Anubis13 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπερα, εστω οτι εχουμε μια συναρτηση ζητησης P=50-5Q και 2 επιχειρησεις με συναρτηση κοστους C1(Q1)=20+10Q1 και C2(Q2)=10+12Q2 Θελω να βρω το σημειο ισορροπιας στον τελειο ανταγωνισμο. Ξερω οτι ισχυει P=MC1=MC2. Αλλα εδω το MC1=10 και το MC2 ειναι 12. Μπορω να αθροισω τις MC1 και MC2 να βρω ολικο σημειο και μετα να εξισωσω με την συναρτηση ζητησης?
Ison_ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Πιθανότατα λύκειο πάει και είναι αρχές οικονομικής θεωρίας.
alan2 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Τέλειος ανταγωνισμός με 2 επιχειρήσεις μόνο? Αυτό είναι ολιγοπώλιο (ή κάτι δεν κατάλαβα?).
Razor_7 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 ^ εξετάζεις προφανώς για δύο επιχειρήσεις γιατί αυτές εσε ενδιαφέρουν (δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες) Την τιμή ισσοροπίας την καθορίζει η αγορά aka όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου. Άρα βρίσκεις σημείο ισορροπίας του κλάδου(Po,Qo) και ύστερα πας για την επιχείρησή σου και βλέπεις από ποιο σημείο και πάνω σε συμφέρει να παράγεις ( το σημείο αυτό θα 'ναι για P>MC)
Anubis13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 @Razor_7: ναι ειμαι. Μπορω να πω πως ακομα και googl-αρωντας δεν βρισκω σαφη απαντηση περα απο το P=MC1=MC2 Συμφωνω με αυτο που λες razor πρεπει να βρουμε ποια τιμη δινει ο κλαδος. το θεμα ειναι μπορεις να αθροισεις τα marginal costs και να τα εξισωσεις με το P?
Razor_7 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Είδες που σε κατάλαβα... κ@προς ftw Το S του κλάδου δε μπορει να μη στο δίνει? Αλλιώς τι θα πεις? S=Q1+Q2? Εκφυλίζεται τελείως μετά η άσκηση.
Anubis13 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Είδες που σε κατάλαβα... κ@προς ftw Το S του κλάδου δε μπορει να μη στο δίνει? Αλλιώς τι θα πεις? S=Q1+Q2? Εκφυλίζεται τελείως μετά η άσκηση. Κοιτώντας το spoiler σου ξανά τι πιστεύεις? οχι η ασκηση εδινε αυτα που εχω δωσει στην αρχη καμμια πληροφορια παραπανω. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2014 από Anubis13
mimis19 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Θυμα κι εγω παιδια. Ο,τι να ναι μου βγηκε και μενα, Anubis.
Anubis13 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Το ξέρω αυτό το hint dreamercon πως με βοηθαει δεν βλεπω.
dreamercon Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Το ξέρω αυτό το hint dreamercon πως με βοηθαει δεν βλεπω. Αφου το ξέρεις γιατί δεν το κάνεις να λύσεις την άσκηση; Σε δυο γραμμές βρίσκεις το P. Απλή άσκηση, το μόνο που σε παραπλανεί είναι το "τέλειος ανταγωνισμός."
JIMSSSS Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2018 Η υπάρχουσα τεχνολογία παραγωγής σε ένα κλάδο οδηγεί στην ακόλουθη συνάρτηση κόστους: C(q) = q^2 όπου q είναι το παραγόμενο αγαθό. Η ζήτηση για το αγαθό στην αγορά δίνεται από Q = 24 - p, όπου Q η συνολική ποσότητα του προϊόντος στον κλάδο και p η τιμή του αγαθού. 1. Βρείτε την συνάρτηση προσφοράς μιας μικρής επιχείρησης που λειτουργεί σε ένα τέλειο ανταγωνιστικά κλάδο. 2. Αν ο κλάδος αποτελείται από 14 όμοιες μικρές επιχειρήσεις, βρείτε την καμπύλη προσφοράς του κλάδου. Βρείτε την τιμή και την ποσότητα ισορροπίας στην αγορά και τα κέρδη κάθε μικρής επιχείρησης. 3. Αν στην αγορά υπήρχε μια μόνο επιχείρηση που δρούσε ως μονοπωλητής, τι τιμή θα έθετε και τι ποσότητα θα παρήγαγε; Τι κέρδη θα έκανε; 4. Με βάση την απάντηση σας στα προηγούμενα υποερωτήματα, σχολιάστε την αναποτελεσματικότητα που θα δημιουργούσε ο μονοπωλητής στην αγορά αυτή. Παιδιά Καλημέρα, θα μπορούσε κανείς να με βοηθήσει με την λύση της άσκησης. Δεν μπορώ να καταλάβω πως προσαρμόζω τα δεδομένα σε επιχείρηση και σε κλάδο. Σας ευχαριστώ πολύ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα