Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, το laptop μου ανεβάζει υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες. Παρόλο που το έχω πάνω σε βάση μονίμως έχει τύχει να κλείσει αρκετές φορές ειδικά τώρα τελευταία. Και μιλάω για απλή χρήση (browsing με καμία 2-3 καρτέλες ανοιχτές και κανένα τραγούδι στο youtube). Αποκορύφωμα σήμερα το πρωΐ που ξύπνησα και βρήκα το laptop να ζηματάει με κλειστό το καπάκι (το ανεμιστηράκι ακουγόταν πάρα πολύ) και μόλις πήγα να το πιάσω έσβησε.

Κατέβασα ένα προγραμματάκι για να βλέπω τη θερμοκρασία και μου έδειχνε από 88-97 βαθμούς για τον επεξεργαστή και 86-89 για την κάρτα γραφικών κατά τη διάρκεια ενός απλού antivirus scan. Όσο έκανα αυτό το post μου έδινε από 80  και για τα 2 χωρίς τίποτα άλλο ανοιχτό (με το laptop πάνω στη βάση πάντα)

Το laptop το έχω 4 χρόνια και ο επεξεργαστής είναι quad-core ι7 (βλακία μου γιατί από την αρχή ζεσταινόταν το laptop) και δε το έχω καθαρίσει ποτέ.

Ξέρω ότι σίγουρα θέλει καθάρισμα και ότι παίζει να βρω και κανέναν παλιό μου φίλο μέσα αν το ανοίξω αλλά δικαιολογούνται τόσο μεγάλες θερμοκρασίες;

Έχει κανείς κάποια ιδέα για το τι άλλο μπορεί να φταίει ;

Δημοσ.

παντος θελει σιγουρα καθαρισμα

στον task manager δες αν καποια προγραμματα σου τρονε αρκετη cpu και δες αν ανοιγουν προγραμματα που δεν τα χριαζεσε μαζι με τα windows

Δημοσ.

1000%

ανοιγμα και καθαρισμα την ψυκτρα της CPU!!!

και αλλαγη παστας.

μην ψαχνεις προγραμματα παλι θα σβηνει. εχει γινει τσιμεντο απο την σκονη. θα με θυμιθεις.

δεν φταει τιποτε αλλο δεν μπορει να παρει ανασα. 

αν μενεις θεσσαλονικη ελα να το καθαρισουμε. ουτε δραχμη δεν θα σου παρω.

• Like 3
Δημοσ.

1000%

ανοιγμα και καθαρισμα την ψυκτρα της CPU!!!

και αλλαγη παστας.

μην ψαχνεις προγραμματα παλι θα σβηνει. εχει γινει τσιμεντο απο την σκονη. θα με θυμιθεις.

δεν φταει τιποτε αλλο δεν μπορει να παρει ανασα. 

αν μενεις θεσσαλονικη ελα να το καθαρισουμε. ουτε δραχμη δεν θα σου παρω.

+1000

• Like 1
Δημοσ.

Οι i7 έχουν σαν ανώτατη μέγιστη θερμοκρασία τους 105 βαθμούς.

Προφανώς για λόγους προστασίας γίνεται shut-down σε χαμηλώτερη θερμοκρασία.

Δουλεύοντας το laptop σου για μεγάλο χρονικό διάστημα σε υψηλές θερμοκρασίες, ούτε η CPU, αλλά ούτε η GPU κινδυνεύουν γιατί η θερμοκρασία τους παρακολουθείται από το BIOS και σε περίπτωση υπερθέρμανσης κάνει shut-down.

Από αυτό που κινδυνεύεις είναι να αλλοιωθούν οι κολλήσεις της GPU και να χρειαστείς reballing που θα σου κοστίσει γύρω στα 100€.

Δημοσ.

Ρίξε του απλα ενα καθαρισμάτάκι απο σκόνες και πάστα στον επεξεργαστή και θα ειναι κομπλε οσο για τον i7 που λες δεν εχει και ιδιαίτερη σημασία ολα τα laptop ζεσταίνονται και θέλουν καθάρισμα μετα απο λίγο καιρό , εχω φίλους με i7 και δεν εχουν πρόβλημα θερμοκρασίες και αλλου με amd που εχουν οποτε ολα ειναι σχετικά

• Like 2
Δημοσ.

εγω με me HP dv5 1010ev AMD version εχω παθει την ιδια ζημια. και το κακο στο δικο μου ειναι για φτασεις στην ψυχτρα πρεπει να το κανεις βιδες ολο το λαπτοπ. ολο ομως

μετα απο τεσσερα χρονια που το ανοιξα ειδα και επαθα. μονο η πεθερα μου ελειπε απο κει μεσα. Γιαυτο καθαρισετο καλα και μετα καθε βδομαδα ή 2 βδομαδες κανε καμια βολτα  σε κανα βενζιναδικο να το φυσας καλα ή παρε σπρει ειδικο ή blower. γιατι θα ξαναγεμισει.

Δημοσ.

εγω με me HP dv5 1010ev AMD version εχω παθει την ιδια ζημια. και το κακο στο δικο μου ειναι για φτασεις στην ψυχτρα πρεπει να το κανεις βιδες ολο το λαπτοπ. ολο ομως

Άσε μου έχει τύχει σε Toshiba να χρειαστεί να βγάλω ακόμα και την οθόνη για να φτάσω στον ανεμιστήρα.

Δημοσ.

Άσε μου έχει τύχει σε Toshiba να χρειαστεί να βγάλω ακόμα και την οθόνη για να φτάσω στον ανεμιστήρα.

μα σου λεω ολα βιδες  και εγω μεχρι και οθονη. δεν εχω προσφατη φοτο γ@μοτο να σου δειξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...