , μπαινω παλι στο σαιτ , τσεκαρω ...ασφαλιστικη ικανοτηα ενεργη!! τα συμπερασματα δικα σας...
funbreaker Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Εν τω μεταξύ προσπαθώ να κάνω ηλεκτρονική εγγραφή για κλειδάριθμο του ΙΚΑ με την επιλογή με τους κωδικούς taxisnet,βάζω κανονικά τους κωδικούς, τους δέχεται, συμπληρώνω τα πεδία αλλά όταν πατάω αποθήκευση, μου βγάζει ότι δεν διαθέτω κλειδάριθμο στην ΓΓΠΣ. Κάνω κάτι λάθος ή είναι γτπ το σύστημα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα